Компютър - проблем !Трябва ми помощ от някой който разбира
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Компютър - проблем !Трябва ми помощ от някой който разбира
Уиндоус ХР -последните няколко дена почна да забива, после взе да се изключва изведнъж и така 2-3 дена.След това не се включи
Изкара ми някаква грешка за липсващ файл от уиндоус , после изгасна.Сега само гасне - пускам го , изкарва шум около 5 секунди и после изгасва.
Кое изгоря ???

Кое изгоря ???

Re: Компютър - проблем !Трябва ми помощ от някой който разбира
По вероятно дъното ще е, на колко годинки е ПЦто ?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Доколкото разбирам компютъра въобще не вади нищо на екран... та
Почвам по степен на сложност за краен потребител всяко следващо е ако предното не сработи:
1. Вадиш захранващ кабел (тва дето отива в контакт) държиш един час така после пускаш.
2. Махаш захранващият кабел слагаш кутията права с дупето (изводите за кбд, мишка монитор) към теб и развиваш болтовете на десният капак, като го махнеш ще видиш една голяма платка, някаде по нея има сложена часовникарска батерия

Махаш батерията с отвертка даваш на късо + и - на гнездото на батерията и своевременно докато държиш "късото" цъкни 2-3 пъти on/off и reset бутоните които се намират отпред на кутията. Слагаш батерията включваш в контакта и пускаш.
3. Ако предните 2 не са помогнали откачаш хард диска и СД-то от дъното - това са информационните кабели които излизат от голямата платка, след което пускаш компа, Ако запали и ти изкара екран закачаш едното отново пробваш закачаш другото пак пробваш докато разбереш заради кое не тръгва.
4. Ако продължава да не пали честито за сервиз си като диагнозата ти е 80% изгоряло захранване и 20% изгоряло дъно
П.С. Като си отворил кутията на спрян комп без захранващ кабел му пусни един прахосмук.
Който иска да допълва
Почвам по степен на сложност за краен потребител всяко следващо е ако предното не сработи:
1. Вадиш захранващ кабел (тва дето отива в контакт) държиш един час така после пускаш.
2. Махаш захранващият кабел слагаш кутията права с дупето (изводите за кбд, мишка монитор) към теб и развиваш болтовете на десният капак, като го махнеш ще видиш една голяма платка, някаде по нея има сложена часовникарска батерия

Махаш батерията с отвертка даваш на късо + и - на гнездото на батерията и своевременно докато държиш "късото" цъкни 2-3 пъти on/off и reset бутоните които се намират отпред на кутията. Слагаш батерията включваш в контакта и пускаш.
3. Ако предните 2 не са помогнали откачаш хард диска и СД-то от дъното - това са информационните кабели които излизат от голямата платка, след което пускаш компа, Ако запали и ти изкара екран закачаш едното отново пробваш закачаш другото пак пробваш докато разбереш заради кое не тръгва.
4. Ако продължава да не пали честито за сервиз си като диагнозата ти е 80% изгоряло захранване и 20% изгоряло дъно
П.С. Като си отворил кутията на спрян комп без захранващ кабел му пусни един прахосмук.
Който иска да допълва
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Добър Култард, май няма какво повече да се каже по въпроса на колегата..
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
По метода на Coulthard
след ''късото'' изпълнение с батерията ми извади екран с нещо си за дъното - той си е излизал винаги, ма след това изкара още един.Последното което успях да видя беше - натиснете Ф2 за ...нещо си.После пак изгасна.Съвсем скоро го чистих от прах така че има съвсем малко по него.+ това перката взе да вие ужасно тези дни.Плаче за смяна .
Сега да разбирам ли че не е дъно

Сега да разбирам ли че не е дъно

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Направо си е захранване това, а за капак е наакало и виндоуса

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Please press F2 to enter setup
най-вероятно
ОК компа си работи като хардуер
обаче Уиндоус-а си е заминал.
С натискането на F2 ще влезеш в БИОС - системните настройки на компютъра. Най-вероятно си с дъно Asrock което означава че ако влезеш в биос-а на сив фон с сини букви ще ти пиши разни неща а най отгоре в син фон с сиви букви ще са разделите
нещо от сорта

Смяната на менютата в синютото поле става с стрелките наляво надясно а да се движиш по сините надписи на сивият екран ползвай нагоре надолу. естествено Enter избиране на дадената опция
Отиди na Exit избери Load Setup Defaults

и му дай Yes след рестарта ако пак ти гасне преинсталираш операционна система и нямаш никакви проблеми по хардуер-а
най-вероятно
ОК компа си работи като хардуер

обаче Уиндоус-а си е заминал.
С натискането на F2 ще влезеш в БИОС - системните настройки на компютъра. Най-вероятно си с дъно Asrock което означава че ако влезеш в биос-а на сив фон с сини букви ще ти пиши разни неща а най отгоре в син фон с сиви букви ще са разделите
нещо от сорта

Смяната на менютата в синютото поле става с стрелките наляво надясно а да се движиш по сините надписи на сивият екран ползвай нагоре надолу. естествено Enter избиране на дадената опция
Отиди na Exit избери Load Setup Defaults

и му дай Yes след рестарта ако пак ти гасне преинсталираш операционна система и нямаш никакви проблеми по хардуер-а
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
+1 за захранването, а относно дъното - огледай дали нямаш подути или направо цъфнали кондензатори.
Eто така изглеждат "тръгналите" кондензатори (посочените със зелени стрелки), задните са ОК .

ПП. Пс-то като го включиш, чува ли се някакво "бипкане" от самата кутия ? А като стигне до момента със зареждането на уиндоуса вади ли син екран със някакви редове по него ?
Eто така изглеждат "тръгналите" кондензатори (посочените със зелени стрелки), задните са ОК .

ПП. Пс-то като го включиш, чува ли се някакво "бипкане" от самата кутия ? А като стигне до момента със зареждането на уиндоуса вади ли син екран със някакви редове по него ?
Последна промяна ogata на 22 Ное 2010, 2:24, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Ако му изключи докато прави някой от тези манипулации начи захранването е сгънало барабар ОС-а, ако не сгъне само ОС-а
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ще го видим, само да отговори 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Ядец - не мога да направя нищо защото прекалено бързо изключва.F2 иска да прочита някакви настройки .Ако направя това упражнение още няколко пъти може и да хвана какво точно
, ма съседите може да ме изгонят заради перката
И това е - изключва си внезапно все едно му дърпам кабела ...

И това е - изключва си внезапно все едно му дърпам кабела ...
Да не ти е изсъхнала пастата на радиатора и процесора да е почнал да прегрява за отрицателно време?
In Ban We Trust!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Провери дали перката на процесора ти върти както трябва....в биоса виж колко градуса ти държи процесора! И Другия вариант е както казаха колегите, захранването да е заминало вече.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2