"Наследствен" ли е БМВ-ентусиазма :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

"Наследствен" ли е БМВ-ентусиазма :)

Мнение от Valkata » 02 Апр 2012, 13:47

Интересно ми е дали синовете ( а защо не и щерките:) ) на татковците-БМВ-ентусиасти споделят тази страст. Знаят ли коя е най-великата автомобилна марка и че "БМВ-то е Мерцедесът на автомобилите" както чух наскоро да казва едно дете.:))
Какви са любимите ви автомобилни игри и занимания с децата ви? :D
Изображение

There is no limit to imagination. An open mind and the courage to challenge the status quo are the basic ingredients for every innovation.

старши ентусиаст
Аватар

Re: "Наследствен" ли е БМВ-ентусиазма :)

Мнение от uCnaHeTcA » 02 Апр 2012, 14:09

Чак пък наследствен и чак пък ентусиазъм...
По-скоро важи лаф-а, че колкото повече се повтаря една лъжа, толкова повече става истина тя... Та така, просто им се втълпява, че марката Х е топ и е най и те така....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Апр 2012, 18:05

Баща ми имаше зелено е28, това е първата кола на нашите от както се помня(и в която имам спомен първо да съм се качал). Веднъж като закъсняваше за работа ме взе с него(работеше в Албена), ама караше много бързооооо - скорост не помня, ама много ми са опъна фъшкията и ревнах да слизам някъде към батовските завой :oops: :oops: :mhihi:
Това го помня сякаш беше вчера - голяма травма ми остана. :)

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Апр 2012, 18:14

бях на 8-9 някъде и по-големия ми брат се върна малко в БГ да се видиме и беше с една тъмнозелена Е30ка, друго освен лади тогава нямаше...
на един приятел баща му имаше червена Е30ка също, с аларма дето говореше
после в гимназията въздишахме по Е34-ките
после не ми трябваше много да се запаля по БМВ...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2012, 19:45

Да, убеден на 100%. Онзи ден показвах на баща ми серията на ония по дискавъри дето правят 840и-ката.. и тате ми сподели, че по някое време през 90-те , вуйчо ми се е появил с 8-ца и е возил наще с дядо ми. И един завой, след Брестовец посока Ловеч го бил взел с над 120 и бащата се изрази " колата не мръдна " .. Та вуйчо ми беше яко зарибен по колите, карането и прочие ( жалко че вече не е сред нас :cry: ) и съм сигурен, че това съм го прихванал от там. И без тва ми казват че приличам на него по походка, държание и начин на мислене.. та така..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 02 Апр 2012, 23:38

Аз се запалих преди 2-3 години някъде. Колега от форума ме помоли да отида с него до едно място с 36-ца М пакет. Всичко супер, но в тунела на Люлин, една предавка на долу и ... От тогава съм фен на марката, надявам се след определено време и собственик на такава. Баща ми не е имал никога BMW, винаги форд, та не е от него :mrgreen:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 03 Апр 2012, 0:21

Това карат засега синовете
http://picbg.net/u/50600/34544/594913.jpg
http://picbg.net/u/50600/34544/594914.jpg
http://picbg.net/u/50600/34544/594915.jpg
пък и малкия отдавна се научи да вика беимбе :D Иначе аз съм си болен отдавна, първото си го купих някъде 1993 или 1994, Е12, та така досега с 6-то поред. Иначе вкъщи имаше москвич 412, ма то си е с М10 направо :mhihi: .
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Апр 2012, 8:57

ми не знам :roll: ... кат стане освен да го питам :mhihi: , ама ще е по-късничко :mhihi:
почти 2 години вече разтрива албума ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 03 Апр 2012, 12:00

Аз не знам кога се зарибих можеби преди 3-4 години и все мрънках на баща ми че искам Е36 купе и така и стана и той си е фен на бмв де :lol:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Апр 2012, 12:33

Мен може да се каже, че ми е наследствен...
Още преди дооста години дядо ми е имал възможността да ходи до Германия където вижда за пръв път БМВ, мисля се е и возил, от там му прави впечатление (понеже той кара Трабант)... след години негов познат наскоро върнал се от Германия продава неговото БМВ 1800, по това време за БМВ в България са чували доста малко хора, естествено цената е била доста голяма... бил е на крачка да го купи (имал е парите), но по това време строй къща и ако даде парите за БМВ-то няма да останат много пари за къщата. Тогава баба ми го е вкарала в правия път (абе голяма грешка, ама айде :mhihi: ) и го е отказала от БМВ-то, парите са дали за цимента на стълбите и мозайката на същите.
Баща ми е бил малък и е бил много впечатлен какво нещо е това БМВ (дядо ми е помогнал доста, като му е говорел за него).
След доста години баща ми купува едно от малкото Е21-ци 323 тогава, за жалост се оказва, че не може да се регистрира :| По това време аз съм роден, на четири пет години съм бил... спомням си го светло червено, спряно под лозата на двора (там си седеше) и страшния звук на редовия шестак. Понеже беше без номера си седеше под лозата и почти всеки ден се качвахме с дядо ми (аз на шофьорската седалка) и той ме караше да го возя до морето или някоя друга далечна дистанция. Просто няма как да го забравя... почти всеки ден седях зад волана на Е21-то и се опитвах да му завъртя геврека като си представях, че пътуваме до морето :D Тогава естествено не съм разбирал толкова какво е БМВ, макар че знаех, че е такова (не съм знаел много марки тогава). За жалост баща ми го продава...
После като по-голям баща ми ми обясняваше как пак ще си купим БМВ, това в продължение на няколко години, което ме караше да ми мисля само за БМВ.
Докато не си купихме Е34-ка 520 с М20Б20 на което се возихме седмица без слизане. После сменихме още няколко БМВ-та (през Е36 и Е39) от тогава имаме по поне едно БМВ в семейството.
След време научих и за форума, първо четях някой от историите, и темите писани от по-старите членове (за жалост повечето одавна не пишат вече). След достата прочетени теми и истории от прост фен, станах фанатик както повечето тук, и БМВ не е просто марка, а религия!
През това време се и регистрирах, първо пишех малко глупави теми и въпроси, но бях млад и зелен :mrgreen: Сега трудно издържам и ден без да отворя форума. :D
От известно време баща ми се занимава с коли които продава (от няколко години и аз помагам активно) и съм се качвал и подкарвал доста коли, но само като се кача в БМВ изпитвам една тръпка, чувствам се "като у дома".

И да със сигурност един ден децата ми ще наследят "БМВ ентусиазма" :yes:

п.с. малко дългичко се получи, за което съжалявам :confused:
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 03 Апр 2012, 12:56

При мен също не е , но хората около мен станаха големи фенове на марката , макар и не всичките вече да карат БМВ-та . Другото , което съм забелязал е че на 90% от приятелките (жените) на бмв ентусиастите след време стават като тях :kuku: и в моя случай е така и на почти всичките ми приятели с бмв-та . Като се замисля то е нормално , като се съберем с приятели само за бмв-та ,джанти , двигатели се говори :mhihi:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 03 Апр 2012, 12:58

При мен е наследствен. Мързи ме да пиша повече :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 03 Апр 2012, 14:22

При мен изобщо не е наследствено,нашия род не сме се докосвали до баварец никога,но просто друга марка не ми допада и на половина колкото BMW.Просто някои неща нямат обяснение,от както съм почнал да развивам някаква мисловна дейност,винаги на сърце са ми били баварките,защо и аз не знам.Но модела Е30 си ми остава голям блян,може първата кола да ми е някоя скопено Е36,че не съм материално блестящ,но един ден ще търкалям Е30ска купе.По Е30ските хлътнах от едно момче с едно червено купенце,някъде около баба ми живееше,да съм бил на 7-8 години,не знам с какъв двигател да е било,но си го връткаше,колко съм тичал по оградата да го зяпам,още оттогава съм се зарекал,че някой ден ще се сдобия с такова чудо и се радвам,че нито за момент оттогава не ми се е променило мнението.Нека ми викат приятелите,че били скрапове на 20 и кусур години,че горели много и падали от Онди и Хлопели :mhihi: ,за мен е важна душевната чикия,пък нека е дърт скрап,аз ще си му се радвам и ще си го гледам,само дано да имам тая финансова възможност.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 03 Апр 2012, 16:55

При мен също не е наследствен, взех си БМВ-то даже с голямо разочарование защото като взех книжка и преди това си бях казал, че ще имам фиат купе :mhihi: и така в оглеждане на обяви си избрах и дойде денят в който моята мечта ще се сбъдни :lalala: Баща ми обаче беше много против тази марка и ми говореше как не трябва да си я купувам бла бла бла ама аз си знаех своето и преди да отидем към моята мечта баща ми ми скача с офертата да минем през неговия най-добър приятел (от както го знам само баварки кара) който работи в сервиз да ми покажел някъв фиат дето се продавал и се съгласих, още с влизането ми в сервиза вдигнаха един фиат на стенд и всички майстори се изредиха да ми показват някакви части по тая кола колко били зле и как т'ва било пълен боклук и ненадежно (не очаквах такъв номер от бащата) и след час обяснения аз вече съм отчаян и ми се предлага да погледна някакви коли отвънка който се продавали, викам ок се нещо ще харесам и почвам да гледам един голф и една хонда (ама си мисля за фиат купе :mhihi: ) и след няма и 10 мин. ме викат и ми казват, че тея коли се продавали но не и на мен :shock: и ми посочват колите който да гледам и какво да видя три е36-ци и трите ис-ки, двете купе едната компакт, избрах си едното купе със адското нежелание за него. Oще първата вечер като излязох да покарам нежеланата от мен кола се прибрах ухилен до уши, адски щастлив и влюбен в колата. Незнайно как бях забравил за фиата който беше така желан и другите коли който гледах. Вече две години от както съм я взел и дори не искам и да чуя за друга марка, може само по-мощна или друг модел ако се опарича но марката твърдо :nono: Едно голямо благодаря :bowdown: към хората който ме отказаха от неправилната марка и ме насочиха към нещо истинско :) и от там тръгна моя ентусиазъм към БМВ
Изображение

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 03 Апр 2012, 17:54

И при мен не е наследствен. При положение че баща ми е луд на тема Мерцедес :mhihi: пък дядо ми преди ми казваше че Опел за него били най-здравите :mhihi:
Все още си мечтая за Е36 купе и как не искам и да чувам за друга марка освен БМВ :twisted: Пък с течение на времето и откакто съм във форума още повече заобичах марката :bowdown:
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата