Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

Мнение от bg20010 » 10 Окт 2012, 21:17

Преди малко прочетох това:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5194811

Съгласни ли сте ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

Мнение от Gari » 10 Окт 2012, 21:54

Дали съм съгласен или не - точно по средата съм. Говоря за шофирането в БГ. Както се коментираше в една тема, че е36-ците станаха по 2 за лев, оттогава са достъпни за така нареченото малцинство и разни комплексирани селски тарикатчета. Нормално е, когато се избиват комплекси на пътя, да се забелязва от другите участници в движението. Но да казват, че шофьорите на БМВ са най-агресивните на пътя... Е не съм съгласен. Особенно за Германия. Тук хората са невероятно толерантни, независимо с каква кола са. Не говорим само за магистрала или за града или за някое село. Както и в БГ, така и тук си има шофьори, които те карат да се изправяш на нокти, но това НЕ са само собствениците на БМВ и 90% не са немци. Това са ми личните наблюдения, не статистика.
Не искам много, искам всичко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Окт 2012, 22:02

Е тва е малко извратено твърдение.
"Най-застрашително било поведението на пътя на шофьорите на мощни коли."
Значи БМВ са най мощните коли.
Останалите завиждат и плюят.
От тука следва че собствениците на опел корса 1.1 са най примерни на пътя.Също абсолютна неистина.
Въобще какъв е смисъла от тия журналистически излияния на някой еко - журналист който ползва единствено моторно превозно средство ..тролей
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 10 Окт 2012, 22:26

Аз живея в Германия и тук БМВ-та са на агресивни по скоро най-бързи ,тук има много малко нагледци ,който ти пресветкат или те изпреварват от дясно тук хората не се делят на бедни и богати и законите са еднакви за всички ,иначе само наща любима марка прави изпреварния от дясно на магистрала :bchug: ,но всеки знае ,че БМВ е хулигана на пътя ,това му е чара :bchug:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Окт 2012, 22:30

bg20010 написа:Съгласни ли сте ?

На 200%. Това лято ми се отдаде възможност да покарам повечко из цяла България. От да кажем 100 ситуации/идиотщини едно 90 бяха направени от БМВ-та. Лошото според мен беше, че БМВ-тата бяха все лъскачки - новите Х-ове, Ф-ки, Е9х. Честно казано бях изненадан. Дали защото покрай този форум съм се заблудил дали заради нешо друго не знам, но тва е което видях със собствените си очи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Окт 2012, 22:32

Ми не знам, мен адски ме избива на агресия рано сутрин като бързам и е пълно с полуспящи едвам мърдащи индивиди с всевъзможни талиги... А обикновено не съм с БМВ-то, а със супер спрял двутонен хипопотам :dunno: И пак ме изкарват извън нерви :banghead: Представям си, ако съм 28-цата какво ще ми е, не е да кажеш мега бързата кола... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 10 Окт 2012, 22:38

Дори в Западна Европа има нарицателно-"BMW Driver"!За България да не говорим! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 10 Окт 2012, 22:40

Добре де, аз що не познавам един собственик на БМВ, който да кара нормално :mhihi: Сериозно, познавам собственици на Е30, Е36, Е92, Е39, Хикс и всички карат като ненормални и се изживяват като дрифтъри..вярно, че за БМВ общността скоростта 90-100 и 120-130 по магистралата са скорости, при които е време за по-висока предавка :) В смисъл, не са лоши хора, но като се качат в тия пусти БМВ-та и нещо им се губи разума..А, сега се сетих, познавам един с Е46, който я кара в ограниченията, но неговата е 16ка, та сигурно затова :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 10 Окт 2012, 22:41

Както каза колегата по-горе,БМВ-тата навлязоха доста и станаха достъпни за всички,оттам всеки един пикльо се качва на такава кола, не защото цени марката,историята,качеството на изработка или поведението на пътя а защото си мисли че като се качи на обрулена 36-ца е голяма работа.Оня ден карам по Цариградско към 17:30 посока Орлов мост и задръстването е още от спускането...движим се ние и 2-ма "гъзари" с 36-ци купе(червено и сиво) се навират...в лява лента...в дясна лента...в лява лента и 100 пъти смениха лентите-постоянно засичаха разни хора и накрая като дойде време аз да се престоя-хората ми сочат среден пръст,за какво беше цялата цигания, като на Софийския бяха 1 кола пред мен...да ги е*а в пишман шофьорите
Чак ми идеше да си слезна от колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 10 Окт 2012, 22:57

xpl0d написа:
bg20010 написа:Съгласни ли сте ?

На 200%. Това лято ми се отдаде възможност да покарам повечко из цяла България. От да кажем 100 ситуации/идиотщини едно 90 бяха направени от БМВ-та. Лошото според мен беше, че БМВ-тата бяха все лъскачки - новите Х-ове, Ф-ки, Е9х. Честно казано бях изненадан. Дали защото покрай този форум съм се заблудил дали заради нешо друго не знам, но тва е което видях със собствените си очи.

Това е 100% вярно и на мен ми е правило същото впечатление, точно цитираните модели, много нагло и комплексарски карат. Не виждам смисъл да присветкат с дълги по магистралата по коли които изпреварват или са в някаква друга ситуация която временно не им позволява да се приберат в дясно, напълно безумно карат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 0:17

Лично моята агресия е в следствие на колосалното малоумие на 90% от шофьорите по пътищата. Липсва елементарна култура на каране и поведение, всеки е сам за себе си, карат бавно, едва тръгват по светофарите, бавят се, правят се идиотски маневри и т.н. и т.н...И като караш малко по-мощна и по-бърза кола, е нормално да се ядосваш, да изпреварваш рязко и т.н...Просто не мога да разбера начина на мислене....като си знаеш, че си с по-слаба кола, съобразявай се, гледай повече в огледалата, винаги ще се появи някой по-бърз, освободи път и т.н.....

top написа:Не виждам смисъл да присветкат с дълги по магистралата по коли които изпреварват или са в някаква друга ситуация която временно не им позволява да се приберат в дясно, напълно безумно карат.

В почти всички такива случаи, основна вина има тоя, който изпреварва и не гледа изобщо идва ли някой след него или не. Дали му е слаба или силна колата, няма значение - скимва му да изпреварва, газ веднага в ляво, после това "временно" изпреварване се превръща в 15 минути мъка да се издрапа по-напред.... По пътищата няма толерантност и съобразяване, с оглед на общата безопасност, а сме на принципа "ти ли па точно мене ше ме изпреварваш?" а също и "кой па е казал, че аз не моем да спрем рязко е те точно тука, а да видиме кой ше ми кае нещо??"...Към това добавете и множеството комплексари, които са се добрали до БМВ и ето го резултата.... Но като цяло аз лично не виждам лошо в това шофьорите на БМВ да са по-динамични, нормално е, но при тая пътна обстановка динамиката се превръща в агресия...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Окт 2012, 0:43

mangini написа:Лично моята агресия е в следствие на колосалното малоумие на 90% от шофьорите по пътищата. Липсва елементарна култура на каране и поведение, всеки е сам за себе си, карат бавно, едва тръгват по светофарите, бавят се, правят се идиотски маневри и т.н. и т.н...И като караш малко по-мощна и по-бърза кола, е нормално да се ядосваш, да изпреварваш рязко и т.н...Просто не мога да разбера начина на мислене....като си знаеш, че си с по-слаба кола, съобразявай се, гледай повече в огледалата, винаги ще се появи някой по-бърз, освободи път и т.н.....

Дори мислех да пусна тема по въпроса... масово в България "водачите на МПС" са уникално некомпетентни, "селски тарикати" и всякакви подобни шушумиги, за които мигача е "странно понятие за нещо по колата", а преустрояването със засичане "нещо съвсем нормално в ежедневното придвижване по пътищата"...

Не знам дали шофьорите на BMW са най-агресивни, защото като съм с BMW-то около мен имат мааааааааааааалко повече уважение, в сравнение с тогава, когато се возя с една дърта Corsa B 1.5D и ме правят буквално на мармалад... придвижването ми от Люлин до центъра всеки ден е "придружено" с уникална хорска простотия, която направо ме изкарва извън нерви... ако можеха да ме избутат от пътя, сигурно и това щеше да се случи...

И по-важното в случая е, че това не са водачи с BMW-та... това е всякаква паплач, във всякакъв тип автомобили... карат като ненормални, засичат, налитат насам-натам, преустрояват се неправилно без изобщо да им пука и какво ли още не. Направо се радвам, че пуснаха и втория метродиаметър, че да се отърва от тая гнус...

Та оставете ги шофьорите на BMW... и вижте реално какво се случва около вас на пътя... последните месеци е невъзможно да пристигна в офиса и да не съм направо полудял от 201-те опита някой да ме прегази, избута, засече, прецака и какво ли още не... и на всичкото отгоре те гледат в тая малка количка (за корсата става дума) така, все едно те притежават...

Аре у лево. Но пък с Корсата имам едно предимство - и да ме ударят... не ми пука... затова си държа посоката на движение, пък който наистина иска - нека ме удари... проблема си е негов.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 0:57

Мине не мине и се подхваща някоя такава измислена журналистическа кампания.БМВ драйвърите били агресивни.. Накрая от такива глупости може и да има специална категория в свидетелството за управление на МПС - водач на БМВ .Щото като се повтаря една глупост до припадък и накрая някоИ почват да си вярват.
А тия с опел вектра голф 2 пасат комби2 всички видове баничарки и мерцове GL SL и производните да не са по добре ?!
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 11 Окт 2012, 1:10

mangini написа:Лично моята агресия е в следствие на колосалното малоумие на 90% от шофьорите по пътищата. Липсва елементарна култура на каране и поведение, всеки е сам за себе си, карат бавно, едва тръгват по светофарите, бавят се, правят се идиотски маневри и т.н. и т.н...И като караш малко по-мощна и по-бърза кола, е нормално да се ядосваш, да изпреварваш рязко и т.н...Просто не мога да разбера начина на мислене....като си знаеш, че си с по-слаба кола, съобразявай се, гледай повече в огледалата, винаги ще се появи някой по-бърз, освободи път и т.н.....

top написа:Не виждам смисъл да присветкат с дълги по магистралата по коли които изпреварват или са в някаква друга ситуация която временно не им позволява да се приберат в дясно, напълно безумно карат.

В почти всички такива случаи, основна вина има тоя, който изпреварва и не гледа изобщо идва ли някой след него или не. Дали му е слаба или силна колата, няма значение - скимва му да изпреварва, газ веднага в ляво, после това "временно" изпреварване се превръща в 15 минути мъка да се издрапа по-напред.... По пътищата няма толерантност и съобразяване, с оглед на общата безопасност, а сме на принципа "ти ли па точно мене ше ме изпреварваш?" а също и "кой па е казал, че аз не моем да спрем рязко е те точно тука, а да видиме кой ше ми кае нещо??"...Към това добавете и множеството комплексари, които са се добрали до БМВ и ето го резултата.... Но като цяло аз лично не виждам лошо в това шофьорите на БМВ да са по-динамични, нормално е, но при тая пътна обстановка динамиката се превръща в агресия...

Така е напълно съм съгласен с теб, ако караха адекватно нямаше да има и задръствания и мен също ме дразни някой като не тръгва или като тръгне и кара така че само той да мине на светофара и зад него не осъзнава че има движение и коли които също искат да преминат на същото зелено... Предишната ми кола преди джипа беше друга марка, беше мощна, над 300к.с винаги са ми правили път без да присветкам, също и аз винаги правя път като видя че някой по бърз идва зад мен, също като изпреварвам го правя максимално бързо - на кикдаун и се прибирам, и преди да почна да изпреварвам гледам отзад да няма някой който е близо и бързо наближава, и аз се дразня на това че някои като почнат да изпреварват го правят едва ли не по инерция и на най високата им предавка и въобще не съобразяват че има други коли които все пак не искат да пътуват от София до Пловдив по 2-3 часа... :mhihi:

Иначе наистина БМВ предразполага към по динамично шофиране, в което няма нищо лошо, но явно някои хора възприемат колите си като средство за избиване на комплекси и от там идва общото мнение... Лично според мен възпитанието на човека има значение а не марката, също и това колко адекватно се е научил да управлява МПС и дали осъзнава отговорностите произтичащи от това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Окт 2012, 3:59

факт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата