Може би не живеем чак толкова лошо в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Може би не живеем чак толкова лошо в България

Мнение от ukelichko » 19 Мар 2012, 2:07

Нещо ръчках из Фейсбука и всичко ми се обърна на руски. И отстрани на рекламките ми излезе това http://peopleandcountries.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=39 Форум на руснаците дето живеят или искат да емигрират в България. И се зачетох, нали навремето съм учил руски. От разните препратки прочетох много за това как руснаците виждат България. И така цял слетобяд. Попаднах и на тема за полицията в България. Хората са много доволни от нашата полиция. В сравнение с руската полиция, нашите били много честни и големи професионалисти. Даже не вземали подкупи и много пъти при пътни нарушения им прощавали и казвали, че са на пътя не да глобяват а да предотврартяват нарушенията :shock: :shock: :shock: . Цените в България били приятни, с изключение на хранителните продукти. Заплатите ни също били добри спрямо цените. Много руски пенсионери от Москва и Петребург искат да живеят постоянно в България, защото им е евтино и климата е хубав. Цените на колите били доста приятни и т.н. Много руснаци успяват да си намерят хубава работа в България и да се устроят добре. В общи линии имат добри впечатления от живота в нашата страна. Всичко това ме накара да се замисля върху много въпроси. Дали ние виждаме само лошите неща в България и все плачем. От друга страна, трябва ли да ни успокоява факта, че има хора които живеят много по-лошо от нас. И дали само защото съм бил на командировки и екскурзии например в Австрия, всичко там ми се струва прекрасно а на практика не е. То според руснаците и нашите полицаи не вземат подкуп и са професионалисти. Ама ние си ги знем. Ако питате мен и италианските и австрийските и френските полицаи са супер професионалисти. Но дали ако питате някой техен сънародник ще каже същото. Цял живот мечтата ми е била да емигрирам в Щатите, но ако мога да погледна живота в страната през очите на един потомствен американец пак ли ще искам да живея там. Ние плачем от престъпността и от Цветан Апртаменто, а в същото време руснаците се чувстват много спокйно в нашата страна. И никой руснак не подозира колко негативно сме настроени спрямо тях. И аз си мисля, че като отида в чужбина не ме мразят за това че съм Българин, но дали на практика е така? И такива работи......
Изображение

Аватар

Re: Може би не живеем чак толкова лошо в България

Мнение от Хаос » 19 Мар 2012, 3:32

Руснаците, на които им харесва тук или имат фрийлансър работа, коята не изисква офис и вземат московски заплати (например), или просто са от някой град в Русия около 1млн души, където климата е ужасен, а цените високи.
Варна е един от най-предпочитаните градове за тях. Има море, нормални жилища с нормални наеми за човек с доход над 2К лева.
България е нормална държава, за хората с нормални доходи. За останалите и Германия ще е кочина.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Мар 2012, 4:35

Естествено, че не сме толкова зле чак, по-добре да живееш в БГ отколкото в Африка примерно. Въпроса е, че на фона къде ни сложиха (ЕС) сме мн зле, а и трябва да гледаме по-белите държави все пак трябва да има прогрес не да се стремим да живеем като в Хаити.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 19 Мар 2012, 11:15

Въпросът беше не да се сравняваме с по-бедните от нас и да си казваме, че живеем добре. По скоро се чудех какви ли проблеми имат хората в развитите "белите" държави за които ни дори не подозираме. На мен една Англия ми изглежда перфектна по отношение на административните услуги, но какво ли мислят местните и колко ли са недоволни от тяхната администрация. Всички сме удивени от щатските полицаи, дето ги гледаме по интервюта и разни документални филми и слушаме разкази от българи за тяхната работа. Но пък руснаците се възхищават на нашата полиция. Какво ли тогава мислят истинските американци за тяхната полиция. Аз нямам опит като емигрант а само като екскурзиант в "белите" държави и всичко ми се струва чудесно там. Дали ако поживея 20-30 години в някоя от тези държави, тази страна пак ще ми изглежда толкова "бяла". И дали защото идвам от България, например в Щатите, до края на живота си ще се радвам, че живея в уредена страна. Просто защото съм тръгнал от много ниско стъпало.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 19 Мар 2012, 11:40

Защо да не им харесва на руснаците в БГ? Както някой по-горе спомена-хубав климат имаме,като произход сме сродни ,езикът ни е близък,храната също,алкохол се пие на воля в БГ,нощния живот е на ниво--всичко което и един руснак с пари го влече.Плюс тва че от 142 милиона руснаци 10 хиляди са решили че искали да живеят точно в БГ едва ли е голям ценз за нас .И някой от Богота да дойде в София ще му се види рай.
Само ,че едно е да дойдеш на старини с руската пенсия в БГ,съвсем друго е да си роден тук и на 20 години в разгара на живота си да бачкаш за едни 300 лева-ни море,ни климат ,ни нощен живот те интересува.
Това е основния проблем на една небяла страна като нашата в бял съюз като Европейската общност--неравния старт който имаме в живота в сравнение с която и да било друга страна .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 19 Мар 2012, 11:51

