Зимни гуми
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Зимни гуми
Кога ще метаме зимните гумета
маи още някоя седмица и ше му доиде времето 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Миналата година по същата тема някой беше написал нещо, което аз съм чувал и преди - със зимни гуми се кара през месеците, които съдържат буква "М". От септември до март. Незнам колко е вярно, но има логика. На тези студове едва ли каучука в летните гуми се загрява достатъчно, че да се размекне и колата да има максимално сцепление с пътната настилка. И на мен ще ми е интересно да чуя мнения по темата. 

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Зимни гуми се слагат при средни дневни температури под 10 градуса,демек още е рано.Аз моите винаги ги слагам на 7ми декември,защото на 8ми задължително патувам някаде
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
- Малкия
- М40 Forever
-
А в Европа дори има закон за слагането на зимните гуми и дори мисля че вече там е станало време да се слагат
но нека чуем и други експерти 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
tsvet40 написа:err0r написа:месеците, които съдържат буква "М". От септември до март.
По-скоро тези, които съдържат буквичката "Р"
Бе нещо от сорта беше, не се бях замислил какво...

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Аз след 29октомври ще монтирам зимните 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
tsvet40 написа:err0r написа:месеците, които съдържат буква "М". От септември до март.
По-скоро тези, които съдържат буквичката "Р"
Аха, иначе януари трябва да ги сваляме, после пак да ги слагаме през март и април пак да сваляме...
Touring & windsurf club
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
То кога ще ги слагаме добре, но някой да има инфо къде има хубави гуми на добри цени, може и нещо като масова покупка да се заформи.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Fast-and-Furious написа:То кога ще ги слагаме добре, но някой да има инфо къде има хубави гуми на добри цени, може и нещо като масова покупка да се заформи.
Аз се включвам с 4х17" и 4х16"

А за времето когато,аз лично се придържам към усещането на колата в ръцете си - обикновено наистина като стане 8-10 градуса навън се мятам на зимните гумета - т.е. винаги последната седмица на Октомври, първата на Ноември!
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
абе закво са ви зимни гуми ? то с гуми и баба знае да кара, майсторлъка е с летни
ся сериозно: по принцип практиката която се опитвам да си наложа е да купувам нещата точно тогава когато не ми трябват... не бързайте да се смеете се щя обясня
с идването на зимата търсенето на зимни стоки нараства
нараства и цените на въпросните стоки, и обратно - търсенето на летни стоки намалява или почти се стопява - съответно цените на летните стоки също падат рязко...
демек - през зимата си купувам летни гуми а през лятото зимни
и тва не е само с гумите, ами и с дрехи, обувки, маратонки, якета и сички видове подобни стоки със строго лятно и зимно предназначение
само че... тая зима и аз артисах без зимни гуми
та идеята за масова покупка е добра...
П.С. няма да е лошо да се пообсъдят пак кои марки и модели какви резултати дават по тестовете и кои гуми са добри и кои не... .всяка зима и лято това се повтаря... но все пак са понаизлезли и малко нови модели та мисля че няма да е лошо да преговорим кой на какъв хал е... някой ако може да изрови въпросните таблици ще съм му благодарен

ся сериозно: по принцип практиката която се опитвам да си наложа е да купувам нещата точно тогава когато не ми трябват... не бързайте да се смеете се щя обясня

с идването на зимата търсенето на зимни стоки нараства

демек - през зимата си купувам летни гуми а през лятото зимни

и тва не е само с гумите, ами и с дрехи, обувки, маратонки, якета и сички видове подобни стоки със строго лятно и зимно предназначение

само че... тая зима и аз артисах без зимни гуми

П.С. няма да е лошо да се пообсъдят пак кои марки и модели какви резултати дават по тестовете и кои гуми са добри и кои не... .всяка зима и лято това се повтаря... но все пак са понаизлезли и малко нови модели та мисля че няма да е лошо да преговорим кой на какъв хал е... някой ако може да изрови въпросните таблици ще съм му благодарен

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- Малкия
- М40 Forever
-
ми това вече сам си прецени нали ще взимаш джанти за зимните гуми! Принципно е хубаво да си имаш комплек джанти (железни) може и алуминиеви които след зимата може да не са така ласкави каквито са били! Така че наи добре си вземи железни за зиматаXaMaB написа:А също така има ли смисъл да си вземам и джанти за зимните гуми или да слагам летите жанти

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2