ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

Мнение от acer » 14 Фев 2011, 19:23

тая технология нещо е сбъркана...! или мойте автомати, чисто нови от ексел соломон са фабрично повредени!- усукват ми коляното за 2-ри път, настройвани са там, погледнаха ги и на място и били шест, ама аз на шест места съм гипсиран :mhihi: смея се, щот можех се счупа по-зле или да използвам услуга, цитирам "превоз на мъртвец", но така и автоматите не ми пуснаха двата крака при 3-4 кълба или салта не помна, е*ем ти и технология и специалисти, аз вече съм само на шейна следващият сезон или ако не съм развил снегофобия бордче...

ей на тва место се напраих на гъз..
Изображение
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

Мнение от BMW_RIDER » 14 Фев 2011, 19:34

Кофти работа. Майка ми два пъти си къса връзки от ски. Били по безопасни друг път. По безопасни, по скоро по лесни са за начинаещ. Щото винаги може да караш на ламерското рало. А борда докато се научиш да спираш и завиваш си е бая търкаляне. След това обаче не просто ,че не ти се усукват краката, ами и нямаш тъпи щеки на които да се набодеш или удариш някой друг.
Освен това борда предразполага към малко по фрийстайл каране извън пистата, където с по ниска скорост може да се забавляваш повече и няма един куп пишлемета от ски училища които да заемат цялата писта.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: най-убавата....

Мнение от PRADO » 14 Фев 2011, 19:54

здрасти ,колега едва ли им има нещо на автоматите ,но незнам до колко са регулирани за твойте килограми...да не би да са много натегнати и да се отварят при по голям натиск и за това да не се е получило отваряне при теб.кажи ми колко кг си и на колко е червента стрелка на коя цифра е.....аз имах проблем с мойте -бяха хлабави и лесно се отваряха......
everything you say,can and will be used against to you....so shut up and drive ........

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 14 Фев 2011, 20:15

Бързо оздравяване! Като си настройвате автоматите, винаги гледайте предните да са по-отхлабени от задните! :yes:
Последна промяна Valentin_Peev на 14 Фев 2011, 20:22, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 14 Фев 2011, 20:17

Много кофти колега,пожелавам ти бързо оздравяване.Мой приятел почти спрял се удари в жена му и я събори и при нея стана същото,та според мен е гаден късмет :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 14 Фев 2011, 20:22

Скиора чекне колената , бордиста вади рамена и ... обратно ! На късмет е като цяло :bchug:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Фев 2011, 20:31

всеки си хвали неговото! със сигурност ако автоматите не са ти кандахари от 60те години просто не си ги настроил за твойте килограми и ....забележи ! за твоя начин на каране! всеки автомат си има скала ,тя не е в килограми ,както много хора си мислят и щом пише 12 начи е за до 120кг и отделно се настройват за определен начин на каране.
мойте винаги са отваряли ,когато трябва и навреме ,но не и по-рано просто щото съм си ги настроил като за мене.
да се каже ,че ските са по-опасни от борда също е много относително. и на борда ако не отвори автомата има доста яко усукване ,даже по-силно на коляното ,отколкото със ски.
със ските също излизаме извънпистово - не е само за борд тая работа.
а и като видя бордисти да свличат само по пистата и ми става смешно. със сигурност много повече бордисти по пистите не могат да карат ,отколкото скиори. от всички каращи скиори около 20% са зле. от всички каращи бордисти на пистата около 70% и нагоре са зле...
иначе бързо оздравяване и да се оправиш бързо след това. горна баня имат много добри специалисти и за рехабилитация и за процедури..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Фев 2011, 20:46

и на борда ако не отвори автомата има доста яко усукване ,даже по-силно на коляното ,отколкото със ски.

на борда не му се откачат "автоматите".. краката ти са винаги занитени- дори и при алпийските бордове където се кара с твърди обувки.

а борда е много по-безопасен защото има точно едно (опасно) падане- назад и ако е достатъчно бързо да нямаш време да подложиш ръце- се троши ключица и си удряш главата. ключиците сами си зарастват а за главата има каска. но двата ти крака са закопчани перманентно и няма ускувания.

докато при ските паданията са много и разнообразни и всичките травми са опасни защото са от оскувания- а майката природа не ни е смятала така да се усукваме и затова...после цял живот боли.

като си добър и на едното и на другото- при борда паданията са повече- но по-безвредни. при ските се пада по-рядко, но почти всяко падане се брои в графа "лошо"...

това са мойте директни наблюдения
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 14 Фев 2011, 20:52

SKISA написа:и на борда ако не отвори автомата има доста яко усукване ,даже по-силно на коляното ,отколкото със ски.

На борда за да му се отворят (по-скоро счупят) автоматите от зор, не знам какво трябва да се случи... Ама при всички случаи няма да е красива гледката...
А за "едното" падане - аз съм измислил поне още 2 вида каскади :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Фев 2011, 21:04

аз само съм чувал за бордове с автомати, но не съм виждал да се ползват. всички карат със страпс.
честно казано въпреки, че съм малоумно животно никога не съм успвал да си осуча краката със сноуборд.
бързо оздравяване!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 14 Фев 2011, 21:13

За мене ските са по безопасни, ако са с хубави и добре настроени автомати. Може би мнението ми е пристрастно защото от 10г карам ски, на борд веднъж съм се качвал и беше грозна гледка, много трудно и опасно ми се стори, точно затова че краката са ти вързани. Аз съм се пребивал доста със ските, но да чукна на дърво не съм имал травми. Бързо оздравяване на колегата!

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Фев 2011, 21:19

е аз борд не съм карал или по-скоро съм карал дядото на борда - моноска. но то няма нищо общо ,така че не съм специалист! но определено има бордове с автомати като на ските -виждал съм много такива и навън из алпите бяха повече от тия с каишите. не знам - аз само гледам кво правят бордистите по пистата и не само там.
да не дърпам дявола за опашката ,но съм падал зверски със ски и като гледам няма ми нищо -може и да е късмет ,ма може и да е да знаеш как да паднеш. аз предпочитам като видя зор да мога да си разкрача краката или да ги местя о по отделно ,а не да са ми вързани заедно. вярно е ,че падам рядко - общо взето сериозно падане около два-три пъти на сезон, но само синини и раздрусване.нищо сериозно. и щеки нося и до сега не са ми се забили никъде. ските са опасен спорт, но с повечко акъл и внимание човек може да кара много и да избегне ядовете. каската е задължителна. и аз до преди 3-4г смятах ,че нямам нужда ,но след няколко сериозни случая се замислих и вече не смея да карам без каска. на всеки може да се случи тая беля ,за съжаление никой не е застрахован ,но то и като се натрупат няколко грешки и на края става белята.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Фев 2011, 21:31

Бахти,значи сме двама. :( Аз вече окончателно тая години приключих със ските :( За близо 30 години каране миналата седмица за втори път преебах връзки на левото коляно и са вия като вълк.Смятам ,че ските за хора над 100 кг. е вече опасно.С моите 130 е убийствено,като се пусна по Бъндерица съм като торпедо,Ерик Гей пасти да яде :mhihi: Иначе всичко е опасно,чупил съм крак при спускане с найлонов чувал.
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Фев 2011, 21:43

пак да не дърпам дявола за опашката...! но карам от 41г ,карал съм близо 12г почти всеки ден през целият сезон и съм 110кг. не смятам, че е опасно все още. имам един изкълчен пръст на лявата ръка от ски и тва е. по Томба съм като торпедо и по 12ката ,но много рядко карам бързо - повече на много къси завои ,което пък много повече натоварва коленете и кръста. така че тва не е фактор. иначе преди много години не ми отвори заден автомат и въпреки ,че тогава бях само 70кг изкъртих автомата от ската и излетях заедно с него и винтовете. почти всеки спорт си има "хитови" травми и при ските това е коляното ,но пък и по много други начини може да се случи. важното е да се проведе много добра рехабилитация ,за да се оправи крака ,щото иначе ядовете са за цял живот. пак казвам ,дано се оправиш бързо и стабилно ,колега!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Фев 2011, 21:57

SKISA написа:е аз борд не съм карал или по-скоро съм карал дядото на борда - моноска. но то няма нищо общо ,така че не съм специалист! но определено има бордове с автомати като на ските -виждал съм много такива и навън из алпите бяха повече от тия с каишите.

виждал си това което аз карам - алпийски борд с твърди обувки... "автоматите" много приличат на откачащи се автомати ,но са занитени...

при ските се молиш да ти се откачат автоматите... при борда се молиш да не ти се откачи нищо като се премяташ надолу... :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата