Как да си направя колата по тиха? (840CI)
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Как да си направя колата по тиха? (840CI)
Колеги имам проблем , не е голям ама е дразнещ. Колата бръмчи прекалено силно , казвали са ми че ме чуват 200-300 метра преди да се прибера до нас. Изпускателната система е оригиналдъ на БМВ т.е няма ремуси , няма спукани , надупчени и тн гърнета . Има ли вариант да се направи по тихичка ?
П.П (към админите) Не мисля че темата е за техническия , нямам нищо счупено . Просто генерално питане .
П.П (към админите) Не мисля че темата е за техническия , нямам нищо счупено . Просто генерално питане .

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Как да си направя колата по тиха?
Кажи поне за каква кола питаш 

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Кажи поне за каква кола питаш
Кара: BMW 328CI & 840CI
Сериозно ли мислиш че 28цата може да се чува от 300 метра със заводската генерация ?

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз пък сериозно мисля че ако караш 8цата на Икомочен режим, и не я помпиш на какдаун, да те чуват от 300 метра би трябвало да е равносилно на тиха пролетна нощ и бриз към верандата на комшийската ти хасиенда.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
vvaskoo написа:(bubsa) написа:Кажи поне за каква кола питашКара: BMW 328CI & 840CI
Сериозно ли мислиш че 28цата може да се чува от 300 метра със заводската генерация ?
Нищо не мисля.Просто има много хора които пишат пълни глупости(измишльотини) в профилите си,че карат М-ки,самолети и т.н.Та за това е хубаво да се уточни предварително!
А по темата.Щом си си с оригиналната генерация и няма проблеми по нея,значи всичко е ОК!Сигурно то си единствения който иска да заглуши хубавия звук на този двигател

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Аз пък сериозно мисля че ако караш 8цата на Икомочен режим, и не я помпиш на какдаун, да те чуват от 300 метра би трябвало да е равносилно на тиха пролетна нощ и бриз към верандата на комшийската ти хасиенда.
Еко , спорт , снежинка ... все тая звука не се променя . Просто спорта държи повече обороти ...
Ся сериозно , не се таковам бръмчи доста (предимно в ниските 2-4к) . Не е тиха пролетна нощ , вярно живея в тиха уличка ма чува се .... Пък и не само тва ...дразнещо е всеки път като тръгвам от някой светофар да чувам Бруууум-ГЪЪЪЪЪЪ и тн . Искам малко по тиха да стане

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:...
Незнам , другите кво пишат ....
И мене ми се кара М-ка ма излишни пари за м5 нямам
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=9&t=254801 Ето я темата ако имаш съмнения

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
То отвън може да няма дупки по гърнетата и тръбите,но с времето вътре или изгниват преградите или дупчиците им се запушват със сажди и се започва с боботенето и шума.Най-вероятната причина е тази 

8.32
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
vvaskoo написа:(bubsa) написа:...
Незнам , другите кво пишат ....
И мене ми се кара М-ка ма излишни пари за м5 нямам
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=9&t=254801 Ето я темата ако имаш съмнения
Чел съм я,споко

Моита кола ако беше с толкова голям мотор с такъв хубав звук не ми се мисли как щях да я карам за да му се наслаждавам

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
vvaskoo написа:Колеги имам проблем , не е голям ама е дразнещ. Колата бръмчи прекалено силно , казвали са ми че ме чуват 200-300 метра преди да се прибера до нас. Изпускателната система е оригиналдъ на БМВ т.е няма ремуси , няма спукани , надупчени и тн гърнета . Има ли вариант да се направи по тихичка ?
Да не би да е с махнати катализатори и тръба вместо тях? Дори да има катализатори, помисли за някакви междинни резонаторни гърнета, които да оберат звука и вибрациите и като цяло да стане по тиха. Ето ти схемата:
отпред http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
отзад http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=20
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Re: Как да си направя колата по тиха? (840CI)
Колега, съветвам те да си слушаш звука и да си пълниш душата с него... Не го заглушавай, моля те

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Освен ако не е нещо много здраво изгнило и да ручи зверски, аз не мога да си обясня,как ще искаш убиеш звука на бензинов 8мак 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
acho.rs написа:Освен ако не е нещо много здраво изгнило и да ручи зверски, аз не мога да си обясня,как ще искаш убиеш звука на бензинов 8мак
Като присади М40 в е31цата

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Засилваш се и последните 300м до вас ги караш на изключен двигател
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
иди в някой "шоп", обясни им на хората и ще ти свършат работа, по-добре от форума ..
най-добре да си подмениш катализатори, резонатори, крайни гърнета .. все пак не е нова кола .. ибей .. директни запитвания към фирми, занимаващи се с генерации .. е такива работи
звучи като ще да добавиш още няколко стотин паунда към 8-цата ..
другия вариант е да се правиш на луд и да си даваш газ, все пак и да бучи звука е приятен за шафьора
най-добре да си подмениш катализатори, резонатори, крайни гърнета .. все пак не е нова кола .. ибей .. директни запитвания към фирми, занимаващи се с генерации .. е такива работи
звучи като ще да добавиш още няколко стотин паунда към 8-цата ..
другия вариант е да се правиш на луд и да си даваш газ, все пак и да бучи звука е приятен за шафьора

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2