VIVACOM - поредния абсурд !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

VIVACOM - поредния абсурд !

Мнение от ръб » 31 Яну 2011, 22:05

Искам да изкажа възмущението си от Виваком като интернет доставчик. Последния месец връзката е меко казано ЗЛЕ, да не говорим, че последните дни интернета спира през 1-2 часа, а дори не може и да се изгледа нормално едно клипче без да спре 3-4 пъти да се зарежда.

Само аз ли съм или има и други ?

Моля за съвет, остават ми 5 месеца от договора с тях, има ли вариянт да прекъсна договорните си взаимоотношения с тях, без да си платя оставащите 5 месеца ? Моля за съвети.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: VIVACOM - поредния абсурд !

Мнение от kronos » 31 Яну 2011, 22:07

Не си само ти, в цяла България е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 31 Яну 2011, 22:07

обърни се към КЗП
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318D

Мнение от KristianSS » 31 Яну 2011, 22:17

Stanchev написа:обърни се към КЗП

Абсолютно +1

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Яну 2011, 22:22

Stanchev написа:обърни се към КЗП

Я ми обясни к'ва полза ще има, че ми е интересно...
В договора за нет пише, че проблемите се отстраняват до някакъв период и скоростта НЕ Е гарантирана... Тоест дори и с 64кбит/с да сваля щом има нет е спазен договора, а като няма- те го оправят в допустимият срок по договор...

Не съм чел договора на БТК за нет, но съм си чел моя в който пише горното... В моя случай срока за оправяне на аварии е до 72часа :shock: - за късмет ISP ми е перфектен.

Договора НЕ можеш да го прекратиш без неустойки...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 31 Яну 2011, 22:25

Да между другото - като ми спре нета, звъня и го пускат. И след 2 часа пак шит...До скоро бях доволен, щото не беше спирал грам, а сега изведнъж все едно идва края на света и интернет ту има, ту няма. Много съм разочарован, а плащам по 30лв на месец, за 950кб/с макс. скорост на теглене :(

Тукашния кабелен оператор е пуснал оптични кабели из целия град и скоростите са от 5 МЕГАБАЙТА/с нагоре, за 20лв на месец ! И няма договори - да си обвързан по 5315143 години и да плащаш неустойки...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 31 Яну 2011, 23:27

И аз съм от Габрово. От две години не съм имал никакви проблеми с нета на BTK, не е спирал и за 5 минути и си е с максималната скорост, която позволява чифта на който съм закачен. Преди някоя и друга седмица помня, че имаше проблем. След разговор с оператор разбрах, че са правили някаква профилактика. На следващия ден всичко беше отново ОК.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 31 Яну 2011, 23:31

Ами незнам колега, но при мен нещата тръгнаха все по на зле. Повече от 800кб/с пък не може да качи, когато има някакъв нет.

Уникс предлагат 40мбпс или 5 мегабайта/с за 20кинта, приятелката ми е на тях и на моменти качва и над 5...изтече ли ми договора на виваком се откачам и минавам на габровския доставчик..е*ал съм ги

Най-ми е гадно, защото съм безпомощен в случая и не мога да направя нищо, за да си подобря връзката или да се откача без да плащам неустойки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 31 Яну 2011, 23:41

А уж ADSL-a ви беше перфектен :mhihi: В 3 различни точки на Бургас е същото.Ако е за ден два предполагам може и да им се прости.Иначе договора може да се прекрати при неспазване на условията от тяхна страна,което в случая означава не-отстранен проблем в рамките на технически нужното време и ненормално ниски скорости.Но само за нисък даунлоуд...може да използвате песничката за Росен от петия етаж дето не доди да оправи нета....неговата...
:OT: Около апартамента има съседи на 5 различни доставчика,без пароли аз съм на шести а и имам 3G карта за интернет на компютъра.Дъжд,пек,святкавици-чумата на 21век е неизчерпаема!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 01 Фев 2011, 0:59

Много зависи колко далече си от централата им, колкото по далече, толкова по-зле. Бях гледал, че за макс. скорости трябва да си до 1-2км макс :confused:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2011, 1:23

за мен ADSL е много куца опция за българия. всичко зависи от късмета дали ще се паднеш на свестен чифт или не. от там нататък няма никаква възможност да се подобри нещо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 01 Фев 2011, 1:26

Не се притесняваааай. Явно навсякъде е така.. Ние в офиса сме с такъв, от миналата седмица явно е запецвал, днеска ми скъса нервите и... абе чудя се, дали могат да ме осъдят на базата на записания телефонен разговор?! :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 01 Фев 2011, 1:36

M2PR написа:Не се притесняваааай. Явно навсякъде е така.. Ние в офиса сме с такъв, от миналата седмица явно е запецвал, днеска ми скъса нервите и... абе чудя се, дали могат да ме осъдят на базата на записания телефонен разговор?! :mhihi:

- АЛО, МТЕЛ ЛИ Е? - НЕ, ВИВАКОМ Е. - НИЩО, И НА ВАС ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА!
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 01 Фев 2011, 2:02

BMWALPINA написа:
M2PR написа:Не се притесняваааай. Явно навсякъде е така.. Ние в офиса сме с такъв, от миналата седмица явно е запецвал, днеска ми скъса нервите и... абе чудя се, дали могат да ме осъдят на базата на записания телефонен разговор?! :mhihi:

- АЛО, МТЕЛ ЛИ Е? - НЕ, ВИВАКОМ Е. - НИЩО, И НА ВАС ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА!
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хахаха, да, Анди, нещо такова, ма доста по-брутално... :oops: :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 01 Фев 2011, 4:18

С тея новите модеми пуснеш ли торент спира за минута, две да се осети и тогава почва да сваля :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вече не използвам нет от Виваком, но когато бях при тях имаше добро зареждане на страници, не спираше, но после като изпатка стария модем, пратиха някакъв рутер-модем от новите и започна това с тегленето ... :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата