Това е интересно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Това е интересно

Мнение от leTransporteur » 03 Сеп 2010, 18:01

Интерсно попадение са направили от днес бг-то във връзка с колите от автокъщите :)
Вижте за кво иде реч:
http://www.dnes.bg/cars/2010/09/03/upot ... a-be.98001
Карай бързо
Стигни 'пръв

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Това е интересно

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2010, 18:05

Е тия - продавачите в БГ, са редко тъпи парчета.....
:censored:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 03 Сеп 2010, 18:06

Нищо ново.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Сеп 2010, 18:15

Christoff написа:Нищо ново.

+1
А това с кризата... Като ходих в Горубляне и вече брояхме парите за една кола, през това време аз седях на една маса, заедно с още двама от автокъщата и тактично ги попитах, дали в тая криза се купуват коли :dunno:
И отговора на хората, доста ме изненада и ме остави е така :shock: "Купуват се, Вие днес купувате 5та кола" :shock: :kuku:
Това от преди 2-3седмици горе-долу

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 03 Сеп 2010, 18:20

Не знам как става тоя номер, щото цените на горубляне в момента хич не са реални...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Сеп 2010, 18:23

BMWPetar написа:Не знам как става тоя номер, щото цените на горубляне в момента хич не са реални...

Т.е. ?

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2010, 18:27

Те там май никога не са били особено реални - спомням си, че като търсехме кола за един приятел (Е46 320д - като мойта) гледахме една същата, тъмносиня, с разни забележки, в недобро състояние, пушеше като Икарус... пича се изсипа с 15К за тая кола (мойта я взех бая по-евтино), аз инстинктивно веднага му сипах за цената и тоя ми вика "Ти никога няма да караш такова БМВ", аз естествено му извадих ключа, тоя - :shock: .... и те така...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Сеп 2010, 18:33

Е открили са топлата вода :kuku:
На всеки му я ясно, че когато купува кола километрите не са реални. Всекеки знае, че колата му не е на 120 хил., а на 220хил. минимум, обаче когато дойдат в автокъщата и искат на километража да пише 120хил., ако пише 220хил. почват да се мръщат. Километража на колата се прави за пет минути, взависимост от колата...
Отделно от това, тея коли 200хил. (примерно) не са нищо, тея коли са мислени да изкарват по 400хил. и повече (имаше преди време обява за една ТДСка, не си спомням добре, на 450 хил., ако не се лъжа).
За цената какво има да се коментирам, като я е докарал колата човека, привел я е в някакъв приличен вид за продажба (тея у чужбината не ги лъскат като тука колите за продажба), решил е да сложи такава цена. В статията правят някаква проста сметка обявата там е н хиляди, тук е н + 4600хил., какво слдва от това не загрявам?
Първо имаме траспорт (отиване и връщане), самата покупка със съпътстващите я договори, следва автомивка пълна (не просто миене за 10-20лв.), имаме седене на паркинг (автокъща) което също е разход и други дребни неща докато стигнем до печалбата. Да споменеме, че и при оглед на място и реален интерес към колата, почти винаги се рави коментар на цената.
Конкретно в тази обява виждам, че едната задна врата е натисната и лайсната я няма, не вярвам да оствят така колата, повечете дфекти с който идват колите се опрвят.

Не че защитавам търговците на коли и те имат лоши страни като всички други, но е много лесно да се лае срещу някой така за спорта. Ако е толкова лесно отидете и си вкарайте кола от Италия, Германия, Швейцария или където искате, да видите дали ще е толкова лесно :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 03 Сеп 2010, 19:40

тая обява идва да покаже, че досега ако някой е имал съмнеие че превартат км. вече да е сигурен, също така идва да покаже че кола от бг автокъща не трябва да се купува , а за миенето човек - ако си виждал как ги мият колите .. с парострйката вътре в купето ;)
Карай бързо
Стигни 'пръв

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 03 Сеп 2010, 19:50

Проблема с километражите много лесно може да се разреши - просто да се криминализира самото деяние, да видим тогава кой ще посмее да си играе :evil: Ми много ясно, че ще се сърдят хората като видят 200к на километража, като в съседната автокъща всички са на по 80-100 "реални" . Самото докарване с документи и простотии да е най-много 1600лв, демек търговеца си лапва 3к е така за 5минути щото нали е много симпатичен. Не плаща никакъв престой, защото колата е в Швейцария и се внася по поръчка ;) Просто в родината ни , "търговец" е мръсна дума и то с основание ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2010, 19:51

Все си мисля, че вече само балъците и жените се хващат на това, което пише на километража... поправете ме ако греша.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 03 Сеп 2010, 20:26

Zagy написа:Все си мисля, че вече само балъците и жените се хващат на това, което пише на километража... поправете ме ако греша.

И :gay:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Сеп 2010, 20:52

leTransporteur написа:тая обява идва да покаже, че досега ако някой е имал съмнеие че превартат км. вече да е сигурен, също така идва да покаже че кола от бг автокъща не трябва да се купува , а за миенето човек - ако си виждал как ги мият колите .. с парострйката вътре в купето ;)

Кой има вече съмнение :mhihi:
А от къде да се купува окла, ако не от "БГ автокъща"? Има нали един момент, че няма нужда да се купува кола от чужбината, като тук може да се намери, един вид да се намали вноса на коли да кажем над 15 години (може и по строго над 10г.), за да не се превръща Бг в гробница на повечето автомобили...
За миенето имам някаква бегла представа какво точно правят (говоря ти за скъпите мивки), пък и съм виждал много коли докарани в "сурв вид" и слд това докарани от мивката, ако не знаеш ще кажеш че са различни коли.

dimithur написа:Проблема с километражите много лесно може да се разреши - просто да се криминализира самото деяние, да видим тогава кой ще посмее да си играе :evil:

Да има го това, в Германия е подсъдимо това нещо, търговците знаят коя кола ще си я продават в страната и коя ще замине за някъде и тези за някъде дори те почнаха да им въртят километражите.

dimithur написа:амото докарване с документи и простотии да е най-много 1600лв, демек търговеца си лапва 3к е така за 5минути щото нали е много симпатичен. Не плаща никакъв престой, защото колата е в Швейцария и се внася по поръчка

Хмм... за докарването си прав там някъде са цените, за престоя имах прдвит тук в БГ, защото колата като доиде няма да се продаде веднага, има коли който седят по месец и повече, а престоя в автокъщата (повечето са обикновенни паркинги) се плаща (понякога на кола, понякога за цял парцел.
Пак казвам, ако всичко е толкова лесно, защо не се захванете да вкарвате коли...
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 03 Сеп 2010, 23:36

LizarD написа:
Zagy написа:Все си мисля, че вече само балъците и жените се хващат на това, което пише на километража... поправете ме ако греша.

И :gay:

:mhihi:
Искам тя дето е писал обявата да ходи за изнамери 10 коли,да ги докара,да ги по спретне,да има плаща наем за паркинг,да виси по цял ден да ги продава,да ги лъска всяка сутрин и да ги даде прз 100 лева печалба, за да е доволно некое мизерно мрънкало, което иска да кара кола,която не е по джоба му и иска да изглежда една класа по-нагоре....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Сеп 2010, 23:42

Обаче има и попадения, за които и собствениците на автокъщите не знаят :mhihi: . Въпросът е да търсиш. Просто в другите държави, държавата е държава, а не Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията...

Следваща

Назад към Извън Темата