Концентрация при учене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Концентрация при учене

Мнение от jordanov » 18 Яну 2012, 1:12

Колеги, дайте съвет как да се концентрирам мамка му. Почвам да чета и след 1 минута мисля за жени, коли, дискотеки и работа ... И нищо не ми остава в главата. Ако има вариант без хапчета.

Темата е сериозна имам да науча около 1500 страници тежка и суха материя за 7-8 дена ...

Аватар

Re: Концентрация при учене

Мнение от Хаос » 18 Яну 2012, 1:20

1. сам си се прецакал за толкова време толкова обем
2. представи си, че имаш себе си за събеседник и имаш задачата наум да му обясняваш на събеседника си, това което ти четеш, защото той не може да го види
3. подсъзнанието ти ще свърши останалото, довери му се
Последна промяна Хаос на 18 Яну 2012, 1:21, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Яну 2012, 1:21

лек спорт,връщаш се ,къпеш се ,кафенце и си ти
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Яну 2012, 1:25

помисли защо четеш

ако това не те мотивира достатъчно, по-добре се откажи навреме :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 18 Яну 2012, 1:34

Аз от многото страници при четене си водех бележки за най-важните неща.....прочитам една глава,записвам с 2-3 изречения най-важното(като пишеш си съсредоточен в/у писането :!: ,забравяш за глупостите :D )....като запомниш 3-4 ключови момента от темата нещата после сами си идват по местата...

п.п.За каква нАука става въпрос..?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 18 Яну 2012, 1:35

И изгаси компютри,телевизори и всякаква мултимедия около себе си...че от както съм в сесия съм протъркал 3 клавиатури :mhihi:
Писането също наистина помага.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 18 Яну 2012, 1:36

Пусни си песни, в които звучи приятна лека музика, БЕЗ ТЕКСТ!!! Трябва да те концентрират върху материята, като не чуваш околни звуци :idea:
и
2. води си записки :yes:

P.S.: Пробвай с личната ми колекция, която събирам от няколко дни: http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... re=mh_lolz ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Яну 2012, 2:00

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 18 Яну 2012, 2:35

Bogat-Beden написа:лек спорт,връщаш се ,къпеш се ,кафенце и си ти

Потвърждавам :yes: Изразходвай си излишната енергия (но не се преуморявай :!: ). След това седни с ясната цел да ти влезе нещо в главата, а не да отбиеш номера, че четеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Яну 2012, 7:56

И аз също ще кажа, че ти трябват тишина и най-важното - воля. Не си ли кажеш "е тва ще го науча, квото ще да стане" е доста трудно... при положение, че веднъж вече си демотивиран. Сподели и какво точно учиш, ако не е тайна, може да дадем някой специфичен съвет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 18 Яну 2012, 9:21

за толкова време каквато и концентрация да имаш пак ще запомниш отгоре, отгоре нещата. Ако не ме лъже паметта колегата е икономист. Следователно учи за някой висш икономически ум в Свищов с толкова страници. :mhihi: Иначе преди няколко години ми се наложи да пия гинкоприм поради изтръпване на ръката, но забелязах, че от тях сякаш по-добра концентрация имах и запомнях доста неща много по-лесно, но ги взимах повече от три месеца. Можеш да започнеш от сега едно цикълче за следваща сесия. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Яну 2012, 12:36

Според мен е важно при ученето визуално да се опиташ да си представиш нещата които четеш и да правиш асоциации с неща които би запомнил.
При мен действа.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Яну 2012, 12:38

viewtopic.php?f=4&t=237164&hilit=%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B0 :smoke:

Един интересен похват щи кажа, дето работи при мене :mhihi: . Каквото не можеш да запомниш, почваш да пишеш пищови :mhihi: . След като ги направиш, няма смисъл да ги носиш, щото 80% от тях са ти вече в главата :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 18 Яну 2012, 12:44

Много хора имат лъжлива представа за това, какво представлява концентрацията. За тях тя се асоциира с тежка работа и не винаги приятните спомени от училището. Така те убеждават себе си, че е трудно да се концентрират. Обаче ако някога сте изпитвали радост от гледането на филм или слушането на концерт, то съгласете се, че концентрацията става съвсем естествено, ако сте потънали с дейност, която ви носи удоволствие.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Яну 2012, 12:46

То, за да направиш пищова, най-малкото, което е, че трябва да прочетеш материала... 1500 страници за 1 седмица е меко казано непосилно, предполагам... Това означава да четеш по 200+ страници на ден :kuku:
Т'ва с концентрацията и при мен е проблем, но до сега правилно решение, за съжаление, не съм открил...
Сподели по какво и при кого са тия 1500 страници или за държавния изпит ?
П.П. nandrolon, кога ученето е било удоволствие за някой ? Особено ученето на тежка и суха материя ?!

Следваща

Назад към Извън Темата