Честване на Пирогов.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Честване на Пирогов.

Мнение от SKISA » 12 Ное 2010, 12:13

днес института чества 200г от рождението на патрона им ,110г от създаването на болницата и 60г от именуването и на Пирогов.
да отдадем заслуженото на хората ,които работят там.
предполагам ,че има хора и с негативно отношение ,но съм сигурен ,че повечето са получили помощ в тази болница и са благодарни.
за всеки столичанин Пирогов е синоним на спешна помощ. нещо като Ксерокс за копирна машина. като стане беля всички казват:"Карай в Пирогов!" никой не казва :"Карай в некоя болница!".
почит и уважение към всички ,работещи там.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Честване на Пирогов.

Мнение от kiko » 12 Ное 2010, 12:25

една от малкото болници които работят на 100% и знаеш че може да получиш помощ :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2010, 12:42

:clap:
Те май само работят!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Ное 2010, 13:22

Ем работят ем не, чесно казано.

Да им е честит празника :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 12 Ное 2010, 14:01

С малко смесени чувства , но все пак Честит празник :)
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2010, 16:43

SKISA написа:днес института чества 200г от рождението на патрона им ,110г от създаването на болницата и 60г от именуването и на Пирогов.
предполагам ,че има хора и с негативно отношение ,но съм сигурен ,че повечето са получили помощ в тази болница и са благодарни.
за всеки столичанин Пирогов е синоним на спешна помощ. нещо като Ксерокс за копирна машина. като стане беля всички казват:"Карай в Пирогов!" никой не казва :"Карай в некоя болница!".

респект и поклон. всички сме минали от там поне по веднъж... някои по много пъти.

последния път като се размазах с алпииския си борд ме закараха в пирогов. не бях ходил отдавна там (много години) и ми се стори още по занемарено, празно(откъм оборудване) и отчайващо. но хората бяха специалисти и ми помогнаха колкото можеха със нищото което имаха.

за да си доктор в пирогов трябва да си особено филантропичен вид- а този тип доктори имат моето уважение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Ное 2010, 22:43

alx написа:
SKISA написа:днес института чества 200г от рождението на патрона им ,110г от създаването на болницата и 60г от именуването и на Пирогов.

респект и поклон. всички сме минали от там поне по веднъж... някои по много пъти.

последния път като се размазах с алпииския си борд ме закараха в пирогов. не бях ходил отдавна там (много години) и ми се стори още по занемарено, празно(откъм оборудване) и отчайващо. но хората бяха специалисти и ми помогнаха колкото можеха със нищото което имаха.

за да си доктор в пирогов трябва да си особено филантропичен вид- а този тип доктори имат моето уважение.

явно си ходил преди повече от година... предполагам.
иначе тва едно от малкото места в страната ни ,което не е затваряло по никакъв повод вратите си. по никакъв повод! война,природни бедствия ... каквото и да е. там е отворено 24/7/365.
във всяко стадо си има мърша,но имам чуството ,че там е по-малко. а и щом всички тичаме там ,значи просто няма къде другаде да отидем при зор.
здравеопазването ни е в окаяно положение ,в същото са и болниците . докторите и техниката и те . при тези условия живеем и ние за съжаление. и въпреки тези условия все пак те работят и ни вадят от трапа и то доста често....

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Ное 2010, 22:52

Честит да им е празника,това е заведение в което даже по едно време ме и познаваха :mhihi:
Дано да има повече такива "заведени" щото найстина ни вадат от трапа :D
а за оборудването,сега е добре,ренгена е НОВ,няма снимки да се разнасят,всичко по мрежата минава към травматологията,чиста работа :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 13 Ное 2010, 2:06

Тия дни бях в Пирогов. Ад, мизерия, мръсотия. Бил съм в болница в Техеран - малко по-добре беше, но пък по-мръсно. Сред лекарите и другия персонал има страхотни хора, но повечето гледат да си претупат работата и те гледат в ръцете. Жалкото е, че калвът на 10-20лв и вниманието им към тебе се заостря, иначе може да си умреш на някоя скамейка в коридора. Истинската болница със специалисти и страшно внимателно отношение е "Токуда". Само че за 5 минути се бъркаш с по 30-50лв. Аз поздравявам свестните хора в "Пирогов", тези, които работят за чест, слава и изпълняват безрезервно Хипократовата клетва. Накой ден ще дойде и тяхното време, но сега там още не си е отишъл комунизма. Не знам как от Европа разрешават да има толкова мизерни болници и такава мръсотия, влезте в Детското отделение и вижте навсякъде разбитите плочки, изкорубените врати и всичката гняс, наслоена по скамейки, столове, каси и брави.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 13 Ное 2010, 8:25

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Честит празник!!!
имам спецялно отнушение особено към "ТРАВМАТОЛОГИЯ"на 10тия етаж.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2010, 23:41

Баба ми бог да я прости, преди седмица я изписаха от там със "стомашни полипи", "клинично здрава за домашно лечение". Няколко дни по-късно почина от рак на черния дроб, последен стадий. Обяснението беше, че не го видяли... след пълни изследвания, 2 биопсии и седмица в болницата. Санитарките и крадяха пюренцата и бананите, които и носех...
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2010, 23:49

bum_bum написа:Баба ми бог да я прости, преди седмица я изписаха от там със "стомашни полипи", "клинично здрава за домашно лечение". Няколко дни по-късно почина от рак на черния дроб, последен стадий. Обяснението беше, че не го видяли... след пълни изследвания, 2 биопсии и седмица в болницата. Санитарките и крадяха пюренцата и бананите, които и носех...

аз винаги съм свързвал пирогов с травматологията... другото е... не точно "оферта" там..
алекс
трабант 601с
разни други возила

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Ное 2010, 0:57

kiko написа:една от малкото болници които работят на 100% и знаеш че може да получиш помощ :bowdown:

ПИРОГОВ е нарицателно за болница и спешна помощ не само сред софианци и то съвсем заслужено! Честит празник! :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Lord » 14 Ное 2010, 3:59

Честит им празник.
А на всички дето сме минавали през травматологията пожелавам да не стъпваме на такива места повече :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 15 Ное 2010, 11:08

Имам над 18 посещения там, в случайте който се отнасят до травматология що годе вършат работа , но играе ли ножа там - НЕ !
Доста мъки съм имал точно с тази болница и я свързвам с немърливата работа на 90% от персонала,лошото отношение и корупция , мога да пиша до утре критики за там . И все пак да им е честит празника на персонала който въпреки препятствията които не позволяват да си вършат работата качествено успяват по един или друг начин да се справят.

Следваща

Назад към Извън Темата