Имаш куче-плащаш данък
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Имаш куче-плащаш данък
Ей това е поредната глупост от страна на управляващите то бива, може ама разберете ни бе хора
... Обнародвано в ДВ бр. 87 от 2005г. в сила от 01.01.2007г.
Сега имаш и срок да обявиш, че имаш куче по постоянен адрес (ама на кучето ли на собственика ли адреса) още не се знае
.... Кога ли ще има данък за това дет дишаме или “Данък за употреба на Въздуха” например
.... Е това е нали искаме в ЕВРОПА ето ни ЕВРОПА са...Да ни е честито
Обнародвано в ДВ бр. 87 от 2005г. в сила от 01.01.2007г.
Ето и текста от закона
ЗМДТ-Такса за притежаване на куче
Чл. 116. нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) За притежаване на куче собственикът заплаща годишна такса в общината, на чиято територия е постоянният му адрес/седалище.
(2) Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 117.нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) В тримесечен срок от датата на придобиването на куче собственикът подава декларация в общината по постоянния му адрес/седалище.
Чл. 118. нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Таксата се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
(2) Приходите от събраните такси по ал. 1 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

Сега имаш и срок да обявиш, че имаш куче по постоянен адрес (ама на кучето ли на собственика ли адреса) още не се знае

Ето и текста от закона

ЗМДТ-Такса за притежаване на куче
Чл. 116. нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) За притежаване на куче собственикът заплаща годишна такса в общината, на чиято територия е постоянният му адрес/седалище.
(2) Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 117.нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) В тримесечен срок от датата на придобиването на куче собственикът подава декларация в общината по постоянния му адрес/седалище.
Чл. 118. нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Таксата се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
(2) Приходите от събраните такси по ал. 1 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- F-14
- младши ентусиаст
-
според мен пък са прави от гледна точка на това че има доста безотговорни стопани.За това съдя от факта че постоянно преследвам кучетата из квартала ми с колата и не винаги уцелвам ама те за сметка на това се множат....
- Иво
- шПерко
-
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
е да ама имаш ли куче това няма начин да не засяга околните - лаене, скимтене в апартамента (пречи на съседите), пи.ае/се.е навън където му падне (малко хора се навеждат и събират ла.ната в найлоново пликче след това) и т.н. така че е нормално да плащаш такса.
Вземи си рибки в аквариум или канарче и никой няма да ти иска такси.
Нищо лично към собствениците на кучета но според мен си е в реда на нещата.
Вземи си рибки в аквариум или канарче и никой няма да ти иска такси.
Нищо лично към собствениците на кучета но според мен си е в реда на нещата.
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Иво написа:Какво, искаш да кажеш, че си газил или би сгазил куче?
Вервай му - голям куче-мразец е тоя

Live and let Die!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Адаш, не ги газя, защото си пазя колата. Но за сметка на това имам въздушна пушка (до 100 м. уцелва без да убива, за по-близко не гарантирам, че ще уцелее) и въздушен пистолет (до 20 м. кара кучето да вие като гладен вълк срещу пълна луна). От сега да уточня, че съм имал шотландска овчарка и обичам кучета. Но да ми се мотат около блока някакви помияри, да серат в градинката, където играят децата на блока, да лаят по жените и те да не смеят да отидат да изхвърлят боклука, защото изгладнелите "най-верни приятели на човека" им го издърпват от ръцете. Е, NO PASSARAN! Ако някой много, ама много се е загрижил за безстопанствените кучета ами да вземе и да ги "остопани", да ги изкъпе, обезпаразити, да ги заведена ветеринар да ги имунизира, ако трябва да ги стерилизира и най-накрая да си го прибере в къщи, там да го храни, а не да превръща входа ми в обществена кучешка закусвалня. А, и да бъде така добър да си води кучето на каишка. А докато кучелюбците не постъпят по този начин, аз имам пълното право да ОТСТЕЛВАМ безстопанствените кучета с въздушните си пособия и ще отстоявам това си право с всички средства.

- Иво
- шПерко
-
Вие не сте нормални. Не бих искал и да познавам човек, който би убил животно умишлено по някой от гореизброените начини 

- TheBoss
- Полковника
-
Аз пък не бих искал в детето ми да открият 6 метрова кучешка тения (преди месец и нещо по БНТ показваха един човек. Оперативно бяха извадили от него точно толкова дълга гадина). А ти ги защитавай!
П.П. А дали си наясно как убиват телетата, прасетата и кокошките дето ги готви майка ти? Ама хапваш пържолки по Коледа!

П.П. А дали си наясно как убиват телетата, прасетата и кокошките дето ги готви майка ти? Ама хапваш пържолки по Коледа!

- Иво
- шПерко
-
Не ги сравнявай тия две неща. Едното е с цел прехрана, което е неизбежно и заложено у човек. Другото за мен си е чист съдизъм. Това е като по-улицата се разхождат убийци, дай да избием всички по улицата. Или циганите краднат. Дайте да удушим всички. Аз си представям как улично куче си се разхожда по улицата и по едно време някакъв ненормалник с огромна усмивка го премазва. Тия неща трябва да се решават от държавата по уместен начин. Ако всеки сам започне да раздава правосъдие знаете какво става.

- TheBoss
- Полковника
-
Иво написа:... Тия неща трябва да се решават от държавата по уместен начин. Ако всеки сам започне да раздава правосъдие знаете какво става.
В Букурещ държавата реши проблема с кучетата за две нощи. Едната избиха всички кучета в едната половина на града, другата нощ в другата половина. И в понеделник когато "кучелюбците" гракнаха кмета (сега е министър-председател) си посипа главата с пепел и обеща от тук нататък да няма повече такива масови убийства и разреши на "кучелюбците" да си изградят кучкарници за безпризорните кучета. Но в 2 милионния Букурещ вече нямаше глутници.

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
RE
TheBoss написа:Аз пък не бих искал в детето ми да открият 6 метрова кучешка тения (преди месец и нещо по БНТ показваха един човек. Оперативно бяха извадили от него точно толкова дълга гадина). А ти ги защитавай!![]()
![]()
![]()

Sorry за по-острия тон и двамата сме по малко прави (дори и седнали пред PC)
Да се надяваме,че от тези такси ще има пари за приют и да има двама чичковци с един камион, които обикалят по улицата и прибират бездомните псета (като по филмите)
,за да ги карат в приюта.Аз също мразя като вървя по тротоара да гледам кучешки из....нения.Тук в София на два пъти сам мерил сили с помиярите и двата пъти се раделихме без физически травми (в случая помиярите ме нападнаха).Точно когато са поне 5-6 кучета стават агресивни и ако човек е сам може да пострада,затова съм склонен и на крайни мерки ,като събира се дружинката и трепе глутницата от тази глутница добро няма да види никой,а който има добро сърце нека си вземе бездомните псета у тях и да си гледа,да си ги върже с каишка и да си ги развежда. 

Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
TheBoss написа:Иво написа:... Тия неща трябва да се решават от държавата по уместен начин. Ако всеки сам започне да раздава правосъдие знаете какво става.
В Букурещ държавата реши проблема с кучетата за две нощи. Едната избиха всички кучета в едната половина на града, другата нощ в другата половина. И в понеделник когато "кучелюбците" гракнаха кмета (сега е министър-председател) си посипа главата с пепел и обеща от тук нататък да няма повече такива масови убийства и разреши на "кучелюбците" да си изградят кучкарници за безпризорните кучета. Но в 2 милионния Букурещ вече нямаше глутници.
ама като ги ядеш на кебапчета не се оплакваш нали

ся сериозно - аз имам куче и съм "за" тоя данък, НО само АКО парите се използват за справяне на проблема с бездомните кучета, което за жалост няма да стане... всички знаем в чии джобове ще отидат парите и от този данък....

а иначе - във Франция също има такъв данък, освен това всички стопани са задължени да събират фъшкиите на кучетата си в торбички и да си ги прибират.... ако ли не - солени глоби, та.... като цяло идеята е умна, но пак я започваме отзад напред, с тия нашите заплати мисля че точно тоя данък трябваше да почака около 5-10 години...
като цяло нямам нищо против да си плащам 280лв. гражданска, данък за куче, за апартамент, за смет и не знам си кво още... но да получавам заплата от 5-6 000 лв. поне ! в противен случай... просто това е поредния опит да ни уморят от глад.. така ми се струва...
а аз лично бях обучил предното си куче да се изхожда само на пръст или растения - трева листа или нещо такова... никога на нещо произведено от човек (асфалт, тротоари и т.н.) само в градинките

надявам се да успея да науча и настоящото по същия начин....
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4