DSC тест
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DSC тест
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: DSC тест
Аз съм съгласен с теста,сега дали е точно така както го дават,че другите марки не се справят незнам... малко история за 1 случка... та карам си аз в едно градче,9 вечерта тамън се мръкнало и коли няма(преминавах само през града)... само зад мен имаше 2-3 в отсрещното нито една не мина и по едно време пред мен излиза един от тези камиони които мият улиците... карам аз зад него,но той се влачи с 30-35км/ч (нормално все пак мие) влачих се подир него доста време,защото навсякаде нямах видимост да изпреваря и по едно време ми се отвори малко пространство... на секундата реших да го изпреваря и от 3-та вкарах 2-ра на около 3500 оборота и с рязка маневра наляво тръгнах да изпреварвам... но несъобразих,че целия път беше олят стабилно с вода... и в съчетание с недобри гуми... просто усетих (и видях лампата на АСЦ-то мига като полудяла) как благодарение на тая система останах на пътя... иначе не ми се мислеше...та това е първият път от година и няколко месеца насам в които ми се случва тази система да ме препази(попринцип съм много съобразителен шофьор).
така де,определено след като ДСЦ-то е по добро,този тест си е напълно достоверен за мен.
така де,определено след като ДСЦ-то е по добро,този тест си е напълно достоверен за мен.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
В самия тест голямо значение има не системите, а и правилното разпределение на масата...коментара ми е трибуквен - БМВ 

аз лично имах удоволствието мин зима да карам една 318и е46 зимата през подбалканският път-той беше тотално замръзнал,коловози и лед,е46 се справи мн добре и си поддържах постоянна скорост 20-25 км/ч а колоната след мен изостана доста 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Искаш коментар .... 
Самата система няма общо с другите .. По-точно другите нямат общо с нея!
Всите бяха AWD,с изкл. на V70! И бяха само на ел. блокируем диф!
Ама друго ми е интересно ... На тест 2 със завоя,всичките AWD насметоха един и същи конус,докато V70 мина по-напред! На слалома пак то мина по-напред! Демек FWD е по-добре от AWD без система за динамичен контрол!
DSC си е система,която малко коли от тоз период имат (нещо подобно на нея)! ESP-то е същото,само дето го слагат 2-3 години след това (говорим за тез коли) !? Що липсва Мерц?!

Самата система няма общо с другите .. По-точно другите нямат общо с нея!
Всите бяха AWD,с изкл. на V70! И бяха само на ел. блокируем диф!
Ама друго ми е интересно ... На тест 2 със завоя,всичките AWD насметоха един и същи конус,докато V70 мина по-напред! На слалома пак то мина по-напред! Демек FWD е по-добре от AWD без система за динамичен контрол!
DSC си е система,която малко коли от тоз период имат (нещо подобно на нея)! ESP-то е същото,само дето го слагат 2-3 години след това (говорим за тез коли) !? Що липсва Мерц?!

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Да..някой мерц можеше и да сложи на кантар нещата..
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Само на мен ли ми се струва, че останалите коли се движат доста по-бързо и цялото тва нещо е нагласено? 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Cinder написа:Само на мен ли ми се струва, че останалите коли се движат доста по-бързо и цялото тва нещо е нагласено?
+1 особенно на слалома е очевидно

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Cinder написа:Само на мен ли ми се струва, че останалите коли се движат доста по-бързо и цялото тва нещо е нагласено?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нямам представа за сравнението с другите марки ,но имах точно такова комби Е39 и на околовръстното с около 70км/ч на светофара за бистрица ми излезе от дясно на червено ицето стоичков с един ягуар. реагирах с натискане на спирачки и рязко ляв волан ,защото разстоянието беше много малко и съм убеден, че зараси асц-то плюс тракшън контрола май имаше на копчето се разминахме само с майките и лелите.....!! ако не бях с тази кола щях да му вляза на гости на ицето през неговата врата..... остана изключително управляема,спирането беше много добро и не поднесе ,а ме остави да я насоча така ,че да не се ударя.... тва ми беше най-рисковият тест докато я карах....
това ми се струва нагласено
не може другите системи да са толкова зле
иначе съм много доволен от ДСЦ, много пъти е помагал
но не се съмнявайте, че лесно може да го изкараш извън контрол на такъв мокър път
не може другите системи да са толкова зле

иначе съм много доволен от ДСЦ, много пъти е помагал
но не се съмнявайте, че лесно може да го изкараш извън контрол на такъв мокър път

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Да другите се движат по-бързо и според мен там е уловката.Другите системи пускат повече аванта на гаста,в следствие на което овладяването става по-трудно и идва резултата.DSC-то предполагам прави по-добро изчисление на ъгъла и допуска малко гас и резултата е налице.Тва е мойто мнение от това което виждам и усещам при управление,мен също ме е спасявало на завои с висока скорост като се увлека и спирането при навлизане в другата лента го прави много успешно и съм адски доволен.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Абе типично по американски - WS teleshop глупости и сравнения.
Всички системи DSC, ABS, ESP, DTC, Launch control, са измислени да правят това което неспособният водач неможе.
Обаче поне за момента дори те немогат да се справят толкова добре колкото добрия водач може без тях.
Гледах наскоро тест на кола с АБС и кола без. Когато в колата без АБС панически се натиснат спирачките гумите блокират и тя спира по дълго от тази с АБС. Когато обаче в колата без АБС сложиха по опитен шофйор който знае как да модулира спирачното напрежение, колата БЕЗ абс ВИНАГИ спираше поне кола, кола и половина по назад от същата кола с АБС.
Така ,че не конкуренцията ми направо някоя Ac cobra без нищо може да го вземе този тест като БМВ-то с ДСЦ стига вътре да седи правилния човек.
Всички системи DSC, ABS, ESP, DTC, Launch control, са измислени да правят това което неспособният водач неможе.
Обаче поне за момента дори те немогат да се справят толкова добре колкото добрия водач може без тях.
Гледах наскоро тест на кола с АБС и кола без. Когато в колата без АБС панически се натиснат спирачките гумите блокират и тя спира по дълго от тази с АБС. Когато обаче в колата без АБС сложиха по опитен шофйор който знае как да модулира спирачното напрежение, колата БЕЗ абс ВИНАГИ спираше поне кола, кола и половина по назад от същата кола с АБС.
Така ,че не конкуренцията ми направо някоя Ac cobra без нищо може да го вземе този тест като БМВ-то с ДСЦ стига вътре да седи правилния човек.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
айде пак приказките за АБСа.... като казваме опитен и добър шофьор трябва да уточняваме ,че тва са ВРЦ-пилотите ,наще в шампионата и още около 100-200човека тука в страната.... останалите със сигурност ще спрат по-зле без абс ,отколкото с абс. а за дсц,есп пък изобщо да не говорим. плюс ,че в рискова ситуация обикновеният ОПИТЕН шофьор ще е изненадан ,а рали-пилота няма да е ,щото е съсредоточен в етапа от 20км. колкото и опитен да е шофера като си кара нормално винаги,ВИНАГИ е по-добре да има АБС и ДСЦ ,отколкото да няма.....
- Blue&White
- кандидат ентусиаст
-
Твърдението, че опитен шофьор спира без ABS по-добре, май май важи само за сух път. При мокро и всякакви други ситуации ми се струва, че няма как да стане. А за DSC, ESP, DTC и всякакви такива...айде по-полека. Колкото и да си опитен, няма как да биеш спирачки на колелото, което се върти повече и да дадеш сцепление на другото.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2