Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!
Здравейте всички фенове и посетители на форум BMW Club Bulgaria!
В последно време все повече се убеждавам, че политиката на настоящото правителство е, да "захлебва" бюджета по всевъзможен начин отново и отново от гърба на народа. Постоянно патрулки, или коли с камери снимат в движение, крият се, търсят всевъзможен повод за глобяване на нас обикновенните хора, т.е. ние да попълваме отвсякъде липсите в бюджета.
В този ред на мисли, бих искал да призова всички колеги, движещи се по пътищата да сигнализират, да предупреждават своевременно колегите си с присветване на дългите светлини за наличието на патрулки на КАТ и Полиция. Това е начина да се противопоставим на тази политика! Да им направим сечено казано по Бългаски! Можем всички задружно да си помагаме да се предупреждаваме и да избягваме това законно "рекетиране" от страна на Полицията! Знам че има хора, които предупреждават с присветване на фаровете за наличието на Патрулки по пътя снимащи в движение или от засада, но искам всички!!! поне от този форум прочели призива ми да не правят изключение!
Благодаря за разбирането, и си мисля че все още има хора в България, които са наистина колеги по пътищата!
Някой може да каже, "... да ама превишаването на скоростта е опасно....", така е, но не е повече опасно превишаването с 20км от неправилното изпреварване на неподходящо място или момент, което в повечето случаи е виновника за последствията...
В последно време все повече се убеждавам, че политиката на настоящото правителство е, да "захлебва" бюджета по всевъзможен начин отново и отново от гърба на народа. Постоянно патрулки, или коли с камери снимат в движение, крият се, търсят всевъзможен повод за глобяване на нас обикновенните хора, т.е. ние да попълваме отвсякъде липсите в бюджета.
В този ред на мисли, бих искал да призова всички колеги, движещи се по пътищата да сигнализират, да предупреждават своевременно колегите си с присветване на дългите светлини за наличието на патрулки на КАТ и Полиция. Това е начина да се противопоставим на тази политика! Да им направим сечено казано по Бългаски! Можем всички задружно да си помагаме да се предупреждаваме и да избягваме това законно "рекетиране" от страна на Полицията! Знам че има хора, които предупреждават с присветване на фаровете за наличието на Патрулки по пътя снимащи в движение или от засада, но искам всички!!! поне от този форум прочели призива ми да не правят изключение!
Благодаря за разбирането, и си мисля че все още има хора в България, които са наистина колеги по пътищата!
Някой може да каже, "... да ама превишаването на скоростта е опасно....", така е, но не е повече опасно превишаването с 20км от неправилното изпреварване на неподходящо място или момент, което в повечето случаи е виновника за последствията...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Бюджетните хранилки на КАТ и за колегиалността по пътищата!
винаги предупреждавам насрещно движещите се ако ми се стори че са се поувлекли... обикновенно със скоростта
от друга страна няма ли да е по-просто ако се спазват правилата
от друга страна няма ли да е по-просто ако се спазват правилата

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Владо написа:.......от друга страна няма ли да е по-просто ако се спазват правилата
Кои правила колега????
Тези които са писани средата на 80-те години за жигули ,москвичи и волги ,и в момента точно тези "правила" са най-големите "хранилки"

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Винаги присветкам. Прави ми впечатление, че в Северна България е трудно да те изненадат куките, защото почти всеки светка. В Южна обаче на 10 един ако се сети да светне е много. Стегнете се бе хора 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
LUCIFER'S написа:Някой може да каже, "... да ама превишаването на скоростта е опасно....", така е, но не е повече опасно превишаването с 20км от неправилното изпреварване на неподходящо място или момент, което в повечето случаи е виновника за последствията...
Владо отговора се крие в последният цитат.... превишаването с умерена скорост не винаги е виновника за инцидентите по пътищата! В повечето случаи е неправилното изпреварване и в неподходящ момент!!! От 16 години съм на пътя, както с лек автомобил, така и с товарен бус... повечето инциденти са именно от посоченото от мен неправилно изпреварване на неподходящо место и момент- когато има близко автомобил насрещно движещ се!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Ами светкаме ама то каквото сам си направи човек и КАТ не може да му го направи.
Малко офф:
В Габровско колкото пъти/стотици примерно/ съм святкал никога не са вдигнали ръка да ми благодарят.
Смеем се с приятели че толкова са икономични че не им се вдига ръка,щото израсходват енергия от движението на ръката,а като изразходват енергия -огладняват а като огладнеят трябва да харчат пари за ядене.

Малко офф:
В Габровско колкото пъти/стотици примерно/ съм святкал никога не са вдигнали ръка да ми благодарят.
Смеем се с приятели че толкова са икономични че не им се вдига ръка,щото израсходват енергия от движението на ръката,а като изразходват енергия -огладняват а като огладнеят трябва да харчат пари за ядене.

