В Кавала на плаж. Няколко въпроса.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

В Кавала на плаж. Няколко въпроса.

Мнение от Пилев » 05 Юли 2012, 15:36

Здравейте колеги. Решили сме да ходим сега събота и неделя на плаж в Кавала.
В Гърция не съм ходил към морето, та имам няколко въпроса.
Къде да отидем на плаж в Кавала? Има ли няколко плажа или си е един и лесно ли се намира?
Колата къде трябва да се паркира, платени паркинги, синя зона(събота неделя :| ) ? Не искам да остана без номера.
Нещо по-важно което трябва да знам. :help:

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Re: В Кавала на плаж. Няколко въпроса.

Мнение от audi_bulgarian » 05 Юли 2012, 15:48

Пилев написа:Здравейте колеги. Решили сме да ходим сега събота и неделя на плаж в Кавала.
В Гърция не съм ходил към морето, та имам няколко въпроса.
Къде да отидем на плаж в Кавала? Има ли няколко плажа или си е един и лесно ли се намира?
Колата къде трябва да се паркира, платени паркинги, синя зона(събота неделя :| ) ? Не искам да остана без номера.
Нещо по-важно което трябва да знам. :help:

В Кавала няма хубави плажове 8)
Колата може да се паркира навсякъде, където не е забранено или където не се провежда "лайки агора", което е обозначено със съответния знак!
Важно е да знаеш, че милиционерите им обичат да спират коли с БГ регистрация, за да си стигнат таргета на актовете! :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 05 Юли 2012, 16:10

Отидете на 5 км южно от Кавала. Има доста приятни местенца за плаж, а и няма да се чудиш къде да си оставиш колата. Спазвай ограниченията и няма да имаш проблем.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Юли 2012, 16:13

В Кавала за първи път ако нямаш навигация на която да си задал ясно къде искаш да стигнеш по-добре не влизай. Колата задължително на паркинг. За плажовете не знам, самосъм се разхождал.

п.с. Ако си от Дупница както пише, защо не отидеш някъде по-наблизо, все пак си само за плажа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Юли 2012, 16:52

За Кавала не мога да ти кажа как е точно, но мога да ти дам идея да пробваш леееко по-наляво в Неа Перамос.
Плажа е уникален, морето и пясъка също, колата си има паркинги безплатни покрити с нещо като плат да е сянка на колата.
Шезлонга и чадъра са ти фрии, ако искаш пиеш, ако искаш не.
Никой не те гони/преследва/изнудва.
Без навигация трудно ще се оправиш, ако не си бил, но мога да ти пратя снимка къде точно се намира и да пробваш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Юли 2012, 17:38

Искам да, не държа да е точно на Кавала. Важното е да е хубаво и сравнително близо.
Няма да ходим от Дупница, а от Разлог/ Гоце Делчев.
По принцип не знам много много къде отивам. Навигация сигурно ще има.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 05 Юли 2012, 18:01

Bavarcho написа:В Кавала за първи път ако нямаш навигация на която да си задал ясно къде искаш да стигнеш по-добре не влизай. Колата задължително на паркинг. За плажовете не знам, самосъм се разхождал.

п.с. Ако си от Дупница както пише, защо не отидеш някъде по-наблизо, все пак си само за плажа.

Не мога да ви разбера....щото Кавала е мегаполис и ако се обърка,ще попадне в друга галактика...сигурно у вас и до тоалетната с навигация си помагате.....Един плаж видех там и плаж е гръмко да се нарече,но нека тези които го познават да кажат....къде аджеба си крият плажовете тез Кавали :mhihi:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Юли 2012, 19:15

Манчев73 написа:
Bavarcho написа:В Кавала за първи път ако нямаш навигация на която да си задал ясно къде искаш да стигнеш по-добре не влизай. Колата задължително на паркинг. За плажовете не знам, самосъм се разхождал.

Не мога да ви разбера....щото Кавала е мегаполис и ако се обърка,ще попадне в друга галактика...сигурно у вас и до тоалетната с навигация си помагате....

Единствения път дето съм карал гледайки и разчитайки на навигацията е бил в КавАла. Дръг път просто си я пускам, но не я гледам постоянно и да разчитам да ме заведе някъде. Не знам защото беше точно в сезона ли, принципно ли има толкова движение, не че без навигация нямаше да се ориентирам, но щеше да бъде мноого по-трудно.
Като слушам приятели дето са ходили повечето и те са били така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Юли 2012, 20:10

Колега, не разбирам какво против имаш тея неща.
След като е измислено, дали трябва да гледам карти или табелки ?
Човека може да ходи за първи път .. там хората нямат един път от морето до вас ;)

Ето ти снимка къде се намира.
Гледай зелената стрелка.
На гугъл може да увеличиш и да го разгледаш как точно се стига
Пада се малко в страни от селцето.

http://img32.imageshack.us/img32/3992/plajkq.jpg

Ето една снимка и на плажа.

http://img832.imageshack.us/img832/9562/dsc07800wa.jpg

п.п. не съм ги тагнал, щото стават малки и не може да видиш нищо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 05 Юли 2012, 22:03

Не се обиждайте колеги,но обиколих Европа само с карта от 2.50лв.от Кауфланд и не се загубих ...па вие го наплашихте момчето,че без сателитна връзка едва ли не,помен да му правят....Кавала е едно село....и жигулита със Сливенски цигани кръстосват наврет....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2012, 22:39

Ходил съм в Кавала от към Ксанти т.е. през Златоград, там ми е най близо :)
Още на влизане в Кавала и започват плажовете. Още в "предградието" има няколко плажа навързани. Има си отбивки от пътя вляво а самия плаж е на 10 м от пътя. Има си паркинги точно до пътя, нито са платени, нито нищо. Има много българи. Платения така да се каже плаж беше южния, след града. Но платен е силна дума, плащаш едно фрапе и ползваш чадър и шезлонг. На северните плажове нищо не плащаш а ползваш чадър и пластмасови столове. Има и заведение и ако искаш може да си поръчаш нещо. Не знам от към Гоце Делчев как ще ти дойде, но от към Ксанти не ти трябва ни карта ни нищо. :wave:
п.п. Града е много хубав, заприличва ми на Монако но само от снимките и видеата които съм гледал :) . Вътре може и да се изгубиш без навигация но ти препоръчвам ако отидеш да си направиш една разходка с кола по крайбрежието! :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2012, 22:52

Още няколко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Юли 2012, 22:58

Перфектно е там..
.Иво , пътя през Златоград какво му е състоянието ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2012, 23:13

От Златоград до границата е нов двулентов път. От границата до селото долу е тесен, две леки коли се разминават дори трудно но пак е нов асвалт. От там до Ксанти е нормален междуградски път, някъде 2-ра категория и от Ксанти или по точно малко по нататък започват магистралите. :) До Кавала е магистрала 50-тина километра. :driving:
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 06 Юли 2012, 13:51

Иди където бум-бум ти е написал, накрая на този залив се намира този плаж - http://www.rivabeachproject.gr/en/

няколко години подред ходя там и на по-хубав плаж май не съм стъпвал.

(пс задавате на навигацията директно Nea Peramos, няма да влизате в Кавала, там е лесно питате къде са плажовете и ще се ориентирате, пътя върви между едни маслинови дръвчета и на края на пътя е този плаж)
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Следваща

Назад към Извън Темата