Изплащане на обезщетение... от Бул Инс
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изплащане на обезщетение... от Бул Инс
Здравейте, колеги.Имам един въпрос към запознатите.
Знаете ли колко време след, като се получи писмото, в което ме уведомяват че съм одобрен за изплащане на обещетението (става дума за откраднат автомобил), се изплаща сумата?
Колата изчезна миналата година в края на Септември, а писмото от застрахователите (че ще ми изплатят сумата), го получих в средата на Март. Проблема е, че нито ми казват срок, нито аз имам опит в тази сфера.
Ще съм благодарен ако някой сподели своя опит или пък е запознат със сроковете...
Знаете ли колко време след, като се получи писмото, в което ме уведомяват че съм одобрен за изплащане на обещетението (става дума за откраднат автомобил), се изплаща сумата?
Колата изчезна миналата година в края на Септември, а писмото от застрахователите (че ще ми изплатят сумата), го получих в средата на Март. Проблема е, че нито ми казват срок, нито аз имам опит в тази сфера.
Ще съм благодарен ако някой сподели своя опит или пък е запознат със сроковете...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Изплащане на обезщетение... от Бул Инс
Прехвърлят ме от телефон на телефон и никой нищо не казва. Общо взето от седмица звъня. Дадоха ми телефона на счетоводството, но там никой не вдига...
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
pimpo написа:Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.
Не си прав

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Alexch написа:pimpo написа:Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.
Не си правЗа да ти изплатят обезщетение трябва да е прекратено досъдебното производство (разследването) с прокурорско постановление. Минималният срок е 6 месеца, така че при колегата е минало максимално бързо
Няма минимален срок. Когато решат, тогава. Пускат прокурорското решение и го носиш при застрахователя. И аз мислех първо, че там е голямото чакане но уви, чакането е заради застрахователната компания. След набавянето на документите и предаването им минаха 3 месеца и получих писмо в което ме уведомиха, че ще ми бъде изплатена едикаква си сума и толкова... Почвам да гледам обяви, коли ама парите ги няма и така до сега...
Тъпото е, че съм с две малки чавета и колата е повече от належаща... Аз за това и ви питам тука, ако някой е имал такава случка да каже за колко време още да се подготвя

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, след приключване на прокурорската преписка за полицейското дознание до 3 месеца трябва да ти се изплати застрахователната стойност на МПС. Хубаво е тези неща да се съгласуват и с адвокат за да си сигурен че всичко ще е ок. Но по закон процедурата е такава: щом имаш издадено прокурорско постановление, че резследването е приключило и автомобила не е намерен, застрахователя е длъжен да плати в 3 месечен срок.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
ja написа:Alexch написа:pimpo написа:Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.
Не си правЗа да ти изплатят обезщетение трябва да е прекратено досъдебното производство (разследването) с прокурорско постановление. Минималният срок е 6 месеца, така че при колегата е минало максимално бързо
Няма минимален срок.
Цитирам НПК:
Чл. 234. (1) Разследването се извършва и делото се изпраща на прокурора най-късно в двумесечен срок от деня на образуването му.
(2) Прокурорът може да определи по-кратък срок. Ако този срок се окаже недостатъчен, той може да го продължи до изтичане на срока по ал. 1.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) По искане на прокурора, когато делото представлява фактическа и правна сложност, административният ръководител на прокуратурата или оправомощен от него прокурор може да удължи срока по ал. 1 с не повече от четири месеца. В изключителни случаи този срок може да бъде удължаван от административния ръководител на по-горестоящата прокуратура или от оправомощен от него прокурор.
На практика винаги се получава удължаване на 2-та месеца от ал.1 с нови 4 месеца по ал. 3 и имаш късмет ако прокурора веднага след това ти издаде постановлението.
Ходи на крака до застрахователя и си искай парите. По телефона няма да стане.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
И както обикновено стигаме до следния отговор:
Жалба в КЗП и КФН, ако и така не стане - при адвокат за завеждане на дело и после при колегата Black Sapphire с изпълнителния лист
Като знам на запад хората какви неща застраховат и им плащат, тук сме на светлинни години назад.
Жалба в КЗП и КФН, ако и така не стане - при адвокат за завеждане на дело и после при колегата Black Sapphire с изпълнителния лист

Като знам на запад хората какви неща застраховат и им плащат, тук сме на светлинни години назад.
- vasildv
- Потребител
-
- Кара: E34 525 tds
15-20 работни дни, т.е. около един календарен месец, 080018877-безплатен телефон, в работно време, за информация кога парите ти ще са на каса.
vasildv написа:15-20 работни дни, т.е. около един календарен месец, 080018877-безплатен телефон, в работно време, за информация кога парите ти ще са на каса.
Този телефон го знам, обявен е в сайта. Отговаря ми един мил женски глас, прави справка и вижда, че съм заведен в счетоводството на 7-ми март и до там... Звънях после пак, от там ми дадоха телефон на счетоводството, а на него никой не отговаря... Звънях цяла седмица по 3,4 пъти на ден отговор няма. Явно им е практика да не го вдигат.
Аз исках да знам, кога превеждат парите, след като има одобрение. Месец, два, три, година, две... Превеждат ли ги изобщо!?
Никой ли няма личен опит?
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега за синята е39 ка комби ли става дума 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Такаааа, ще ъпдейтвам от време на време темата докато приключи чакането, за да не остава празна в архива.
Днес пак бях в Бул Инс. Този път говорих със една мила жена, явно затрупана от работа, от отдела за щети и ликвидация или нещо такова. Жената намери моят случай в една мнооого дебела папка и ми обясни, че сега се чакало малко повече понеже имало много случаи като моя. И тя ми каза че всичко е наредс документите и да чакам плащане. Интересно ми е дали всички чакат толкова време или има някаква избиратлност, примерно суми до 10 бона се плащат след 5 месеца, суми от 20 бона след 8 и т.н.
Общо взето нищо ново, явно практиката за бавене е наложена от горе. Да сме живи и здрави да изчакаме
Вече сме деветия месец от както ми откраднаха колата и шести месец от както са приети всички документи в Бул Инс.
Чудя се дали ще има ефект ако подам жалба в "КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" или ще е все тая?
Днес пак бях в Бул Инс. Този път говорих със една мила жена, явно затрупана от работа, от отдела за щети и ликвидация или нещо такова. Жената намери моят случай в една мнооого дебела папка и ми обясни, че сега се чакало малко повече понеже имало много случаи като моя. И тя ми каза че всичко е наредс документите и да чакам плащане. Интересно ми е дали всички чакат толкова време или има някаква избиратлност, примерно суми до 10 бона се плащат след 5 месеца, суми от 20 бона след 8 и т.н.
Общо взето нищо ново, явно практиката за бавене е наложена от горе. Да сме живи и здрави да изчакаме

Чудя се дали ще има ефект ако подам жалба в "КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" или ще е все тая?
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2