София - Варна маршрут
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
София - Варна маршрут
Колеги дайте мнение от къде да мина за Варна, че сега нали някви нови отсечки има от бургаската магистрала, та се чудя дали да не мина през нея, пък после да сцепя през айтос->провадия. Или подбалканския си е все още най-бързия вариант?
Re: София - Варна маршрут
къде отиде на бургаската магистрала като ще пътуваш за Варна?
най-бързия вариант ти е по Хемус

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Ами хващаш си магистралата до Търново,после караж Търговище,Шумен,после имаш около 80км магистрала и си във Варна.
Подбалканския май ти излиза по-дълъг не знам,но май горния маршрут е най-добър.
Подбалканския май ти излиза по-дълъг не знам,но май горния маршрут е най-добър.

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Хемус блазни, но няма ли през 20км да влизам в населено и да карам с 50, след тва. Магистралата поне спестява градското 

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Освен в Търново никъде не караш,през града колега аааааа и на Търговище.Така,че къпи смело 

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
и отгоре и отдолу за едно и също време ще пътуваш. Въпроса е, че по тракия ще минеш много повече км
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
zazomazo написа:къде отиде на бургаската магистрала като ще пътуваш за Варна?![]()
Не си прав. Преди 2-3 години, още преди да бъдат завършени последните отсечки, си имаше хора, които си правеха София - Варна през Бургас. Разбира се, извън летния и зимния сезон, защото трафикът в прохода Варна - Бургас е много тежък по това време. Но реално беше 3-5% от целия поток.
Със завършването на Тракия ти гарантирам, че Варна - Бургас през магистралата ще бъде предпочитан маршрут (пак извън сезона).
По принцип за момента София - Търново от карулката до входа на Търново се взима за 2 - 2,5 часа с нормално каране според ограниченията и 130-140 по магистралата.
От там са още поне 2 часа до Варна пак със спокойно каране. Пътят е в добро състояние, има места с камери и с полиция, за това е препоръчително да пътуваш с някой, който познава маршрута.
На влизане в Търново не карай с повече от 60, че редовно седят под мостчето след първия десен завой.
В обхода на Търговище има особеност при изпреварването. В едната посока има една лента и не трябва да изпреварваш. Следи знаците и маркировката.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Абе баш си минаваш през разни селца и преди Търново и след. А и декември като си бях на Шумен "магистралата" от Шумен към Варна е в ремонт и пътя се отбива през Нови пазар. С новите магистрали аз бих пътувал от София до малко след Ямбол по магистралата и оттам вече по "нормален" двупосочен път. Ето пример http://goo.gl/maps/JoVqX

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
xpl0d написа:Абе баш си минаваш през разни селца и преди Търново и след. А и декември като си бях на Шумен "магистралата" от Шумен към Варна е в ремонт и пътя се отбива през Нови пазар. С новите магистрали аз бих пътувал от София до малко след Ямбол по магистралата и оттам вече по "нормален" двупосочен път. Ето пример http://goo.gl/maps/JoVqX
Ама говорете с по-нова информация... и аз лятото минавах оттам и пак беше в ремонт. Миналата седмица пътувах точно София-Варна-София. Пътя беше ОК! И двете магистрали си бяха отворени! С малки пиш-паузи на връщане времето ми беше около 4 часа и 30 минути табела-табела с леки превишения на скоростта на места и твърдо 150 по магистралите!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
zazomazo написа:къде отиде на бургаската магистрала като ще пътуваш за Варна?![]()
това.
пътя е готин за каране. само към варна малко магистралата е кофти...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
speeder88 написа:Ама говорете с по-нова информация...
Ама чети какво съм писал първо. Не пътувам всеки ден София-Варна да знам винаги състоянието на магистралите. Декември началото си беше в ремонт. Изрично съм го писал, но кой да чете, знаем само да лаем

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
аз съм твърдо за царския път-жулиш си по Хемус до Търново и оттам Търговище-Шумен.Внимавай на село Шереметя (първото село след Търново посока Варна) че има "фото Мексико" ако не караш с ограничението...

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Винаги минавам през Северна България. Няколко са причините:
- разстоянието е по-малко;
- пътя е по-красив -> сравнен с магистала Тракия а не с подбълканския;
- не е магистрала (дразня се да карам по магистрали някво спряло ми е);
Да има населени места но те не са чак толкова много.
Не е лош пътя.
Единствения + на Южния път за мен е Обзорския проход, къде е голям фън винаги
- разстоянието е по-малко;
- пътя е по-красив -> сравнен с магистала Тракия а не с подбълканския;
- не е магистрала (дразня се да карам по магистрали някво спряло ми е);
Да има населени места но те не са чак толкова много.
Не е лош пътя.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
deyan-enchev написа:
Любим път към Варна , особено след като минеш слънчев бряг че там тапа почти винаги има лятото пък хептем, но от Софииско пътя се увеличава , така че ... ако се гледа бързо стигане, а не доставяне на удоволствие +1 за Хемус Търново Шумен Варна !
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2