Въпрос относно покупа от iOffer.com

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Въпрос относно покупа от iOffer.com

Мнение от Lattri » 04 Апр 2012, 15:19

Привет колеги,

Двоумя се дали да си купя една стока от тозй сайт http://www.ioffer.com. Причината е следната:

След много много ровене в нета успях да си намеря една дреха на Адидас, която искам да си купя на всяка цена. http://www.ioffer.com/i/original-adidas ... -177810795. В нито един магазин на Адидас в София не се продава. Писах мейл до Адидас да ми дадат повече информация от къде мога да си купя тази дрешка - нъцки. В крайна сметка реших да си я купя от този сайт. Продавача работи само с PayPal въпреки, че този метод на плащане не се използва в сайта. След като си цъкнах, че съм купил стоката в сайта, получих мейл от него, в който ми дава инструкции как да си платя през PayPal.

Общо взето е много просто: Превеждам сумата от 50 долара на неговият PayPal адрес без какъвто и да е било коментар и след като види, че е получил парите ми плаща стоката. Замислих се доста сериозно как може да се мина по този начин и реших да го попитам каква гаранция ми дава, че ще си получа стоката при такъв метод на плащане. Той ми отговори:

"Sorry that we only accept the paypal and western union payment
and that don't worry that we are really business man that we are sure will shipping the package for your
thanks
Josh"

Четох много в нета за хора, които са били излъгани от този сайт, но и за такива, които са си получили стоката невредима.Та според Вас мили мои колеги дали си струва да рискувам и да направя този вид плащане или не? Как бихте постъпили Вие? Имали ли сте взимане даване с търговци от този сайт?

Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно покупа от iOffer.com

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Апр 2012, 15:39

Те за т'ва интернет бизнесът в БГ ще е светлинни години назад още дълго време, спрямо Американския такъв, 'щото тука всеки си мисли как някой цели само да го мами и няма доверие на нищо/никой. И до известна степен е прав, но това е друг въпрос.
Щом е през Пейпал, не мисля, че ще има проблем, виж, ако е Уестърна, бЕгай далеч.
Така процедират при интернет покупки в щатско :yes:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 04 Апр 2012, 15:40

1. Щом има някаква вероятност да те минат виж откъде другаде можеш да си вземеш въпросната дрешка. Не може да я няма никъде другаде. :)
2. Ако твърдо си решил оттам поне не им превеждай през western union. Може би измамените са им платили точно така, защото аз лично не знам дали има вариант при евентуална измама да си върнеш парите. С пейпал не съм работил и не знам каква е схемата, но нали уж това му е главната идея - да си върнеш парите, ако стане нещо. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Апр 2012, 17:00

да ти прати invoice за стоката (не услуга, а стока - goods) в PayPal и тогава
иначе ще трябва да му ги пратиш като дарение?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 04 Апр 2012, 19:27

uCnaHeTcA написа:Те за т'ва интернет бизнесът в БГ ще е светлинни години назад още дълго време, спрямо Американския такъв, 'щото тука всеки си мисли как някой цели само да го мами и няма доверие на нищо/никой. И до известна степен е прав, но това е друг въпрос.
Щом е през Пейпал, не мисля, че ще има проблем, виж, ако е Уестърна, бЕгай далеч.
Така процедират при интернет покупки в щатско :yes:

Принципно при пазаруване от такива сайтове винаги си има риск. През PayPal знам, че до някаква степен е сигурно амааа.. казвали са ми че и там понякога те отебават като стане проблем. Уестерн по смъртно няма да ползвам

alpina-ma6inata написа:1. Щом има някаква вероятност да те минат виж откъде другаде можеш да си вземеш въпросната дрешка. Не може да я няма никъде другаде. :)
2. Ако твърдо си решил оттам поне не им превеждай през western union. Може би измамените са им платили точно така, защото аз лично не знам дали има вариант при евентуална измама да си върнеш парите. С пейпал не съм работил и не знам каква е схемата, но нали уж това му е главната идея - да си върнеш парите, ако стане нещо. :)

Никъде другаде я няма и то в точно този цвят. Счупих се да търся вече един месец и само тук я намирам. Вече се изчерпах от към идеи къде другаде мога да проверя. А PayPal си имат такива полици, чрез които уж трябва да ти върнат парите ама съм чувал, че не винаги има щастлив край.

Хаос написа:да ти прати invoice за стоката (не услуга, а стока - goods) в PayPal и тогава
иначе ще трябва да му ги пратиш като дарение?

Точно това май трябва да се случи!! Обаче явно тоя е някакъв хитрец и въпреки, че ми написа това:

Hello:Friend
And could you please let us know what is your ioffer name please?
and meantime please let us know what is your paypal email ?so we can send the invoice for you to complete the payment
thanks
Josh

след него искаше директно да си му пусна парите на еди кой си мейл там. Сега ще му пиша пак, че искам invoice и не го ли прати ще го му тегля майната.

После ще пиша какво е станало.

Поздрави

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Апр 2012, 19:43

ти си прочел че има хора които не са си получили стоката и все пак смяташ да купиш от там?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 04 Апр 2012, 21:45

Lattri написа:След много много ровене в нета успях да си намеря една дреха на Адидас,

Ти си или от Бургас или от Несебър :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе по питането ти ... Провери ли в другите по достоверни сайтове дали я няма?
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 04 Апр 2012, 22:20

Тука провери,ако въобще предлагат адидас - http://www.cheap-storeonline.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 05 Апр 2012, 14:29

alx написа:ти си прочел че има хора които не са си получили стоката и все пак смяташ да купиш от там?

Ами отчаян съм а много искам да си купя тази дрешка.

radio_manbg написа:
Lattri написа:След много много ровене в нета успях да си намеря една дреха на Адидас,

Ти си или от Бургас или от Несебър :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе по питането ти ... Провери ли в другите по достоверни сайтове дали я няма?

В интерест на истината имам една колежка Бургазлийка и можеби това е малко заразно :mhihi: . А иначе прерових Amazon, Ebay.com, Ebay.co.uk и не мога да я открия в точно този цвят никъде.

BONO написа:Тука провери,ако въобще предлагат адидас - http://www.cheap-storeonline.com

Проверих колега, уви нямат я.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 05 Апр 2012, 15:36

...
Последна промяна icak на 30 Юли 2013, 14:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 05 Апр 2012, 17:51

не се притеснявай...поръчвай смело..аз съм си поръчвал няколко неща докато бях в щатите от ioffer...доставката е около 3 седмици ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 06 Апр 2012, 9:33

icak написа:И аз разглеждам в тоя сайт от няколко месеца, още не съм поръчвал нищо ама скоро ще пробвам.

За да си сигурен в продавача му гледай рейтинга, броя на транзакциите и коментарите от хората, които са поръчвали.

В твоя случай човека има 99% рейтинг, над 10 хил. транзакции и всички пишат, че са доволни, така че бъди спокоен ;)

Наистина има доста висок рейтинг ама си мисля, че ме прави на маймуна. Ето какво получих като отговор след като му поисках да ми прати Invoice чрез PayPal както той самият беше обещал:

Четвъртък, 2012, Април 5 13:27:29 EEST

Ok, and that don't write any messages in the paypal when you are payment
could you please send payment to our paypal : viana_430@163.com
And Take Notice don't write any message in the paypal comment,
Thanks

А преди това още в първите мейли ми беше писал да му пратя payment-а на друг мейл:

Събота, 2012, Март 31 23:01:36 EEST

Ok, and that don't write any messages in the paypal when you are payment
could you please send payment to our paypal : kaka5424@gmail.com
And Take Notice don't write any message in the paypal comment,
Thanks

Един вид вместо да преведа парите на kaka5424@gmail.com както първоначално искаше той, сега трябва да ги пратя на viana_430@163.com (забележете домейна 163.com). :dunno:

Аз пак му написах, че искам да получа Invoce чак тогава ще му платя и сега ще видим какво ще ми върне като отговор..

minimalcoholic написа:не се притеснявай...поръчвай смело..аз съм си поръчвал няколко неща докато бях в щатите от ioffer...доставката е около 3 седмици ;)

Колега ти какъв тип разплащане си използвал като си поръчвал? Все още се притеснявам да не ме минат тея жмички.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 06 Апр 2012, 10:01

Два пъти съм пазарувал от този сайт. Нямах проблем.
Гледах рейтинга на човека, платих директно.
Стоката ми дойде и съм супер доволен относно пакетиране и описание.

Тъй като пазарувам доста от света. Имал съм и случай с PayPal. Продавача ми прати коренно различно нещо от това, което бях купил. След 1м писане в центъра за оплакване на PayPal ми върнаха парите.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 06 Апр 2012, 11:29

Бай Митьо написа:Два пъти съм пазарувал от този сайт. Нямах проблем.
Гледах рейтинга на човека, платих директно.
Стоката ми дойде и съм супер доволен относно пакетиране и описание.

Тъй като пазарувам доста от света. Имал съм и случай с PayPal. Продавача ми прати коренно различно нещо от това, което бях купил. След 1м писане в центъра за оплакване на PayPal ми върнаха парите.

Колега под ''платих директно'' имаш предвид, че си пратил парите на продавача през PayPal директно на неговия мейл ли?

Аз искам да се защита от измама и както колегата по горе спомена, аз трябва да получа Invoice от продавача и чак тогава ще му платя. Той обаче не ще да ми прати:

Петък, 2012, Април 6 11:16:26 EEST

Hello
that could you please send the payment to our paypal account and then we can send the package for your
because for us that can not send request now
thanks
Josh

Ако директно си му платя парите без Invoice, PayPal не мисля, че ще ми върнат парите. Един вид аз му пращам сумата от 50 долара (без да вкарвам коментар както той настоява) и стоя и си свиркам. Той взима 50-те долара и нищо не праща. После как да докажа, че тези 50 долара съм му ги пратил за покупката на дадена стока? Няма как и след това ще си стоя и ще продължавам си свиркам с близо 100 лева назад. Сега ще му напиша пак, че не ми ли прати Invoice няма да получи никакви пари.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 06 Апр 2012, 14:06

Платих през paypal и след 3 седмици ми престигаха нещата до Бостьн,до бг може да е по-бьрзо
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата