Ето как се отразява кризата на ОАЕ
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Ето как се отразява кризата на ОАЕ
Крив небостъргач в Абу Даби детронира кулата в Пиза
Небостъргач в Абу Даби, Обединени арабски емирства, бе признат от Книгата на рекордите Гинес за най-наклонената кула в света, съобщи АФП.
С това той отне челното място на знаменитата кула в град Пиза, Италия, пишат с гордост медиите на ОАЕ.
Кулата „Кепитал Гейт", която се строи от Абу Даби Нешънъл Екзибишънс Къмпани (ADNEC) и е част от изложбен комплекс в столицата, е висока 160 м и има 35 етажа.
Противно на кулата в Пиза архитектите обаче нарочно са я конструирали така, че от 12-я етаж тя да е наклонена.
Сградата е призната от Гинес за най-наклонената на планетата с наклон от 18 градуса или с 4 градуса повече от посестримата си в Пиза. Тя ще бъде завършена в края на 2010 г. и в нея ще се помещава хотел пет звезди и административни и бизнес служби.
В столицата на ОАЕ Абу Даби се намира най-високата кула в света, откритата през януари Бурдж Халифа - 828 м и 200 етажа.

Небостъргач в Абу Даби, Обединени арабски емирства, бе признат от Книгата на рекордите Гинес за най-наклонената кула в света, съобщи АФП.
С това той отне челното място на знаменитата кула в град Пиза, Италия, пишат с гордост медиите на ОАЕ.
Кулата „Кепитал Гейт", която се строи от Абу Даби Нешънъл Екзибишънс Къмпани (ADNEC) и е част от изложбен комплекс в столицата, е висока 160 м и има 35 етажа.
Противно на кулата в Пиза архитектите обаче нарочно са я конструирали така, че от 12-я етаж тя да е наклонена.
Сградата е призната от Гинес за най-наклонената на планетата с наклон от 18 градуса или с 4 градуса повече от посестримата си в Пиза. Тя ще бъде завършена в края на 2010 г. и в нея ще се помещава хотел пет звезди и административни и бизнес служби.
В столицата на ОАЕ Абу Даби се намира най-високата кула в света, откритата през януари Бурдж Халифа - 828 м и 200 етажа.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Ето как се отразява кризата на ОАЕ
Значи,кулата в Пиза е посроена през 1173 година,евентуално след като падне и още поне 900 години след това,този шит дето са го дигнали арабите би могъл да "детронира" кулата в пиза
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
тези в ОАЕ ме изумяват с уникалните си сгради.... ако им хрумне няма да се учудя да вдигнат и нещо с формата на грездей
инъче колегата е прав, кулата в Пиза си е кулата в Пиза 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Тъпа работа, те така са я проектирали, онези я признават
Като са толкова големи инженери, да бяха я построили права и да я бутнат 18 градуса настрани 

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Тия от ОАЕ гледат според мен да правят рекорди за гинес.Другото което е имат много кинти и се чудят къде и по какъв начин да си ги похарчат.
едно нещо не съм разбирал- арабите винаги ги е тресял страшен комплекс за малоценост.
че са боклуци 99% от тях- самата истина. но пък са едни от най-добрите търговци на света.. така че... защо имат такова ниско самочувствие- не зная.
за кулата в пиза- едно е да я построиш направо и тя да се наклони без да те пита... друго е да я построиш по условие наклонена
един вид- ламбо строят трактори пък излизат гранатомети... докато ферари си строят спортни коли от край време. кое е по-интересното? на мене лично повече ми допадат гранатометите- някак си много по-извратени са. същото и с кулите... ако искат следващия небостъргач да го построят под 45 градуса наклон и да го държат изправен със силово поле захранвано от кръвта на арабски девственици.. все ми е тая... друго си е кулата в пиза която се лензи на физиката от толкова много години... (ако и да я подпират и нея по малко

че са боклуци 99% от тях- самата истина. но пък са едни от най-добрите търговци на света.. така че... защо имат такова ниско самочувствие- не зная.
за кулата в пиза- едно е да я построиш направо и тя да се наклони без да те пита... друго е да я построиш по условие наклонена

един вид- ламбо строят трактори пък излизат гранатомети... докато ферари си строят спортни коли от край време. кое е по-интересното? на мене лично повече ми допадат гранатометите- някак си много по-извратени са. същото и с кулите... ако искат следващия небостъргач да го построят под 45 градуса наклон и да го държат изправен със силово поле захранвано от кръвта на арабски девственици.. все ми е тая... друго си е кулата в пиза която се лензи на физиката от толкова много години... (ако и да я подпират и нея по малко

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
нека се кефят арабеските,като построят оная наклонената глупост до горубляне ще ги деронираме набързо 

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
BMWPetio написа:В столицата на ОАЕ Абу Даби се намира най-високата кула в света, откритата през януари Бурдж Халифа - 828 м и 200 етажа.
първо тая кула не е наклонена, вижте снимките от строежа, само отвън така изглежда, асансьорните шахти и носещите конструкции са си прави, което автоматично я изключва от сравнение с кулата в пиза....
второ бурж халива не е 200 етажа и се намира в Дубай срещу стария централен затвор ( не ме питайте откъде знам

етажите са около 160 и височината е около 800 метра зависи кое измерване какво включва...
трето: каквото и да им построят немците и американците, все лайнари ще останат арабелите, скоро като им свърши петрола ще им гледаме сеира... кулите са начин белите хора с акъл да им събират петродоларите...

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
alx написа:един вид- ламбо строят трактори пък излизат гранатомети...
Мисля, че се отнасяше за ИЖ - каквото и да започнат да проектират в Ижевския машиностроителен завод, накрая винаги се получава Автомат Калашников.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
всеки един от нас е инвестирал на бензиноколонката за да построят "чаршафите" поредната пе****стка сграда
така, че ква криза - докато не минем всички на електромобили за тея няма да има криза
така, че ква криза - докато не минем всички на електромобили за тея няма да има криза

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- foxmobilebg
- Потребител
-
Последния филм Сексът и града 2 - незнам дали вече сте го гледали, но там яко са кихнали споменатите араби, за да си направят реклама... самият филм е струвал 2 милиона $ (според продуцента - тук най-вероятно се има предвид обшите разходи по снимките, едва ли включва и хонорарите 
Та да докараме малко араби да ни донесат такава криза и тука

Като могат арабите да строят няма лошо. Добре, че им е петрола, иначе с продаване на пясък не знам как щяха да ги построят тия работи 

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
MaNiNC написа:Като могат арабите да строят няма лошо. Добре, че им е петрола, иначе с продаване на пясък не знам как щяха да ги построят тия работи
Тези сгради се строят, защото когато им свърши петрола те ще ги изхранват. Нямат данъци, привличат чуждестранни инвеститори, които наливат яко пари от там започват да идват много туристи...На думи звучи добре, но дали ще успят наистина ще се види с времето. В Дубай могат да се видят най-големите инжинерни постижения.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
foxmobilebg написа:Последния филм Сексът и града 2 - незнам дали вече сте го гледали, но там яко са кихнали споменатите араби, за да си направят реклама... самият филм е струвал 2 милиона $ (според продуцента - тук най-вероятно се има предвид обшите разходи по снимките, едва ли включва и хонорарите
И каква реклама им направиха че не разбрах,значи че една стайчка нощувката струва 22000 долара и че може и камила да яздиш???
2 милиона даже беха много,защото ми се струва че хич не са снимали в Дубай и Абу да би,беше просто една сериика,но по-дълга от обикновен филм,където арабите са дадени като моралисти,а жените им като разюздани тъпачки...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2