какво мислите за навлизането на мултимедията в атомобилите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

какво мислите за навлизането на мултимедията в атомобилите?

Мнение от steeN » 12 Окт 2011, 12:43

примерно нещо такова - http://youtu.be/F-oE3ZzkqxY

добре ли е, че колите влизат в крак със съвременните технологии или това е прекално много разсейване на шофьорите?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: какво мислите за навлизането на мултимедията в атомобилите?

Мнение от jordanov » 12 Окт 2011, 12:51

ужас! то по телефон не може да се говори, внасят се предложения да не се яде, пие и пуши по време на шофиране, а производителите правят от колите компютърна игра ... На това докато му научиш менютата да ги цъкаш горе долу наизуст и с минимално разсейване ше и мине гаранцията на колата и ще е време за смяна. Мен не ме кефи и ми се струва опасно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Окт 2011, 13:10

steeN написа:примерно нещо такова - http://youtu.be/F-oE3ZzkqxY

добре ли е, че колите влизат в крак със съвременните технологии или това е прекално много разсейване на шофьорите?

Уникално,обожавам подобни технологични въведения...
:OT:
Ако може и некой "Кънтър" да се играе в мрежа докато чакаш на светофар-цена няма да има

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 12 Окт 2011, 13:17

Колкото повече електроника...толкова по-зле :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2011, 13:25

Таблото пред шофьора трябва да е със 2 големи и макс 4 малки "часовника" .
По средата - колкото повече , толкова по-добре естеествено . По принцип тия джаджи са за тоя до шоьора или най-много да си въведеш любимата папка с музика или предварителния адрес .
Всички гледам сте големи хардкор фенове - сигурно сте и против предпазния колан,беговете,АБС и всеки друг опит да се вкара технология . Което не ти харесва , не си го поръчваш или ако е асистент го спираш и тва е :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Окт 2011, 14:29

Ако имах възможност,бих си купил този автомобил именно заради страхотният дизайн на уредите и мултимедииното представяне... :clap:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Окт 2011, 14:50

acho.rs написа:Таблото пред шофьора трябва да е със 2 големи и макс 4 малки "часовника" .
По средата - колкото повече , толкова по-добре естеествено . По принцип тия джаджи са за тоя до шоьора или най-много да си въведеш любимата папка с музика или предварителния адрес .
Всички гледам сте големи хардкор фенове - сигурно сте и против предпазния колан,беговете,АБС и всеки друг опит да се вкара технология . Което не ти харесва , не си го поръчваш или ако е асистент го спираш и тва е :confused:

:yes:

Аналогови уреди пред теб и възможност за изключване на всичко, което би искал да изключиш, та да може като решиш да даваш газ да си максимално близо до истинското каране... През останалото време колкото повече толкова повече, стига да не е в движение... Кефя се на всяка съвременна джаджа за интернет и мултимедия... Много ми допада идеята на дисплея на Range Rover, с различните образи отдясно за пасажера и отляво за шофьора - така няма разсейване по време на каране, а другите се забавляват ако им е скучно...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Окт 2011, 15:07

естествено, че трябва да са в крак с технологиите колите, няма как иначе просто... конкретно за показаното:

Да си настройвам какво и как да показва таблото- ОК, всеки е с различен вкус и ще си го направи както му харесва...
Хубав тъчскрийн в средата- ОК...
Бутоните по волана са ми малко повече, но въпрос на вкус...
Но ми се струва малко прекалено натрупано с технологии- като гледам ще се иска сериозна комп. грамотност за да му ползваш екстрите дето показва тоя дисплей :mhihi: Просто не винаги повече е по-добре...

DrivinGGoD написа:.... Много ми допада идеята на дисплея на Range Rover, с различните образи отдясно за пасажера и отляво за шофьора - така няма разсейване по време на каране, а другите се забавляват ако им е скучно...

Това е нещо което трябва да е задължително за всички такива дисплеи- шофьора е там да кара, а не да гледа филми или ТВ в движение...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Окт 2011, 15:09

Доообре. Много добре даже. Но задължително трябва даима бутон за ресет или дефолт на настройките, че као се вкараме в едни менюта и къстъмизации и после няма оправия.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Окт 2011, 16:56

Против всякаква видео мултимедия съм. Ти в крайна сметка ще караш ли или ще лъскаш на новия клип на бийонсе :mhihi: Освен всичко, мисля че е поредния начин за допълнително оскъпяване и респективно ограбване на клиента. На няколко коли съм проверил - мултимедиа система - поне няколко бона. Никаква ползва от нея реално, само за гъзария. Виж, музичка лека става да караш на любимата музика е супер, ама всичко друго клони към чиста проба гъзария, че в някои случаи и на кич направо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2011, 17:46

Ми не си го поръчвай - къв е проблема ? Хем няма да те ограбват , хем няма да си позьор :roll:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Окт 2011, 18:12

acho.rs написа:Ми не си го поръчвай - къв е проблема ? Хем няма да те ограбват , хем няма да си позьор :roll:

Ми няма да си я поръчвам естествено, какъв да е проблема, никакъв не е. Кво се дървиш, нали се пита за мнение.
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 12 Окт 2011, 19:08

Преди няколко дни си висяхме в задръстването на канала покрай стадиона с един такъв Кадилак. Направи ми впечатление ,че пичовете си гледаха боза тв , НО в момента в които колата се мръднеше .......картината изчезваше (сигурно остава само говора :roll: ) ....... тааааа може би всичките тея джиджавки може и да се изключват :roll:
Иначе.... кефи ме ....и то много :yes:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 12 Окт 2011, 19:30

... и след 10-тина 15 години кога болшинството е в състояние да си купи кола с такива екстри, ще се почне с теми в бъдещите раздели на Fнещо си: изгореха ми 3 пиксела, стрелката ми изчезва, мога ли да си кракна километража да показва по-малко, тъча ми се нагъна, откъде да си купя протектори, че обичам да ям банички и да цъкам по километража, помощ(написано с големи букви и сто удивителни), и тн, тн. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изглежда яко, но това е удачно за суперкарс. Винаги може да се измисли хубав дизайн и на механични километражи.

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Окт 2011, 21:17

Hito написа:Преди няколко дни си висяхме в задръстването на канала покрай стадиона с един такъв Кадилак. Направи ми впечатление ,че пичовете си гледаха боза тв , НО в момента в които колата се мръднеше .......картината изчезваше (сигурно остава само говора :roll: ) ....... тааааа може би всичките тея джиджавки може и да се изключват :roll:
Иначе.... кефи ме ....и то много :yes:

А къде гледаха БТВ - на централната конзола или на таблото със стрелките :mhihi: :help: Или пък са пуснали "картина в картината" някъде до километража :mhihi: Направо настръхнах от толкова настройки, но за съжаление това е бъдещето :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата