Трябва ми....инфо
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Трябва ми....инфо
...телефон за записване на диагностика в Дару и Камор.
Освен това искам да питам понеже изчетох доста теми за прехвърляне на собственост на автомобил във форума и неразбрах, следното:
1. Отивам при нотариус правим договор, одира ме с 2% от стойността на колата + таксата за него.
МОга ли да избегна някак си тези 2%
2. Като отида да регистрирам в КАТ, само с договора ли или трябва да има отделно и нотариално заверено пълномощно? с
3. Какви документи трябва да носи собствениика при нотариуса като прехвърляме колата , аз се сещам за талон голям и малък, полица за автокаско ако има и.....?
Освен това искам да питам понеже изчетох доста теми за прехвърляне на собственост на автомобил във форума и неразбрах, следното:
1. Отивам при нотариус правим договор, одира ме с 2% от стойността на колата + таксата за него.
МОга ли да избегна някак си тези 2%
2. Като отида да регистрирам в КАТ, само с договора ли или трябва да има отделно и нотариално заверено пълномощно? с
3. Какви документи трябва да носи собствениика при нотариуса като прехвърляме колата , аз се сещам за талон голям и малък, полица за автокаско ако има и.....?

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Ако е женен собственика и колата е придобита по време на брака трябва и жена му да заведеш при нотариуса.

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
- Dimo
- баварски фанатик
-
Добре де , а кога се плаща пред нотариуса ли?
Ми той после нали може да ме съди и да каже измамиха ме ето договор за 100лв, който е далече от истинската равностойност на колата. Нали за това е нотариалния договор за да удостовери че аз му броя 10к и той ми дава кола. Няма ли такава опасност?
Ако ще е за 100 лв колата по добре да му плащам на ръка Не пред нотариуса така ли и после влизаме и праим договор.
П.С. Съжелявам че питам сигурно за глупави неща ма като не съм се занимавал с това и мисля че е о добре да питам сега, от колкото да се оплаквам после
Ми той после нали може да ме съди и да каже измамиха ме ето договор за 100лв, който е далече от истинската равностойност на колата. Нали за това е нотариалния договор за да удостовери че аз му броя 10к и той ми дава кола. Няма ли такава опасност?
Ако ще е за 100 лв колата по добре да му плащам на ръка Не пред нотариуса така ли и после влизаме и праим договор.
П.С. Съжелявам че питам сигурно за глупави неща ма като не съм се занимавал с това и мисля че е о добре да питам сега, от колкото да се оплаквам после

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Тези 2% за местния данък ли са? Ако е това, така или иначе нотариуса не си ги прибира, а общината, така че него го боли ... за колко си я продавате. Така че няма проблем с това да я пишете за 200лв и тва е.. Мисля, че е обичайна практика на нотариусите, аз досега 2 коли съм купувал и 2та пъти нотариусите сами ме питаха: "за колко я купувате? 200лв нали?
"

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Гост
-
едва ли ще ти продаде колата и в договора ще запише истинската стойност понеже после и тях ги карат нещо да плащат ... аз мойта я зех от авто къща и до колко си спомням ми я продадоха за 1500 лв
... пък и е требвало да се разбереш те да ти поемат сички разходи .. аз нищо не сам плащал освен номерата ми .. тука е така продавача поема разходите 

- Dimo
- баварски фанатик
-
Продавача поема разходите по кое?
По прехвърлянето ли?
МИ нали колата е за мен, не е ли абсурдно това, продавача да ми плаща тези неща?
По прехвърлянето ли?

МИ нали колата е за мен, не е ли абсурдно това, продавача да ми плаща тези неща?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Що пързаляте човека... Нотариуса иска удостоверение за застрахователна оценка. Върху стойността в нея начислява 2% държавна такса и 2% нотариална такса. В договора никой не гледа какво пишете, той играе за счетоводството, ако искаш да се води на фирма. Ако си намериш кой да ти даде удостоверение на нереална стойност, минаваш тънко. Разходите по прехвърлянето се поемат от купувача, ако не сте се договорили друго. По-добрия начин, ако няма фирми и фактури е генералното пълномощно и удостоверенеията от данъчното на продавача (и евентуално съпругата). С тези 2 неща, дето струват макс. 10 лв. купувача, тоест ти, си прехвърля колата в КАТ, после си я регисртрира в данъчното. Освен това удостоверение, нотариуса иска бележка за платен данък на миналата година, гражданска отговорност, на място се попълват едни декларации. Там има стандартни бланки с договори за продажба, може и на място да го напишете. 

Never mistake motion for action...
- Dimo
- баварски фанатик
-
Добре тогава, ама ако е с генерално пълномощно като я плата колата и я регистрирам след 2-3 дни, през това време няма ли опасност собственика да ме изпързаля и да го отмени тва пълномощно и да си потърси колата?
Другия ми въпрос е тия договори за покупко продажба дето ги споменава Lion накрая в поста си, се прават заедно с генералното пълномощно или само в случаите когато е без пълномощно и трябва да плащам тези 2+2 процента?
Как мога да получа удостоверение че съм дал примерно 10 бона за колата, като няма фактура? В пълномощното ли трябва да се впише или....?
Другия ми въпрос е тия договори за покупко продажба дето ги споменава Lion накрая в поста си, се прават заедно с генералното пълномощно или само в случаите когато е без пълномощно и трябва да плащам тези 2+2 процента?
Как мога да получа удостоверение че съм дал примерно 10 бона за колата, като няма фактура? В пълномощното ли трябва да се впише или....?

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Даааа АМА НЕ!!!
В София нотариусите вече искат застрахователна оценка!
Може би не само в София де...
Повечето застраховагели не пишат твърде ниски стойности...скоро продадох кола и КАСКОТО и беше за 8300лв едвам навих застрахователя да ми напише 4000лв в оценката при продажбата.
Иначе аз си купих шестицата за 200лв предивреме
В София нотариусите вече искат застрахователна оценка!

Може би не само в София де...
Повечето застраховагели не пишат твърде ниски стойности...скоро продадох кола и КАСКОТО и беше за 8300лв едвам навих застрахователя да ми напише 4000лв в оценката при продажбата.
Иначе аз си купих шестицата за 200лв предивреме

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
не може да си пишете каквито суми искате,преди да отидете при нотариуса,трябва да се направи дабачна оценка на автомобила в някоя застрахователна агенция и после процентите и както са обяснили колегите 

- Гост
-
значи не знам кфо може и кфо не говоря за моита като я взех от авто къща .. та понеже тея в последния момент ми дигнаха цената с некои лев викнах един жокер ... на кратко наречен даначен и тои поговори 5 мин с тех и цената си стана пак старата .. и после си говорехме и каза че всички коли ги пишат за по 1-2 к лева за да платят малки данаци и вика ако нещо ми се издърват зимам папката една ревизия и ще им излезе през гъза .. даже мога да погледна в нас в договора колко ми е цената но определено не е парите които дадох !!! и след това тоя от авто къщата сичко ми плати нотариуси мариуси аз само номерата си платих но явно е въпрос на уговорка .... като си купувах предишното бмв пак продавача ми пое прехвърлянето но пък тои не беше платил тогавашната ЕКО такса и после аз си я плащах ... тогава колата беше с номера и само тфа сам плащал
п.с. ако искаш може да се обадя утре да питам какво ти трябва само не разбрах колата нов внос ли е или е с номера ?
п.с. ако искаш може да се обадя утре да питам какво ти трябва само не разбрах колата нов внос ли е или е с номера ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
BMW8 написа:Добре тогава, ама ако е с генерално пълномощно като я плата колата и я регистрирам след 2-3 дни, през това време няма ли опасност собственика да ме изпързаля и да го отмени тва пълномощно и да си потърси колата?
Ами чети внимателно, де... Или правите договор или пълномощно. Удостоверението за застрахователна оценка го издава някоя компания, обикновено според Шваке. Другото съм го написал...
Never mistake motion for action...
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Отиваш пред кат и като влезеш от дясно има наредени много маси с пишеш ти машини избираш си един отива при него и не се занимаваш повече с нищо ....аз такива неща за застрахователни стойности не съм чувал и не съм ги и правил скоро продадох на баща ми колата а новият собственик си я купи за 300лв. за което плати 50 лв. със всички такси и готово .....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2