Шофиране с предни затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Шофиране с предни затъмнени стъкла
Здравейте колеги, искам да ви попитам който има информация как стоят нещата в чужбуна за черни предни прозорци. Очертава ми се голямо пътуване. Държавите през които ще минавам са Сърбия, Унгария, Австия, Словакия Италия и Словения. Хаха доста са. Значи за Сърбия и Австия знам че няма проблеми. Но за другите нямам информация как седят нещата. Моля ви който знае нека сподели за да не развалям добре изглеждащата лимузина
мерси!

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Re: Шофиране с предни затъмнени стъкла
Не казваш дали стъклата са заводско затъмнени и дали имаш сертификата за това, но ако го нямаш - по-добре тръгни с друга кола, ако не ти се сваля фолиото.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Е в Сърбия няма проблем. Аз там ходя често. Там даже и такситата са с черни стъкла предни, там си е позволено. Иначе нямам никакви сертификати и си е слагано фолио.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
kirrrol написа:Е в Сърбия няма проблем. Аз там ходя често. Там даже и такситата са с черни стъкла предни, там си е позволено. Иначе нямам никакви сертификати и си е слагано фолио.
Добре де в България никой ли не ти прави проблеми с това фолио отпред?
Аз що си спомням че даже и тук е позволено само отзад?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Krasimir19 написа::OT: ... в Унгария не се и опитвай да подкупваш полицайте там са бааахти гадното племе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. .....
Големи гадове са, а? Получават големи заплати и не върви да правиш нарушения, които застрашават нечии живот, (без значение от нарушението) защото не можеш да се измъкнеш после с подкуп, а трябва да платиш голяма глоба, и може би затвор??
Научете се, че правилата за движение не са за красота! Те са написани за да запазят живота на всички около вас!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
nelim написа:kirrrol написа:Е в Сърбия няма проблем. Аз там ходя често. Там даже и такситата са с черни стъкла предни, там си е позволено. Иначе нямам никакви сертификати и си е слагано фолио.
Добре де в България никой ли не ти прави проблеми с това фолио отпред?
Аз що си спомням че даже и тук е позволено само отзад?
Правят от време на време. Но то е 85% и доста ме спират ама винаги се оправям. Ако не стане без пари 10 най много 20 лв и сичко е ок.
Май ще ти е по-евтино да махнеш фолиото за пътуването и като си дойдеш да си платиш пак да ти сложат.

zzuzi написа:Май ще ти е по-евтино да махнеш фолиото за пътуването и като си дойдеш да си платиш пак да ти сложат.
точно тва си мисля и аз хаха
kirrrol написа:Здравейте колеги, искам да ви попитам който има информация как стоят нещата в чужбуна за черни предни прозорци. Очертава ми се голямо пътуване. Държавите през които ще минавам са Сърбия, Унгария, Австия, Словакия Италия и Словения. Хаха доста са. Значи за Сърбия и Австия знам че няма проблеми. Но за другите нямам информация как седят нещата. Моля ви който знае нека сподели за да не развалям добре изглеждащата лимузинамерси!
Да не разваляш лимузината? ... А за това че си като прилеп с уолкмен в тъмното... Да ти имам приоритетите...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Zubcho написа:Krasimir19 написа::OT: ... в Унгария не се и опитвай да подкупваш полицайте там са бааахти гадното племе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. .....
Големи гадове са, а? Получават големи заплати и не върви да правиш нарушения, които застрашават нечии живот, (без значение от нарушението) защото не можеш да се измъкнеш после с подкуп, а трябва да платиш голяма глоба, и може би затвор??
Научете се, че правилата за движение не са за красота! Те са написани за да запазят живота на всички около вас!

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Zubcho написа:Krasimir19 написа::OT: ... в Унгария не се и опитвай да подкупваш полицайте там са бааахти гадното племе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. .....
Не съм казал че съм нарушил правилата на движение 2 пъти ме глобиха защото и двата пъти според тях съм носел цигари повече отколкото е позволено. Да първия път знаех че взимам повече от позволеното! Но втория път доколкото знаех си взех в нормата си но според тях бил излязъл нов закон и т.н. И за 3000 километра само в Унгария ме накараха да си сваля всичкия багаж

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Колега въпросът е принципен. Не си само ти този който нарушава правилника (а 100% си го нарушавал, няма какво да се лъжем). Говоря като цяло как всеки си минава на червено, престроява се неправилно на светофари, мисли че е нормално да кара по първокласен път със 140 и като караш с 90-95 му пречиш и тн. Един ми показа среден пръст точно в такъв случай. Карал съм бавно според него и му преча.
Явно навсякъде трябва да се сложат камери, за да се спре това своеволие на всички по пътищата. Защото всеки си мисли, че какво толкова - превишил скоростта с 10-20км. голяма работа, обаче като стане ПТП и има загинали, ранени какво правим???
Ето това имах предвид в по-горното си изказване. Нищо лично към теб, а към всички които си мислят, че на тях точно няма да им се случи.
Поздрави
Явно навсякъде трябва да се сложат камери, за да се спре това своеволие на всички по пътищата. Защото всеки си мисли, че какво толкова - превишил скоростта с 10-20км. голяма работа, обаче като стане ПТП и има загинали, ранени какво правим???
Ето това имах предвид в по-горното си изказване. Нищо лично към теб, а към всички които си мислят, че на тях точно няма да им се случи.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Едно, че не може, второ, че не е правилно.
Прав си, колега, но като карам със 110 по хубав път без голямо натоварване, пак спирам повече от Ладата с 90. А 110 е максималното разумно при 90 ограничение, според мен поне.
Zubcho написа:Колега въпросът е принципен. Не си само ти този който нарушава правилника (а 100% си го нарушавал, няма какво да се лъжем). Говоря като цяло как всеки си минава на червено, престроява се неправилно на светофари, мисли че е нормално да кара по първокласен път със 140 и като караш с 90-95 му пречиш и тн. Един ми показа среден пръст точно в такъв случай. Карал съм бавно според него и му преча.
Поздрави
Прав си, колега, но като карам със 110 по хубав път без голямо натоварване, пак спирам повече от Ладата с 90. А 110 е максималното разумно при 90 ограничение, според мен поне.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Според мен няма разумно и неразумно. Има си там ограничение и то трябва да се спазва - 50, 60, 80, 90, 130. Толкова. Всичко над това е нарушение. Явно някъде са мислили и са изчислили, че за еднолентов път това е скоростта, при която можеш да реагираш адекватно, а при по-висока скорост реакцията ти, дори и адекватна може да не е достатъчна и да се получи доста интересно. Демек става това --> отсрещния пука гума и тръгва към теб. Ти го виждаш катериш се на спирачката и колата спира и се разминаваш. Караш със 30км/ч повече и имаш 10 или повече спирачни метра в плюс. Следва някакъв филм с линейки и всякакви такива от сорта.
Карам доста извън градско разликата между 90 и 110 или 120 и 140 (по магистралата) са 7 мин. по-ранно пристигане. За някакви 5,7,10 мин. да си рискуваш живота, здравето и т.н. просто е безсмислено.
Понеже работя с доктори и имам доста истории за паднали мотористи, челни удари и какви ли не ПТП-та. Жена ми пък работеше до преди 1 година в Пирогов и тя ми е разказвала доста. Така, че извода е следния - карай си според ограничението и да ти е мирен живота. Ако искаш повишени нива на адреналин има писти.
А това как спира лада и е34 няма смисъл да го коментираме
В чужбина на същите тип пътища ограничението е същото. Ако бъркам колегите, които пътуват по-често извън граница да ме поправят. Говоря за пътища с ограничение 90 км/ч.
Поздрави
Карам доста извън градско разликата между 90 и 110 или 120 и 140 (по магистралата) са 7 мин. по-ранно пристигане. За някакви 5,7,10 мин. да си рискуваш живота, здравето и т.н. просто е безсмислено.
Понеже работя с доктори и имам доста истории за паднали мотористи, челни удари и какви ли не ПТП-та. Жена ми пък работеше до преди 1 година в Пирогов и тя ми е разказвала доста. Така, че извода е следния - карай си според ограничението и да ти е мирен живота. Ако искаш повишени нива на адреналин има писти.
А това как спира лада и е34 няма смисъл да го коментираме

Поздрави
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4