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Колега
От мен нямаш нито подкрепа нито разбиране за "инициятивата ти" ти приканваш към нарушаване на ЗЗДП. И аз немога да разбера що за съвест имате след като на година по улиците умират толкова хора... я ми кажи как ще различиш човека който превишава скоростта защото е пиян и не се усеща какви ги върши, от човека които просто иска да е една идея по бърз... навлизането в насрещното платно и респектино реализирането на ПТП в повечето случай с тежки последствия е в следствие на: изпреварване (без видимост или нужните за безопостното извършване на такава маневра условия), навлизане в завой с НЕсъобразено скорост - което в повечето случай е над указаната от закона с пътен знак.
Викате ограниченията за лади и т.н. от соц време... че вие току що казахте че в 90 % от света са ги карали тея коли... И само да те питам, защо си решил, че трябва да се кара по-бързо? Смяташ ли че автомобилите в бг са в състояние (конструктивно) да поддържат такива скорости. Че и бг шофЕра е един кадърен и отговорен та сега и евала да му правим като го предупреждаваме за полицай... Предпочитам да се гавря с това премигване със всички бързащи отколкото да го използвам по предназначение.
И смятам за много лицемерно от голяма част от бг шофЕрите да се правят на колегиални след като не спират ако някой е в нужда и след като при движение в населено място се правят на джигити. Та за какво да правя евала на същите тези хора който утре ще решат че ще им се размине като ме засекът... или отнемат предимство... или не пуснат мигач при завой или престройване... Забрави... именно тези навици да сме по хитри увълчиха ченгетата и те да са по хитри... защото в страна на Хитър Петър всички сме по ербап и по тарикати а закона е за балъците ... дето в случая, явно карат лади... москвичи и т.н
Поздрави
П.П.
Не очаквайте зелено Е36 Кабрио да ви предупреди за полицай... а по скоро ще ви мигне за поздрав, пожелавайки ви да стигнете живи и здрави там накъдето сте се насочили!
От мен нямаш нито подкрепа нито разбиране за "инициятивата ти" ти приканваш към нарушаване на ЗЗДП. И аз немога да разбера що за съвест имате след като на година по улиците умират толкова хора... я ми кажи как ще различиш човека който превишава скоростта защото е пиян и не се усеща какви ги върши, от човека които просто иска да е една идея по бърз... навлизането в насрещното платно и респектино реализирането на ПТП в повечето случай с тежки последствия е в следствие на: изпреварване (без видимост или нужните за безопостното извършване на такава маневра условия), навлизане в завой с НЕсъобразено скорост - което в повечето случай е над указаната от закона с пътен знак.
Викате ограниченията за лади и т.н. от соц време... че вие току що казахте че в 90 % от света са ги карали тея коли... И само да те питам, защо си решил, че трябва да се кара по-бързо? Смяташ ли че автомобилите в бг са в състояние (конструктивно) да поддържат такива скорости. Че и бг шофЕра е един кадърен и отговорен та сега и евала да му правим като го предупреждаваме за полицай... Предпочитам да се гавря с това премигване със всички бързащи отколкото да го използвам по предназначение.
И смятам за много лицемерно от голяма част от бг шофЕрите да се правят на колегиални след като не спират ако някой е в нужда и след като при движение в населено място се правят на джигити. Та за какво да правя евала на същите тези хора който утре ще решат че ще им се размине като ме засекът... или отнемат предимство... или не пуснат мигач при завой или престройване... Забрави... именно тези навици да сме по хитри увълчиха ченгетата и те да са по хитри... защото в страна на Хитър Петър всички сме по ербап и по тарикати а закона е за балъците ... дето в случая, явно карат лади... москвичи и т.н
Поздрави
П.П.
Не очаквайте зелено Е36 Кабрио да ви предупреди за полицай... а по скоро ще ви мигне за поздрав, пожелавайки ви да стигнете живи и здрави там накъдето сте се насочили!
Последна промяна radio_manbg на 13 Юни 2011, 6:25, променена общо 1 път

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
аз много святкам. Само като подмина патрулката и ставам като морски фар
иначе скоро минавах през Стара Загора за Казанлък и на 2 пъти видях 2 цивилни коли с радари вътре . другото което ми направи впечатление е че на Сливенските полицай са им накупили моторчета, гонят, обграждат и спират

иначе скоро минавах през Стара Загора за Казанлък и на 2 пъти видях 2 цивилни коли с радари вътре . другото което ми направи впечатление е че на Сливенските полицай са им накупили моторчета, гонят, обграждат и спират

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
... А със какво да пълнят бюджета бе колега? Производството ни на глава от населението е сравнимо с това на бананова държава. Данъците ни са едни от най- ниските във света.
А държавата да върви си изисква пари без значение дали е населена с японци или с местните на тумбукту.
По въпроса- вчера карах софия- варна и святках и ми святкаха. Имаше полицаи, но във всичките случаи бях предупреден предварително, пък и не карах бързо така или иначе...
А държавата да върви си изисква пари без значение дали е населена с японци или с местните на тумбукту.
По въпроса- вчера карах софия- варна и святках и ми святкаха. Имаше полицаи, но във всичките случаи бях предупреден предварително, пък и не карах бързо така или иначе...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Винаги когато съм подминал патрулка - светкам на отсрещните. Веднъж даже, след като бях подминал (ремонтираха пътя към Русе) колоната от идващите коли бяха 90% BMWта
Иначе съм твърдо ЗА !
Нямате си и на представа в малките градове с районни управления как действат джигитите
Крият се по храсти, спират те за измислени превишени, проверяват от до багажници, аптечки, пишат актове за изтекъл срок на годност ЙОД
Питат ме защо нямам шини в багажника - пишат акт за непълно оборудване - върви обяснявай какво си нямал. Акта като е до 50лв - плащаш като поп..Качват се в СОБСТВЕНАТА ТИ кола, дърпат коланите да видат дали са сложени като хората, отварят вратите без да имат право, бъркат в багажници и т.н. и т.н..няма смисъл да изреждам всичко. Толкова много съм ги намразил...направо е нереална ситуацията. Вчера ме спират в града, като преди това погледнах скоростта с която се движех, а тя беше точно 50km/h. Онея се скрили в храстите, ченгето излиза ще кажеш, че си убил човек с думите ' ТИ ПО БАВНО НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА КАРАШ ВЕ ? ' при което му отвърнах - ' че с 50 карам, колко по бавно? ' оня стой и ме гледа така
ситуацията е ужастна..поне тук
Така че пак казвам - твърдо съм ЗА ! 

Иначе съм твърдо ЗА !

Нямате си и на представа в малките градове с районни управления как действат джигитите

Крият се по храсти, спират те за измислени превишени, проверяват от до багажници, аптечки, пишат актове за изтекъл срок на годност ЙОД

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Кое пък толкова му е нарушението на закона, и с какво е опасен този който излиза от града със 70-80км/ч като след това влиза на магистрала? Също така колко е опасно да излезеш със 100 - 110 от магистрала и навлизаш в междуградски път, на който малко след първия завой те чакат полицаите, които са застанали зад знак на който пише да не се кара с повече от 60км/ч.
Има още много такива примери които са изцяло хранилка отколкото затягане на реда. Е кажете как да не присветнеш на някой да го предупредиш, че има капан.
Има още много такива примери които са изцяло хранилка отколкото затягане на реда. Е кажете как да не присветнеш на някой да го предупредиш, че има капан.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е кво, като не са създали условия за производство и бизнес да пълнят хазната с глоби ли?
По моите разбирания бизнеса не търпи вакуум и там, където той се появи автоматично го запълва. Държавата трябва единствено и само да създаде условия и бизнеса сам ще се погрижи за останалото. Тук условията обаче се създават така, че да задоволят кръг фирми близки до управлението. А със стопанската си дейност тия фирми не създават добавена стойност, а дори смучат от същият този бюджет, който се чудим с какво да напълним..

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
LUCIFER'S написа:...
такаааа... с това, че куките се крият и като те спрат гледат как да си изпросят 10-20лв. се съгласих- не е правилно и съм против това им поведение... и поради тази причина единствените случаи когато съм им давал подкуп е било в случай, че оставам пешеходец директно заради скорост... е, последно не взеха и книжката беше на трупчета известно време, но не се оплаквам- прави си бяха да ми я вземат, да не съм карал с близо 200 по магистралата...
относно предупреждаването за полиция- хич, ама НИКАК не ми дреме кой ще го спрат за превишена скорост... има си знаци, има си закон- щом не го спазваш ще те глобяват... не ми дреме кой колко бърза, колко добър пилот е- щом е в нарушение или да си понася наказанията, или да дава подкупи. щом аз мога да карам нормално и с леки превишения на скоростта (рядко я превишавам, и още по-рядко с повече от 20км/ч), то значи и другите ще могат... не ми пука кой карал баба лада и кой ///М5- знаците са за ВСИЧКИ, наказанията също...
Не че не присветвам- светкам си... и аз като колегата обичам като видя някой здраво засилен да му светна и да го гледам как от 130-140 скача на спирачките до 90... задължително предупреждавам само като има няк'во препятствие на пътя- било каруца, било закъсал...
ПС: що не направи една тема колегите да почнат да спират като видят някой закъсал на пътя

bum_bum написа:Е кво, като не са създали условия за производство и бизнес да пълнят хазната с глоби ли?По моите разбирания бизнеса не търпи вакуум и там, където той се появи автоматично го запълва. Държавата трябва единствено и само да създаде условия и бизнеса сам ще се погрижи за останалото. Тук условията обаче се създават така, че да задоволят кръг фирми близки до управлението. А със стопанската си дейност тия фирми не създават добавена стойност, а дори смучат от същият този бюджет, който се чудим с какво да напълним..
Как "е кво"? Да ни оставят да "еволюираме" по пътищата докато подкараме коли като в мад макс ли? Условия за честен бизнес в бг почти няма. Но хазната трябва да се пълни за да подържаме и имаме и малкото което имаме.
По тая логика като нямаме пари да си отглеждаме бизнесите и да пълнят хазната- да разформироваме полицията?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не споря, че глобите и наказанията трябва да ги има ама не и да са самоцел за пълнене на бюджета. От друга страна от чисто морална гледна точка общината за да изисква трябва и да дава.
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4