Нека се съберем и помогнем на дом за сираци и инвалиди.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Нека се съберем и помогнем на дом за сираци и инвалиди.

Мнение от Maxmadness » 11 Яну 2013, 4:18

Колеги,преди да си направя регистрация тук в BMW форума имах първо рег в VW форума,където участвах във едно меропрятие,създадена с една едничката цел да помогнем на сираците,хората в неравностойно положение и хора с увреждания.Събрахме се на сборен пункт в софия към 10-15 човека с коли пълни догоре,и отидохме там.Занесохме дрехи,пари,(колкото бяхме събрали),храна (предимно продукти с по дълъг срок на годност,консерви грах боб,олио и т.н) и играчки.Нямате си идея каква радост в тези очи детски... децата в замяна ни събраха като публика и ни четоха стихотворения,и ни благодариха,показваха ни картинки рисувани от тях.Повечето собственици показваха на децата колите си (предимно по скъпите и лъскави разбира се),коли които децата са виждали само на снимка или по улицата,тази радост в техните очи докато държат волана и седят на кожената седалка,беше просто парфюм за душата. Чувството е невероятно да видиш този блясък в тези деца,които са лишени от изключително много неща,деца които имат много сиво ежедневие,и правят по цял ден и всеки ден едно и също,едно такова посещение с подаръци дрехи и пари би ги зарадвало много ! Нека покажем,че и нашият форум може да помага на такива деца и домове,нека покажем че ни е грижа за тези деца ! Та по същество,предлагайте конкретни домове които са доста зле,условието е домът да бъде ИЗВЪН СОФИЯ и околията,защото дълбоко вярвам,че по малките градове и ОКОЛО тях никак не е розово положението. Прегледайте гардеробите си за дрехи които не са ви нужни,якета,обувки,чорапи,ненужни играчки (това се отнася за родителите на така по подраснали деца които вече не си играят с тях,повярвайте ми там имаше деца на по 14-15 години които все още си играеха с батман и супермен ).Отделно предлагам освен тези дрехи/играчки да съберем една сума пари всички желаещи и ЗАЕДНО,или с представител на форума (модератор,ако изявяват желание и те са поканени разбира се да участват) ще отидем и ще напазаруваме продукти от първа необходимост.Ще отидем там,ще се нарадваме на децата,те на нас и колите ни,и на подаръците разбира се които ще получат ! Всякакви карти,играчки,игри от сорта не се сърди човече и т.н,просто всеки един от вас нека помогне с каквото прецени или намери за нужно !.Та колеги,предлагайте на кой дом да помогнем,от всичките предложения ще бъде избран един дом в който да отидем,като аз напълно се заемам с организацията и провеждането на събитието,за което ще ми помага и колегата b00st .Заедно ще организираме всичко,ще проведем разговор с директора на дома,и ще уточним една дата която ще бъде обявена официялно тук в първият ми пост,като тази дата НЯМА ДА БЪДЕ обявена ден два преди мероприятието,а поне 2 седмици по-рано за да може повечето от нас да си подредят плановете така,че да можем да отидем повече хора,и да направим едно добро дело,ще се снимаме за спомен и така.Денят със сигурност ще бъде СЪБОТА или НЕДЕЛЯ.Да се чувстват също така поканени и непълнолетните/нямащи коли потребители,които имат желание да помогнат като аз лично ще им намеря къде да се возят дотам и обратно и ще бъдат изцяло под моя отговорност.Приемам всякакви предложения и критики.МНОГО МОЛЯ,без спам,и ненужни коментари,темата е сериозна.На въпроса ЗАЩО НЕ в София -> http://news.ibox.bg/news/id_584242590

За въпроси и предложения тук във темата или на 0899 194 899.

Макс
Последна промяна Maxmadness на 14 Яну 2013, 2:23, променена общо 3 пъти
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Нека се съберем и помогнем на дом за сираци и инвалиди.

Мнение от gromovich » 11 Яну 2013, 8:59

Колега,
приветствам идеята, тъй като по този начин средствата наистина ще отидат по предназначение и при наистина нуждаещи се. Аз лично мога да отделя известна сума, с която да се закупят неща от първа необходимост.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 11 Яну 2013, 9:26

Аз съм вътре. Ще чета темата за някаква организация и идвам ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Яну 2013, 9:36

Идеята е добра, но трябва да се проучи въпроса с даряване на хранителни продукти.
Веднъж като ходих да оставя дрехи и играчки в един дом за сираци в Плевен, ги попитах какво да купя следващия път - вафли, кроасани или нещо друго, а те ми отвърнаха, че хранителни продукти приемат само от фирми или организирани кампании, заради някакви изисквания за контрол или нещо подобно.
Естествено ще има и такива домове, които ще си позволят да заобиколят изискванията и ще приемат каквото и да е, но ако се даде публичност на акцията може да имат проблеми с някой злобен чиновник...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 11 Яну 2013, 10:46

Ако не е задължително да е дом за сираци. Можем да му пратим някакви финансови средства и календарче на форума, просто това е най-нашумялото, а аз съм и от неговия град. Играл съм футбол с момчето и не мога да повярвам, че има такива проблеми, вчера като видях по новините, бях е така :shock: . Много усмихнато и скромно. И 100 човека да дадем по 1 левче, съм сигурен, че момчето много ще се зарадва.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 11 Яну 2013, 11:07

Николай Михайлов вече е помогнал на това момче.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Яну 2013, 11:20

:yes: Дома за сираци в Асеновград е моето предложение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 11 Яну 2013, 11:34

Браво за инициативата, бройте и мен. Само трябва да се погрижим персонала да не откраднат нещата, когато си тръгнем..

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Яну 2013, 13:49

Идеята е добра и просто трябва да изберем къде, затова давайте вашите предложения тук.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318is
Мечтае да кара: M6 35CSi E24

Мнение от funkyfani » 11 Яну 2013, 13:55

аз съм с вас.
38238

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Яну 2013, 15:43

flame написа::yes: Дома за сираци в Асеновград е моето предложение

Колега за дома Таню Войвода ли иде реч?Защото досега говорих със директора там и ми обясни как седят нещата и от какво имат нужда,за него ли става въпрос?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 11 Яну 2013, 15:47

Аз ще се включа и с пътуването натам и със закупуване на храна.
Ще следя темата, дано наистина идеята се реализира !
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Яну 2013, 15:59

http://olgaskobeleva.com/news.html

Говорих току що и със директора на този дом колеги,вие какво мислите?А тези които заявиха желание ако може по конкретно колеги да каже всеки кой изявава желание не само да дари нещо пари или обувки,а да се вдигнем да отидем до там поне да сме 10 човека..както съм казал добре са дошли и хора които нямат коли,ще се намери къде да седнат,стига да сме поне 5-6 автомобила :yes:

deyan-enchev написа:Аз ще се включа и с пътуването натам и със закупуване на храна.
Ще следя темата, дано наистина идеята се реализира !

Ами разчитам и на тебе колега,че така като гледам за колегите по горе които казаха,че изявяват желание да участват,не разбрах само с дарение или имат желание и да дойдат,но за сега сме само 3 коли,мойта твойта и на колегата b00st. :dunno:
A.J DARKHOLME

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Яну 2013, 16:09

Бройте ме и мен, ще си преровя гардероба и почвам да отделям дрехи + някакви пари !!! Предложение за дом не мога да дам, не съм наясно къде как е положението, но никъде не е розово. Също така заедно със сестра ми ще преровим играчките да отделим и за децата.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 11 Яну 2013, 16:18

Поздравления, колега, за хубавата идея! Аз също бих участвал, но само при положения, че в дома, който бъде избран живеят българчета, а не циганета. Сега знам, че разни защитници на малцинствата ще ме нападнат, но такива са моите виждания. Мисля, че преди да се избере окончателно дома е добре да се посети предварително и да се провери на място как стоят нещата. А относно дрехите трябва да се знае на каква възраст са децата, за да се избират дрехи с подходящи размери.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата