Малко разбъркване на мозъка - Световната Конспирация
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Малко разбъркване на мозъка - Световната Конспирация
Колеги понеже тази тема ми е интересна та реших да видя дали и за вас е така.
Та накратко:
1. Вярвате ли че има такова нещо - Световна Конспирация
2. Смятате ли че президентите са "кукли" в ръцете на дурги - по-големи?
3. Смятате ли че има план за умишлено регулиране на населението (чрез войни, щамове и др.)
4. Знете ли какво е - New World Order? Branderburg? Masons? Illuminati и т.н.
5. Мислите ли че икономическата криза е искуственно създадена за да могат определени хора да поставят икономически свободни единици под своя контрол?
Интересно ми е да видя мнението ви?
Поздрави
Та накратко:
1. Вярвате ли че има такова нещо - Световна Конспирация
2. Смятате ли че президентите са "кукли" в ръцете на дурги - по-големи?
3. Смятате ли че има план за умишлено регулиране на населението (чрез войни, щамове и др.)
4. Знете ли какво е - New World Order? Branderburg? Masons? Illuminati и т.н.
5. Мислите ли че икономическата криза е искуственно създадена за да могат определени хора да поставят икономически свободни единици под своя контрол?
Интересно ми е да видя мнението ви?
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
Re: Малко разбъркване на мозъка - Световната Конспирация
Любимата ми тема!
Ще се опитам да го обясня в 1 изречение - всички или почти всички от тези явления съществуват, но не се дължат на "световна конспирация", а на поговорката "Интереса клати феса"
И едно елементарно примерче - бай ви Клинтън преди 10-на години нещо много миролюбив почна да го раздава на фона на предшественика му Буш (старши), а пък това не се отрази добре на приходите от продажба на оръжие и други такива "благинки" - и евреите намериха една Моника, която за малко да бутне Клинтън от власт. Ама не върви по CNN да кажат "Евреите за малко да свалят Клинтън от власт, щото не им играеше по свирката" и почват да се нищят некви конспирации, извънземни, пикантни истории - хем средностатистическия американец да не разбере какво всъщност става, хем да има с какво да си уплънтява времето, хем да налива пари като вдига тиража на американския еквивалент на вестник "Жълт труд"

Ще се опитам да го обясня в 1 изречение - всички или почти всички от тези явления съществуват, но не се дължат на "световна конспирация", а на поговорката "Интереса клати феса"

И едно елементарно примерче - бай ви Клинтън преди 10-на години нещо много миролюбив почна да го раздава на фона на предшественика му Буш (старши), а пък това не се отрази добре на приходите от продажба на оръжие и други такива "благинки" - и евреите намериха една Моника, която за малко да бутне Клинтън от власт. Ама не върви по CNN да кажат "Евреите за малко да свалят Клинтън от власт, щото не им играеше по свирката" и почват да се нищят некви конспирации, извънземни, пикантни истории - хем средностатистическия американец да не разбере какво всъщност става, хем да има с какво да си уплънтява времето, хем да налива пари като вдига тиража на американския еквивалент на вестник "Жълт труд"

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Икономическата криза е толкова изкуствено създадена
колкото и дълговете и изкуствените ръстове преди нея ...
Световна конспирация е много модерно словосъчетание,
но единственото, което се крие зад него човешката алчност
и желание за големи печалби ...
всичко се върти около - оръжие, горива лекарства
колкото и дълговете и изкуствените ръстове преди нея ...
Световна конспирация е много модерно словосъчетание,
но единственото, което се крие зад него човешката алчност
всичко се върти около - оръжие, горива лекарства

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Икономическата криза е толкова изкуствено създадена
...
единственото, което се крие зад него човешката алчност
Колега, за последното съм напълно съгласен! Но за първото не съм - защото човешката алчност (колкото и лошо нещо да е) е най-естественото и закономерно нещо на света, което движи тези процеси. Така че - пак повтарям - нищо изкуствено и мистично, всичко това са закономерни процеси.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
е да де и аз това казвам - не е изкуствена
това е най естественото, което можеше да се случи
след измислените ръстове преди нея
и кризата за мен поне не е икономическа, а морална
в световен мащаб хората са все по-мързеливи, алчни и лъжливи
дано не съм прав, но все по-зле ще става ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа:е да де и аз това казвам - не е изкуствена
Прав си, за съжаление.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Виждам, че ви е ясно, че нещо в този свят изобщо не е наред. Понеже темата е твърде обширна а и за да не повтарям неща които всеки от нас е чул, видял или прочел, ще оставя линкове на малкото информация което съм намерил. Няма да коментирам всеки материал поотделно, вярвам, че всеки от вас сам може да прецени:
http://masters-tb.com/details.php?id=57082
http://wikileaks.org/
http://www.youtube.com/watch?v=l8rQNdBm ... lf=mh_lolz
http://www.youtube.com/results?search_q ... 72l2.5l7l0
Сигурен съм, че има още много. Само в тубата, без човек да се разтърсва из нета, има доволно много материал по повечето от разглежданите в по-горните филми въпроси. Така, че всеки, при добро желание, може да провери дали това е истина.
Най-жалкото е, че тези неща никога няма да получат гласност и народа масово ще бъде манипулиран по всякакви начини, както е обяснено подробно в някои от филмите в торента...
http://masters-tb.com/details.php?id=57082
http://wikileaks.org/
http://www.youtube.com/watch?v=l8rQNdBm ... lf=mh_lolz
http://www.youtube.com/results?search_q ... 72l2.5l7l0
Сигурен съм, че има още много. Само в тубата, без човек да се разтърсва из нета, има доволно много материал по повечето от разглежданите в по-горните филми въпроси. Така, че всеки, при добро желание, може да провери дали това е истина.
Най-жалкото е, че тези неща никога няма да получат гласност и народа масово ще бъде манипулиран по всякакви начини, както е обяснено подробно в някои от филмите в торента...
Vra4anin написа:Можем само да гадаем и да си затормозяваме мозъците в насока (от типа на антисемитизъм, американофобия, да ни тресе конспирацията като цяло), която по принцип, не е хубаво като краен резултат. В смисъл такъв, че човек е по-хубаво да си живее живота който там си живее (семейство, работа, да се радва на малките материални и не материални неща - обичайния омагьосан кръг на една песъчинка каквито сме ние хората спрямо вселената), от колкото да се превръща в идиот нео-нацист, който освен да мрази и плюе, друго не произвежда. Не са хубави крайностите, но не е хубаво и да сме коне с капаци и да псуваме и да се ядосваме на следствието, без да искаме да се опитаме поне да разберем причината... знам ли. Нещата са много сложни.

Аз лично виждам "конспирацията", правя си изводите, обсъждам я няколко пъти с приятели, правя си заключението, че напр. не е хубаво, но това е положението (Щом Клинтън не можа да се пребори с "еврейския заговор", аз или България ли ще успеем?!

Другият вариант е да стана анти-нещо-си, да плюя пожизнено и постоянно нещо, което не мога да променя, и това да ми пречи да изпитвам наслада от малките неща - мИрси, ама не

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Дори това за Световната конспирация да е вярно, какво ще промени някой с това знание? Да се даде гласност, да се "събудят" народите? И какво ще стане? Нищо. Защото каквото е естеството на тези, които вършат злини в глобален мащаб, такова е и това, на тези, кото върщат злини в семеен, личен и изобщо малък мащаб. Светът е зъл, защото масата хора в него са зли, не една малка група от тях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Нема да говорите за президента ей,избрахте си го сами
Бил пудела на незнам си кой-нема такова нещо!!!

Бил пудела на незнам си кой-нема такова нещо!!!

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
Докато живеем с нагласата "нищо не мога да направя аз", нищо няма да се промени и хората които са истинските диригенти на реалността, ще си останат пак диригенти а обикновения човек ще плаща за всичко. Това важи за редица въпроси - за горивата, за земеделците, за лихвените проценти, за здравеопазването...
Излишно е да ви напомням съвсем реални примери за всяка една от гореизброените сфери, нали?
Не искам това да звучи като упрек към някои от вас, просто смятам, че това е самата истина. Не е нужно да си фанатик, за да осъзнаеш, че ако ти, лично, един от всички останали хора, не осъзнаеш и не предприемеш мерки, нищо няма да се случи. Защото повечето хора разсъждават по този начин. Много по-лесно е да вървиш по утъпкана и широка пътека, отколкото встрани...
Предполагам, че всеки си има предел , лично за себе си. И когато му писне, се хваща и тръгва като тези хора:
http://www.youtube.com/results?search_q ... 96l2.4l6l0
http://www.youtube.com/watch?v=PRwKmM8j ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=R0AJy4pJUE8
http://www.youtube.com/watch?v=Ywj8QI2aoMc
Пак ще се въздържа от коментар по засегнатите теми, излишно е да повтарям вече казани неща. Който иска, ще отдели време и ще се запознае със случаите.
Излишно е да ви напомням съвсем реални примери за всяка една от гореизброените сфери, нали?
Не искам това да звучи като упрек към някои от вас, просто смятам, че това е самата истина. Не е нужно да си фанатик, за да осъзнаеш, че ако ти, лично, един от всички останали хора, не осъзнаеш и не предприемеш мерки, нищо няма да се случи. Защото повечето хора разсъждават по този начин. Много по-лесно е да вървиш по утъпкана и широка пътека, отколкото встрани...
Предполагам, че всеки си има предел , лично за себе си. И когато му писне, се хваща и тръгва като тези хора:
http://www.youtube.com/results?search_q ... 96l2.4l6l0
http://www.youtube.com/watch?v=PRwKmM8j ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=R0AJy4pJUE8
http://www.youtube.com/watch?v=Ywj8QI2aoMc
Пак ще се въздържа от коментар по засегнатите теми, излишно е да повтарям вече казани неща. Който иска, ще отдели време и ще се запознае със случаите.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
И като направиш протест, революция, какво? Ще дойде светлий комунизъм или гилотината на Коджа Франсе Фукара Кютек? Не можеш да направиш хората по-добри с протести. А това е коренът на проблема, както каза K_Ilkov, хората са лъжливи, измамни, алчни....и не стават по-добри с течение на времето, даже напротив. Това, което отделния човек може да направи, е да направи нещо за и със себе си. Да промени себе си и тогава да тръгне да променя другите. Но докато ти самия лъжеш, мамиш, крадеш и ....... и виждаш в това нещо нормално, за какво си говорим? Това е истината, алчността, измамата, лъжата, кражбата, завистта, омразата, това движи този свят. Виждаме го всекидневно. Това според много хора е нормално.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Каква световна конспирация, ние сме най- забутаната държава на Балканите, тук всичко може да се случи и без конспиративни заговори. 

