Каква беше първата ви работа и колко взимахте?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Каква беше първата ви работа и колко взимахте?
Днес си взех фиша от първия ми месец като пиколо в Албена и въобще като работно лице в България и като видях цифричките пребледнях... 220 лева! По договор съм 290+50... И аз разбирам да си вея х*я по цял ден и нищо да не правя, а пък аз се скъсвам от работа 10 часов работен ден с две почивки по 30 мин. , а по договор съм на 7 часа... По планове това лято трябваше да направя малко пари лятото, балове простотии и да си взема БМВ, а те даже и за книжка няма да ми стигнат...
Re: Каква беше първата ви работа и колко взимахте?
Ми първата работа беше оператор в интернет клуб, бях на 18 (демек преди 9 години), а по това време всеки гараж се превръщаше в такова животно- интернет клуб/кафе. Работна заплата 120 лв
минималната, като после я вдигнаха на 140 (голям кеф
). 12 часови смени, 2 дневни+2 нощни+2 почивни (то си беше 1 де, щото след нощната се спи
). Да бях само оператор добре, ами то си бях и барман, чистач на компирите, чистач на бара и кенефа, преводач и кво ли не друго. Обикалях кат глупендер наляво и надясно. Ко да прайш, първа работа, не знаех къде се намирам и не знаех какви са ми правата. След 2 години си бих шута, даже и сега се чудя как съм изкарал толкова време там.

Като ученик, цепене на дърва на един плац за по 5лв. на кубик 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И моята първа работа беше оператор в интернет клуб (бях 17 годишен) - взимах по 150 лева на месец. Първата ми работа на трудов договор беше като пиколо в един хотел - 330 лева на месец.
Si non confectus, non reficiat.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
2 месеца при предпродажбените коли в Мото-Пфое. Тоя шефа беше казал на баща ми, че к'вото изкарам ще го преведе на баща ми на заплатата. Е, всеки ден от 8 до 18 часа бърши коли като ненормален и накрая си останах с пръст в гъз. Оня не преведе нищо ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Преди 8 години в първата ми печатница заплата 250 стартово, беше весело много освен че и от час пром правихме по още 250 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Най-първата ми работа въртях с такси. Нелегално естественно, 18г. нямат право да превозват хора. Работех само петък и събота вечерта. По около 200лв на седмица си докарвах. Това беше 2006. Още дори не бях студент и бях на върха на щастието с толкова "много" пари.
Към края на 1-ви курс ,студент вече, почнах да се занимавам с по-сериозни неща и от начало за по-малко пари. Това беше първата ми хубава работа-програмист(втората като цяло). По 20 25 часа на седмица с заплата по 500 лв. на месец.

Към края на 1-ви курс ,студент вече, почнах да се занимавам с по-сериозни неща и от начало за по-малко пари. Това беше първата ми хубава работа-програмист(втората като цяло). По 20 25 часа на седмица с заплата по 500 лв. на месец.
След университета, програмист на операторски станции(scada) 80 лв месечна заплата и ~200 лв за довършена операторска станция която продължаваше около 2-3 месеца.
Общо взето когато не спях, работех
. Много съм му благодарен на стария шеф, понеже ми помогна да науча много! Това беше преди 12 години.
Когато преминавам през Пловдив все още му гостувам и се радваме на стари разкази.
Общо взето когато не спях, работех

Когато преминавам през Пловдив все още му гостувам и се радваме на стари разкази.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Изглежда е имало бум на операторите в интернет клубове преди 10ина години.
Аз бях 2003та такъв за скромните 80лв на месец като работих 3 дни и 2 почивах.

Аз бях 2003та такъв за скромните 80лв на месец като работих 3 дни и 2 почивах.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
На 16 години първата ми работа на автомивка - 2 смени по 12+ часа и две почивни - 400 лв. твърдо. През почивните разнасяне на брошури по пощите - 15 лв./ден. 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Мутра
Така де, в една заложна къща, собственика авер. Ходихме с една джипара да събираме задължения от "забравили" да си платят вноските индивиди
500лв. заплата, но си правехме странични с другите
. Вноската, ако е 50лв. например ние казваме дай сега и 10-15-20лв.(зависи колко е далече) за бензин и като събереш от 5 човека по 10-15-20лв...
Нормален работен ден от 9 до 6.

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Преди 2 години на бензиностанция шел 450лв заплата 4 на 4 се работеше , добре че бяха бакшипите по 10-12-15лв/ден та се докарваха 600-650лв 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Първата ми работа беше през 2005-та лятото между гимназията и университета - "шпикер" в кухнята на един ресторант за 220 лв. на месец минус каквото не излезе на ревизията, а то винаги не излизаше нещо
П.П.: Тая дума "шпикер" там я чух за пръв и последен път - взимаш поръчките от сервитьорките и ги казваш на готвачите, после манждите от готвачите ги доукрасяваш и ги даваш на сервитьорките. Предполагам че идва от английското "speaker" ама само те си знаят...

П.П.: Тая дума "шпикер" там я чух за пръв и последен път - взимаш поръчките от сервитьорките и ги казваш на готвачите, после манждите от готвачите ги доукрасяваш и ги даваш на сервитьорките. Предполагам че идва от английското "speaker" ама само те си знаят...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
drago_pavlov написа:Първата ми работа беше през 2005-та лятото между гимназията и университета - "шпикер" в кухнята на един ресторант за 220 лв. на месец минус каквото не излезе на ревизията, а то винаги не излизаше нещо![]()
announcer (BrE) – шпикер, приема поръчките от салона и ги разпределя между отделните готвачи и звена
Явно това "шпикер" си е наша дума, защото виждаш как е на английски

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
наааай-първата (14г.) започнах с поддръжка на едни тенис кортове - сгория .. 200лв./месец, за море ме уреждаха, след това заведения, пак пари за морета и дискотечки, после почнаха стажове по банки и други подобни и ся се правя на човек със сериозна работа...

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5