Откриването на мото сезона и още нещо.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Откриването на мото сезона и още нещо.....

Мнение от BMW_RIDER » 18 Мар 2012, 21:27

От Vest.bg :

29-годишен столичанин е пострадалият мотоциклетист на главен път Е-79 край Благоевград. Към 17.45 часа младият мъж бе транспортиран за "Пирогов" с множествена и открита фрактура на единия крак, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Пътният инцидент стана в 16.30 часа в местността "Полигона", на 3 километра преди Благоевград откъм Симитли. Лек автомобил "БМВ" със софийска регистрация отнема предимството при изпреварване на два мотоциклета, които също като него се движат в посока Благоевград. БМВ-то изтласква единия мотоциклет от пътя, той се удря в мантинелата, минава под нея и спира в храстите на 5 метра от гъвкавата предпазна ограда. Вследствие на това 29-годишният младеж, управлявал мотора, почти е ампутирал десния си крак в областта на глезена. Същият няма други тежки травми.
Части от мотоциклета се бяха разхвърчали на 30 метра една от друга. Пострадалият мотоциклетист беше транспортиран към МБАЛ – Благоевград, а на водача на БМВ-то бе взета проба с дрегер за алкохол. /БГНЕС /

Темата НЕ Е за да "хокаме" и упрекваме шофйорите на БМВ. Въпреки ,че на "колегата" му пожелавам да си види крака по същия начин.

Темата е за предстоящото откриване на мото сезона и за това ,че със затоплянето на времето след дългата зима доста от "нас" треперят вече или направо са извадили машините. Внимавайте всички, доста дупки са се отворили а сутрин и вечер асфалта си е още доста студен, да не говорим за идиоти като горе описания. Еуфорията е голяма, но едно на ум няма да навреди за да не си разваляме откриването.

Та поне попринцип мразя да съм "морален" и да сипвам акъл затова в темата може да се разпише и всеки колега който мисли да ходи събота.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: Откриването на мото сезона и още нещо.....

Мнение от HackeD » 18 Мар 2012, 21:40

Толкова ли е трудно преди да тръгнеш да изпреварваш да си погледнеш в шибаното огледало не е сложено за красота там... :banghead:

Аватар

Мнение от apostate » 18 Мар 2012, 21:46

Аз вчера се хлъзнах на ляв завои защото гумите бяха студени а и изкарах мотора по черен пъти гумите бяха яко прашясали... извадих късмет че не паднах

също да отправя призив да пазим моторжиите те нямат ламарини да ги пазат от удар :yes:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Мар 2012, 21:49

Аз го открих онзи ден.... Искам да пожелая на всички безпроблемен сезон и само бензин и гуми да сменяте. И преценявайте ситуацията, на всеки му се кара. Късмет на всички!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Мар 2012, 21:56

HackeD написа:Толкова ли е трудно преди да тръгнеш да изпреварваш да си погледнеш в шибаното огледало не е сложено за красота там... :banghead:

айде сега ми кажи, същата ситуация дето си казал, като караш по път със завой и погледнеш в огледалото няма никой, тръгваш да изпреварваш и от завоя излиза някой с мотор със 100+ километра, какво правиш?
Аз ще ти кажа - нищо не правиш!
После лежиш, че оня му е празна кратуната.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 18 Мар 2012, 22:04

темата верно си е тежка.. мн са малко хората пазещи мотористите аз като такъв .. ги пазя просто си ги забелязвам чувам от далече.. и като такъв знам как се кара мотор с цел кеф и с цел да да се правя на безсмъртен.. Днес един такъв колега моторист искаше да ме изпревари пуснах го и колегата пред мен с колата явно завидя или е просто е просто парче реши да го пусне и да го затисне... ест моториста реши да го изпревари от дясно и нашия сладур почна да му набива спирачки.. си имаме уважението не са само мотористите с празните глави..Тея прости ситуации дето караш в завои и ти изкача моторист със 100 и те лепва челно може да ги каже точно човек който не е влизал със 100 км в завои с мотор... дай да не мелим простотии без покритие
;)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Мар 2012, 22:05

Колеги.. айде да не превръщаме и тая тема в спор ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 18 Мар 2012, 22:07

Kroki написа:Колеги.. айде да не превръщаме и тая тема в спор ?

Де викаш.. аи наздраве живи здрави и на който кара моторетка безавариино да му пожелаем :bchug:
Дай боже се по малко инциденти да чуваме и виждаме
;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Мар 2012, 22:11

Kroki написа:Колеги.. айде да не превръщаме и тая тема в спор ?

Да идеята беше по скоро колегите от форума които карат и мотори и ще ходят събота да се запознаем, както и описания инцидент да послужи като едно на ум и на мотористите и на останалите.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 18 Мар 2012, 23:34

Ако искате дайте в Събота да се съберем някъде и от там да отидем заедно пред Александър Невски?
Иначе по темата вчера за 60 км каране ме засякоха около 10 пъти. За два от случаите съм сигурен на 100%, че си беше чисто умишлено.
Искам да пожелая безавариен сезон на всички колеги на 2,3,4 и повече колела. Нека бъдем малко по-човечни и не си избиваме комплексите чрез управляваното от нас МПС, защото често това може да коства човешки живот.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 18 Мар 2012, 23:48

Карайте винаги с включен фар , дори дълъг - в огледалото се забелязва по-добре приближаващия мотор :bchug:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Мар 2012, 23:58

apostate написа:...също да отправя призив да пазим моторжиите те нямат ламарини да ги пазат от удар :yes:

Нямаш грижи- ако те видя ще те пазя... Вместо всяка година да ревете по това време "Пазете мотористите" започнете сами да се пазите и НЕ разчитайте на нас изобщо... Като се пазите вие шанса ние да ви видим навреме нараства сериозно, а както казах като ви видя ще ви пазя- грижи нямате... Ама НЕ очаквайте да ви опазя като карате бясно и ми излизате с 200 от завоите или се бутате между колите в задръстванията- там е ваша грижа да се пазите...

ПС: И си слагайте каските и нужните дрехи...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 19 Мар 2012, 0:14

Ba4oIlia написа:Карайте винаги с включен фар , дори дълъг - в огледалото се забелязва по-добре приближаващия мотор :bchug:

в една тема за запалените фарове го бях казал , че съм против , точно защото няма да можем да различаваме мотористите от колите ама...
катастрофата е станала към 16ч30 , все още е светло , ако колите си караха без фарове , шофьорът на бмв-то със сигурност щеше да забележи запаленият фар на мотора и да реагира !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 19 Мар 2012, 12:03

Стига сте ревали, как не се съобразява никой с вас.
Малко почвате да приличате на циганите, на който всички са им длъжни и държавата нищо не им дава!

Вие сами не искате да се пазите, всички останали трябва да ви пазят и да се съобразяват с вас.
Все сте невинни и някой ви засякъл, докато небрежно си шпоркате с 200км/ч.

Колко от вас, спазват закона за движение по пътищата?
Колко от вас се врат, като червеи между колите по светофарите, а когато тръгне колоната карат по средата на платното все едно са на парад?
Колко от вас спазват ограничението на скоростта?
Колко от вас се съобразяват със пътната обстановка и останалите участници в движението?
На колко от вас номерата на моторите им са заврени под калника, така че да няма никакъв шанс някой да го види?

Сигурен съм, че има и свестни момчета.
Мотористи, който карайки за кеф не застрашават нито себе си, нито околните.
Хора, който се кефят на самото каране, а не тип "глей сиа колко моа да вдигна до оня светофар!".
Неприятното е, че и те са сложени под общ знаменател с останалите.

Преди 2 седмици се прибрах от Барселона. Там е пълно с мотори, но не и с тарикати мотористи.
За една седмица не видях една кофти ситуация създадена от тарикат моторист.
Не видях един моторист да си бие душевна чекия летейки по булевардите.
Мотористите се съобразяваха с колите, и колите с мотористите. Всички си карат нормално и стигат живи и здрави, за където са тръгнали.
Сигурен съм, че ако и тук станем толерантни един към друг няма да има нужда от подобни теми и лепенки "Пази моториста".
Но тук сме си България - държавата на тарикатите, и всеки иска да е по-тарикат от останалите.

Та така драги двуколесни събратя, освен да искате да ви пазим си помислете вие дали сами правите нещо по отношение на опазването си.

Поздрав за всички автомобилисти (ъгъла е малко кофти, но ми беше неудобно да изляза от заведението и да я снимам в лице :mrgreen: ):
Изображение
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 19 Мар 2012, 12:04

Следваща

Назад към Извън Темата