Проблем с лаптоп?
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с лаптоп?
Здравейте,днес получих проблем с лаптопа(hp dv6 1030eq)
Изключи и после като го включих ми зарежда до стартовото лого дето пише ХП инвент и дотам по напред неще да върви...долу в ляво излиза да натисна ескейп за стартъп меню ,обаче като го натисна пак същия ефект,тоест никакъв.Ще съм много благодарен да споделите опит и има ли решение на проблема и какъв е той всъщност ,може ли да се е скапала операционната система?
Изключи и после като го включих ми зарежда до стартовото лого дето пише ХП инвент и дотам по напред неще да върви...долу в ляво излиза да натисна ескейп за стартъп меню ,обаче като го натисна пак същия ефект,тоест никакъв.Ще съм много благодарен да споделите опит и има ли решение на проблема и какъв е той всъщност ,може ли да се е скапала операционната система?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Проблем с лаптоп?
то Уин-а по принцип е скапан и малко му трябва да се прецака тотално... Ама пък така изведнъж едва ли, освен ако вчера не си инсталирал/трил нещо дето да го шашка при стартиране, по скоро някой чарк създава грижи...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Започни да помпаш Ф8 преди да ти се покаже логото, ще ти излезне системно меню от което избери Safe Mode и виж дали ще зареди.
Пиши после какво е станало
Пиши после какво е станало

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
ms написа:то Уин-а по принцип е скапан и малко му трябва да се прецака тотално... Ама пък така изведнъж едва ли, освен ако вчера не си инсталирал/трил нещо дето да го шашка при стартиране, по скоро някой чарк създава грижи...
Ами аз мисля че типичното за Уин-а е точно това което си писал - прецаква се тотално.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^горните неща могат да ги напишат само хора,дето са на "вие" с операционна система "windows",особенно "XP" е толкова лесна за администриране,толкова лесна за манипулиране,лесно се възтановяват файлове,лесна от всякъде,там немам тайни..
Колегата с проблема,ако пише че има corrupted file е едно,често се получава,когато на системата е светило известно време че "genuine validation" -тоест че не е бил лицензиран/кракнат и те така се случва в един момент,спира да стартира windows, друг случай има при намазване на ъпдейт и влиза с някой програми в конфликт и най-честото е вирус
Колегата с проблема,ако пише че има corrupted file е едно,често се получава,когато на системата е светило известно време че "genuine validation" -тоест че не е бил лицензиран/кракнат и те така се случва в един момент,спира да стартира windows, друг случай има при намазване на ъпдейт и влиза с някой програми в конфликт и най-честото е вирус
- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Не знам какво четете ама аз от това дето е написал колегата разбирам че въобще не му зарежда биоса. Вие скокнахте на Уин-а ....
Колега носи го в някой сервиз да го погледнат ... ако не е чистен може и да е прегрял и нещо да е станало голям сакатлък ....
Колега носи го в някой сервиз да го погледнат ... ако не е чистен може и да е прегрял и нещо да е станало голям сакатлък ....
Аз залагам на прецакан хард диск. Влез в биос-а и там трябва да има някъде опция да си тестваш хард диска. Ако не е той, вадиш хард диска , закачаш го на друго ПЦ да си преточиш ако имаш ценна информация и после преинсталираш. Ако ти е в гаранция и не ти се вади хард диска, намираш си едно Hiren Boot CD, От там стартираш Mini Windows Xp , след като зареди, включваш един външен диск на USB , прехвърляш си там нещата и пак преинсталираш
Не Мы такие, Жизнь такая
колега как да влезна в биоса?Като го включа ми излиза веднага този екран и никъде повече има само опция да натисна както казах ескейп и да влезна в някво меню но и това не работи ,има ли начин аз да го тествам тоз биос
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Е.Димитров написа:^горните неща могат да ги напишат само хора,дето са на "вие" с операционна система "windows",особенно "XP" е толкова лесна за администриране,толкова лесна за манипулиране,лесно се възтановяват файлове,лесна от всякъде,там немам тайни..

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
KIM написа:колега как да влезна в биоса?Като го включа ми излиза веднага този екран и никъде повече има само опция да натисна както казах ескейп и да влезна в някво меню но и това не работи ,има ли начин аз да го тествам тоз биос
Натискаш бутона за рестарт или палене ако сега ще го включваш компа, и помпиш Del(ete) клавиша от клавиатурата. Ако ти зареди БИОС-а ще имаш едно грозно меню, в повечето случаи синьо:

или сиво:

Възможно е с Del да не стане(различни БИОС-и различни конфигурации), пробваш F12, ако и с него не стане F11.
По темата : http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... =c01443371
С две думи извади всичко закачено на лаптопа, извади батерията, захранващия кабел, задръж натиснат бутона за включване(power бутона) за 15 секунди, освободи, пъхни само захранващия кабел без батерията и включи лаптопа и чак след като тръгне сложи батерията.

благодаря колега за съвета,при мен е било с F9 но проблема е същия,не ми излиза самото меню на биоса а само ми изписва че съм задал да се включи долу вляво но след 5 мин се рестартира сам компа и пак тоя екран предишния няма промяна ,имам съмнения че самият биос се е скапал нещо
къде мога да го занеса лаптопчето за ремонт и да знам че няма да ме бавят половин година,някой добър сервиз?
къде мога да го занеса лаптопчето за ремонт и да знам че няма да ме бавят половин година,някой добър сервиз?
предишната dv серия беше несполучлива и само тва ме спря да си взема същото hp преди 2 седмици, иначе изработката му уникална и качествена
оффтопик,не си взимайте sony и acer също (никът е съвпадение) и двете са супер дървета, на вторият кабела му се разкача, копчетата му скърцат и медия панелът е дебилен

оффтопик,не си взимайте sony и acer също (никът е съвпадение) и двете са супер дървета, на вторият кабела му се разкача, копчетата му скърцат и медия панелът е дебилен
Последна промяна acer на 11 Авг 2011, 21:26, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
KIM написа:благодаря колега за съвета,при мен е било с F9 но проблема е същия,не ми излиза самото меню на биоса а само ми изписва че съм задал да се включи долу вляво но след 5 мин се рестартира сам компа и пак тоя екран предишния няма промяна ,имам съмнения че самият биос се е скапал нещо
Значи извади батерията, изчакай 5 минути сложи я пак и пробвай. Ако пак се държи по този начин, хващаш една отверка, отдолу има капачета където седи паметта, трябва да е 2 платки най-вероятно. Оставяш само една платка и пробваш. Ако пак е мизерия - слагаш друга и пробваш само с нея. Айде успех

Не Мы такие, Жизнь такая
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
KIM написа:благодаря колега за съвета,при мен е било с F9 но проблема е същия,не ми излиза самото меню на биоса а само ми изписва че съм задал да се включи долу вляво но след 5 мин се рестартира сам компа и пак тоя екран предишния няма промяна ,имам съмнения че самият биос се е скапал нещо
Причини много,до тука което обясни - може и да е биос,незнам за колегите аз досега на скапан не съм попадал.Колега нов ли е,не съм търсил модела,ако не е нов чистен ли е скоро?
Праха какъв враг е на всеки един комп не е истина,наскоро на колега от форума не стартираше поради праха ,който се бе натрупал - но в неговия случай нормално,моя лаптоп направо не се включваше - прегря и до там ,оказа се че има защита и след малък трик тръгва.
Незнам ако ми го донесеш дали мога да го оправя - не съм сервиз споко,но определено ще питам утре сутрин,ако е вирус - доста тежък трябва да е ,рядко се хващат таквива.
А да споделиш да си правил нещо преди това,изведнъж ли стана ,нещо да си инсталирал - а какъв ос си..не видях да си писал...нищо друго не ми хрумва без да го пипна..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3