Драскотини...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Драскотини...

Мнение от Nasko_ » 03 Апр 2012, 15:08

Здравейте, колеги.
Някой може ли да сподели решение, като не говорим за пребоядисване на целите детайли? На една автомивка ми надраха колата, но драскотините не са много дълбоки. Има една по-дълбока на вратата и една на калника, както и счупени щипки на една лайсна, но те са лесни.
Купих си маркер за заличаване на драскотини, но с него нищо не покри. Съмнява ме, че и с пастиране ще се махнат.
Всяка идея ще бъде от полза ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Re: Драскотини...

Мнение от ljubo73 » 03 Апр 2012, 15:32

На тая автомивка направо са ти строшили колата - щипки,драскотини...
Питай автобояджия , те си имат професионални полир пасти . Тия дето ги продават по бензиностанциите не вършат работа .

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Апр 2012, 15:37

Nasko_ написа:Здравейте, колеги.
Някой може ли да сподели решение, като не говорим за пребоядисване на целите детайли? На една автомивка ми надраха колата, но драскотините не са много дълбоки. Има една по-дълбока на вратата и една на калника, както и счупени щипки на една лайсна, но те са лесни.
Купих си маркер за заличаване на драскотини, но с него нищо не покри. Съмнява ме, че и с пастиране ще се махнат.
Всяка идея ще бъде от полза ;)

силно се съмнявам да има пророци тук във форума, за да могат да преценят дълбочината на твоите драскотини...

но ако се усеща драскотината при допир (най-вече с нокът), е сигурно че с пастиране няма да стане...

но предполагам най-адекватно мнение ще можеш да получиш на място в сервиз или поне при човек, който се занимава с подобни процедури, иначе тук наизуст коментарите са ясни...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 03 Апр 2012, 17:16

Наистина ми я потрошиха. А драскотините с нокът не съм пробвал, но с пръста не се усещат, въпреки че боята е свалена.
Знам, че няма гадатели във форума, но може някой да е открил тайната съставка :)
Като българин минах на каско и ми платиха добре, но ако мога да оправя щетата с по-малко средства по-добре.
В краен случай е пребоядисване.

Аватар

Мнение от Projektzwo » 03 Апр 2012, 17:22

Nasko_ написа:Наистина ми я потрошиха. А драскотините с нокът не съм пробвал, но с пръста не се усещат, въпреки че боята е свалена.
Знам, че няма гадатели във форума, но може някой да е открил тайната съставка :)
Като българин минах на каско и ми платиха добре, но ако мога да оправя щетата с по-малко средства по-добре.
В краен случай е пребоядисване.

Опциите не са много, защото аз лично частично боядисване, както и тази измислица с маркера не ги броя въобще, т.е. остава ти да пробваш на паста и ако нямаш късмет - боя...

Успех! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 03 Апр 2012, 19:03

А някой може ли да каже, къде мога да видя кода на боята? Написан ли е някъде по купето? :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Мнение от ljubo73 » 03 Апр 2012, 19:12

Под предния капак .На бомбето на амортисьора .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 03 Апр 2012, 19:28

Пиша това, тъй като мисля, че би било полезно и на вас.
След като добре порових в нета, открих( нека не звучи като реклама) този сайт: http://chipsaway.bg/chipsaway/bg/home.html
Прочетох и доста суперлативи за работата им. Боядисвали само драскотините, като гарантират, че няма да познаете къде е била и дават 2 години гаранция.
Освен всичко са доверен сервиз и на доста застрахователни компании.
Тази седмица ще закарам колата, вече си записах и час, след това ще споделя и снимков материал ;)

Аватар

Мнение от Projektzwo » 04 Апр 2012, 8:51

Nasko_ написа:Пиша това, тъй като мисля, че би било полезно и на вас.
След като добре порових в нета, открих( нека не звучи като реклама) този сайт: http://chipsaway.bg/chipsaway/bg/home.html
Прочетох и доста суперлативи за работата им. Боядисвали само драскотините, като гарантират, че няма да познаете къде е била и дават 2 години гаранция.
Освен всичко са доверен сервиз и на доста застрахователни компании.
Тази седмица ще закарам колата, вече си записах и час, след това ще споделя и снимков материал ;)

и цената е колкото боя за цял детайл... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 540i

Мнение от kobrata_levski » 09 Апр 2012, 2:57

Нека колегата сподели какъв е резултата и какви пари взимат?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 09 Апр 2012, 16:10

kobrata_levski написа:Нека колегата сподели какъв е резултата и какви пари взимат?

Ще споделя, колега. Часът ми е за петък, като щели да го направят за един ден, казаха ми, че цената била според големината на драскотината и не могат да ми кажат конкретна по телефона. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 09 Апр 2012, 19:24

Като им гледам галерията в сайта май с Фотошоп оправят детайлите :mhihi:
Изображение Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Апр 2012, 21:14

Не трябваше да бързаш толкова да отиваш на подобен "ремонт", щото тия "специализирани ремонти" струват по около 100лв на детайл... добра идея беше да отидеш при някой дитейлър да ти погледне колата и да ти каже колко зле са драскотините и кое е за боя и кое - не... как не ти видях темата по-рано, да се видим да погледна колата... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 09 Апр 2012, 22:49

Пич, ся ще те одерат няколко стотака, за драскотинките. Просто няма как, в София цените са така. От 100 лв. нагоре за детайл. Като толкова се вталяваш, надери си драскотини сам, по-дълбоки, иди ги пиши щета ако имаш автокаско и поне те да ти изплатят няква сума, с която да покриеш парата по боята. Аз си мисля, че ще платиш над 250-300 лв за два детайла, щото ще ти кажат, че имало нужда от "преливка" а не боя на цял детайл, пак тя била по-сложна и дрън дрън... плащаш.

Драсни все пак няколко реда, само да кажеш, цената ква ти е, заради другите колеги. Аз знам колко в действителност са реалните цени за тия услуги, ама тва е друга тема и при други хора. Колкото до резултата, ще ти го направят и даже и няма да познаеш, че там е правено. Имаше един колега с петица, драскотина на вратата, беше адски доволен и по спомен - 130-40 лв. му било струвало. :yes:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 09 Апр 2012, 22:58

ако успееш да си закачиш нокатя в драскотината то значи 90% няма да излезне с никва паста другия начин да разбереш е ако виждаш светъл цвят в цепката(демек задран лак до дълбочина чак до боята отдоло) тва също не се оправя.Най-лесно и безпарично е да си земеш боя като твоята и с 1 четчица да си е мацнеш драскотината ако пак не те кефи тичаш да те боядисат преди да си тръгнал да раждясваш
:bchug: успех дано се оправиш само с пастиране
;)

Следваща

Назад към Извън Темата