They Live
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
They Live
Интересно ми е някой замислял ли се е за това? Идеята ми не е за извънземните
но гледах скоро един доста дърт филм и ми стана интересно.. Става дума за начина по който се виждат нещата.. рекламите, идеята да се превръщаме просто в един масов зомби народ който единственната цел е да купува и купува..
ето част от филма.. Оставете извънземните настрани..
http://www.youtube.com/watch?v=7Lwlx3GnLGs
Интересува ме мнението ви за набутването на рекламите.. и затова че смисъла на филма заради тях дори преди 20+ годинки е пак вървежен.. Особенно като гледаме нещо и пуснат рекламен блок в който виждаме по 3пъти една реклама..

ето част от филма.. Оставете извънземните настрани..

Интересува ме мнението ви за набутването на рекламите.. и затова че смисъла на филма заради тях дори преди 20+ годинки е пак вървежен.. Особенно като гледаме нещо и пуснат рекламен блок в който виждаме по 3пъти една реклама..
Re: They Live
Цялото това "насищане" с реклами за мен е един вид промиване на мозъка, едва ли не като ти го покажат 1532364236 пъти и накрая ще си го купиш...де да знам и аз...
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
TiGoNiSh написа:Цялото това "насищане" с реклами за мен е един вид промиване на мозъка, едва ли не като ти го покажат 1532364236 пъти и накрая ще си го купиш...де да знам и аз...
Е да де.. ама някой замисля ли се въпреки че мразим рекламите знаем поне 10 на изуст..

uricatoli написа:TiGoNiSh написа:Цялото това "насищане" с реклами за мен е един вид промиване на мозъка, едва ли не като ти го покажат 1532364236 пъти и накрая ще си го купиш...де да знам и аз...
Е да де.. ама някой замисля ли се въпреки че мразим рекламите знаем поне 10 на изуст..
Няма как да не ги знаем като се замисля...и да искаш и да не искаш, то ти се "впиват" в мозъка като ги чуеш/видиш толкова много пъти...
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
филмът е мн добър, сигурно е първият, който се занимава обръща внимание на промивката на мозъци и предупрежава за рептилите 

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
рекламите са като чалгата - циците и запомнящите текстове продават
Преди време присъствах на един разговор на едни булки. И едната изтъкна, че си била купила спирала ейбълин за еди колко си лева, щото щом Ева Лонгория я била рекламирала, значи я е ползвала .. а щом я е ползвала и после се е навила да я рекламира, начи има резултат ... и наистина миглите се били удължили

Преди време присъствах на един разговор на едни булки. И едната изтъкна, че си била купила спирала ейбълин за еди колко си лева, щото щом Ева Лонгория я била рекламирала, значи я е ползвала .. а щом я е ползвала и после се е навила да я рекламира, начи има резултат ... и наистина миглите се били удължили

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Не знам аз ли съм сбъркан нещо, но като видя реклама където и да е (банер в нета или по телезивията, или чуя по радиото), рекламираният продукт директно го слагам в шитлист, т.е. не само, че не го купувам, ами направо ми става неприятен, може би това е в следствие на лавините от реклами от всякъде. Приятелката ми е точно на противоположния принцип, тя види ли реклама на нещо - задължително трябва да се пробва, чак ми е смешно и си казвам, че все пак явно рекламите действат здраво на определени хора (може би на повечето). Всичко е до болната психика на отделния индивид
.

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
Фредерик Бегдебе и книгата му " 9.99 " всъщност дават доста отговори на въпросите за огромната манипулация и промиването на мозъка посредством рекламата във всичките и форми.
THINK POSITIV
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1lowrider написа:Не знам аз ли съм сбъркан нещо, но като видя реклама където и да е (банер в нета или по телезивията, или чуя по радиото), рекламираният продукт директно го слагам в шитлист, т.е. не само, че не го купувам, ами направо ми става неприятен, може би това е в следствие на лавините от реклами от всякъде..

a към автора- ти Loop ли си?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ogata написа:рекламите са като чалгата - циците и запомнящите текстове продават![]()
Преди време присъствах на един разговор на едни булки. И едната изтъкна, че си била купила спирала ейбълин за еди колко си лева, щото щом Ева Лонгория я била рекламирала, значи я е ползвала .. а щом я е ползвала и после се е навила да я рекламира, начи има резултат ... и наистина миглите се били удължили![]()

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Аз мразя реклами, те са и причината все по-малко време да гледам телевизия. Но пък има и продукти, за чието съществуване не бих предположил ако нямаха реклама
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
И аз не гледам телевизия.Но рекламите са навсякъде.Извън телевизията се кефя на рекламата.Кефя се на тия които измислят дадена реклама,щото си трябва фантазия и познаване на вкусовете на мн.хора.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Наистина има интересни реклами.. като надпреварата на БМВ и Ауди.. обаче тия реклами дето са за праховете за пране дето онази си ходи навсякъде с препаратите.. или онази тъпата дето я въртят сега за зелените ябълки и екологията 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2