Инсталация на Гармин върху Нокиа Н 79
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Инсталация на Гармин върху Нокиа Н 79
В заглавието на темата се вижда за какво става въпрос. Проблемът е, че не мога да инсталирам този софтуер. Спазвам поредността на процедурите от един друг форум, но не се получава. По-надолу цитирам инструкцията.
..............
Та заначи
Изтегете си Гармин 5.00.30 от тук
Изтеглете си кейгенератора за активиране на Гармин и картите в него от тук - в тази папка има - кей ген и гласове на БГ и АНГ. / третото не го ползваме /
Така започваме инсталацията :
1. Свържете си Нокията към компа в режим "съхранение на данни" = "Мass storage".
2. Кликвате върху първият изтеглен файл /официялната инсталация на Гармин/ и посочвате място на разрхивирането - карата на телефона си.
3. Махнете телефона си от компа и отидете в карата памет от къдете кликвате върху новосъздалият се инсталационен файл -GarminMobileXT.sis - Next - next докато завършите инсталацията.
4. Отидете /в телефона си/ на Апликации и стартирайте Гармин - не вкарвайте кодове и тем подобни - "продължи с навигацията", от там отивате в настроики - tools - setings - about - И си записвате CID кода /на листче / - излизате от Гармина и отново включвате телефона си режим - Mass storage.
5. Отваряте кейгена и в полето - Еnter your Unit ID here - въведете CID номера си. Избирате приложение - GarminMobileXT и създавате код за активация. Излизате от приложението и трябва да си направите файл SW.UNL - Който да запишете в директорията на инсталацията в телефона си - този файл съдържа само кода получен от кейгенератора и активира Гармина Ви. Отворете един Notepad и запишете кода в него - дайте му да запомни Notepad-а с име SW.UNL и Save As Type: правите на Аll files. Така вече имате готов SW.UNL файл.
6. Изтеглете си някоя добра карта на БГ и ако има нужда да я "активирате" използвате същият кейгенератор като посочвате номера на картата и съдавате активационнен файл и за нея по гореописания начин но с име - GMAPSUPP.UNL
7. В инсталационната директория на Гармин в телефона Ви - слагате всички карти и .UNL файлове както и папки с екстри , гласове , коли , втори карти и тнт.
...................
Край на цитата.
Нека някой , ако се е занимавал, да помага. Трябва ми подробно описаниена кое къде и кога се прави, щото нещо сигурно бъркам. Благодаря предварително!
..............
Та заначи
Изтегете си Гармин 5.00.30 от тук
Изтеглете си кейгенератора за активиране на Гармин и картите в него от тук - в тази папка има - кей ген и гласове на БГ и АНГ. / третото не го ползваме /
Така започваме инсталацията :
1. Свържете си Нокията към компа в режим "съхранение на данни" = "Мass storage".
2. Кликвате върху първият изтеглен файл /официялната инсталация на Гармин/ и посочвате място на разрхивирането - карата на телефона си.
3. Махнете телефона си от компа и отидете в карата памет от къдете кликвате върху новосъздалият се инсталационен файл -GarminMobileXT.sis - Next - next докато завършите инсталацията.
4. Отидете /в телефона си/ на Апликации и стартирайте Гармин - не вкарвайте кодове и тем подобни - "продължи с навигацията", от там отивате в настроики - tools - setings - about - И си записвате CID кода /на листче / - излизате от Гармина и отново включвате телефона си режим - Mass storage.
5. Отваряте кейгена и в полето - Еnter your Unit ID here - въведете CID номера си. Избирате приложение - GarminMobileXT и създавате код за активация. Излизате от приложението и трябва да си направите файл SW.UNL - Който да запишете в директорията на инсталацията в телефона си - този файл съдържа само кода получен от кейгенератора и активира Гармина Ви. Отворете един Notepad и запишете кода в него - дайте му да запомни Notepad-а с име SW.UNL и Save As Type: правите на Аll files. Така вече имате готов SW.UNL файл.
6. Изтеглете си някоя добра карта на БГ и ако има нужда да я "активирате" използвате същият кейгенератор като посочвате номера на картата и съдавате активационнен файл и за нея по гореописания начин но с име - GMAPSUPP.UNL
7. В инсталационната директория на Гармин в телефона Ви - слагате всички карти и .UNL файлове както и папки с екстри , гласове , коли , втори карти и тнт.
...................
Край на цитата.
Нека някой , ако се е занимавал, да помага. Трябва ми подробно описаниена кое къде и кога се прави, щото нещо сигурно бъркам. Благодаря предварително!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Re: Инсталация на Гармин върху Нокиа Н 79
Тази вечер ако искаш към 20:10 ще съм пред морското, вземи телефона и един кабел за него и за 10-15 минутки си готов
Аз ще си взема лаптопа 
Имаш ми номера предполагам, ако нещо случайно се обърка.
Все пак ще ти го оставя 0883 341 481
Аз твоят го имам
Или ако няма да имаш възможност примерно към 20:00 или 20:10 може да мина там край пикадили, където се видяхме предния път, пак ми трябва и кабел обаче или аз ще взема от тук.
Ако случайно пишеш в темата и не съм ти потвърдил звънни да кажеш как да се разберем

Имаш ми номера предполагам, ако нещо случайно се обърка.
Все пак ще ти го оставя 0883 341 481
Аз твоят го имам

Или ако няма да имаш възможност примерно към 20:00 или 20:10 може да мина там край пикадили, където се видяхме предния път, пак ми трябва и кабел обаче или аз ще взема от тук.
Ако случайно пишеш в темата и не съм ти потвърдил звънни да кажеш как да се разберем

E34, E38
- ktv
- оптимист-неверник
-
justboy написа:..........................................
Речено- сторено

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Аз на мойта Е66ца отдавна инсталирах Гармин, но сега гледам много се рекламира,че нокия вече са с безплатна навигация. В БГ сайта им даже може да се свали. Много хубаво ми се струва да е истина обаче.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
ktv написа:justboy написа:..........................................
Речено- стореноБлагодаря много на колегата justboy за компетентната намеса!
За нищо.
И аз благодаря

П.С.
За снимката също

E34, E38
в тази връзка, някой пробва ли ovi maps с новите карти?
казват че се конкурирали с Гармин

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M

Ще я пробвам , да видим какво ще излезе

А по темата - ако нещо не става с инсталацията пишете едно лично ще помогна - късно видях темата
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
© написа:в тази връзка, някой пробва ли ovi maps с новите карти?
Силно ме съмнява. Качваш си на телефона BG Mountain, Off-Road и последна версия на пътната + POI и SpeedCam и няма кой да те бутне за България.

- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
за гармин последната легална версия е 5.21
конкуренция за бг към момента няма как да има
просто щото тука никой сериозен мапмейкър няма интерес
разгледайте покритието на картите на различните производители за бг
конкуренция за бг към момента няма как да има
просто щото тука никой сериозен мапмейкър няма интерес
разгледайте покритието на картите на различните производители за бг

- ktv
- оптимист-неверник
-
Специални благодарности на PeBuLs за ъпдейт на Гармин до 5.00.50+нова карта. Между другото, къде могат да се намират най-новите карти за този софтуер?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Аз си свалям всичко необходимо от този форум. Изисква регистрация.

конкуренция е силно казано, но покритието се е увеличило драстично
http://maps.ovi.com/
сами може да прецените
Navteq навлиза по-сериозно в БГ - най-сетне
какво беше BG Mountain ?
http://maps.ovi.com/
сами може да прецените
Navteq навлиза по-сериозно в БГ - най-сетне
какво беше BG Mountain ?

- ktv
- оптимист-неверник
-
err0r написа:Аз си свалям всичко необходимо от този форум. Изисква регистрация.
Видях, че има карти, но те отключени ли са или изскват допълнителна намеса?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
На първа страница има "отключвачка", само въвеждаш ID-то на картата, серийния номер на GPS приемника и действаш. Ако някоя от картите няма ID, пишеш ЛС на автора й (тоя, дето я е качил).
Планинските пътеки. Зимата вършат перфектна работа за freestyle скиори.
© написа:... какво беше BG Mountain ?
Планинските пътеки. Зимата вършат перфектна работа за freestyle скиори.

дайте файл са спиид камерите, че след 0.55 нещо не ги откривам?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2