Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC

Мнение от Pepper » 28 Май 2010, 22:47

Говорихме си с един пич с CLS AMG от Созопол и го питах за колко взема разстоянието,
та тогава ми каза, че без да се напъва, ако няма движение, тоест да е извън летния сезон
е падал на 2ч и 30мин. Само не помня дали не беше Бургас - София.
Както и да е, пробвах се миналата седмица без да се напъвам, щото бях с жената и детето.
Мицубишито обаче качи много разхода 17,5л/100 и ми се наложи да зареждам, така че
от Тотала съм извадил 5мин зареждане.

Споделете ваши скоростни изпълнения.
BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Re: Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC

Мнение от Mr_Spirit » 28 Май 2010, 22:49

BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Страхотни истории
:kuku: :banghead:
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pepper » 28 Май 2010, 23:18

Mr_Spirit написа:BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Страхотни истории
:kuku: :banghead:

Пич, 318-ка Е36 взима София-Пловдив с 200км/ч, намалява само на тунела,
ясно е. 730D може да вземе цялата магистрала с около 200-250 ако няма куки.
Това, че аз съм дал пример с Митсу е само повод за темата.
Не бъдете коне с капаци, а споделете 8)

Хайде, вие сте наред :lol: :lol: :lol:
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 28 Май 2010, 23:24

Не знам кое му е страхотното, но прости сметки.

По гугъл мапс. Созопол София 435км. за 2 часа и половина средна скорост от 174км/ч.
Ти с твоята джипка 435км за 3 часа средна скорост 145км/ч.

Со раут мениджер на гугъл мапс казва 5 часа пътуване (претполагам да се спазват ограниченията)

Извод от цялата работа? Не бих пробвал такова испълнение (better safe than sorry)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 28 Май 2010, 23:43

Има тук във същия този раздел на форума разни "историики" показвайки тези безразсъдни постъпки колко опасни могат да бъдат и колко фатален може да края. Това което най много ме "ВПЕЧАТЛИ" е че си бил със жената и детето.
Не претендирам да се заяждам с никой,просто разсъждавам като човек който има дете на две годинки,и вярвай ми когато е в колата карам много много внимателно,защото това е най ценното което имам!!!!!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Май 2010, 23:50

ако е вярно тва ,дето е написал колегата-не можеш да го вземеш! 143 средна скорост да направиш е невъзможно по наще пътища,магистрали и шосета....
взимал съм бургас -софия -не помня точто ,но май беше 2,45 минути или малко повече ,но за 3ч созопол -софия не става... ше си потърся снимките на навигацията от тогава за точно време ,но мисля ,че с мицуто не можеш да го вземеш за тва време!
п.с. 2,55ч съм направил бургас -софия! намерих си писаното. некакси се не ми се верва да успееш с аутлендърчето да направиш 3,05 от созопол... твърде високо и люлеещо се е тва.....! не що ти немам вера....ша извиняваш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pepper » 29 Май 2010, 1:24

Честно казано, признавам, че ми беше малко притиснено заради жената и детето,
признавам, че може и да е 3ч-15мин. Но при слабо движение единствения риск
от високата скорост е излизане на животно на пътя или, дупки, или неадекватни
шофьори.
Колега със 730D, 2003г, под 200 не пада на магистралата.

От друга страна вече и немските аутобани са с ограничене 130км/ч.
BMW

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Май 2010, 9:34

Pepper написа:Честно казано, признавам, че ми беше малко притиснено заради жената и детето,
признавам, че може и да е 3ч-15мин. Но при слабо движение единствения риск
от високата скорост е излизане на животно на пътя или, дупки, или неадекватни
шофьори.
Колега със 730D, 2003г, под 200 не пада на магистралата.

От друга страна вече и немските аутобани са с ограничене 130км/ч.

е тва точно за немските кога точно го разбра!?!? щото имаше некви опити да го вкарат и плахи изказвания и изобщо не се прие...!
в идеални условия една кола може да поддържа 200 на магистрала ,но условията никога ,ама никога не са идеални. най-доброто ми постижение е 121 средна скорост ,ма тва навън с прибиране до България. и повечето време се кара 170-180 ,за да наваксваш намаляванията. не казва,че 7цата не може да върви с 200 - и мойта може ,но варианта да не тръгне някой да изпреварва и да намалиш е нулев,да настигнеш задминаващи се,да намалиш заради дупка. и не е проблема точно самата скорост ,а намаляванията и също стабилността на колата. може би с някое порше -турбо или мурсиелаго и то при добър късмет на пътя би могло да се слезе на 2,30ч даже на 2,20 от морето да софия.... с друга кола тцъ!

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 29 Май 2010, 12:29

SKISA написа:
Pepper написа:От друга страна вече и немските аутобани са с ограничене 130км/ч.

е тва точно за немските кога точно го разбра!?!? щото имаше некви опити да го вкарат и плахи изказвания и изобщо не се прие...!

На все повече места в Германия има ограничения, но винаги ще останат места, където да няма.
Но наистина, 143 км/ч средна скорост по нашите пътища е почти невъзможно да се поддържа. Да не говорим, че ако става дума за Созопол - София, средната ти скорост при преминаване в Бургас ще падне толкова, че да не може да наваксаш по никакъв начин.
В България, най-доброто, което съм постигал, без да правя безумни изпълнения, беше около 120 км/ч от София до Бургас - през нощта, почти без движение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Май 2010, 15:59

Да ви засрама ли - една приятелКА е взимала София - Бургас за 2 часа. Колата - SL 600 която през повечето време е била на ограничителя на 250кмч.

Лично аз не съм много точно по тоя тип изпълнения, смисъл ,че с мощна кола на прав път не е толкова голяма философия, нали настрана оставяме полицията и това ,че не си сам на пътя. Предпочитам времето Драгалевци- Алеко, Бистрица - Панчарево, планинските пътища след Своге и Петрохан и т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Май 2010, 16:10

BMW_RIDER написа:Да ви засрама ли - една приятелКА е взимала София - Бургас за 2 часа. Колата - SL 600 която през повечето време е била на ограничителя на 250кмч.

Лично аз не съм много точно по тоя тип изпълнения, смисъл ,че с мощна кола на прав път не е толкова голяма философия, нали настрана оставяме полицията и това ,че не си сам на пътя. Предпочитам времето Драгалевци- Алеко, Бистрица - Панчарево, планинските пътища след Своге и Петрохан и т.н.

Може да се пробва във формула 1.Кви глупости говорите за средна скорост над 200км/ч.А се спрете малко.кацнете на земята.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Май 2010, 16:17

Елементарна математика, колегата е написал средна скорост 143км/ч, което не е невъзможно за тази кола, понеже нейната максимална скорост е 190км/ч, НО тук е тънкия момент....това е БГ!
За 430км, ще има поне на едно място полиция с радар, поне няколко места на които трафика ще пречи и поне 2-3 идиота с ТИР, кола и квото и да е които ще те накарат да намалиш драстично скоростта. Като прибавим към всичко това намаляването заради дупки и други изненади по пътните условия, пак математически ще се окаже че за да се вземе това разстояние за 3 часа трябва да се движиш с близка до максималната скорост през цялото време, което няма как да стане.

П.С. Освен всичко дали трябва да си умствено болен и комплексиран индивид за да караш по този начин и да застрашаваш всички околни, все пак се минава и през населени места и натоварени отсечки!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Май 2010, 16:18

:shock: ,тема за рекорди
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Май 2010, 16:22

adovet написа:
BMW_RIDER написа:Да ви засрама ли - една приятелКА е взимала София - Бургас за 2 часа. Колата - SL 600 която през повечето време е била на ограничителя на 250кмч.

Може да се пробва във формула 1.Кви глупости говорите за средна скорост над 200км/ч.А се спрете малко.кацнете на земята.

Батка дали вярваш си е твоя работа. Лично пред мене е правила такива работи дето после като слеза от колата аз не ги вярвам.
В случая аз не сметнах правилно, щото ми каза ,че средната и скорост е била 184кмч а аз си мислех ,че до Бургас са 350 км. А полицията кой е казал ,че всеки и спира.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар

Мнение от с. и-р К. Костов » 29 Май 2010, 16:25

Dimo написа:...и поне 2-3 идиота с ТИР, кола и квото и да е които ще те накарат да намалиш драстично скоростта

Значи нормалните хора, които си караме колите с 90 сме идиоти?
При всички положения нашите пътища не са конструирани за скорост от над 120 км/ч (констуктивна скорост + 15% толеранс + българското самочувствие на най-добрите шофьори). При скорост от 200 км/ч изскочило куче или примерно каруца почти винаги ще доведат до катастрофа. Или пък в някой завой без видимост (примерно с храсти покрай него) кола, караща си със 70 ще предизвика ужас в каращия с 200 как да спре, за да не го удари.
Примери още много, но да се хвалите, че карате с 200 или 250 (макар че всички знаем това колко е вярно) не ви прави чест.

Следваща

Назад към Извън Темата