volvo въздушна възглавница за пешеходци
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
volvo въздушна възглавница за пешеходци
луда работа...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: volvo въздушна възглавница за пешеходци
Не изглежда много зле, даже в някои случаи би била удобна за друго ...
Но все едно казва, блъскайте спокойно, вече има въздушна възглавница за пешеходци
Тва като оня им джип дето спира сам ...

Но все едно казва, блъскайте спокойно, вече има въздушна възглавница за пешеходци

Тва като оня им джип дето спира сам ...

Много като тебе вече плакаха ...
Волво, винаги са били много напред от към сигурност, било то на шофьора или на пешеходеца !!!
Браво!
Браво!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vlad0 написа:Волво, винаги са били много напред от към сигурност, било то на шофьора или на пешеходеца !!!
Браво!
Странно,имам приятел с хонда "Леджент" от 2010 година,и тя има такива гимнастики по предният капак,без въздушната възглавница,предният капак излиза на пред и на долу,за да защити и пешеходеца и водача,така че волво не са чак толкова напредничави...
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Браво добре измислено! 

Е.Димитров написа:vlad0 написа:Волво, винаги са били много напред от към сигурност, било то на шофьора или на пешеходеца !!!
Браво!
Странно,имам приятел с хонда "Леджент" от 2010 година,и тя има такива гимнастики по предният капак,без въздушната възглавница,предният капак излиза на пред и на долу,за да защити и пешеходеца и водача,така че волво не са чак толкова напредничави...
въпроса е не да са напредничави, а да са качествени, а в evroncap за xc90 2003-та пишат цитирам "The body performed exceptionally well" Side impact
the results were well balanced and among the lowest seen by Euro NCAP". до сега не съм видял друга кола да се обсипва с такива суперлативи, дори и за мерцедес, та определено волво е повече кола от която и да е хонда

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:Е.Димитров написа:vlad0 написа:Волво, винаги са били много напред от към сигурност, било то на шофьора или на пешеходеца !!!
Браво!
въпроса е не да са напредничави, а да са качествени, а в evroncap за xc90 2003-та пишат цитирам "The body performed exceptionally well" Side impact
the results were well balanced and among the lowest seen by Euro NCAP". до сега не съм видял друга кола да се обсипва с такива суперлативи, дори и за мерцедес, та определено волво е повече кола от която и да е хонда
Абе и аз това го немах за кола,но ми се отдаде случай да покарам Xc90 и много отговорно мога да заява,че като возия и комфорт минава Х5-цата.Не,че ако мога да избирам ще взема волвото.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
acer написа:Е.Димитров написа:vlad0 написа:Волво, винаги са били много напред от към сигурност, било то на шофьора или на пешеходеца !!!
Браво!
До колкото знам ХЦ90 е единствения джип , който като удари лек автомобил , няма да отреже главите на хората ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
А мозък за българските пешеходци някой не е ли зимислил?
За съжаление забелязвам, че протестите и медийния шум за загиналите на пешеходни пътеки имат ефект единствено върху шофьрите, докато при пешеходците ефекта е точно обратното. Масово ми прави впечатление как пешеходците пресичат където им падне, без въобще да се съобразяват...последните два дни имах случай на пешеходци с вирнат нос да ми изкачат на улицата правейки се, че не ме забелязват и не на пешеходни пътеки...днес сутринта на Тодор Александров, където софиянци знаят, че има прегради между двете платна стана същото. А и накой трябва да им обясни на тия хора, че колите имат спирачен път и не спират на място като с магическа пръчка...
Та си мисля, че КАТ сега трябва да се заемат с пешеходците и да ги дисциплинират. Защото откакто се води тази кампания автомобилите масово започнах да спират на пешеходни пътеки и да се съобразяват с пешеходците. Обаче това ще доведе до момента, в който пешеходците ще се качат на главите на шофьорите и ще настане пълен хаус.
Аз съм пешеходец, карам доста колело, карам и кола, та виждам какво се случва от всички гледни точки.
А и не веднъж съм правил забележка на възрастни хора, че пресичат на червено, гонейки транспорт или просто защото са видели пролука между колите...
За съжаление забелязвам, че протестите и медийния шум за загиналите на пешеходни пътеки имат ефект единствено върху шофьрите, докато при пешеходците ефекта е точно обратното. Масово ми прави впечатление как пешеходците пресичат където им падне, без въобще да се съобразяват...последните два дни имах случай на пешеходци с вирнат нос да ми изкачат на улицата правейки се, че не ме забелязват и не на пешеходни пътеки...днес сутринта на Тодор Александров, където софиянци знаят, че има прегради между двете платна стана същото. А и накой трябва да им обясни на тия хора, че колите имат спирачен път и не спират на място като с магическа пръчка...
Та си мисля, че КАТ сега трябва да се заемат с пешеходците и да ги дисциплинират. Защото откакто се води тази кампания автомобилите масово започнах да спират на пешеходни пътеки и да се съобразяват с пешеходците. Обаче това ще доведе до момента, в който пешеходците ще се качат на главите на шофьорите и ще настане пълен хаус.
Аз съм пешеходец, карам доста колело, карам и кола, та виждам какво се случва от всички гледни точки.
А и не веднъж съм правил забележка на възрастни хора, че пресичат на червено, гонейки транспорт или просто защото са видели пролука между колите...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Имаше такава акция колега, проведе се в Бургас и няколко човека отнесоха фишове за неправилно пресичане. На 30м. по-нагоре беше пешеходната пътека. Наистина пешеходците си мислят, че навсякъде са с предимство и всеки трябва да спира. И аз пресичам неправилно, но гледам да не застраша както моя живот, така и да не създам предпоставка за ПТП.
Оня ден седя на един светофар, който пуска първо на право и на дясно и после на ляво. Светна червено за тези за направо и на дясно и едно бабе реши, че сега е момента да мине на червено, когато пуска тези за на ляво. Точно застана пред един Голф и му светна зелено на човека, при което оня /и той не беше прав/ с двете ръце на клаксона и оная подскочи като ощипана и почна да реди момчето. Бях до нея и и казах като хората, че на нея и е червено, а на момчето-зелено... Оная почна и на мене да ми се кара що не съм на нейна страна
Как и да е, по темата: Аз съм доста впечатлен от Волво, возил съм се няколко пъти в по-новите модели и като возия са си ..
Не мога да разбера ефекта на възглавницата, който е на прозореца /демек да се предпази главата/, но той като го удари с 30км/ч в краката пак ще го изпотроши, а ако е и някой нисък няма да стигне до възглавницата
Оня ден седя на един светофар, който пуска първо на право и на дясно и после на ляво. Светна червено за тези за направо и на дясно и едно бабе реши, че сега е момента да мине на червено, когато пуска тези за на ляво. Точно застана пред един Голф и му светна зелено на човека, при което оня /и той не беше прав/ с двете ръце на клаксона и оная подскочи като ощипана и почна да реди момчето. Бях до нея и и казах като хората, че на нея и е червено, а на момчето-зелено... Оная почна и на мене да ми се кара що не съм на нейна страна

Как и да е, по темата: Аз съм доста впечатлен от Волво, возил съм се няколко пъти в по-новите модели и като возия са си ..

Не мога да разбера ефекта на възглавницата, който е на прозореца /демек да се предпази главата/, но той като го удари с 30км/ч в краката пак ще го изпотроши, а ако е и някой нисък няма да стигне до възглавницата

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Joro_Paveto написа:А мозък за българските пешеходци някой не е ли зимислил?
За съжаление забелязвам, че протестите и медийния шум за загиналите на пешеходни пътеки имат ефект единствено върху шофьрите, докато при пешеходците ефекта е точно обратното. Масово ми прави впечатление как пешеходците пресичат където им падне, без въобще да се съобразяват...последните два дни имах случай на пешеходци с вирнат нос да ми изкачат на улицата правейки се, че не ме забелязват и не на пешеходни пътеки...днес сутринта на Тодор Александров, където софиянци знаят, че има ...
Колега,аз не съм пешеходец,даже хич не искам и да съм ходец,по-скоро съм водец,обаче въпреки всичко трябва да се внимава за пешеходците,даже ако отидеш в швейцария,ще забележиш че там пешеходеца и над всичко,все пак да не забравяме че пешеходеца е измислил автомобила,се едно баща ти да те учи да ходиш,а после ти да го настъпваш..

randity написа:Не мога да разбера ефекта на възглавницата, който е на прозореца /демек да се предпази главата/, но той като го удари с 30км/ч в краката пак ще го изпотроши, а ако е и някой нисък няма да стигне до възглавницата
Най-тежките поражения по пешеходеца идват от удара в колонките които са от двете страни на челното стъкло... Много често ако се ударят там с глава, удара е фатален... Като гледам идеята на Волво е да омекотят точно този удар.. Повечето съвременни коли в предницата са проектирани при удар на пешеходец да го подхвърлят върху капака, вместо да го смачка колата с гумите... Но след като се изпързаля по капака, тялото се удря в предния прозорец и към колонките..
GVT написа:
само стой настрани от първите модели.. скоростната кутия не се ремонтира и струва колкото 2 голфа 4-ки

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:GVT написа:
само стой настрани от първите модели.. скоростната кутия не се ремонтира и струва колкото 2 голфа 4-ки
Е на Х-а сигурно па е по евтина

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2