Призовка от ОПП - СДВР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Призовка от ОПП - СДВР

Мнение от mangini » 19 Сеп 2012, 16:59

Здравейте, днес получих призовка да се явя еди къде си, заради нарушение на ЗДвП от преди месец, на което явно е записан моят номер. Няколко неща се чудя - най-вероятно е снимка от камера за скорост, няма как да знам, но се чудя, защото преди време бяха снимали баща ми и му пратиха директно снимката от камерата, заедно със стойностите от радара, размера на глобата и банкова сметка, т.е., той директно плати в банката, не е ходил за справки и т.н. И се чудя произволно ли пускат ту призовка, ту директно снимки? Възможно е да става дума и за друг тип нарушение, затова при мен да е различно, не знам, нямам спомен, но вероятно е скорост. Друго нещо - колата не е на мое име, собственика е в чужбина в момента и аз я карам тук, така че той очевидно не може да се яви никъде, отделно, че датата за явяване е писана 18.09, аз получавам призовката днес, т.е. вече съм изпуснал срока...Също така пише, че при неявяване се носи някаква административна отговорност, а с ръкописни букви с червено е написано и "Следва принудително довеждане!"...Призовката има подпис и печат на Призоваващ, еди кой си там, някакво име...Та, ако някой е минал по тоя път, да сподели....Отделно знам и че имат някаква давност тия призовки, разни хора ме съветват изобщо да не се занимавам, да не ходя и т.н., но все пак да се консултирам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Призовка от ОПП - СДВР

Мнение от KPETEH » 19 Сеп 2012, 17:03

е ти и собственика на колата на един и същи адрес ли живеете? До теб ли е адресирано писмото?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 19 Сеп 2012, 17:05

KPETEH написа:е ти и собственика на колата на един и същи адрес ли живеете? До теб ли е адресирано писмото?!

не, адресирано е до собственичката (жена е) и съответно е пратено на нейния адрес..говоря от мое име, защото аз съм карал реално

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Сеп 2012, 17:09

Е начи иди от нейно име, поне да разбереш за кво става дума. Едва ли искаш да товариш собственика на колата заради твоите изцепки. Ама ако си признаеш, че ти си карал, смотай го нещо, щото веднага щи пишат акт и ще ти земат талона. Пробвай с: Еми не си нося документите - с метрото съм :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 19 Сеп 2012, 17:25

Според мен си се издънил някъде, където има трафик камери (минаване на червено, неправилно престрояване).
За снимка от спийд камера, директно те викат да си плашташ.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 19 Сеп 2012, 17:58

Може да не е за скорост, но самата призовка нито съм я получил лично (или съответно да е търсен собственика да му се връчи), нито има нещо подписано от мене или от връчващия..Има само подпис на призоваващ...Чудя се изобщо дали да ходя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 19 Сеп 2012, 19:09

При мен кварталния ме търси няколко пъти на адреса, на който съм регистриран. Оказа се снимка от камера.
Явно във всеки град имат различен подход към клиентите :D
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 19 Сеп 2012, 20:03

Аз си мисля,че те викат за да ти напишат АКТ.Няма как да ти напишат Наказателно Постановление без ти да си там и да се подпишеш върху акта,може да имаш някакви възражения и да го обжалваш в 3 дневен срок.Виж при фишовете не е така.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 19 Сеп 2012, 20:06

mangini написа:Може да не е за скорост, но самата призовка нито съм я получил лично (или съответно да е търсен собственика да му се връчи), нито има нещо подписано от мене или от връчващия..Има само подпис на призоваващ...Чудя се изобщо дали да ходя...

Призовката дори да ти е оставена в пощенската кутия,се смята за връчена.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 19 Сеп 2012, 23:03

Alien написа:Според мен си се издънил някъде, където има трафик камери (минаване на червено, неправилно престрояване).
За снимка от спийд камера, директно те викат да си плашташ.

Няма такова нещо...В офиса редовно получаваме папарашки снимки от КАТ на колеги-състезатели :mhihi: Като те викат в Кат да си платиш глобата (в 14 дневен срок от получаването на писмото плащаш само 70 процента от глобата),ходиш в Кат и ти връчват постановлението (до 30 км/час - 100 лв) За София .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 19 Сеп 2012, 23:21

Има ли вероятност собственичката да е получила снимката и понеже няма как тя да е карала (нали има поленце от типа "Не съм карал аз, шофьор на колата при нарушението е.."), да е записала твоите данни? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 19 Сеп 2012, 23:56

M3 E92 написа:Има ли вероятност собственичката да е получила снимката и понеже няма как тя да е карала (нали има поленце от типа "Не съм карал аз, шофьор на колата при нарушението е.."), да е записала твоите данни? :roll:

Шансът е нищожен, като се има предвид, че собственикът е български гражданин (поне така предполагам), съответно с адрес по лична карта в България :)

До колегата, обикновено подобни призовки изпращат за нарушение, което е заснето от трафик камера, съответно ще ти покажат видеото и ще минеш по каналния ред.
От друга страна не виждам какво го мислиш, след като ти си карал колата и заради твоето нарушение, ще страда човек, който ти е доверил автомобила си.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 20 Сеп 2012, 0:44

M3 E92 написа:Има ли вероятност собственичката да е получила снимката и понеже няма как тя да е карала (нали има поленце от типа "Не съм карал аз, шофьор на колата при нарушението е.."), да е записала твоите данни? :roll:

Не, няма такъв вариант, призовката е пратена на адрес спрямо регистрацията на автомобила, гражданството си е българско.

Nasko_ написа:До колегата, обикновено подобни призовки изпращат за нарушение, което е заснето от трафик камера, съответно ще ти покажат видеото и ще минеш по каналния ред.
От друга страна не виждам какво го мислиш, след като ти си карал колата и заради твоето нарушение, ще страда човек, който ти е доверил автомобила си.

Естествено, че ако не може да мина тънко, ще отида да си понеса последствията, най-вече заради това, че не е на мое име колата и завличам друг човек така. Но събирам мнения, защото знам какви смешни акции за отчитане на дейност прави КАТ от време на време и не знам какво са ми подготвили. А и от всякъде слушам мнения за тия призовки - "няма смисъл изобщо да ходиш, имат давност и отпадат по някое време" и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Сеп 2012, 1:47

Колега, казваш, че не си получил призовката лично, което е логично, при положение, че автомобилът е чужда собственост. Обаче не става ясно, как призовката се е озовала у теб? При отсъствие на лицето тя може да се връчи и на пълнолетен член на семейството, както и домоуправител, при положение, че поемат отговорност да я предадат. В крайна сметка, има ли някой, който се е подписал на призовката? В противен случай тя е нередовно връчена.
Глобата за длъжностно лице, което наруши задълженията си по връчването е до 500 лв, същата е и за теб (собственикът), ако не изпълниш задълженията си по връчването.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 20 Сеп 2012, 1:58

точно това казвам, че призовката е пусната по пощата, не е търсен никой конкретно, няма подпис на "Връчил", няма подпис и на "Призован"...освен това е получена със закъснение от последния срок за явяване...
Иначе гледах, че глобата е 100лв и от 100 до 200 при повторно неявяване.

Следваща

Назад към Извън Темата