Давам ви един конкретен пример, който е напълно реален към днешна дата. :lol:
От около 2 години имаме съседи англичани, мъж и жена които са пенсионери. Купиха си къща в Искърското дефиле, и тия хора от 2 години са най щастливите "местни" които съм виждал. Те наистина много се радват на всичко и изглеждат много щастливи. Научиха се да си варят сами ракия, ходят в гората за дърва, карат и двамата АТВ, имат си джип, занимават се с градини, животни и т.н. Мъжа взе да ремонтира на баща ми стария джип "Уазка" и толкова се радва да го кара, не мога да ви опиша. Ходят си максимум 1 път на 2-3 месеца до Англия, за няколко дена и после пак тук. Такива неща ми говорят за там, как било много зле, било пълно с пакистанци и индиици, всичко било хипер мега скъпо, а тук било толкова добре, че ние не го оценяваме.
И тук идва парадокса - нашите младежи /от 20 до 30г/ се избиват да отидат да работят в Англия, и др. подобни страни... Извода е, че ако наистина имаш сигурни добри доходи тук, може да се живее горе долу нормално, но има още много какво да се промени... :dunno:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Мар 2012, 12:02

как няма да им хареса България като украйна преди няколко години беше в топ 5 по корупция и още при тях е постоянна 1991-ва :lol: в развитите страни може да го караш по-айляк и да си имаш нормален живот, разликата е че при нас за нормален живот трябва да знаеш кой си и да преливаш от амбиции да постигнеш целите си.. ако си бачкатор си оставаш никой, но тва е и по цял свят де, разликата че е няма да ти стигат парите за нищо и ще си мухльо, никоя жена няма да те погледне. не искам да обръщам темата герб vs друга партия, но от както дойдоха на власт се вижда прогрес, има отворени четерецифрен брой фирми за 3год, които се занимават с производство и износ към ес(справка нси), а точно малките и средните фирми са подема на всяка икономика. имам приятелка дето шият бельо, на всеки 2 месеца вадят нов модел, получиха пари и от ес за нови машини, осигуриха 20 работни места, после почнаха да произвеждат и бижута и никой не идва да им иска рекет или подкупи както в русия ги притискат или преди няколко години при тройната коалиция. сега дори данъчните ги е страх да си искат, има на 20 места къде да звъннеш, монтират ти мини камера, плащаш подкупа и после данъчния си заминава. затова пак ще гласувам за герб, да оправят съдебната система, където такива данъчни няма да ги уволняват, а да ги чака 10г затвор ;) и също да променят закона за "моят дом-моята крепост" че е най-малоумното нещо в държавата ни.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 19 Мар 2012, 17:54

като почне некой да цитира кво било по данни на НСИ настава ебати смеха.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Мар 2012, 18:10

Пак ли почнаха тия извратените въпроси ? Не разбрахте ли че която и държава да хванете по света винаги ще се намерят недоволни от нещо и ще ви обяснят как те са мноо зле и еди къде си видиш ли било супер дупер голям кеф.А конкретно по темата българина е крайно време да си седне на Д-то да почне да работи и да не се ослушва само къде ще излезе някоя далавера че и той да се включи.По тая логика кой къде иска да живее англичаните трябва да са най прецакания народ щото са населили половината свят и нещат да живеят на острова и тва си е :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: Пежо 200 и пеш : )

Мнение от Dani chka chka » 19 Мар 2012, 18:27

ukelichko написа:Нещо ръчках из Фейсбука и всичко ми се обърна на руски. И отстрани на рекламките ми излезе това http://peopleandcountries.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=39 Форум на руснаците дето живеят или искат да емигрират в България. И се зачетох, нали навремето съм учил руски. От разните препратки прочетох много за това как руснаците виждат България. И така цял слетобяд. Попаднах и на тема за полицията в България. Хората са много доволни от нашата полиция. В сравнение с руската полиция, нашите били много честни и големи професионалисти. Даже не вземали подкупи и много пъти при пътни нарушения им прощавали и казвали, че са на пътя не да глобяват а да предотврартяват нарушенията :shock: :shock: :shock: . Цените в България били приятни, с изключение на хранителните продукти. Заплатите ни също били добри спрямо цените. Много руски пенсионери от Москва и Петребург искат да живеят постоянно в България, защото им е евтино и климата е хубав. Цените на колите били доста приятни и т.н. Много руснаци успяват да си намерят хубава работа в България и да се устроят добре. В общи линии имат добри впечатления от живота в нашата страна. Всичко това ме накара да се замисля върху много въпроси. Дали ние виждаме само лошите неща в България и все плачем. От друга страна, трябва ли да ни успокоява факта, че има хора които живеят много по-лошо от нас. И дали само защото съм бил на командировки и екскурзии например в Австрия, всичко там ми се струва прекрасно а на практика не е. То според руснаците и нашите полицаи не вземат подкуп и са професионалисти. Ама ние си ги знем. Ако питате мен и италианските и австрийските и френските полицаи са супер професионалисти. Но дали ако питате някой техен сънародник ще каже същото. Цял живот мечтата ми е била да емигрирам в Щатите, но ако мога да погледна живота в страната през очите на един потомствен американец пак ли ще искам да живея там. Ние плачем от престъпността и от Цветан Апртаменто, а в същото време руснаците се чувстват много спокйно в нашата страна. И никой руснак не подозира колко негативно сме настроени спрямо тях. И аз си мисля, че като отида в чужбина не ме мразят за това че съм Българин, но дали на практика е така? И такива работи......

Не знам какво си прочел и с какви впечатления си останал , но въобще не си мисли ,че руснаците живеят зле :nono: Това,че цените тук са по ниски заради по ниския стандарт на живот , не значи че там са зле нямат пари и т.н.т.. там е по скъпо само , защото стандарта на живот е по висок .. А за Българската полиция .. много се бъркате и руснаците и ти ; ) Професионалисти в коя област ?! В област подкупи ли :mhihi: Брех ,брех .. Тия руснаци след 2 месеца живот в България , ще видиш как в същия сайт ще плъзнат теми "Откраднаха и покъщнината на Руснаците в България" :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Мар 2012, 19:12

наставаше смях, когато спираха фондовете и производството в България беше минус 24 процента. хората са го казали, с фактите и Боговете не спорят ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 19 Мар 2012, 19:44

Jordana написа:Пак ли почнаха тия извратените въпроси ? Не разбрахте ли че която и държава да хванете по света винаги ще се намерят недоволни от нещо и ще ви обяснят как те са мноо зле и еди къде си видиш ли било супер дупер голям кеф.А конкретно по темата българина е крайно време да си седне на Д-то да почне да работи и да не се ослушва само къде ще излезе някоя далавера че и той да се включи.По тая логика кой къде иска да живее англичаните трябва да са най прецакания народ щото са населили половината свят и нещат да живеят на острова и тва си е :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сори. Сърби ме да пиша в техническите форуми, ама какво да правя като карам лизнгова кола в гаранция и за това ви занимавам с глупави въпроси. Винаги ще се намери някой да каже, че трябва да работим повече и нещата ще се оправят. Какво точно значи, да започнем да работим и да си седнем на дупето. Ами ние си работим колкото трябва. Който има акъл и е трудолюбив работи, изкарва пари, купува си разни вещи, ходи на почивки, бръмчи с хубава кола и пак нещо не му е наред. Който го мързи, не работи, гледа далаверки, но те не изпадат току така и си ходи мизерен и на него нещо не му е наред. Така е по всички бели държави и ние точно по това не се различаваме от тях. Според мен трябва да си променим мисленето и останлото само ще се нареди.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Мар 2012, 20:18

Еми така си е :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 19 Мар 2012, 20:45

speedmaniac написа:Давам ви един конкретен пример, който е напълно реален към днешна дата. :lol:
От около 2 години имаме съседи англичани, мъж и жена които са пенсионери. Купиха си къща в Искърското дефиле, и тия хора от 2 години са най щастливите "местни" които съм виждал. Те наистина много се радват на всичко и изглеждат много щастливи. Научиха се да си варят сами ракия, ходят в гората за дърва, карат и двамата АТВ, имат си джип, занимават се с градини, животни и т.н. Мъжа взе да ремонтира на баща ми стария джип "Уазка" и толкова се радва да го кара, не мога да ви опиша. Ходят си максимум 1 път на 2-3 месеца до Англия, за няколко дена и после пак тук. Такива неща ми говорят за там, как било много зле, било пълно с пакистанци и индиици, всичко било хипер мега скъпо, а тук било толкова добре, че ние не го оценяваме.
И тук идва парадокса - нашите младежи /от 20 до 30г/ се избиват да отидат да работят в Англия, и др. подобни страни... Извода е, че ако наистина имаш сигурни добри доходи тук, може да се живее горе долу нормално, но има още много какво да се промени... :dunno:

И приказката свършва в момента в който тумба цигани им опоскат къщурката :winky: Всичките ми познати англичани се изнесоха като бити п....раси и заявиха че няма и да си помислят повече за БГ
Русия не е само Москва и Петербург, по голямата част е такава мизерия че не ми се говори, нормално е да им харесва тук.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 19 Мар 2012, 22:11

Определено съм радостен, че има и по зле от нас.
Няма как само с работа да станем по добре-още по -вече , че голяма част от населението в трудоспособна възраст е безработно или работи за минимална заплата, без перспектива за развитие.
За да станем по-добре трябва първо да се променят законите и да се създаде реална икономика и реален бизнес.
Не може да ни цицат като дойни крави и парите да потъват в джобовете на разни концесионери, монополисти и всякакви каси и фондове .Не може всичко да се случва с нагласени търгове и под масата и да сме добре...

Следваща

Назад към Извън Темата