Избор на рутер за дома

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Избор на рутер за дома

Мнение от ineedmoney » 25 Дек 2010, 11:54

Попрочетох доста теми в нета включително в хардуербг и тази http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380 та в крайна сметка се спрях на тези три:
1.Buffalo whr-hp-g54
2.D-link DI-524
3.D-link DIR-635

намерих доста добри отзиви за бизончето, а втория ми го препоръча приятел на който имам доверие но ме изненада разликаа в цената от около 50-60 лв (водят ги един клас и мислех че трябва да са една цена)
третия ми го предложи друг приятел който разбира от такива работи така че дайте и вие някво мнение

Честито Рождество!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар
Кара: 520i
Мечтае да кара: Mustang gt 500

Re: Избор на рутер за дома

Мнение от credal4o » 25 Дек 2010, 12:17

има значение дали си с комп. или лаптоп.от 5 години работя във фирма за интернет,и да тикажа няма чак такова значение от рутера а от пс-то
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 25 Дек 2010, 12:17

Имам две Бъфало-та, които не са спирани от няколко години - никакви проблеми.
В комбинация с Томато са вечни машинки.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 25 Дек 2010, 12:23

Ползвам две такива бизончета за интернет в една 4 етажна сграда.В сравнение с домашния(2рия който си посочил) е с малко по-нисък обхват,но за апартамент е чудесен.Доста лесен за настройка,а и работа.Не са спирани от около 2 години вече а и не се е налагало.
Иначе и на мен ми ги хвалят Д-линк -уж били по горен клас а освен обхвата друго не съм видял.Но пък и съм нямал възможност да ги тествам на максималната им скорост - 54Мb/s.При домашния обаче забелязвам че когато има повече от един компютър свързан с мрежата скоростта се дели на броя свързани устройства и се остава малко запазено-което от производителя обясняват че е за по-добър експириънс в браузването -при бъфалото не съществува... :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 25 Дек 2010, 12:34

smg написа:Имам две Бъфало-та, които не са спирани от няколко години - никакви проблеми.
В комбинация с Томато са вечни машинки.

+ за Бъфало

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Дек 2010, 12:44

ineedmoney написа:Попрочетох доста теми в нета включително в хардуербг и тази http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380 та в крайна сметка се спрях на тези три:
1.Buffalo whr-hp-g54
2.D-link DI-524
3.D-link DIR-635

намерих доста добри отзиви за бизончето, а втория ми го препоръча приятел на който имам доверие но ме изненада разликаа в цената от около 50-60 лв (водят ги един клас и мислех че трябва да са една цена)
третия ми го предложи друг приятел който разбира от такива работи така че дайте и вие някво мнение

Честито Рождество!

Бъфало-то е проверен и е добър- спор няма изобщо...

За Д-линк 635 идея нямам. Тоест не съм го ползвал...

Обаче за Д-линк 524 мога да кажа само хубави неща- такъв имам вкъщи от 3г. поне. Върши идеална работа- за това време е рестартиран заради забиване 4-5 пъти максимум. НЕ е изключван изобщо, освен като е спирал тока... Аз лично го ползвам за 2 комп. вързани с кабел + лаптоп и телефон през Wi-Fi + още 3-ма съседи знаят паролата и ми ползват нета за телефоните си... Дори и всичките 6-7 устройства като са закачени едновременно рутера НЕ се предава... Единствено ме дразни, че няма N-стандарт и не си стигам скоростта през Wi-Fi, но пък аз рядко тегля нещо голямо на лаптопа и го преживях...
Ако си на скорост ДО 30Мбит/с (или не те бърка да сваляш малко по-бавно през Wi-Fi) и не ти се дават много пари 524 е добър вариант... Аз на компютъра (свързан с кабел) спокойно стигам 6-7МВ/с теглене, ниска е само безжичната скорост- но пък там си стигам редовно 2,5-2,7МВ/с, което е близо до максимума на G-стандарта...

ПС: Помисли и какво покритие на безжичната мрежа ти трябва- с 524 без грижи ползвам нет на 30+м. от рутера и през 3 панела...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 25 Дек 2010, 12:50

Аз имам и да питам, защото ми е във стаята- влияе ли на човек като клетките на гсм-ите, има ли някаква облъчване ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 25 Дек 2010, 13:05

ditko1 написа:Аз имам и да питам, защото ми е във стаята- влияе ли на човек като клетките на гсм-ите, има ли някаква облъчване ?

освен ако не си седнал върху него 24/7, нямаш облъчване което да те притесни. Относно преченето с телефоните...по принцип не се засичат честотите, много рядко някои телефони са с близка честота, но е малко вероятно да имаш такъв :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 25 Дек 2010, 13:26

ms написа:Бъфало-то е проверен и е добър- спор няма изобщо...
Обаче за Д-линк 524 мога да кажа само хубави неща- такъв имам вкъщи от 3г. поне. Върши идеална работа

добре де защо тогава бизона е 120 лв а 524- е 50 лв?????
щом и 2-та са един клас и са добри до такава степен, че единия да е вечен а за другия да не съм чул оплакване от вече 10 човека и общо ползване от всички към 15 години :dunno:
къде е уловката кой кво крие :ok:
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Дек 2010, 13:44

Ами много просто- при Бъфало-то можеш да сменяш фърм-а (което си е от полза) и разбира се плащаш за името ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 25 Дек 2010, 13:54

Buffalo. Там грешки няма. Включваш, настройваш и забравяш, че съществува...
Стига да си готов да преглътнеш разликите в цената.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Дек 2010, 14:31

A вместо D-Link, по-добре гледайте за TP-Link..

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Дек 2010, 14:35

Аз съм с TP-LINK добър е 2 компа храни нямам оплаквания засега :) тои е 60 тина лева
Нащо ИТ ни е сложил linksys и други не признава ама и цената е друга,ама и верно са кучета :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 25 Дек 2010, 14:55

Моите ги купих пакет за 80 лева от М-тро -Бургас бяха единична бройка с намаление.Но тази разлика в цената няма как да си я обясня тъй като поне според мен са почти еднакви двете марки/модели :kuku:
Иначе 30 метра през 3 панела е невъзможно-арматурата в тях убива почти всяка безжична мрежа.За 10 метра съм по съгласен.А иначе от четвъртият етаж до паркинга на 10 метра пред блока , което се пада около 16 метра имам връзка 3 черти на лаптопа - 24 Мегабита и 2 на телефона -12 мегабита,като сигнала минава през един панел.По книжката го дават 30 метра обхват и това значи че сигнала се намаля с около 50% на панел.Може да ти послужи за да избереш мястото на монтаж...Това за Д-линка...
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Дек 2010, 16:05

Аз с DIR-300 съм хвърлял и през 2 панела, ама това не значи особено много... може да се е връзвал на 48-54MBits, но стабилността им е един друг въпрос... по-евтините D-Link-ове имат "характера" да се проявяват като по-нестабилни и понякога забиващи...

... а няма да е лошо да се гледа за рутери с повече от една антена, каквито са повечето Wireless-N, щото тогава сигнала е по-силен и съответно преодолява повече препятствия... но ако рутера е далече, приемника също е добре да е с повече антени, иначе ефекта се губи...

Следваща

Назад към Извън Темата