Котенца

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Котенца

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 13:03

Преди около месец някъде, се родиха 3 котенца около блока, едно черно и две бели с малко оранжево. Днес като минах, видях, че майка им е умряла :( . Родителите ми като заминат за вилата в петък оставам сам и искам да взема едното оранжево да го гледам. Просто мисля, че това е начина да накарам баща ми да се съгласи да имаме домашен любимец ( не съм имал преди, освен едни костенурки ) . Та дайте съвет, какво да купя, че да съм подготвен. Като за начало химическа тоалетна, храна.. Има ли някакъв начин, по които да го накарам да пишка в тоалетната, а не където си поиска. Надявам се, че ще успеете да помогнете :)

пс: сега разбрах, че трябва да го измия и обезпаразитя, предполагам с хапче нещо против глисти, а против бълхите ?
Последна промяна Kroki на 06 Юли 2011, 13:12, променена общо 2 пъти
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: Котенца

Мнение от M3 E92 » 06 Юли 2011, 13:08

Пиши на http://www.facebook.com/LetsAdoptBulgaria да приберат другите котенца :)

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 13:16

:yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Юли 2011, 13:19

Kroki написа:Та дайте съвет, какво да купя, че да съм подготвен. Като за начало химическа тоалетна....

пс: сега разбрах, че трябва да го измия и обезпаразитя, предполагам с хапче нещо?

Не знам дали ще имаш място за химическа тоалетна вкъщи ,но можеш да опиташ ... И внимавай котето да не цопне в нея и да даде фира ... :mhihi:

Иначе аз ти препоръчвам ,да вземеш котешка тоалетна ,има голям избор на пазара,като цените за пакет са от 5 до 20лв за силикатните тоалетни ... Също така,не е лошо да го заведеш на ветеринар ,да го обезпаразити и евентуално ваксинира,ако е достатъчно голямо ...

Начин да го накараш да пишка в тоалетната ,няма освен по-често да го слагаш в нея... и от вродения му инстинк да зарива ,свършената работа,ще си свикне само ... А ако имаш достатъчно време и търпение да го приучиш да кендза в мивката или в сифона на банята е най-добрия вариант ,който ще ти спести досадното чистене на кенефа ,а също така и средства в бъдеще ...
За храната ,се подразбира ,че ще трябва да му вземеш ...

Айде честито и цъкни една снимка да видим сладура :D
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 13:22

Да де, това имах впредвид и аз за тоалетната. Като го взема ще го заведем на ветеринар за диагностика и изчивстване на грешките :mhihi: . Благодаря :bchug:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 13:27

А за храната имах впредвид, има ли някоя специална за по-малки котенца. Мляко да му давам ли? Домашно пресно мляко говоря..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Юли 2011, 13:40

Храна за котки малки-отиваш във ветеринарният кабинет и там се закупува специална храна за малки котенца,в магазините за домашни любимци има едни,да го наречем "памперси" за малки животни,представляват едни парцалчета дето се лепят за пода и привличат малките душички да тропкат там,същевременно може да го сложиш това парцалче в легенче и душицата да се научи там да ходи,още като е малко може на ветеринара да му даде хапчета за паразити и това е,после само някаква кошничка в която да дреме

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 13:45

:yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Юли 2011, 13:55

Докато да стане на 2 месеца, можеш да му даваш прясно мляко... след като мине 70-80 дни от раждането вече стават малко нетолерантни към млякото, щото се приема, че ще почнат да ядат друга храна, а не майчино мляко... можеш да го пробваш да хрупа суха храна, като му купувай тип "Junior" - те са премислени да са с по-малък размер и удобни за ядене от дребосъци...

Още нещо - докато е малко го научи да си точи ноктите (да драска) на нещо, което е предназначено за това... щото ако само си реши къде да дере, след няколко месеца може да почнеш да поплакваш я за дивана, я за фотьойла, я за ръба на секцията и т.н...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 06 Юли 2011, 14:02

Mollov написа:Още нещо - докато е малко го научи да си точи ноктите (да драска) на нещо, което е предназначено за това

:OT: Примерно, може да го пуснеш на майка ти на пердетата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Eдин приятел още като си взе котка, и взе един панер от кауфланд за 5-6 лева и тя се научи да дращи него, ама лошото е че за 1 месец панера заминава.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 19:05

Излочиха към половин литър мляко :) Дано някой не ги вземе до петъка!!

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 06 Юли 2011, 19:15

Kroki написа: ... Просто мисля, че това е начина да накарам баща ми да се съгласи да имаме домашен любимец ( не съм имал преди, освен едни костенурки ) . Та дайте съвет, какво да купя, че да съм подготвен...

Не съм специалист по котенцата, но те съветвам на баща ти да му купиш поне няколко броя Бургас 63 и пак не е сигурно дали ще ти мине номера :)

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 06 Юли 2011, 19:32

Ако ги купя, ще изхвърли бутилките. Правим си домашно дето е 10 пъти по-добро. Сега гоорих с майка ми и тя е съгласна, като ми каза, че той снощи я е питал, дали да не си вземат едното котенце. Просто ще го оставя пред свършен факт! :) :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 06 Юли 2011, 19:38

Kroki написа:Ако ги купя, ще изхвърли бутилките. Правим си домашно дето е 10 пъти по-добро. Сега гоорих с майка ми и тя е съгласна, като ми каза, че той снощи я е питал, дали да не си вземат едното котенце. Просто ще го оставя пред свършен факт! :) :bchug:

Земи си женско, че като почнат да се разгонват мъжкаря няма да те остави да спиш
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 06 Юли 2011, 19:38

не им взимай за хрускане храна !!! има на Whiskas в някакъв сос пак е JUNIOR, ама не прекалявай с нея че се пристрастяват и в момента който те видят с пакетчето неможеш да го мръднеш от купичката :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата