Интернет банкиране - цени
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, днес избързах и избрах да ползвам услугите на ОББ без да сравня цените в различните банки. Първо мислех да го ползвам само и единствено да превеждам парите по застраховките живот, но сега сметнах, че ще ми е удобно да превеждам и осигуровките на фирмите на които водя счетоводството.
Цените които ползвам са:
месечна такса интернет банкиране: 1лв.
такса превеждане към сметка на ОББ: 0,50лв.
такса превод към друга банка: 1лв.
месечна такса за разплащателна сметка: 0 лв.
Ще се радвам колегите, които ползват интернет банкиране да споделят цените по тези 4 такси, които ползват към съответната банка. Като при разплащателната сметка да не включваме таксата за дебитна/кредитна карта(ако има такава).
Набързо сметнах и осъзнах, че по този начин могат да се спестят доста пари. При мен само от застраховките живот са 50 лева на година. Не са много, не са и малко, ама банките си имат пари, за кво да им ги давам?
Цените които ползвам са:
месечна такса интернет банкиране: 1лв.
такса превеждане към сметка на ОББ: 0,50лв.
такса превод към друга банка: 1лв.
месечна такса за разплащателна сметка: 0 лв.
Ще се радвам колегите, които ползват интернет банкиране да споделят цените по тези 4 такси, които ползват към съответната банка. Като при разплащателната сметка да не включваме таксата за дебитна/кредитна карта(ако има такава).
Набързо сметнах и осъзнах, че по този начин могат да се спестят доста пари. При мен само от застраховките живот са 50 лева на година. Не са много, не са и малко, ама банките си имат пари, за кво да им ги давам?

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Re: Интернет банкиране - цени
В повечето банки има значение: колко са броя плащания на месец и колко сметки се обслужват, има ли масови плащания(заплати)->да/не?), ползваш ли други услуги, имаш ли дебитни карти, реални ли са заплатите(т.е ще дойде ли някой за кредит
) и т.н ,трябва ли ти цифров подпис:ДА?НЕ и още много други неща

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Тази тема точно на време се появи
Колеги споделете по колко ви дерат на месец за обслужване на сметка на фирма, не лична, че онзи ден от ДСК ми споделиха че вдигат таксата от 5 на 10 лева
и без тва са кухи мандарини па и 10 лева 
Колеги споделете по колко ви дерат на месец за обслужване на сметка на фирма, не лична, че онзи ден от ДСК ми споделиха че вдигат таксата от 5 на 10 лева

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Ами засега мога да изкажа инфо от Норвегия:
Интернет банкиране безплатно
независимо от броя плащания
независимо към норвежки банки или чужбина
независимо масов или не плащания
цената на токенчето или машинката + виза картата 160 крони-40 лв.
Цените които ползвах в България преди година (Прокредит банк) бяха двойни от тези на ОББ които клегата е цитирал.
Според мен интернет банкирането е много удобна услуга но в България май не е много популярно и тепърва набира скорост .
Искам само да споделя и че от ДСК креднитната си карта не съм доволен ( Максикард) - излиза че мога само да пазарувам с нея не мога да превеждам пари от нея на друга сметка , нищо - само като портфейл с определен лимит....
Не се набутвайте с такава карта !
Интернет банкиране безплатно
независимо от броя плащания
независимо към норвежки банки или чужбина
независимо масов или не плащания
цената на токенчето или машинката + виза картата 160 крони-40 лв.
Цените които ползвах в България преди година (Прокредит банк) бяха двойни от тези на ОББ които клегата е цитирал.
Според мен интернет банкирането е много удобна услуга но в България май не е много популярно и тепърва набира скорост .
Искам само да споделя и че от ДСК креднитната си карта не съм доволен ( Максикард) - излиза че мога само да пазарувам с нея не мога да превеждам пари от нея на друга сметка , нищо - само като портфейл с определен лимит....
Не се набутвайте с такава карта !
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
intention написа:Според мен интернет банкирането е много удобна услуга но в България май не е много популярно и тепърва набира скорост .
Колега, да ти кажа радвам се повече на интернет банкирането отколкото се радвах на колата когато си я купих! Сега искам да имам много пари и да превеждам насам и натам

Проверих и в райфайзен как е и цените са следните:
месечна такса интернет банкиране: 0лв.
такса превеждане към сметка на райфайзен: 0,50лв.
такса превод към друга банка: 0,80лв.
месечна такса за разплащателна сметка: 5лв.
Може би трябва да прегледам и комплексните услуги на банките, защото след един месец се очертава да правя по 50-60 превода на месец и като тегля чертата ... на 50 стотинки разлика в превода, накрая на месеца не искам да ми се струва, че плащам много на тези банки.А при 60 превода 50 стотинки разлика е 30 лева

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Видях, че един колега е писал за Норвегия, та ще се разпиша и аз за Испания. В моята банка няма никакви такси за интерен банкиране и за превод към коя да е банка в Испания. Единствено могат да ми вземат нещо, ако не върна в срок пари от кредитната карта. Понеже ми се превежда заплатата при тях, нямам такси за поддръжка, нито на сметката, нито на дебитната и кредитната карта. Даже ми връщат 3% от сметките за ток, газ, нет, телефон като максимума е 20евро на месец. Отделно си имат апликации за андроид и iphone. Супер бързо и удобно е всичко.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
колега тази месечна такса от 5 лв. за разплащателна сметка незнам от кога е но виж прокредит там такава няма поне аз нямах
сега може да са вкарали
може да се разтърсим да открием най добрите тарифи и хората като търсят инфо да намират най-полезното !
Ето на про кредит банк
Такси и комисионни
• междубанков безкасов превод през БИСЕРА – 0,70 лв.
• междубанков безкасов превод през РИНГС - 8 лв.
• към бюджета (многоредово преводно нареждане) - 2 лв.
• вътрешнобанков превод между клиенти на банката – без такса
• вътрешнобанков превод между сметки на клиент – без такса
• иницииране на междубанков директен дебит – 0,70 лв.
• изходящ превод със спот вальор за банката кореспондент – 0,12% (мин. 10 евро. макс. 200 евро.)/ 10 евро SWIFT разноски;
• изходящ превод с вальор за банката кореспондент същият работен ден (експресен вальор) - 0,25% (мин. 20 евро. макс. 400 евро.)/ 10 евро SWIFT разноски;
• вътрешнобанков превод между клиенти на банката – 0,25 евро
Услуги: Такса в клон / такса И-нет банкиране
Междубанков превод в лева през БИСЕРА 2 лв. / 0.70 лв.
- към бюджета (многоредово) 6 лв. / 2 лв.
Междубанков превод в лева през РИНГС 15 лв. / 8 лв.
Вътрешнобанков превод между клиенти на банката 1 лв. / без такса
Иницииране на междубанков директен дебит 2 лв. / 0.70 лв.
Вътрешнобанков превод във валута 0.50 евро / 0.25 евро
Спешно потвърждение за извършен превод (дебитно авизо) до 2 часа след приемане на нареждането 10 евро / без такса
сега може да са вкарали
може да се разтърсим да открием най добрите тарифи и хората като търсят инфо да намират най-полезното !
Ето на про кредит банк
Такси и комисионни
• междубанков безкасов превод през БИСЕРА – 0,70 лв.
• междубанков безкасов превод през РИНГС - 8 лв.
• вътрешнобанков превод между клиенти на банката – без такса
• иницииране на междубанков директен дебит – 0,70 лв.
• изходящ превод със спот вальор за банката кореспондент – 0,12% (мин. 10 евро. макс. 200 евро.)/ 10 евро SWIFT разноски;
• изходящ превод с вальор за банката кореспондент същият работен ден (експресен вальор) - 0,25% (мин. 20 евро. макс. 400 евро.)/ 10 евро SWIFT разноски;
• вътрешнобанков превод между клиенти на банката – 0,25 евро
Услуги: Такса в клон / такса И-нет банкиране
Междубанков превод в лева през БИСЕРА 2 лв. / 0.70 лв.
- към бюджета (многоредово) 6 лв. / 2 лв.
Междубанков превод в лева през РИНГС 15 лв. / 8 лв.
Вътрешнобанков превод между клиенти на банката 1 лв. / без такса
Иницииране на междубанков директен дебит 2 лв. / 0.70 лв.
Вътрешнобанков превод във валута 0.50 евро / 0.25 евро
Спешно потвърждение за извършен превод (дебитно авизо) до 2 часа след приемане на нареждането 10 евро / без такса
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
А какво ще кажете за интернет банкирането на Алианц?
Информативно питам, че да си изградя реална представа от опита на повечето колеги с различните банки и услуги..
http://bank.allianz.bg/index.php?page=other_ibank
А има и мобилно банкиране..
http://bank.allianz.bg/mbanking/
edit : аз лично съм много доволен от Алианц, преди бях на УниКредит ама с тея превежданки на пари по 4-5 часа ще имат да вземат..
докато в Алианц от техен клон можеш да теглиш веднага, а от банкомат до 15тина минути след пускането им и е много по-удобно..даже и смс получаваш при постъпване на сума в картата 

Информативно питам, че да си изградя реална представа от опита на повечето колеги с различните банки и услуги..
http://bank.allianz.bg/index.php?page=other_ibank
А има и мобилно банкиране..
http://bank.allianz.bg/mbanking/

edit : аз лично съм много доволен от Алианц, преди бях на УниКредит ама с тея превежданки на пари по 4-5 часа ще имат да вземат..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
intention написа:...
...
на хартия много добре изглеждат цените в прокредит, е това обаче не съм сигурен дали го разбирам правилно, та ако си наясно и ми го обясниш ще съм много благодарен, ако не в Понеделник отивам в прокредит на място.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
jordanov написа:intention написа:...
...
Това е плащане на заплати, ДОО,ДОД и т.н, на мен ми се вижда скъпо при положение, че в другите банки се плаща на ред м/у 0.2-0.7 лв. на за същото т.е за средно 3 реда ще имаш м/у 0.6 и 2 лв. за многоредово преводно нареждане
Принципа е: по-малка банка->по-малки такси
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
така и предполагах ... е излиза доста по-евтино от другите банки, защото на работник имаш по 4 платежни, при това нареждане 2 лева е идеално. За да направя превода в ОББ ще ми излезе 4 лева, а ако ги внеса на каса в СИБанк ми излиза 14 лева.
Аз ползвам "Първа инвестиционна" в нета повече от 6 години и досега общо взето ядове не съм имал.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Понеже ми заключиха темата, та ща не ща ще използвам тази.
Трябва ми банка с:
- качествено интернет банкиране - уведомяване с SMS при движение на финансите и то веднага, не като сегашната ми банка да получавам съобщение 24 часа след транзакция
Да ми пращат нов код пак с SMS при всяка нова интернет сесия. Всички тези SMS-и да са безплатни.
- колкото се може по-малки и като брой и като размер месечни такси. Банка взимаща за проверка на сметка 2лв., за поддръжка 5лв., за 1 карта 3, за 2 карти 5лв. на месец не ми трябва.
- да има колкото се може по-голяма банкоматна мрежа в страната
- да издават дебитни карти тип V-PAY или някаква друга, с която да мога да изтегля при необходимост примерно 3хил.лв. от банкомат. По 400, по 400 нали, не наведнъж
- тегленето от техен банкомат да е безплатно
- плащането с карта в търговски обекти в чужбина да е безплатно
В "новата" банка ще се открият 3 сметки - една за интернет пазаруване и разплащания, втора - спестовна и трета основна, на която ще се превежда заплата и други плащания и реално ще служи, като буфер между другите две. Но същевременно да мога да си въртя парите между трите сметки без ограничения, както например е в сегашната ми банка
Кажете някоя подходяща банка за така описаните ми нужди
Сега съм в уникредит булбанк и съм краааааааааайно НЕдоволен

Трябва ми банка с:
- качествено интернет банкиране - уведомяване с SMS при движение на финансите и то веднага, не като сегашната ми банка да получавам съобщение 24 часа след транзакция

- колкото се може по-малки и като брой и като размер месечни такси. Банка взимаща за проверка на сметка 2лв., за поддръжка 5лв., за 1 карта 3, за 2 карти 5лв. на месец не ми трябва.
- да има колкото се може по-голяма банкоматна мрежа в страната
- да издават дебитни карти тип V-PAY или някаква друга, с която да мога да изтегля при необходимост примерно 3хил.лв. от банкомат. По 400, по 400 нали, не наведнъж

- тегленето от техен банкомат да е безплатно
- плащането с карта в търговски обекти в чужбина да е безплатно
В "новата" банка ще се открият 3 сметки - една за интернет пазаруване и разплащания, втора - спестовна и трета основна, на която ще се превежда заплата и други плащания и реално ще служи, като буфер между другите две. Но същевременно да мога да си въртя парите между трите сметки без ограничения, както например е в сегашната ми банка

Кажете някоя подходяща банка за така описаните ми нужди
Сега съм в уникредит булбанк и съм краааааааааайно НЕдоволен

Платежните не бяха ли 4 на фирма, а не на работник?
иначе това е вярно - по-малките банки имат по-малки такси
Единствено Прокредит някак не мога да я възприема за банка, иначе по такси сигурно е номер 1
иначе това е вярно - по-малките банки имат по-малки такси
Единствено Прокредит някак не мога да я възприема за банка, иначе по такси сигурно е номер 1

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Аз съм корпоративен към Уникредит - 13.50 с ДДС на месец.
Всички преводи са без пари, без значение към бюджета или кредитни, към тази банка или към чужда. Пристига ми смс ауторизация с код за извършване за преводите, които не са към бюджета.
Само че не съм сигурен дали на нов клиент ще го предложат. Следят какъв оборот имаш през банката, откога си клиент и т.н.
Преди да вкарам активни права за онлайна, меко казано ми деряха кожичката. 15лв на месец беше и 1,60 на нареждане.
Сега е доста по-добре.
Всички преводи са без пари, без значение към бюджета или кредитни, към тази банка или към чужда. Пристига ми смс ауторизация с код за извършване за преводите, които не са към бюджета.
Само че не съм сигурен дали на нов клиент ще го предложат. Следят какъв оборот имаш през банката, откога си клиент и т.н.
Преди да вкарам активни права за онлайна, меко казано ми деряха кожичката. 15лв на месец беше и 1,60 на нареждане.
Сега е доста по-добре.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2