Малко помощ за студент в Мюнхен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Малко помощ за студент в Мюнхен

Мнение от M3 E92 » 15 Окт 2011, 12:43

Такам, в понеделник започвам студенството в LMU в Мюнхен, но все още имам някои въпросителни:

1) От кой оператор е най-добре да си взема телефон (като SIM картата да е за домашен и мобилен телефон в едно), роуминг цените да са най-ниски
2) Също така с телефона бих искал да си взема и таблет/нетбук с интернет (таблети с интернет има ли въобще, че не съм много в час :roll:), кои бихте препоръчали?
3) Как мога по най-бързия начин с обществен транспорт да стигна от Schleißheimer Straße 330 до LMU, че пешачката по сметки излиза 51 минути по най-бързия маршрут :mrgreen:
4) Коя автомивка бихте препоръчали, понеже Белия Лебед е станал на черен :paranoid:
5) Ако има колеги от Мюнхен, пишете на ЛС да се запознаем :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Малко помощ за студент в Мюнхен

Мнение от Luki Junior » 15 Окт 2011, 14:06

1. Транспорт

2. О2 или Водафон. Аз ползвам Фоник (който е на о2.. ама мойто е без договор, без такси. 9 цента на минута към всички оператори вклучително и България на домашен телефон). Ако искаш договор, Бейс, о2, водафон ще ти вършат перфектна работа. Ако имаш и умен телефон, може да си правиш tethering со него и да си ползваш интернет през телефона на компа. Това ти одговара въпроса... Или пък ако си гъзар купуваш си един айПад с 3Г и плащаш си ем телефон ем 3Г договор за гъзарията.

3. не съм в Мюнхен... а малко по на северозапад.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Окт 2011, 15:08

или Acer Iconia A501 пак с 3G с Тегра 2 GPS 32гб хард и хем нет навсякаде. хем навигация хем 2 пъти по евтино от Ipad2 с качество на изработката равна на ябълката
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Окт 2011, 15:57

да бе айпад, един филм не можеш да си свалиш от замунда или да гледаш флаш страници, вземи си галакси таб 10.1- самсунг в последните години се изстреляха във височините
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 15 Окт 2011, 16:39

В Германия ползването на замунда, арена, и тем подобни е забранено с закон. Имам колеги от уни-то който са плащали глоби щот са сваляли нелегални неща от торент сайтове. (Проблема е в пеер то пеер шеринг, щот разспространяваш нелегални неща).
Трябват ти прокси сервери, и промяна на много настройки да имаш достъп до тез сайтове.

А за дали айПада струва или не, е въпрос на вкус. На мен ми харесва идеяата, концепцията и насоченоста на самия таблет. За съжаление, за сега нямам доволно излишни пари да си го купя. С новия хтмл5 почти се губи нуждата за флаш (лично мнение). ;-)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 16 Окт 2011, 12:49

Засега ползвам http://www.p2pbg.com/ и http://rarbg.com/ за торенти :yes:

snipermkd написа:1. Транспорт

2. О2 или Водафон. Аз ползвам Фоник (който е на о2.. ама мойто е без договор, без такси. 9 цента на минута към всички оператори вклучително и България на домашен телефон). Ако искаш договор, Бейс, о2, водафон ще ти вършат перфектна работа. Ако имаш и умен телефон, може да си правиш tethering со него и да си ползваш интернет през телефона на компа. Това ти одговара въпроса... Или пък ако си гъзар купуваш си един айПад с 3Г и плащаш си ем телефон ем 3Г договор за гъзарията.

Този сайт за транспорта бая полезен, не го знаех, мерси :bchug:
А билети за пътуване къде се купуват - в самия автобус или предварително се закупуват? :roll:

А колкото до таблетите, сега четя сравнения и ревюта :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 16 Окт 2011, 13:03

В автобусите има машини за билети, но ако ще пътуваш редовно най-добре си купи месечна карта (студентска) за ринговете, в които ще пътуваш. Тя важи за всички видове транспорт. Щом си в ЛМУ предполагам, че няма да ти се налага да пътуваш с градския транспорт извън първите 4 ринга.
За договорите най-добре поразпитай при различните оператори - кажи им че искаш и интернет за таблета, сигурно ще ти предложат нещо изгодно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 16 Окт 2011, 13:53

Чакай сега. То ако си студент, трябва да имаш семетър тикет?
Поне така е в НРВ (Норд Райн Вестфален).. Плащаш семестриялните такси, и получаваш карта с която може да позлваш публичен транспорт, Дойче Бан в щата (при теб Байерн) 2 класа във влаковете разбира се, Еурегио.... Без ИЦЕ...

Едит... Проверих, да добиваш семестер тикет със Einschreibung-а когато получаваш matriculation number. Провери си документите, или питай Офиса за международни студенти.
http://www.semesterticket-muenchen.de/ ето ти линк да прочетеш ако не те мързи...

За торетните ти препоръчвам да внимаваш много. Когато доунлоадваш, ъплоада да ти е на минимун (no upload найдобре).
Сканират трафика и преглеждат кой какво прави.. Или се свръзваш с проксита, и правиш си клон на МАК адреса... глобите са солени.
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 16 Окт 2011, 14:24

snipermkd написа:1. Транспорт

аз също съм с Фоник и сам много доволен,колко по на северо-запад си колега
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 16 Окт 2011, 14:52

Aachen, NRW... Претполагам ти си в Берлин.
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 16 Окт 2011, 15:16

snipermkd написа:Aachen, NRW... Претполагам ти си в Берлин.

:yes:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 16 Окт 2011, 15:18

snipermkd написа:Чакай сега. То ако си студент, трябва да имаш семетър тикет?
Поне така е в НРВ (Норд Райн Вестфален).. Плащаш семестриялните такси, и получаваш карта с която може да позлваш публичен транспорт, Дойче Бан в щата (при теб Байерн) 2 класа във влаковете разбира се, Еурегио.... Без ИЦЕ...

Едит... Проверих, да добиваш семестер тикет със Einschreibung-а когато получаваш matriculation number. Провери си документите, или питай Офиса за международни студенти.
http://www.semesterticket-muenchen.de/ ето ти линк да прочетеш ако не те мързи...

За торетните ти препоръчвам да внимаваш много. Когато доунлоадваш, ъплоада да ти е на минимун (no upload найдобре).
Сканират трафика и преглеждат кой какво прави.. Или се свръзваш с проксита, и правиш си клон на МАК адреса... глобите са солени.

Тоя филм семестър тикер в Байерн не го прожектират. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3 E92 » 16 Окт 2011, 15:35

Единствено това са ми дали

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 16 Окт 2011, 16:00

Значи, искарваш си МВВ потербителска карта, и с това нещо си купуваш поевтин билет за градски транспорт. Отиваш на посочения адрес и си искарваш таква карта (не знам дали се плаща такса за искарване на такъв документ). Носи си личната карта с теб. :-)

Черен Джони, не съм бил студент в Мюнхен, не знам как точно са процедурите. Знам от колеги и приятели който са в други части на германия имат семестер тикет, и ми стана странно що не е така в Байерн. Но, от сайта се вижда че работят по въпроса.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Окт 2011, 16:16

не съм казал нищо против айпад, но по-голямата част от студентите не са заможни и 12$ за филм може да са много. ако сваляш от легален
торент клиент (pirate bay) и сийд-а ти е спрян пак ли "наказват" ?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Следваща

Назад към Извън Темата