Легендите в мини системите SONY RX и LBT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Легендите в мини системите SONY RX и LBT

Мнение от Rundev » 30 Яну 2013, 18:58

Искам да възобновя темата,защото предният път някой колега модератор затри темата,дали защото всички с носталгично настроение пишеха отговори доста бързо или просто защото комшията на някой модератор уредбата му сони е свирела повече от неговата незнам :D Незнам защо и на мен ми е диста приятна темата и с носталгия си споням за далечната 98-а година в която си купихме SONY RX88.Беше последен модел на пазара и си споням че 3-4 месеца убеждавах нашите да бъде точно такава уредбата,защото бях я слушал в един приятел и бях омаян от огромния бас(при правилна акустика) и страхотното качество.Споням си че цената и беше около 720 лева(при заплата на нашите около 150 лева) си беше мноооого скъпо. :) На фона на някви kenwood-и и panasonic-ци по корекомите :D за по 400,500 лева,720 за SONY си беше една класа нагоре :) По него време сглобих едни тонколони в час по трудово с благоевградски говорители но неможах да им докарам омажа и до ден днешен.Три баса и две високи на колона,станаха доста стабилно и са ми и те сантиментални и са претърпели стотици купони и мъкнения къде ли не.През ръцете ми са минали много усилватели и уредби включително и ресиивъри и никой неможа да свирне така както SONY-то ги помпи без да ги криви.Колкото душа има уредбата толкова им дава,а тя не е никак малко :) Изключително качествения усилвател в уредбата на базата на STK интеграла незнам как е смятана но не се притеснява нито от ниските омажи на колоните нито от броя колони които и се закачат на двата канала,което е много странно.Като по млад съм изгорил доста уредби в хората където сме ходили по купони от това "кои донесъл тонколона закачили сме я" но не и SONY.Тези мъници помпят помпят здраво здраво и като видят зора след някои и друг час просто започват да насичат звука и ако не ги понамалиш просто се изключват :) Уникално направени!
Многото плюсове на тези уредби обаче имаха и тук таме някой и минус.Дефекта е масов и рядко ще се намери такова сони без тези проблеми в днешно време.Първият дефект беше че понеже небяха направени да намалят баса при яко усилване както "KENWOOD и PANASONIC" а да свирят като за последно всеки път,късат редовно гумите на басите.След това копчетата започнаха да имат свое мнение,натискаш "play" тя ти цъка часовник и много други такива.След това копчето за усилването реши че то решава дали да ти усили или намали независимо в коя посока въртиш :D и накрая дистанционното и то спря.Остана култувият усилвател в нея който след двучасова борба с еквалаизера да го настроя все така продължава да свири страшно силно и качествено.Направих ремонт на апартамента си и продадох последният си усилвател technics който свиреше като дърво с тонколоните ми заради странния омаж и си сложих сонито :) Да обаче вчера съвсем случайно попаднах на голяма оферта за друг модел от култовите модели на сони а именно LBT и съвсем случайно я купих.Сигурно 13 години съм мечтал да имам такава и най накрая домъкнах една такава в къщи :D Преди малко я закачих към въпросните тонколони и въобще не ме разочарова....още по голям бас с много високо качество на звука.Бях донесъл от Англия няколко по стари LBT-та от това но никое несвиреше така с "измислените тонколони" :D Проблема е че и то започвa да страда от стандартният рак на сонитата а именно "натискаш едно,друго става" Някой ако е имал такава или още има и случайно знае как се решава този проблем ще е супер да сподели,понеже знам че много хора ще имат такива проблеми с тези ветерани :) Преди малко усилих да видя за какво става на въпрос.....е няма такова нещо като тези уредби.Униклани!Споделете някоя история и ако вие имате страхотни моменти и сте се кефили на тези мини системи,модели RX88,RX99,RX110AV или LBT-XB60,LBT-XB80AV и ако случайно знаете как се ремонтират кусурите им.:)

Изображение - RX

Изображение - LBT
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT

Мнение от exotique » 30 Яну 2013, 20:01

:bowdown: За горните модели нямам мнение, но 1999 година си купих мини Hi-Fi Sony CMT-Cp1 ... 480лв струваше, бачках цяло лято през ваканцията на една атвомивка, и с половината изкарани пари си я купих :-) 2х 25 вата с дървени колони- обаче по-качествен звук от малка ситема не съм чувал ;-) Все още работи на макс, само копчето за усилване и намаляване се прецака (и диска, но то си е нормално за него) :D

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 31 Яну 2013, 8:56

От 1998г. имам SONY RX90. И до ден днешен си свири супер добре. И колоните са добри, но и усилвателят се държи прилично. Миналата нова година след като изгоря усилвателят, който ползвахме опряхме до резервния вариант - SONY-то! Цяла нощ си свиреше уредбата с 4 самоделни колони с незнаен импеданс и то свиреше на макс! Отделно в по-малки помещения като се събираме въобще не нося друг усилвател и други колони! Даже едно детско тържество в един киносалон озвучавахме с тази уредба и се удивих в помещение с правилна акустика и добра звукоизолация какъв хубав звук може да се постигне от такава малка уредба! И при мен CD-то и копчетата се прецакаха преди 7-8 години.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 31 Яну 2013, 10:22

stocky написа:От 1998г. имам SONY RX90. И до ден днешен си свири супер добре. И колоните са добри, но и усилвателят се държи прилично. Миналата нова година след като изгоря усилвателят, който ползвахме опряхме до резервния вариант - SONY-то! Цяла нощ си свиреше уредбата с 4 самоделни колони с незнаен импеданс и то свиреше на макс! Отделно в по-малки помещения като се събираме въобще не нося друг усилвател и други колони! Даже едно детско тържество в един киносалон озвучавахме с тази уредба и се удивих в помещение с правилна акустика и добра звукоизолация какъв хубав звук може да се постигне от такава малка уредба! И при мен CD-то и копчетата се прецакаха преди 7-8 години.

Няма и да те предаде :) Твоята е черната серия RX70,80,90 са черни но със същия усилвател вътре :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 31 Яну 2013, 13:12

Аз имам RX77 от 99-та година насам....тази уредба е един път...имал съм какво ли не озвучаване и в колата и вкъщи,но по добре балансиран звук не съм чувал (баса е уникален) Страда си от същите детски болести каквито е посочил колегата :) Като работех в Гърция шефовете ми бяха зарязали едно LBT-XB80AV...колко му точих лиги...колко ги карах да ми го продадът,те не та не...не че някога ще го пуснат то беше забравено от бога, цялото прашасало не си знаеше годините които е прекарало там... накрая от многото местене се пръсна комплекта, в единия склад колоните в другия тялото и накрая е поело към боклука :censored: :banghead: когато не съм бил аз в склада...това не са хора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 31 Яну 2013, 21:38

Te тия много модерни бе :mhihi:
Тука из нас се подмята още едно такова корекомско
Изображение
едно такова дето още се ползва и работи безотказно
Изображение
Toва чудо вади невероятно мек и плътен звук все още :shock:
Иначе по въпроса за сонитата
Изображение
Имах доскоро такова докато един наш форумен колега го взе и плати няма и половината пари, но както и да е, аз си купих други техники :winky:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 31 Яну 2013, 22:22

Колега мнението ти не е много по темата,но ще коментирам усилвателя (Сони) от тия години (70-те може би) са железни... имам един Pioneer усилвател,няма нещо на земята което да е видяло по голям тормоз :mhihi:. 4х120W ... дали не е свирил с 4 различни колони с различен омаж....дали не е свирил с 6 колони (отново без значение омовете),дали не е свирил докато едната колона дава късо :mhihi: (пияна история,никой не се усети) поне 1 час свири докато единия канал даваше късо...и се усъзнахме когато вече миришеше непоносимо на кабел и бъкелит :mhihi: .Та и в момента го имам и го свързвам към каквото дойде и....свири като звяр.

п.с. и моето не е много по темата,но ти я отвори :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 31 Яну 2013, 22:30

sean-john написа:Колега мнението ти не е много по темата,но ще коментирам усилвателя (Сони) от тия години (70-те може би) са железни... имам един Pioneer усилвател,няма нещо на земята което да е видяло по голям тормоз :mhihi:. 4х120W ... дали не е свирил с 4 различни колони с различен омаж....дали не е свирил с 6 колони (отново без значение омовете),дали не е свирил докато едната колона дава късо :mhihi: (пияна история,никой не се усети) поне 1 час свири докато единия канал даваше късо...и се усъзнахме когато вече миришеше непоносимо на кабел и бъкелит :mhihi: .Та и в момента го имам и го свързвам към каквото дойде и....свири като звяр.

п.с. и моето не е много по темата,но ти я отвори :mhihi:

Знам, че не бях много по темата, за което се извинявам, но имах нужда да си излея мъката някъде :mhihi:
Аз си бях харесал пък една подобна на гореописаните системи пак на сони, домашна. Може би от края на 90-те години. Модела не го знам и го издирвам, та ако някой го сподели ще съм много благодарен.
Става въпрос за една доста солидна аудиосистема с всякакви глезотии по нея, 4+1 колони, като в основните 2 колони имаше вградени буфери. Самите основни колони бяха високи околометър и половина по спомен.
Един съученик имаше такава, но не поддържам връзка вече с него, а съм мераклия да си намеря такава :)
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 01 Фев 2013, 9:17

Това е въпросното LBT което оня ден си купих колега :lol: Снимката е в началото на темата но не си я видял :) Относно касетофона DUAL,небях виждал и чувал такова нещо че изобщо е произвеждано.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 01 Фев 2013, 18:25

Rundev написа:Това е въпросното LBT което оня ден си купих колега :lol: Снимката е в началото на темата но не си я видял :) Относно касетофона DUAL,небях виждал и чувал такова нещо че изобщо е произвеждано.

Касетофобна е HITACHI тях чувал ли си ги :mhihi:
ии не, първата снимка я видях и не става въпрос за нея
ето за това говорех
Изображение ;)
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2013, 19:14

Е как, те 90% от касетофоните бяха с 2 касетки. Двете не могат да свирят едновременно, целта е да се презаписва. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 01 Фев 2013, 20:27

Днес разхождайки се в мола с щерката реших да и взема за нейната стая една мини уредба и взех това нещо:

Изображение

Прибрахме се в къщи и с нея разопаковахме тя сияе от щастие милата, монтираме включваме и пускаме един диск
с некъкви неини латино парчета.
Тя започва да се кефи а аз не мога да повярвам на ушите си......отвратителен звук, високи няма, блъска некъв бас
ни в клин ни в ракав абе направо трагедия :banghead: Аз като върл фен на Сони направо не мога да повярвам че това
нещо е сътворено от тях. :roll:
Няма го вече старото качесто и за това старите Сонита вървят двойно по скъпо от новите.
Съжалявам за лиричното отклонение но не се сдържах.

П.П.Иначе свети като елха..... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2013, 9:29

Както е казал колегата в първия пост по онова време системата е струвала близо 5 нормални работни заплати. Ако сега си вземеш нещо за 3-4к със сигурност пак ще си доволен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 02 Фев 2013, 10:22

bum_bum написа:Както е казал колегата в първия пост по онова време системата е струвала близо 5 нормални работни заплати. Ако сега си вземеш нещо за 3-4к със сигурност пак ще си доволен :)

За 3-4 к ще унищожа блока от музика :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2013, 12:02

3к ти е приличен рисивър без да е върха на сладоледа. За 4 трудно ще бутнеш блока. :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата