Сънищата-Бог и т,н
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: в лявата лента.
- Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
- Детайли за колата: DIESEL POWER
Сънищата-Бог и т,н
Сондьора написа:Няма нищо по хубаво от осъзнатия сън, събуждаш се, насила заспиваш и пак продължаваш, до такава степен, че не искаш да се събудиш...
Не ви ли се е слувало да отидете на съвсем ново и непознато място, и в даден момент да си спомните всичко и да знаете за 1-2 мин кво ще се случи...Тва ми се е случвало и то на места, където посмърно не съм си и мисел, че ще бъда, а се оказва, че много преди това съм го сънувал, щото точно в тоя момент си спомняш съня....
Интересна тема и ми е интересно продължението на колегата Zheleznia..
Колега да не би да си имал Де жавю, защото тогава човек се сеща че преди това е преживявал нещо преди точно по този начин како е в момента на случващото се?.
Радвам се че мнението ми е прадизвикало интерес в теб

Малко

Последна промяна Zheleznia на 24 Сеп 2012, 12:48, променена общо 1 път
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Сънищата
Големи ядове бера с тия сънища и съновници. На приятелката майка й е луда по тая тема, има 312423 съновника с тълкувания и от малка й е пълнила главата със страхове и комплекси. Сега само да сънува нещо по-така и голям филм.
Много пъти съм й обяснявал че не може такива неща да ти ръководят живота или да не се съобразяваш с неща от реалния живот щото си сънувал че се пребиваш и умираш примерно....
Това на което са ме научили и което съм чел по дебелите книги е, че съня представлява премисляне и подреждане на нахвъляната през деня информация, отработване на различни реакции за един и същ проблем. Също така - отработване на реакция са ситуация която очакваш да се случи. По мой наблюдения върху мен съм стигнал до същия извод. Като ходих да ми махат мъдреца - 3 дена сънувах зъби и зъболекари. Като ми предстои изпит - сънувам колеги, изпитни комисии и въпроси от конспекта. Като съм гладен сънувам ядене, като съм жаден - пустиня и оазиси. Като гледам някой по-заплетен филм сънувам сходни ситуации. Като съм пиян нищо не сънувам и така
По мое мнение сънищата са резултат от нашето ежеднение затова "звездите" по света и у нас имат проблеми със спането и пият хапове
определено обаче има един тип сънища които не влизат в никоя категория и си остават необясними за мен
Много пъти съм й обяснявал че не може такива неща да ти ръководят живота или да не се съобразяваш с неща от реалния живот щото си сънувал че се пребиваш и умираш примерно....
Това на което са ме научили и което съм чел по дебелите книги е, че съня представлява премисляне и подреждане на нахвъляната през деня информация, отработване на различни реакции за един и същ проблем. Също така - отработване на реакция са ситуация която очакваш да се случи. По мой наблюдения върху мен съм стигнал до същия извод. Като ходих да ми махат мъдреца - 3 дена сънувах зъби и зъболекари. Като ми предстои изпит - сънувам колеги, изпитни комисии и въпроси от конспекта. Като съм гладен сънувам ядене, като съм жаден - пустиня и оазиси. Като гледам някой по-заплетен филм сънувам сходни ситуации. Като съм пиян нищо не сънувам и така
По мое мнение сънищата са резултат от нашето ежеднение затова "звездите" по света и у нас имат проблеми със спането и пият хапове

определено обаче има един тип сънища които не влизат в никоя категория и си остават необясними за мен
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Аз веднъж бях сънувал нещо, дето го разгадаха че трябва да пусна тото...
... и пуснах тото...
... познай дали спечелих
Иначе на шантави сънища мен никой не може да ме бие... ама то с тия психарий дето гледам и чета...
... и пуснах тото...
... познай дали спечелих

Иначе на шантави сънища мен никой не може да ме бие... ама то с тия психарий дето гледам и чета...

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз не смятам да се впускам в размишления дали сънищата предсказват или не. Само ще споделя, че в нощта преди да почине баща ми сънувах надпис 1952 - 2009. Сутринта естествено се събудих с много гадно предчувствие и с мисълта за съня. Общо взето винаги, когато съм сънувал нещо неприятно на другия ден се е случвало по нещо, колкото и да се старая да не мисля за тях.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Железния
, и благодарско за продължението, начи не сме малко тия дето мислят така и вярват в Бог...
Има и друго за сънищата, ако искаш да преживееш/ в съня/ нещо преди да заспиш мислиш само за него. Примерно билзък човек и т.н....и се получава.
За зъбите, гадно е тва...така или иначе се случва, като да сънуваш мухи...или преди мъка или след мъка, гадно е.

Има и друго за сънищата, ако искаш да преживееш/ в съня/ нещо преди да заспиш мислиш само за него. Примерно билзък човек и т.н....и се получава.
За зъбите, гадно е тва...така или иначе се случва, като да сънуваш мухи...или преди мъка или след мъка, гадно е.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Сънищата-Бог и т,н
Разцепих темата, защото се отклонихте от темата, но и тази ще стане интересна, за БОГ в тази тема продължете.
По темата за Бог, аз не вярвам в Бог или както му викат, а в "нещо" не съм видял чудеса да стават с молитва, просто има хора който имат повече в главите си, всичко е енергия, аз съм виждал как човек мести кибритена клечка с мисълта си, според него може и да лети ако има достатъчно power но сме много нисши още, всичко ни е в главите, аз често сънувам неща и после се случват 1:1, чакам само момента с една руса
П.П тва със зъбите и аз съм го сънувал, почват да се ронат и изпадат, и на сън ме боли, ебати гадното някой да го разтълкува ?? Другия ми сън е, че бягам-тичам обаче мнооого бавно и не мога да се засиля се едно е на забавен кадър

По темата за Бог, аз не вярвам в Бог или както му викат, а в "нещо" не съм видял чудеса да стават с молитва, просто има хора който имат повече в главите си, всичко е енергия, аз съм виждал как човек мести кибритена клечка с мисълта си, според него може и да лети ако има достатъчно power но сме много нисши още, всичко ни е в главите, аз често сънувам неща и после се случват 1:1, чакам само момента с една руса

П.П тва със зъбите и аз съм го сънувал, почват да се ронат и изпадат, и на сън ме боли, ебати гадното някой да го разтълкува ?? Другия ми сън е, че бягам-тичам обаче мнооого бавно и не мога да се засиля се едно е на забавен кадър

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- glav4o
- Потребител
-
- Кара: MB W210 270CDI
- Мечтае да кара: USS Enterprise
- Детайли за колата: Ако искаш да ти кажа къде държа и ключовете ?
N.Mihaylovski написа:Другия ми сън е, че бягам-тичам обаче мнооого бавно и не мога да се засиля се едно е на забавен кадър![]()

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
дано тези които вярват в Бог да са все повече.. за съжаление в БГ църквата отдавна се е самозабравила и не си гледа работата.. то за това и малко хора влизат там освен на Великден и тн. тези които познават по добре историята на Християнството ще знаят че така търсенето спасение не е нито зад олтара нито в расото на някои си там които иска да те накара да си платиш за да си вярващ.. но тъй като ние в БГ все се имаме за най-умните на тоя свят леко сме пропуснали моменти като реформацията през 16 ти век и всичко което е казал Лутер после Калвин и тн. и че реално тези събития са формирали западната култура каквато е и до днес. ЗА съжаление религията е много лесно използваем инструмент и много често виждаме как редица умници се възползват от вярата на хората.. но това не е нищо ново. Всичко е много просто.. вярата в Бог е нещо между нас и самия Бог. Има библия и там пише всичко за тези които умеят да я прочетат както трябва.
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:
По темата за Бог, аз не вярвам в Бог или както му викат, а в "нещо" не съм видял чудеса да стават с молитва, просто има хора който имат повече в главите си, всичко е енергия, аз съм виждал как човек мести кибритена клечка с мисълта си, според него може и да лети ако има достатъчно power но сме много нисши още, всичко ни е в главите
Ще си позлволя да коментирам мнението ти Колега, без мисли за упреци

Не си единствения който мисли така, и аз бях на подобно ниво, Но човек живее и се учи цял живот, разликата не е във възраста а в мисленето. Та да ти кажа дали това дето го наричаш "нещо" в което вярвяш или Бог, е едно и също, те и мисюлманите, будистите, древните траки, римляни и гърци и др. вярват в Бог и го наричат с различни имена, Но той е един за всички, и истината е че е навсякъде и във всичко, няма излишни неща на този свят, както и няма случайни неща,Творецът е 1. Има си и помощници чрез които успява така прекрасно чрез Любовта си, да съчетае всичко разумно на нашата земя. Нали не мислиш, че хората така сложно, прецизно и уникално създадени с едни и същи органи и все пак изключително различни един от друг сме плод на различни Богове ??? А относно молитвата, можеби не си видял чудеса понеже не си се молил както трябва, и молитвата ти не достигнала до там където трябва да достигне, защото има фактори които пречат на твоята енергия да се изпрати във вселената и да достигне до Бог, можеби не е била искренна и чиста, човек не знае много за тези неща, но това не значи че не са истина, човек ако не е жаден, няма да пие, или ако е жаден не винаги пие от най чистия извор, така е и със знанията за духовното саморазвитие, към което трябва да се стремят всички

Относно мисълта за енергията, сам си отговаряш че всичко е енергия. Насочването на енергията към определено нещо, т.е концентрацията на собствената енергия и правилно насочена има огромен потенциал, и хората тепърва ще разбират значимоста на тази енергия и собствения си потенциал, Като велико творение на Бог. Това дето си видял с клечката е една малка част от това което може човек и правилно са ти казали, че сме още много нисши. Има по висши светове от нашия, ние като не ги виждаме не значи че ги няма, Пример: Великите духовни учители винаги си общуват с висшите светове, баба Ванга и тя си е общувала с тях.Примери има, Вяра няма! Някой има огромна полза от нашето незнание и манипулацията е в Световен мащаб, но с радост мога да кажа че има и не малко хора които мислят като мен и знаят, че не там е пътя. Всеки един е уникален, само дето не знаят хората кой е пътя им по който трябва да вървят, понеже са загубили връзка с Бога т.е със себе си или вътрешното аз, те и за това страдат. Интуицията никога не греши в зимането на решенията, обаче често хората бъркат интуицията със хорските възгледи.
Аз лично с молитва насочена към Бог, съм получавал и в най трудния момент помощ както е най добре за мен. Просто тогава си казвах, голям късмет и егати случайноста, Но истината е там че има сили които ни помагат без ние да подозираме за това. Сега вече знам някои неща и съм благодарен на това че ги знам, защото много неща ми се разясниха, и много въпроси изчезнаха.Истината е около нас, но ние сме слепи за нея. Супер полулярно е вече от 2-3 години да се казва че с мисълта си можеш да привлечеш ситуации, хора и друго бъдеще, това е така но зад нея отново стои Бог(дълбока е темата). И аз съм привличал различни неща и хора, и като разбрах някои истини, вече не се питам защо на мен се случва и Както казах много неща ми се изясниха. Всичко започна от филма The Secret и сега съм на книгите на Учителя Петър Дънов. Много са тайните които не знаем за себе си, но никога не късно да започнеш да учиш

Ако някой има въпроси по мнението ми, нека пита

Сондьора написа:Железния, и благодарско за продължението, начи не сме малко тия дето мислят така и вярват в Бог...
статистиката сочи че ставате все по-малко.. много ми е интересно, ако имаше т.нар "Бог", защо един се ражда с хубаво семейство, без здравословни проблеми, а друг има родители идиоти или днк-то му е бъгнато и преди да проходи вече има тумори? нали Бог е любов, къде е тази любов? хората имат нужда да вярват в нещо за да утоляват мъката си по близките си, но по-хитри хора са се досетели, че могат да използват вярата за да манипулират масите. защо повечето доктори не са вярващи? защо един от откривателите на днк е казал, че е по-вероятно едно торнадо да мине през гробище за коли и с остатъците да се сглоби боинг, отколкото днк-то да е случайност(или еволюция), толкова е сложно.
А в старият завет има пасажи и фигури като Енох, които описват как "бог" е слязъл в някакви въртящи технологични колела.. самият стар завет е бил преработен десетки пъти, защото е съдържал прекалено много информация. За първи от хиляди години насам, през 2008-ма Ватикана изнася становището, че извънземни могат да съществуват.
И преди е имало хора, които са си мислили, че земята е плоска.. или като не разбират нещо, огъня, дъжда, и почнали да се кланят на бога на водата, огъня, вятъра и куп други глупости. всеки, който разгледа днк отблизо, ще види, инжинерство и архитектура, които са на невероятно сложно ниво, но няма никаква магия или нещо божествено, просто нещо невероятно интелигентно. в момента дори разгадават програмният "език" на живота и се учат да пишат на него.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз вярвам в сънища, понеже като сънувам нещо рано или късно се сбъдва, като се събудя си проверявам редовно в съновника какво означава съня 

Никой не мое ма връне на селу!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Zheleznia
приятел, аз в БОГ не вярвам, това е внушение от църквата и т,н, вярвам в извън земни, и вярвам в тях защото има много доказателства и то прости, като рисунките на хора със скафандри и т,н там е истината, я ми кажи пирамидите БОГ ли ги е построил, ми май не.
Истината е че няма БОГ има извънземни, който помагат или са помагали, това е всичко другото е промиване на мозъци за някоя кауза тоест тази на църквата или на некоя болна ислямкска банда дето да оправдае избиването на 100 човека невинни,
приятел, аз в БОГ не вярвам, това е внушение от църквата и т,н, вярвам в извън земни, и вярвам в тях защото има много доказателства и то прости, като рисунките на хора със скафандри и т,н там е истината, я ми кажи пирамидите БОГ ли ги е построил, ми май не.
Истината е че няма БОГ има извънземни, който помагат или са помагали, това е всичко другото е промиване на мозъци за някоя кауза тоест тази на църквата или на некоя болна ислямкска банда дето да оправдае избиването на 100 човека невинни,
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Johnnie1 написа:Сондьора написа:Железния, и благодарско за продължението, начи не сме малко тия дето мислят така и вярват в Бог...
статистиката сочи че ставате все по-малко.. много ми е интересно, ако имаше т.нар "Бог", защо един се ражда с хубаво семейство, без здравословни проблеми, а друг има родители идиоти или днк-то му е бъгнато и преди да проходи вече има тумори? нали Бог е любов, къде е тази любов? хората имат нужда да вярват в нещо за да утоляват мъката си по близките си, но по-хитри хора са се досетели, че могат да използват вярата за да манипулират масите. защо повечето доктори не са вярващи?
А в старият завет има пасажи и фигури като Енох, които описват как "бог" е слязъл в някакви въртящи технологични колела.. самият стар завет е бил преработен десетки пъти, защото е съдържал прекалено много информация. За първи от хиляди години насам, през 2008-ма Ватикана изнася становището, че извънземни могат да съществуват.
И преди е имало хора, които са си мислили, че земята е плоска.. или като не разбират нещо, огъня, дъжда, и почнали да се кланят на бога на водата, огъня, вятъра и куп други глупости. всеки, който разгледа днк отблизо, ще види, инжинерство и архитектура, които са на невероятно сложно ниво, но няма никаква магия или нещо божествено, просто нещо невероятно интелигентно. в момента дори разгадават програмният "език" на живота и се учат да пишат на него.
Колега без да се обиждаш ама говориш като на човек, малко чел от тук, малко от там, и без да имаш конкретно обяснение даваш мнение

Написах ти в рамките на краткото и разумното, надявам се да разбереш. Мога и още мноогоо да ти напиша, но мисля че и това ти е достатъчно

Живи и здрави да сте всички, и дано ви просветне по рано в главата истината . Знайте че животът на земята ви е Дар от Бога

- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
ineedmoney написа:Големи ядове бера с тия сънища и съновници. На приятелката майка й е луда по тая тема, има 312423 съновника с тълкувания и от малка й е пълнила главата със страхове и комплекси. Сега само да сънува нещо по-така и голям филм.
По мое мнение сънищата са резултат от нашето ежеднение затова "звездите" по света и у нас имат проблеми със спането и пият хапове![]()
Чрез съня мозъкът изхвърля ненужната му информация, затова и е трудно / понякога невъзможно / да си спомним съня.Останалата по-важна информация се преподрежда на различни дълбочинни позиции, като се предполага, че по-голямата част от нея е преминала синапса.Интересното в случая е, че мозъкът е съставен от 98% вода..Най-трудния "елемент", според учените, за разбиране - водата, колкото и странно да звучи тя има памет !
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:Zheleznia

Не съм чел Корана, но това дето им се проповядва е наистина пумия и цял свят вижда - там наистина манипулацията е огромна. Но и там хората почват да виждат Лъжата.
Ще ти един дам пример за присъствието на Бог за един от неговите закони: Отиди и Открадни нещо от някого който познаваш за по лесно, нещо телефон синджирче например, и след време виж дали няма да ти дойде от горе и ще се сетиш, че получаваш наказание точно за това което си направил. Мислиш че е случайност пак открадни, да се увериш че идва по голямо зло когато правиш зло, поговорките : каквото почукало, такова се обадило . Или каквото посееш това ще жънеш - не са случайно казани. Това е справедливоста на Бог. Заблуждението идва от там че хората не го виждат, за това и не вярват. Бас хващам че не си виждал извънземни

Ето част от мои мисли пропити с Истина под формата на рими.
Всичко се връща, ама кой внимание на посланието обръща. Знай, че ако обиждаш и нараняваш утре от някой по голям ще получаваш, в по голям размер ще получиш за да се научиш. Не се ли научиш, пак на дъската на живота за да се научиш. Направи едно добро дело, Действай смело, усмихни се днес, кажи една добра дума, помогни на някой който има нужда, думата любов в сърцето не трябва да ти е чужда, от нея всеки има нужда. Действай без да мислиш за разплата, първо си обогати главата, после си обогати душата. Знай че има Бог който да ти даде благата. Просто повярвай с душата, пусни светлината в главата, и добрата дума в устата.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3