Давност актове към КАТ - три или пет години?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Давност актове към КАТ - три или пет години?
Каква е давноста на актовете към Пътна Полиция според актуалния закон?
Разбрах, че е увеличена миналата година давноста, но никой, не може да каже на колко години точно. Някои казват, че е три години, а други пет?
Разбрах, че е увеличена миналата година давноста, но никой, не може да каже на колко години точно. Някои казват, че е три години, а други пет?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Re: Давност актове към КАТ - три или пет години?
Ааааа, стига бе, изкарах цяла година и ти са уби всичко детско в мене.. Дано не си прав 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Не разбрах за кое "дано не си прав"?
На 28 декември 2011 г. ходих в КАТ Варна да проверя важи ли още акта ми за без винетка от 27 фев. 2009 г. и все още си излизаше и искаха да го плащам. После ми подшушнаха да чакам да станат три години и на 1 март 2012 г. да отида да си взема талона...ама май няма да стане....
На 28 декември 2011 г. ходих в КАТ Варна да проверя важи ли още акта ми за без винетка от 27 фев. 2009 г. и все още си излизаше и искаха да го плащам. После ми подшушнаха да чакам да станат три години и на 1 март 2012 г. да отида да си взема талона...ама май няма да стане....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
3 години беше абсолютния давностен период на наказателните постановления . Иначе е 2 г.от връчването на наказателното постановление. Това последно миналата година януари го проверявах ,защото КАТ искаха да плащам акт (който бях платил вече ,но не им излизаше в системата,че е платен) с изтекла давност преди 2г и 2месеца. Така и не им го платих,но не защото успях да ги убедя ,че е изтекъл ,а им доказах че съм го платил след преминаване на редица перипетии ...
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ
изм. ДВ. бр.77 от 4 Октомври 2011г.
п.п. Сега го има момента ,че лелките в КАТ се ръководят от някакви техни си вътрешни правила и заповеди,които явно са над закона и нормален човек трудно може да излезе на глава с тях ,ама това е друга тема ...
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ
изм. ДВ. бр.77 от 4 Октомври 2011г.
п.п. Сега го има момента ,че лелките в КАТ се ръководят от някакви техни си вътрешни правила и заповеди,които явно са над закона и нормален човек трудно може да излезе на глава с тях ,ама това е друга тема ...

- Malik
- младши ентусиаст
-
Демирев, имах предвид това, че твърдиш, че срока се е удължил 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
две години е да.. но не от датата на съставянето на Акта 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Malik
- младши ентусиаст
-
Convertible написа:две години е да.. но не от датата на съставянето на Акта
а от датата, на която са ми изпратили покана да си получа наказателното постановление, и аз съм се направил, че не съм я получил, щото някой точно тогава ми е разбил пощенската кутия?

- plradev
- старши ентусиаст
-
Convertible написа:две години е да.. но не от датата на съставянето на Акта
Да де ,от влизането в сила на наказателното постановление

Демирев написа:Не разбрах за кое "дано не си прав"?
Колега,от 2009 до сега как караш без талон?Защото и моя го взеха,платих акта също за винетка,нооо съм имал стари фишове на стойност около 200лева,и не ми дадоха талона та сега не смея да карам,нямам нито талон,нито акт

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Миналото лято си плащах акта и един фен пред мен се опули като му искаха да плати от преди 7 години стари актове.
На въпроса му .......те не са ли отпаднали вече ?
...лелката ехидно отговори ............няма такъв филм.....с отпадане, трябва да ги платиш.......
Скоро ми дойде запор на заплата за глоби от общината от преди ......10 години.
...лелката ехидно отговори ............няма такъв филм.....с отпадане, трябва да ги платиш.......
Скоро ми дойде запор на заплата за глоби от общината от преди ......10 години.
- plradev
- старши ентусиаст
-
CONAN написа:Миналото лято си плащах акта и един фен пред мен се опули като му искаха да плати от преди 7 години стари актове.
Ами така ще му отговори ,щото всички сме льольовци и не сме подготвени да си знаеме правата в дадена институция ,а пък те се възползват от този факт и "ако мине номера". Аз изобщо не се изключвам от това число и също гледах като насран на гишето ,но реално на място какво може да направи един нормален човек ,освен да вдигне някой грандиозен скандал с неясен резултат ...
Тия ще ни принудят да ходим с държавен вестник в ръка,накрая... заеби ...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Malik написа:Convertible написа:две години е да.. но не от датата на съставянето на Акта
а от датата, на която са ми изпратили покана да си получа наказателното постановление, и аз съм се направил, че не съм я получил, щото някой точно тогава ми е разбил пощенската кутия?... или бъркам?
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
Давността ти няма да изтече скоро...май

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Nasko_ написа:Malik написа:Convertible написа:две години е да.. но не от датата на съставянето на Акта
а от датата, на която са ми изпратили покана да си получа наказателното постановление, и аз съм се направил, че не съм я получил, щото някой точно тогава ми е разбил пощенската кутия?... или бъркам?
Давността ти няма да изтече скоро...май
Да, но абсолютната давност е 3 години

virtue and tranquillity
- Malik
- младши ентусиаст
-
Много действие, много нещо в тва изречение. Нищо не разбрах. Но доколкото ми е известно, по закон трябва лично да ми бъде връчена поканата, а не по пощата и който се излъже да отиде - честито
Имам познати, които са използвали точно тази "вратичка" и номера е минал. Аз талон имам, така че не бързам, но все пак 

- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
А може ли някой да ми помогне с моя случай. Преди година и половина ми писаха акт за превишена скорост. Глоба - 3 месеца лишаване, 300лв и много точно. Обжалвах, ходих по дела с адвокати и тн, но накрая съда постанови наказателното постановление, но махна взимането на точки, понеже бил излязъл нов закон в който за моето нарушение не се взимали точки. Наказателното постановление ми е от юни 2010г. Ако отида юли 2012г, дали ще искат да си оставя книжката? При положение че е имало дело, 2 години важат от края на делото или от наказателното постановление? И дали съда е уведомил кат че има решение по този случай, или ако отида на гишетата няма да им излезе че съм водил дело.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3