Горивата - да плачем или да се радваме?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Горивата - да плачем или да се радваме?

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2012, 19:34

Знам, че имаше тема за горивата, която се заключи... но...

Въпросът е да продължаваме ли да плачем и да се жалваме?

Или да си караме и да се наслаждаваме(доколкото можем), защото явно цената ще е все нагоре от тук нататък... Може в близко бъдеще да си мечтаем за 2.50 бензина / 2.65 дизела...?!
Последна промяна sub_eleven на 11 Яну 2012, 19:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: Горивата - да плачем или да се радваме?

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2012, 19:35

sub_eleven написа:Или да си караме и да се наслаждаваме(доколкото можем), защото явно цената ще е все нагоре от тук нататък... Може в близко бъдеще да си мечтаем за 2.50 бензина / 2.65 дизела...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 11 Яну 2012, 20:07

Българина е специалист в реването, не съм видял някой да слезне от колата, в 17.00 като взимам майка ми от работа уж малък град, чакам в задръстване, малко грубо ще прозвучи, ама затягането на прегледите не спря трошките да се търкалят, дано цените на горивата успеят!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 10:37

Nukem написа:Българина е специалист в реването, не съм видял някой да слезне от колата, в 17.00 като взимам майка ми от работа уж малък град, чакам в задръстване, малко грубо ще прозвучи, ама затягането на прегледите не спря трошките да се търкалят, дано цените на горивата успеят!

Тук не съм съгласен,че пулю и сулю и малоумщината им ще определят цената на горивата - щото ако те минават 5000 км на година аз минавам средно 30+ ,кръчмарските сметки не излизат.Когато нямаш повече километри и колата седи на паркинга я отидеш донякъде и 5лв да е ще е все едно,само че има една маалка подробност.
На 5лв гориво - хляба няма е 90ст,нито който и да е продукт на пазара ще запази текущата цена...не всичко опира до атомобили...и тва за трошките и спирането им с цена на горивото - е малко смешно...затвори всички ГТП пунктове,вдигни критериите поне маалко да наподобяват на TUV примерно,и ще спрем трошките
@ sub_eleven - незнам дали само в БГ всеки ден различни цени на горивата...тва е смехотворно..нито пазара работи на принцип от днес за утре нито нищо..но уви ще си ги караме...когато има "излишни" $ за гориво и ще се забавляваме...но има една психологическа граница ,която в един момент ще откаже доста хора от удобството - автомобил :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 12 Яну 2012, 11:52

Gqbriel написа:че километри и колата седи на паркинга я отидеш донякъде и 5лв да е ще е все едно,само че има една маалка подробност.
На 5лв гориво - хляба няма е 90ст,нито който и да е продукт на пазара ще запази текущата цена...не всичко опира до атомобили...

е точно преди време нещо коментирах с един дипломиран пенсиониран "икономист". Даже в някакво министерство се дуеше, че бил работил. И ми разправяше: "На мен не ми пука - ако ще и 4лв литъра да го направят, аз не карам много..." Тъпото копеле не може да се досети, че всичко е свързано... При това икономист.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 11:56

sub_eleven написа:
Gqbriel написа:че километри и колата седи на паркинга я отидеш донякъде и 5лв да е ще е все едно,само че има една маалка подробност.
На 5лв гориво - хляба няма е 90ст,нито който и да е продукт на пазара ще запази текущата цена...не всичко опира до атомобили...

е точно преди време нещо коментирах с един дипломиран пенсиониран "икономист". Даже в някакво министерство се дуеше, че бил работил. И ми разправяше: "На мен не ми пука - ако ще и 4лв литъра да го направят, аз не карам много..." Тъпото копеле не може да се досети, че всичко е свързано... При това икономист.

Реално ,не са много хората,които си правят кефа с колите - аз не карам някаква спортна кола или нещо брутално,но все пак ми е готино да дам газ на някои места,докато повечето ,не обикалят,пестят карат по-бавно и т.н и само ще изпсуват на бензостанцията,ще сложат 10-20лв гориво и колкото изкарат..на доста мои познати стрелката на резервоара от години не е удряла F ...за това,ние ще си плащаме като попове,докато и на нас не ни писне и не се откажем..аз сериозно се замислям за малко моторче за в града,все пак няма ли сняг - може да се карам нормално :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 12 Яну 2012, 12:51

Обяснявам си поскъпването на горивата единствено с високия долар. И както става у нас - доходите не растат право пропорциолнално с цените на горивата, стоките и услугите като цяло, остава само да се ограничавам все повече от към нафта :( А представяте ли си някаква криза в ЕС? Долара да стигне 2лв (образно)? Вальо Златев на другия ден ще е вдигнал цената на по над 3лв за АН95 :mhihi: Въпреки че до колкото знам, ценообразуването на горивото става месеци на зад, когато е било закупено/извлечено и т.н. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Яну 2012, 14:05