Никой не мое ма връне на селу!
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
Ще си позволя да не се съглася с вас.
Към колегата @Elesar74 - Хората са продукт на средата си, която в себе си включва религия, общество и тн. Като се замислиш, се оказва, че това животно - човека, е невероятно податлив на дресировка, стига да знаеш как. А най-големия знак на дресираните хора е факта, че те даже не осъзнават до каква степен им се влияе. "Няма по-безнадеждно поробени хора от тези които лъжливо вярват, че са свободни".
Да , ти си прав, че днешно време, особено в БГ, хората са много озверели, озлобени и тн, но аз пък смятам, че това е така защото масата от хората по улиците не може да си позволи да мисли за нещо друго освен за непосредственото си оцеляване. И това е съвсем целенасочено. Туко виж на някой му останало време и възможност да се замисли и може да направи големи пакости..."keep 'em busy", е старо америкасно правило. Тази тема е подробно разгледана в един от филмите от онзи торент който съм постнал, изгледай го и прецени сам дали са прави.
Към колегата @Vra4anin - Да, прав си, че историята доказва, че масата има нужда от "пастири". Само, че на мен почва да ми писва да съм "овца" а разни "овчари" да ме водят. По ирония на съдбата се получава и хубава игра на думи
За ситуацията в България няма какво да коментираме, с една дума - цирк. Но факт е, че когато големите играчи на световната сцена се обръщат, ние ,малките, се въртим като пумпали. В казармата имаше един лаф - "когато големите колела мръднат лекичко, малките се въртят като луди". Странно, колко общо има между отделните ситуации.
Към колегата @Elesar74 - Хората са продукт на средата си, която в себе си включва религия, общество и тн. Като се замислиш, се оказва, че това животно - човека, е невероятно податлив на дресировка, стига да знаеш как. А най-големия знак на дресираните хора е факта, че те даже не осъзнават до каква степен им се влияе. "Няма по-безнадеждно поробени хора от тези които лъжливо вярват, че са свободни".
Да , ти си прав, че днешно време, особено в БГ, хората са много озверели, озлобени и тн, но аз пък смятам, че това е така защото масата от хората по улиците не може да си позволи да мисли за нещо друго освен за непосредственото си оцеляване. И това е съвсем целенасочено. Туко виж на някой му останало време и възможност да се замисли и може да направи големи пакости..."keep 'em busy", е старо америкасно правило. Тази тема е подробно разгледана в един от филмите от онзи торент който съм постнал, изгледай го и прецени сам дали са прави.
Към колегата @Vra4anin - Да, прав си, че историята доказва, че масата има нужда от "пастири". Само, че на мен почва да ми писва да съм "овца" а разни "овчари" да ме водят. По ирония на съдбата се получава и хубава игра на думи

За ситуацията в България няма какво да коментираме, с една дума - цирк. Но факт е, че когато големите играчи на световната сцена се обръщат, ние ,малките, се въртим като пумпали. В казармата имаше един лаф - "когато големите колела мръднат лекичко, малките се въртят като луди". Странно, колко общо има между отделните ситуации.
mmc написа:"когато големите колела мръднат лекичко, малките се въртят като луди"

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3