Съвет за хидроизолация
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Съвет за хидроизолация
Имам около 70кв. плоска покривна тераса.При строежа на къщата(2008г.), беше направена топло и хидроизолоция по всички правила, но миналата година напролет след топенето на снега се появи теч.Повиках хората които бяха правили изолацията и казаха, че бил сложен некачествен фугин от плочкаджийте които са слагали гранитогреса-изтъргаха стария фугин и фугираха отново с някакъв водоустойчив на Церезит.Наистина за известен период спря.Тази година преди 2-3 дни при големите дъждове отново теч, но на друго място-потърсих ги, но бригадата заминала да работи в Чехия.Прави ми впечатление, че и новия фугин на някои места се е олющил.Дайте идея какво може да се направи, без да се разбива гранитогреса-един приятел ме посъветва да търся продукт на Изомакс-Изомраз който можел да се нанася направо върху гранитогреса.Правих опити и за някакъв навес, но имам проблемни съседи, пускат непрекъснато жалби и от общината не дават разрешение за трайна конструкция
Re: Съвет за хидроизолация
Може би имаш проблем в хидроизолацията,в противен случай не би трябвало да има теч.Фугина рано или късно винаги се напуква и пропуска вода.Ако неискаш да махаш гранитогреса варианта е да слагаш всяка година нов фугин или материал,който да запечатва фугите за да не пропускат вода.Има доста такива материали на различните фирми ,но те с времето се износват и затова трябва през известно време да повтаряш операцията.Консултирай се с хора ,които са имали подобен проблем ,те могат да ти дадат по точен отговор,тук общо взето повече гадаем.
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
road666 написа:Може би имаш проблем в хидроизолацията,в противен случай не би трябвало да има теч.Фугина рано или късно винаги се напуква и пропуска вода.Ако неискаш да махаш гранитогреса варианта е да слагаш всяка година нов фугин или материал,който да запечатва фугите за да не пропускат вода.Има доста такива материали на различните фирми ,но те с времето се износват и затова трябва през известно време да повтаряш операцията.Консултирай се с хора ,които са имали подобен проблем ,те могат да ти дадат по точен отговор,тук общо взето повече гадаем.
Точно за това питам, ако има хора във форума които са имали същия проблем да споделят.Не мисля, че е удачно всяка година да фугирам и давам по 400-500лв., целта е да се намери по трайно решение.
Дали съм разбрал правилно-полча-топлоизолация-хидроизолация-плочки.Така ли е?
Ако е така проблема е в хидроизолацията.Тези плочки които си ги слагал рано или късно винаги протичат.
Единственото решение е да махнеш плочките,да подмениш хидроизолацията и да си наредиш плочките наново.
От личен опит ти го казвам.
Ако е така проблема е в хидроизолацията.Тези плочки които си ги слагал рано или късно винаги протичат.
Единственото решение е да махнеш плочките,да подмениш хидроизолацията и да си наредиш плочките наново.
От личен опит ти го казвам.
Хидроизолацията на открити тераси се прави директно върху бетоновата плоча. Чак след това идват фибрана и отгоре е армираната циментова замазка за наклон със сифона. Най-накрая е гранитогреса. За да е качествено направена хидроизолацията, трябва да се обърнат и всички бордове на терасата поне 30см нагоре по стената, като по фугите между подовата плоча и стената се слагат хидроизолационни ленти за да не се просмуква вода. Погледни на CERESIT нещата. Имат добри хидроизолаций на циментова основа. Хубаво е да се нанасят две ръце, втората на 90 градуса спрямо първата ръка. Фугина отгоре също е важен. Авастатичният на Ceresit е хубав и траен. Като се наредят плочките на пода и цокъла от плочки на стената, долу снадката задължително със силикон за да се поемат разширенията.
Ако си решил да не махаш плочките ти препоръчвам Ceresit. Първо се слага грунд върху гранитогерса Ceresit CN 94. Той прави връзката между плочките и хидоризолацията. Полсе хидроизолация Ceresit CR 65. Отгоре върху хидроизолацията лепиш нoвият грес задължително с флексово лепило Ceresit CM 17 Super Flex или каквото и да флексово лепило за плочки. Слагаш аквастатичният фугин CE 40 и силикон CE 43 Grand'elit и забравяш. Tова ти е вариянт и ако махнеш плочките, пак става. Ако не ги махаш е важно да си сигурен, че са здраво залепени. Да нема после изненади
Ако искаш нещо да питаш друго, може на Л.С.
Ако си решил да не махаш плочките ти препоръчвам Ceresit. Първо се слага грунд върху гранитогерса Ceresit CN 94. Той прави връзката между плочките и хидоризолацията. Полсе хидроизолация Ceresit CR 65. Отгоре върху хидроизолацията лепиш нoвият грес задължително с флексово лепило Ceresit CM 17 Super Flex или каквото и да флексово лепило за плочки. Слагаш аквастатичният фугин CE 40 и силикон CE 43 Grand'elit и забравяш. Tова ти е вариянт и ако махнеш плочките, пак става. Ако не ги махаш е важно да си сигурен, че са здраво залепени. Да нема после изненади

Последна промяна nigh7lif3 на 07 Юни 2010, 20:20, променена общо 3 пъти
Колегата nigh7lif3 гое обяснил най подробно.
Аз в бързината съм объркал местата на топло и хидро изолацията.
Аз в бързината съм объркал местата на топло и хидро изолацията.

общо взето на фуги и плочи няма как да разчиташ да не пропускат вода
то се разширяват, свиват и рано или късно вода под тях ще влезе, въпроса е хидроизолацията да е направена както трябва
както и други колеги казаха - махаш плочите, хидроизолация и нови плочи
то се разширяват, свиват и рано или късно вода под тях ще влезе, въпроса е хидроизолацията да е направена както трябва
Ако гранитогреса е здраво залепен с хубаво флексово лепило не се притеснявай да не го махаш. С тези неща който ти написах ще си 6 то4ки. Отгоре може да залепиш другите плочки и с ARDEX X7G. Това е М power-a на флексовите лепила. Скъпо е, но е #1.
дано си прав
плочи върху плочи не ми се струва добра идея заради повдигане на нивото, което предполагам заради топло изолацията, допълнителни замазки и т.н. и без това е високо
плочи върху плочи не ми се струва добра идея заради повдигане на нивото, което предполагам заради топло изолацията, допълнителни замазки и т.н. и без това е високо
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
© написа:общо взето на фуги и плочи няма как да разчиташ да не пропускат вода
Не ми се маха греса, затова се търся вариант за ремонт върху плочките.
Абе хора, що го вкарвате човека в беля - как ше слага мазана изолация, че и върху плочки. Все си мисля, че то още преди да я е сложил тя е дет се вика компрометирана. Нали всяка една фуга е зона с концентрация на напрежения, а циментовата изолация има малка еластичност. Такава изолация се полага върху гладка повърхност! Отгоре на всичко това е тераса с директно слънчево грееене, където деформациите изобщо не са за подценяване!
Ето и описанието на церезит цр65:
Основите трябва да бъдат гладки, попиващи и порести (гранитогреса определено не е).Замърсявания, слоеве с ниска механична устойчивост и всички стари бояджийски покрития, циментови и вароциментови мазилки и други вещества, които намаляват адхезията, трябва да бъдат внимателно отстранени. Неравните зидарии се изравняват с мазилка на циментова основа. Корозиралите фуги се издълбават на 2 cm дълбочина и се запълват повторно с циментов разтвор. По-големите пукнатини и неравности също трябва да се обработят с циментов разтвор или бетон.
Колега, ако не ти се махат плочките това според мен е най-удачния вариант. Ако ще ги махаш, тогава има и други решения.
Сега ми идва и друга щуротия в главата, но не съм сигурен дали ще е толкова добър ефекта, па и си е голяма играчка. Изстъргваш всички фуги и ги пълниш със полиуретанова паста. Можеш да го пробваш сега през лятото, а ако тече наесен праскаш Х.И.
Основите трябва да бъдат гладки, попиващи и порести (гранитогреса определено не е).Замърсявания, слоеве с ниска механична устойчивост и всички стари бояджийски покрития, циментови и вароциментови мазилки и други вещества, които намаляват адхезията, трябва да бъдат внимателно отстранени. Неравните зидарии се изравняват с мазилка на циментова основа. Корозиралите фуги се издълбават на 2 cm дълбочина и се запълват повторно с циментов разтвор. По-големите пукнатини и неравности също трябва да се обработят с циментов разтвор или бетон.
Колега, ако не ти се махат плочките това според мен е най-удачния вариант. Ако ще ги махаш, тогава има и други решения.
Сега ми идва и друга щуротия в главата, но не съм сигурен дали ще е толкова добър ефекта, па и си е голяма играчка. Изстъргваш всички фуги и ги пълниш със полиуретанова паста. Можеш да го пробваш сега през лятото, а ако тече наесен праскаш Х.И.
Яро написа:Абе хора, що го вкарвате човека в беля - как ше слага мазана изолация, че и върху плочки. Все си мисля, че то още преди да я е сложил тя е дет се вика компрометирана. Нали всяка една фуга е зона с концентрация на напрежения, а циментовата изолация има малка еластичност. Такава изолация се полага върху гладка повърхност! Отгоре на всичко това е тераса с директно слънчево грееене, където деформациите изобщо не са за подценяване!
Ами братче, тоя грунд под хидроизолацията не го слагаме за украса като се замислиш...

- kirooo
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: м5
Колега без да се направи наново хидроизолацията(която явно не е направена както трябва) всичко друго е временно дори и да намажеш с нещо от слънцето и от това че се излиза на нея покритието ще падне.Намери си фирма която от доста време да се занимава с това и да ти даде гаранция според мен това е вариянта.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
външните тераси са тегави -от към течове.
махни плочките задължително да се направи -хидро изолацията както трябва-ако ти се дават и още кинти -има и шпакловани матеряли за пред хидро изолацията
след като се наредят плочките се изчистват добре фугите .
фугите се пълнят с АКВА-МАТ.
и след това се фугира(с фугища смес-CEREZIT)
махни плочките задължително да се направи -хидро изолацията както трябва-ако ти се дават и още кинти -има и шпакловани матеряли за пред хидро изолацията
след като се наредят плочките се изчистват добре фугите .
фугите се пълнят с АКВА-МАТ.
и след това се фугира(с фугища смес-CEREZIT)

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2