Преглед на кола само след платени всички данъци
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Преглед на кола само след платени всички данъци
От догодина дори минаването през годишен технически преглед на колата да става само ако собственикът покаже бележка от общината, че си е платил данък сгради, такса смет и не й дължи нито лев.
Това предвиждат промени на Закона за местните данъци и такси, публикувани на сайта на финансовото министерство.
Сега това изискване важи за всяка продажба или прехвърляне на автомобил.
С по-солен данък догодина ще се облагат колите с мощност над 149 киловата. Общините ще решат колко да е точният размер на ”данък лукс”за мощни коли. Законът ще ги задължи той да е в диапазона от 3,30 до 7,38 лв. за всеки киловат над 149.
По сметки на експерти това означава, че налогът за нова мощна кола ще е над 1000 лева.
Данъкът за колите да се плаща на 2 вместо на 4 равни вноски, както досега, предвиждат промените. Запазва се отстъпката от 5% при плащане накуп. 24 часа
Айде да ни е честито новия бонус от правителството
В петък се очаква новина - Каското поскъпва с 30%, бензина с 20%, данък "Дишане", данък "Имам кола", данък "Аз съм Българче"

Това предвиждат промени на Закона за местните данъци и такси, публикувани на сайта на финансовото министерство.
Сега това изискване важи за всяка продажба или прехвърляне на автомобил.
С по-солен данък догодина ще се облагат колите с мощност над 149 киловата. Общините ще решат колко да е точният размер на ”данък лукс”за мощни коли. Законът ще ги задължи той да е в диапазона от 3,30 до 7,38 лв. за всеки киловат над 149.
По сметки на експерти това означава, че налогът за нова мощна кола ще е над 1000 лева.
Данъкът за колите да се плаща на 2 вместо на 4 равни вноски, както досега, предвиждат промените. Запазва се отстъпката от 5% при плащане накуп. 24 часа
Айде да ни е честито новия бонус от правителството

Re: Преглед на кола само след платени всички данъци
furiozo написа: данък "Аз съм Българче"
Аз па ще се пиша циганин, тех и без това за никакви данъци не ги търсят.
Също така пропусна и данък надървяне/подмокряне, то не може да си правиш кефа , па да не плащаш данъци за това

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Само дето махнаха акциза
Ми то дори и по- зле ще е ...

Никой не мое ма връне на селу!
ми нормално... тя държавата като има дупка в бюджета трябва пари да се търсят....
А отностно дигането на данъците - като гледам автопарка не мисля че е изобщо проблем. В София поне като тръгнеш по улиците кола за по малко от 20 000 вече е по-скоро рядкост .... за хилядите Г, Ес, Е класи и 7/5 серии да не споменавам. Така че айде няма нужда от оплаквания
А отностно дигането на данъците - като гледам автопарка не мисля че е изобщо проблем. В София поне като тръгнеш по улиците кола за по малко от 20 000 вече е по-скоро рядкост .... за хилядите Г, Ес, Е класи и 7/5 серии да не споменавам. Така че айде няма нужда от оплаквания
Escape написа:ми нормално... тя държавата като има дупка в бюджета трябва пари да се търсят....
Те просто ловят око, а на трошките не обръщаш внимание, щото по статискита на КАТ 87% от колите са над 10 годишни

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Я е сподели с нас тая статистика, че ми е интересна 

И аз не знам каква е тая статистика на КАТ, обаче наблюденията ми са точно обратните. Естествено че лимузините се набиват на очи, но не говорех за тях. Огледай се - пълно е с нови коли среден клас по улиците.
Само за пример изреждам автопарка от нашия блок, който не е някъв гъзарски: пежо 407, 208 и 307, Октавия последна генерация, Фокус пак 2008-2009, 2 от последните Астри, Опел Инсиния, Опел Зафира, на съседа бавареца го откраднаха, та сега е с Ауди А6 (2004-2005), Ситроен Ц5 около 2005.... единсвените 2 стари коли там са: моята Е36-ца, един Пасат и една Ибиза (да приемем че 2004 се брои стара и цената и е <10к).
Както и да го погледнеш са все коли за по 20+
Само за пример изреждам автопарка от нашия блок, който не е някъв гъзарски: пежо 407, 208 и 307, Октавия последна генерация, Фокус пак 2008-2009, 2 от последните Астри, Опел Инсиния, Опел Зафира, на съседа бавареца го откраднаха, та сега е с Ауди А6 (2004-2005), Ситроен Ц5 около 2005.... единсвените 2 стари коли там са: моята Е36-ца, един Пасат и една Ибиза (да приемем че 2004 се брои стара и цената и е <10к).
Както и да го погледнеш са все коли за по 20+

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми пак ше се почне с немските регистрации,има един много важен принцип при данъците-ниски данъци-100% събираемост
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Супер е идеята.
как па все сме най-големите тарикати.
как па все сме най-големите тарикати.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
да си циганин му е майката...

не става само с БМВ....трябва и акъл...
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Ясно ! Ще карам с английски номера. 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Продавам транзитни немски номера
, или сиги занитвайте с по 4-6 нита и пазете че на всеки 45 дена щеви трябват

Те твойте транзитни номера нямат ли срок на годност?
това да си платиш данък в тази държава си е грехота 

www.bmwпрофесори-bg.net
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2