скъпия долар... нищо общо няма долара. вие четете ли световни новини избощо ;)
ЕУ и САЩ в момента налагат ембарго на иран за износ на петрол. преди това иран заплашиха, че ще затворят проток през, който минава доста голяма част от световните доставки на нефт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Яну 2012, 14:07

skoklev написа:А представяте ли си някаква криза в ЕС? Долара да стигне 2лв (образно)?
Въпреки че до колкото знам, ценообразуването на горивото става месеци на зад, когато е било закупено/извлечено и т.н. :bchug:

Има криза в ЕС и то доста брутална. Испания са го закъсали много. Ако погледнете в мобиле.де са се появили испански М-ки наполедък : )

Горивата веднага поскъпват, като поскъпне петрола, а не падат като падне, щото имало разходи по преработката му в бензин, транспорт итн итн. Икономистите на кладата и те така че излезем от кризата и бенца ще стане пак 1.60.

А за Иран - нали една друга държава не й помня името ся каза, че ще гарантира увеличени доставки, колкото Иран е изнасял?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Яну 2012, 14:11

те и сащ "гарантират", че протока ще е отворен, но ако вземе да се получи някакъв конфликт там и пиле няма може да прехвъркне.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 14:33

skoklev написа:Обяснявам си поскъпването на горивата единствено с високия долар. И както става у нас - доходите не растат право пропорциолнално с цените на горивата, стоките и услугите като цяло, остава само да се ограничавам все повече от към нафта :( А представяте ли си някаква криза в ЕС? Долара да стигне 2лв (образно)? Вальо Златев на другия ден ще е вдигнал цената на по над 3лв за АН95 :mhihi: Въпреки че до колкото знам, ценообразуването на горивото става месеци на зад, когато е било закупено/извлечено и т.н. :bchug:

Долара,няма особено влияние в/у определянето на цената на горивото...ни пък текущата цена..не съм икономист - проблема обаче е,тези цени са мисля future-и сиреч по спомен се смятата 6 месеца напред...ни не купуваме акции а краен продукт...а когато барела беше 128$ да не би да имахме 3лв нафта?!Не беше 1.80 някъде - спо помен айде 2...не помня много точно..като цяло има някаква странна раУтъ в това дизела да е по-скъп от бензина като остатъчен продукт ,но в по-силните икономически дръжави мисля се дължи на факти от сорта "околона среда" и влянието на изгорелите газове - само предполагам.
Вальо Златев в едно интервю на въпроса :
-Защо дизела е по-скъп от бензина ?- нагло той просто каза
–Ами защото повече хора карат дизел и все повече ще карат :kuku:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Яну 2012, 15:12

Gqbriel написа:....

и кое те учудва- има търсена за една стока, вдига се цената на стоката и се печели повече... Ако търсенето на дизел утре спадне с 50% след 2 дни цената на дизела ще слезе под тази на бензина...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 15:52

ms написа:
Gqbriel написа:....

и кое те учудва- има търсена за една стока, вдига се цената на стоката и се печели повече... Ако търсенето на дизел утре спадне с 50% след 2 дни цената на дизела ще слезе под тази на бензина...

Не ме учудва до толкова този факт - все пак пазарна икономика,по скоро ме дразни,факта колко свобдно се коментират пдообни неща,от друга страна няма никакъв контрол над тези цени..ама кой съм аз да определям,като държа юздите тогава..дано ама на дали :mhihi: ..
Трябва да има граници с всяко нещо,това е българското мислене....вдигаме цените да избием ниско потребление...еми не е точно така...свали горивата на 2.30 - 2.20 и да видим какво ще стане дори за 3 месеца - потреблението ще скочи и накрая,като ударим чертата - може да е малко,но съм убеден ,че ще е по-голяма печалбата..просто тези които зареждат догоре- пак ще го правят ,но ще е по-често а тези които нямат,може да е 10лв ама ще заредят - поне аз така разсъждавам :dunno:

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2012, 15:54

ами човека си гледа печалбата, какво му дреме, че на някой му било скъпо
лошото е, че държавата го поддържа във всичките му действия и така оформя един стабилен монопол

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Яну 2012, 17:24

много хора в бг карат когато не им трябва всъщност да карат.

затова- горивата нагоре. да се разведри малко обстановката особено в големите градове.

проблема е че с горивата и всичко останало ще тръгне нагоре - а в бг цените на много неща са по-високи от колкото трябва да са.

та... малко дилема идва
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата