Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Като за начало – младите и нови шофьори имат различни реакция, сядайки за първи път зад волана. Има и разлика между разбирането за колите при жените и мъжете. Плюс това да не забравяме и родителското тяло, което, например, е решило да ви направи чуден коледен подарък – първата ви кола.
Така че – наслаждавайте се и четете какво трябва да знаете и търсите при избора си на първа кола.
Най-добрият автомобил за начинаещ – сложен въпрос, но със сигурност той трябва да притежава много аксесоари и съоръжения за безопасност, в сравнение с други коли – освен застраховката. Затова трябва да се търсят екстри като антиблокиращи спирачки, въздушни възглавници – задължителните на волана, но и допълнителни отстрани, както и електронен контрол на стабилността.
Всичко това разбира се, освен че ще ви донесе сигурност и безопасност, ще ви струва и доста пари, но не забравяйте, че вашата безопасност е на първо място пред парите. По-добре е да си купите по-безопасна и сигурна кола, отколкото по-евтина.
Ако сте родител и искате да купите кола на отрочето си, парите, разбира се ще са ви основна мотивация. Но не забравяйте да проверите колко бърза е колата – младите шофьори са неопитни и лесно се увличат да шофират на бързи обороти, което никак не е препоръчително. Едно заради дебнещите полицаи, второ – заради безопасността и риска от катастрофа.
Друго важно условие за първата кола е разходът й на гориво – може би, едно от най-важните в дни на икономическа криза. Това е важно условие, което ще ви "бърка" в джоба в доста дългосрочен план. Тук не трябва да се подлъгвате и да си купувате голяма кола, именно, защото тя ще "гълта като ламя". Те не са никак икономични, а това определено е доста важно условие за един начинаещ шофьор, но не само.
Интернет изданието Buzzle предлага списък на най-добри коли за тези, които те първа се впускат в приключението, наречено шофиране, като този списък е условен и може да послужи за ориентир в разнообразието от марки автомобили и комплексно да ви създаде представа за бъдещата ви първа кола. Интересното е, че в този списък липсват италиански и френски коли.
Най-добри автомобила за начинаещите шофьори
Kia Soul
Тази кола има изключително нисък разход на гориво. Със своя 4-цилиндров двигател и 142 конски сили колата е лесна за управление и маневриране по улиците.
Toyota RAV4
Тази кола е старо решение на Toyota за начин на съчетание в едно на размер и икономия. Плюс, че не е чак толкова огромна като за начинаещ шофьор. За сметка на размера, идва разходът на гориво, безопасността, която тя осигурява за пътниците и въпреки това е достатъчно широка и има допълнително пространство за краката ви.
Honda Civic
Колата е доста забавна за каране, предвид и по-ниската й цена, в сравнение с предните две. Малък минус за автомобила е свикването с него – отнема известно време, особено за начинаещ шофьор. Но все пак – свикнете ли е, е доста лесна за управление.
Chevrolet Malibu
Колата е удобна и икономична. Има опция за икономичен вариант на автомобила, с 4 цилиндров двигател. Спестява гориво и няма как да загубите контрол върху колата. Единственият недостатък на тази кола за начинаещ водач е 6-степенната скоростна кутия и скоростният лост и превключването между автоматичен и ръчен режим на шофиране.
Subaru Outback
Ако парите не са ви проблем, тази кола е точно за вас. Тя е по-скъпа, но пък харчи доста малко гориво, плюс това може да я карате на почти всякакъв път, без компромис по отношение на контрола. Цената определено е недостатък, тъй като поддръжката й е доста скъпа.
Ford Fiesta
Един от най-добрите варианти за покупка на нов автомобил, ако сте решили да сдобиете с първата си кола. Тя има всички стандартни функции за безопасност, комфорт и доста достъпна цена. Предимството й се допълва от кожена тапицерия и отопляеми седалки. Тя е доста удобна, практична, а пък и изглежда доста добре, предвид малките си размери.
----------------------
Цитат от ТУК
Чудя се да се ядосвам ли, да се смея ли. Не си купувайте голяма кола ...пък после дават VW Пасат и Малибу за пример

И форда .. най-добрия избор

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Най-подходяща кола за начинаещ шофьор? - E30 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тва е писано от някой, който е виждал тия коли само на картинка.
за кво ти е да се набуташ с някви псевдо suv wanna bees... (тия двете и аз съм ги виждал само на картинка, обаче и това ми е много
)
после скачаме на малибу, което е направо оргомна луксозна лимузина на фона на горните две (да им имам логиката). мега антишофьорска кола, нулева обратна връзка, меки спирачки, окачване, супер агресивен абс и тракшън...
какво толкова има да се свиква с хонда сивик? приятно директно управление, по-ефтино направена и от тойота
за фиестата съм съгласен, че е много добра (само ако е 2012), но е прекалено малка. ест. автоматика и окачването са супер антишофьорски обаче.
за пасата, не знам кво значи това, че бил за американски пътища. американския пасат и европейския пасат имат различни интериори, ламарини и кво ли не и са си на практика различни коли
естествено тука всички сме сектанти и има няма 1-2 страници и ще се говори за Е30ки
верния отговор е добрия стар голф за мен
сивика също не въобще лош вариант, ако става въпрос за такива коли.
за кво ти е да се набуташ с някви псевдо suv wanna bees... (тия двете и аз съм ги виждал само на картинка, обаче и това ми е много

после скачаме на малибу, което е направо оргомна луксозна лимузина на фона на горните две (да им имам логиката). мега антишофьорска кола, нулева обратна връзка, меки спирачки, окачване, супер агресивен абс и тракшън...
какво толкова има да се свиква с хонда сивик? приятно директно управление, по-ефтино направена и от тойота

за фиестата съм съгласен, че е много добра (само ако е 2012), но е прекалено малка. ест. автоматика и окачването са супер антишофьорски обаче.
за пасата, не знам кво значи това, че бил за американски пътища. американския пасат и европейския пасат имат различни интериори, ламарини и кво ли не и са си на практика различни коли

естествено тука всички сме сектанти и има няма 1-2 страници и ще се говори за Е30ки

верния отговор е добрия стар голф за мен

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Голф ТДИ - само че после като се прехвърлиш на истинска кола , ще се чудиш кво става , къде е задницата и що се въртиш на мокро 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TVR, Viper - некой от тия..

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
ми.. новия голф е фокуса
аз бих гласувал за форд фокус, жалко че го няма
аз бих гласувал за форд фокус, жалко че го няма
No bling at the Ring
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
най-подходящата кола е джипара и това е Тойота ланд крузер 100,после идва Гранд чероки,после идва Мицубиши паджеро и най-накрая некакви малки колици,и то при положение че нямат пари да си купят джип!
Това е съвсем сериозно,2 мои познати така се научиха да карат автомобили,а нямаха ни най-малка идея че и желание да взимат книжки,сега са много добри шофьорки
Това е съвсем сериозно,2 мои познати така се научиха да карат автомобили,а нямаха ни най-малка идея че и желание да взимат книжки,сега са много добри шофьорки
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
ВАЗ 2101 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Най-добре за начинаещ шофьор е колата да е автоматик, остава му повече внимание за лудницата на пътя около него, която в началото е по-големият проблем спрямо управлението на колата. После най-лесното е да си припомни ръчката.
We love you Ronnie!
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Според мен за не толкова запален по BMW-тата и като цяло по автомобилите за начинаещ шофьор колите са: Шкода Фабия, Фиат Пунто, Голф 4, Пежо 106,206,306, Опел Корса...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Верният отговор е един- тази кола която друг ще поддържа и ремонтира, марка и модел са подробности...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
+1
на тва свикне ли се веднж после всичко останало е бял кахър

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kemakozeE36 написа:boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
+1
тая работа е невъзможна- не остаха живи Жигули-та

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Вчера вторник вечер вкарвам ключа да възпламеня 140 те коня на моята е36 тица
и направо ми падна шапката виждам бяла S класа 550 4matic да я кара едно момче което като го видя на улицата надали ще му дам 15 .. и я върти в The Mall долу знаете какви са разстоянията .. направо не мога да повярвам как хлапета подкарват такива коли

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
kemakozeE36 написа:boksioraE39 написа:ВАЗ 2101
+1
Подкрепям, аз карах курса на 7ца, и после имах такава 5години. Най подходящата първа кола преди да се качиш на БМВ. То даже тука голяма част сме бивши Лададжии

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.