Клаузи за даване под наем...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Клаузи за даване под наем...

Мнение от SKISA » 15 Ное 2010, 12:54

ей,тва е ебаси и гадното племе -недъгаво!!! :bang:
"напускаме ,ма да ни върнете депозита ,щото ние излизаме!!!" а -предизввестието!?!? "е ,вие ще си намерите други наематели!!!!"
депозита по принцип е за причинени щети по жилището ,но тия платиха един наем ,от който дадох половината на брокерката и на края на първия месец ми се обаждат днес и ми викат: ние напускаме! да си ни дадете вещите и депозита!
смятам да си удържа целият депозит, защото по договор имат един месец предизвестие и всъщност пак губя половин наем,щото съм го дал на брокерката ,дето ги доведе тия смотаняци.....
вашето мнение!????
смятам и да сменя бравата ,за да не гепят и уреди или мебели от вътре ,докато се разправяме....! има 5дни изчакване за наема ,но те текат от 14ти.
още като ги видях кви са суеци от лом требваше да ги разкарам и да не ги пускам! да се у главата и аз!! :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Клаузи за даване под наем...

Мнение от nightdriver » 15 Ное 2010, 13:15

твое право си е да задържиш депозита след като те не спазват предизвестието , но все пак ти си решаваш доколко се познавате с наемателите
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Ное 2010, 13:31

Защо ли започвам да си мисля, че тея нещо са играли партийно с брокерката :mhihi: А и нещо договора ти е куц - плаща се първи, последен наем и депозит някакъв. Така че , като решат да се изнасят предварително, последния наем си остава за тебе така или иначе ... па депозита си е за нанесени щети по жилището . Принципно брокерката ти е за бой
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Ное 2010, 14:07

То и брокерите са едни брокери.. половината отиват да те водят да купуваш или наемаш нещо, което дори не са го виждали на живо. Преди години бях на косъм да купя и ипотекиран имот заради некадърен брокер. А в Божурище купих едно място, което се оказа на 300м встрани от реалното място, щото брокера ми дал грешна скица и той самият не знаел къде ме води.
Задръж си депозита естествено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Ное 2010, 14:08

dimithur написа:Защо ли започвам да си мисля, че тея нещо са играли партийно с брокерката :mhihi: А и нещо договора ти е куц - плаща се първи, последен наем и депозит някакъв. Така че , като решат да се изнасят предварително, последния наем си остава за тебе така или иначе ... па депозита си е за нанесени щети по жилището . Принципно брокерката ти е за бой

+1

Как вика Митя, договора ти е куц.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар

Мнение от Lord » 15 Ное 2010, 18:13

Единственият начин те да вземат депозита е ти да им го дадеш ;)
При подписването на договора с брокера би трябвало да има и някаква клауза, че
1) брокера се задължава да ти намери наематели в някакъв срок
2) ти дължи обезщетение
Или поне това е принципната практика дето съм срещал.

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Ное 2010, 21:30

брокера се довлече с тех! на мене не ми е никъв, освен ,че ми взе половин наем!! а и ако ще пет договора да имам с него нали се сещаш кога ще си зема обратно комисионната!! от умрел писмо!
то ясно ,че депозита нема да им върна ,ма са тичане да сменя бравата ,разправии,требва да вида кво са навъртели на тока и при всички положение съм вътре....! плюс ,че ще дойде поредния брокер, дето ще ми обяснява ,че е брокер и на двете страни ,което просто не мога да го разбера как става тоя номер да се защитават и двете страни в една сделка....!!! нови два патрона,сметка за ток, половин наем - комисионна и общо взето от тоя депозит я остане нещо ,я не.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Ное 2010, 0:27

Направете един списък с клаузи, които трябва (не е задължително, но е силно препоръчително) да съдържа един такъв договор, за да ни е полезен на всички за в бъдеще :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 16 Ное 2010, 0:56

Аз пък,бих те посъветвал да им върнеш депозита,и да не сменяш брави и да няма разправии и прочие.Няма да забогатееш с тези пари.А пък вече ще имаш едно на ум за следващите наематели.Разбира се това е лично мнение...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Ное 2010, 1:01

feel написа:Аз пък,бих те посъветвал да им върнеш депозита,и да не сменяш брави и да няма разправии и прочие.Няма да забогатееш с тези пари.А пък вече ще имаш едно на ум за следващите наематели.Разбира се това е лично мнение...

"Направи добро, изяж ла*но" ... и защо ?? :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Ное 2010, 1:08

Скис това,че ти си дал половин наем на брокера не ги касае наемателите те са ти дали цял наем.
Имаш право да не им върнеш депозита,ако има нанесени щети
в договора ти трябва да има,опис какво е имало ново или старо е било и т,н
идва и другия въпрос дали си обявил наема кат одоход и плащаш данък,щото да не ти нарпават услуга наемателите да те обадат,направи си сметката добре ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Ное 2010, 10:48

с гадове трябва да се постъпва гадно. явно законите не пазят никой в нашта държава и няма как човек да се опре на тях. депозита няма да им върна ,щото просто трябва да платят един наем при предизвестие за напускане. не е до забогатяването ,но всеки си прави сметки и предвижда разходи и приходи и не може така -аре мерси! бравата е сменена ,викам майка и да си земе багажа ,дето имат и да си ходят по живо по здраво. вярно е ,че не ги интересува кво съм дал на брокерката ,но и мен не ме интересува ,че са драснали за холандия да се продават и вече не им трябвал апартамента. ако не искат по живо по здраво .....хъм! каквото повикало -такова се обадило. омръзна ми да съм от женската страна все! ако се опита сводника да се прави на мъж ше видиме как ше се развият събитията. то и мутрите 94та беха много мъже ,ма в чуждо село и дуварите бият. не ми се стига до такива ексцесии ,но натиснат ли ме -зор ше видат. обявявам си в данъчното договора и ще си платя данъка- не е голем зор. па ше видим...
общо взето е да случиш на човек.за съжаление рядко се случва тоя късмет.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Ное 2010, 11:17

На "труженички" ли го беше дал бе :mhihi:

Мутри, сводници ... и на тебе не ти е лесно :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 16 Ное 2010, 11:19

K_Ilkov написа:На "труженички" ли го беше дал бе :mhihi:

Мутри, сводници ... и на тебе не ти е лесно :mhihi:

Епа в тая държава, кой друг може да извади 700лв за наем :mhihi: :mhihi: :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Ное 2010, 11:21

Е нали договора принципно е за една година,който наруши плаща...

Следваща

Назад към Извън Темата