Купуване на неща от ebay.com - мита, глупости...?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Illusion
- Бургаското явление
-
Купуване на неща от ebay.com - мита, глупости...?
Някой може ли да ми каже до колко $ пратките от USA нямат мито и се доставят без да се занимаваш с глупости. Ако ли не, може ли по някакъв начин да се избегне процедурата по освобождаване от митницата? А, ако и това не може, какво точно и на каква стойност е цялата разправия по митниците?
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Купуване на неща от ebay.com - мита, глупости...?
До 15 долара е безпроблемно. Всичко нагоре до 150 е с ДДС, над 150 и с мито. Плаща се ДДС и мито и върху доставката.
Ако е препоръчана, под 15 долара и до 2кг са длъжни да ти я донесат у вас.
Ако се обмитява и е доставена с обикновен куриер- China Post, USPS и т.н., процедурата по освобождаване е олеснена. Дължиш 3,50 за документи и ДДС или ДДС и мито според стойността.
Ако е с бърз куриер- DHL, UPS и т.н., трябва да предоставиш митническата цесия заедно с митническа декларация на митницата, където да ги освободиш. Цесията е 10лв, попълването на декларацията обикновено е 8лв на страница. Имаш толкова страници, колкото групи стоки.
Тва е в общи линии.
Ако се опитваш да хитруваш да ти пишат ниски цени на някои стоки може да мине в някакви граници, но може и да ги дадат на експертен съвет, който да определи стойността. Обикновено тая стойност има леко наказателен характер и става много лошо.
Ако е препоръчана, под 15 долара и до 2кг са длъжни да ти я донесат у вас.
Ако се обмитява и е доставена с обикновен куриер- China Post, USPS и т.н., процедурата по освобождаване е олеснена. Дължиш 3,50 за документи и ДДС или ДДС и мито според стойността.
Ако е с бърз куриер- DHL, UPS и т.н., трябва да предоставиш митническата цесия заедно с митническа декларация на митницата, където да ги освободиш. Цесията е 10лв, попълването на декларацията обикновено е 8лв на страница. Имаш толкова страници, колкото групи стоки.
Тва е в общи линии.
Ако се опитваш да хитруваш да ти пишат ниски цени на някои стоки може да мине в някакви граници, но може и да ги дадат на експертен съвет, който да определи стойността. Обикновено тая стойност има леко наказателен характер и става много лошо.
не беше ли под 30 долара?
не знам защо съм останал с убеждение, че това границата без ДДС и мито и до сега не е имало проблем, но може би защото разликата е била сравнително малка
не знам защо съм останал с убеждение, че това границата без ДДС и мито и до сега не е имало проблем, но може би защото разликата е била сравнително малка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В повечето случаи гледат теглото и стойността. Тия стойности са малко пожелателни.
Не ми се рови сега из наредбите, но може и 15 евра да беше.
Не ми се рови сега из наредбите, но може и 15 евра да беше.
- Illusion
- Бургаското явление
-
Благодаря за отговора!
Сега видях, че и за 39 долара съм имала поръчка и си я получих без мита и ДДС-та, но въпрос на късмет явно...
Сега видях, че и за 39 долара съм имала поръчка и си я получих без мита и ДДС-та, но въпрос на късмет явно...
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в бургас до 150 кинта ддс се плаща директно в пощата и не се ходи до митница, не се попълват и декларации.
има там някви малки такси за документите, но не помня какви бяха (не беше нищо особено).
гишетата за вземане и плащане са едно до друго
има там някви малки такси за документите, но не помня какви бяха (не беше нищо особено).
гишетата за вземане и плащане са едно до друго

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
До 180$ не се ходи до митницата, момчета!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
последно получих за 230$ което беше пуснато като подарък и не съм плащал нищо 
иначе е до 15 евро( без мито и ддс) и 150 евро (без мито)

иначе е до 15 евро( без мито и ддс) и 150 евро (без мито)
според мен сте имали късмет
за неща над 30-40 долара винаги трябва да се има едно на ум, че може да има допълнителни плащания
най-голямата пратка при мен беше едно детско камионче за 50 или 60 долара и се бях настроил, че ще ходя да се разправям за пръв път, но за мое учудване го получих като пратка от Германия. Донесе го някаква куриерска фирма.
Явно е имало някакво прехвърляне или пък китаеца да е имал някакъв офис там ... не разбрах
за неща над 30-40 долара винаги трябва да се има едно на ум, че може да има допълнителни плащания
най-голямата пратка при мен беше едно детско камионче за 50 или 60 долара и се бях настроил, че ще ходя да се разправям за пръв път, но за мое учудване го получих като пратка от Германия. Донесе го някаква куриерска фирма.
Явно е имало някакво прехвърляне или пък китаеца да е имал някакъв офис там ... не разбрах
утре трябва да взема книги поръчани от амазон.ком на стойност 90$ без да съм ги молил да намалят цената или да е гифт и пак няма да плащам нищо 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сега погледнах, това което съм го написал е в Евро (логично). Или пратки от юридическо до юридическо или от юридическо до физическо лице, съдържащи стоки на обща стойност не повече от 30 лв. в рамките на разрешения безмитен внос, които са освободени от вносни сборове и ДДС.
Пратки от физическо до друго физическо лице (или така наречените подаръци), съдържащи стоки с нетърговски характер до левовата равностойност на 45 евро, са освободени от вносни сборове и ДДС.
Има и изключения, които са поради теглото, естеството или мързела на чиновниците в митницата
Забравих, че и в митницата на която се освобождават пратките от бързите куриери имате нужда от ЕОРИ номер. Самите номера са вече еднократни. Който няма стар такъв от постоянните трябва да си вади всеки път нов.
Пратки от физическо до друго физическо лице (или така наречените подаръци), съдържащи стоки с нетърговски характер до левовата равностойност на 45 евро, са освободени от вносни сборове и ДДС.
Има и изключения, които са поради теглото, естеството или мързела на чиновниците в митницата

Забравих, че и в митницата на която се освобождават пратките от бързите куриери имате нужда от ЕОРИ номер. Самите номера са вече еднократни. Който няма стар такъв от постоянните трябва да си вади всеки път нов.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Аз почти всеки месец правя покупки от ибей и пращам към бг. Като почнеш от камери, парфюми, части за коли, всичко по принцип гледам да е от Американски продавачи. Да не говорим за дрехи, по Коледите изпратих за приятели 2 пакета, общо към 600 долара. Никога не се е налагало да се плаща досега мито, не знам защо....Пращам ги до баща ми, в едно село до Попово, даже пристигат по бързо отколкото ако пратката е пратена до Русе...
Има и нещо друго, на шипинг етикета са мойте имена, а отдолу на баща ми, сигурно винаги минава като подарък не знам...Като се изчерпат вариантите, шипвам от името на брата, на майка ми, нищо че не са в Америка
Пазарувал съм дори и за колеги от форума, никога не е имало проблеми дори ако пратката е от Китай, Хонг Конг и разни азиатщини...
Има и нещо друго, на шипинг етикета са мойте имена, а отдолу на баща ми, сигурно винаги минава като подарък не знам...Като се изчерпат вариантите, шипвам от името на брата, на майка ми, нищо че не са в Америка

Пазарувал съм дори и за колеги от форума, никога не е имало проблеми дори ако пратката е от Китай, Хонг Конг и разни азиатщини...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз много наскоро имах случай за части. Всичко в кашон без опаковката, около 2 кила да кажем. Пружини, тарелки, клапани.. такива работи.
Праща го баща на сина си от Щатите до Бг като подарък без обявена стойност и т.н. Пристига тук и милиционера на митницата му казва- 300 долара мито!
За да получиш това, което баща ти ти праща от Щатите като подарък и без обявена стойност.
В интерес на истината става вече седем- осем месеца ги чакам тия части. 3 пъти идваха до България и се връщат.
Праща го баща на сина си от Щатите до Бг като подарък без обявена стойност и т.н. Пристига тук и милиционера на митницата му казва- 300 долара мито!
За да получиш това, което баща ти ти праща от Щатите като подарък и без обявена стойност.
В интерес на истината става вече седем- осем месеца ги чакам тия части. 3 пъти идваха до България и се връщат.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ами лудница и безобразие с тези колети явно....А аз имах друг случай в цивилизована държава Норвегия. Имам приятел с е39 тка и рекох да му пратя за рожденния ден свещи НГК, супер оригинал, тъкмо ги бяхме получили, викам си давай сега ще го зарадвам момчето, оригинални японски произведени за БМВ
Пращам ги аз опаковани, с картичка и чакам обаждане с благодарност. Вместо това той ми звъни и вика, човек, пиши една декларация че не си ибей селър или нет магазин, искат ми мито за свещите. Митничаря там твърдял и му е показал закон, в който авточастите не спадат към подаръци... Писах писмо, пращах факс, не помогна. Той е искал да ги върне обратно, но е трябвало да плати пощенската такса....Накрая си плати митото и вика мерси за подаръка, ама виж кво стана, повече ако обичаш не ми пращай авточасти
Пращам ги аз опаковани, с картичка и чакам обаждане с благодарност. Вместо това той ми звъни и вика, човек, пиши една декларация че не си ибей селър или нет магазин, искат ми мито за свещите. Митничаря там твърдял и му е показал закон, в който авточастите не спадат към подаръци... Писах писмо, пращах факс, не помогна. Той е искал да ги върне обратно, но е трябвало да плати пощенската такса....Накрая си плати митото и вика мерси за подаръка, ама виж кво стана, повече ако обичаш не ми пращай авточасти

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Как стои въпросът с употребявани стоки от Щатите. Например един Макбук еър на три месеца с леки следи от ползване. Пак ли трябва да му платя мито и ДДС, като не е чисто нов. Изкушават ме едни такива в Ибей.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2