Избор на АТВ
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Избор на АТВ
Здравейте колеги
Знам,че това не е офф роуд форум, но все пак мисля,че някои от вас може да са запознати с тези машинки. Идеята ми е да попитам дали може някой да ми препоръча АТВ за около 2000лв 2-ра ръка (нямам никаква реална представа колко струват) трябва ми основно за разходки из гората, нито ще го вкарвам в калища нито ще катеря стръмни баири с него. просто каране за кеф

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Избор на АТВ
Одавна не следя пазара, но въпреки това, с този бюджет, неможе да очакваш много. Моят съвет е да приготвиш поне двойно, иначе ще вземеш китайска или много строшена машина. Освен това при АТВ-тата има известно разнообрзие. Какво търсиш - автоматик, с ръчни, само на задно или 4х4, каква кубатура? Насочил ли си се към модел? Ако харесаш нещо го постни - както казах не следя пазара, но имам впечатления от доста модели особено спортните.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
До 2 000лв. само китайско.
Зонгшен, Башан, Шинераи и т.н. те са все еднавки с различни имена.
Както каза колегата над мен поне двойно в лева приготви
За тези пари ще вземеш китайско, дето не че са лоши (особенно от към двигател), но бързо ще ти умалее и ще искаш по-голямо.
Зонгшен, Башан, Шинераи и т.н. те са все еднавки с различни имена.
Както каза колегата над мен поне двойно в лева приготви

За тези пари ще вземеш китайско, дето не че са лоши (особенно от към двигател), но бързо ще ти умалее и ще искаш по-голямо.

- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Колега за 2000лв освен Yamaha Grizzly 350 друго не виждам дали ще вземеш, даже и нея малко трудно ще я намериш за тези пари. Тя е 4х4, 350 куб.см с въздушно охлаждане с полуавтоматични скорости, т.е. ти си ги включваш, но нямаш съединител и предния мост не се изключва. Какво да ти кажа, освен че за първо АТВ е добре и горе - долу върви. А и на теб щом ще ти е за возене няма да имаш проблем. Занимавам се много отдавна с мотори и мога да ти кажа някои работи, ако те интересуват. и последно да ти кажа, че един път влезеш ли в калта няма излизане, не че ще затънеш, а че няма да искаш да спираш да го караш АТВ-то. Още на първата година ще му свикнеш и ще ти омалее. Ще искаш още и още по мощно със лебедки и бавни скорости и много други глезотии по него. Айде стига съм писал, че ме чакат в кафето. Успех с избора и да се похвалиш, че сезона на калта го откриваме след 1-2 седмици. Пиши ми, ако ти трябва помощ.
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Горе долу почвам да добивам представа за нещата, просто изобщо нямам представа какво точно търся. защото наскоро се зарибих и реших,че може да си взема една машинка да си се разкарвам 1-2 пъти месечно из плянките, даже не ми трябва да катери някакви баири хаха да не говорим,че още не съм събрал пари... ако ще правя инвестиция ще е около май месец 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много? 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много?
Едно от най-добрите АТВ-та 4х4.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много?
Първата снимка на обявата не е на поларис а на арктик кет дизел. За кое от двете става въпрос? Щото полариса не е дизел.
Ако питаш за арктик кета - ако мислиш да теглиш някакво мини ремарке, лопати за сняг или паднали дървета - ок. Иначе според мен няма да си очарован от вървежа въпреки голямата кубатура.И като гледам снимките е за нови предни гуми. Полариса върви доволно, малко е проблемен откъм части.
Със хубави гуми и двете атв-та ще се справят с кал и трудни терени. Но имай предвид ,че техниката на каране е от голямо значение при преминаване на препятстия. Не е само до машина.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много?
Първата снимка на обявата не е на поларис а на арктик кет дизел. За кое от двете става въпрос? Щото полариса не е дизел.
Ако питаш за арктик кета - ако мислиш да теглиш някакво мини ремарке, лопати за сняг или паднали дървета - ок. Иначе според мен няма да си очарован от вървежа въпреки голямата кубатура.И като гледам снимките е за нови предни гуми. Полариса върви доволно, малко е проблемен откъм части.
Със хубави гуми и двете атв-та ще се справят с кал и трудни терени. Но имай предвид ,че техниката на каране е от голямо значение при преминаване на препятстия. Не е само до машина.
Да зеления имах в предвид, а би ли ми казал няколко модела, които приличат на Поларис Спортсман? Не искам да е бавна, машината, не ми трябва да дърпане на дървета. За чистене на сняг с лопата и за някакво мини ремарке мисля че може да се ползва от време на време. Не ме вълнува дали е бензин или е дизел, няма да се кара всеки ден просто за фън е. Но не искам да е някакво малко АТВ, малко по голямо е по добре за мен, с минимум 700 куб.см.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Krasimir19 написа:
Да зеления имах в предвид, а би ли ми казал няколко модела, които приличат на Поларис Спортсман? Не искам да е бавна, машината, не ми трябва да дърпане на дървета. За чистене на сняг с лопата и за някакво мини ремарке мисля че може да се ползва от време на време. Не ме вълнува дали е бензин или е дизел, няма да се кара всеки ден просто за фън е. Но не искам да е някакво малко АТВ, малко по голямо е по добре за мен, с минимум 700 куб.см.
Аз ако исках да е бързо + 4х4 + добре изглеждащо бих взел Can Am Renegade 800Х, всъщнос и без тея критерии ако цената нямаше значение пак го избирах него

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:Krasimir19 написа:
Аз ако исках да е бързо + 4х4 + добре изглеждащо бих взел Can Am Renegade 800Х, всъщнос и без тея критерии ако цената нямаше значение пак го избирах него
Няма обява за този модел в мобилето. А ако си внеса АТВ от чужбина нещо трябва ли да плащам за него в Бг? Доколкото знам на АТВ/тата не са им позволени регистрации на територията на Бг.
п.п Това ли е колега http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27afx3 ?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Krasimir19 написа:BMW_RIDER написа:Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много?
то други дизели освен арктика май-няма.
Иначе от моделите 4х4
BRP Renegade 800 това се води най-бързото, но е и доста скъпо и дизайна му ако питаш мене е малко паркетен.
Kawasaki brute force 750 - такова съм го изправял и карал на задни гуми от газ само. така ,че за работно върви.
Yamaha grizzly 700 - също вариант, малко по леко и пъргаво е от останалите, но е само с един цилиндър.
Но като ти е само за фън, не виждам за какво ти е 4х4 атв.
Това което ти трябва е kawasaki v-force 700- много разпространен модел в БГ - На практика е средно между спортно и работно. По-голямо и по високо е от класическите "кросови" спортни които са със скорости. Това е автоматик и е доста по масивно. Само на задно е, но съм го виждал с достатъчно "луд" зад кормилото да минава от места през които тия с 4х4 се опулват. Понеже си е масов модел лесно ще намериш някой с генерации филтри и т.н. - вади много як звук и върви повече от което и да е работно атв(само за ренегада не съм сигурен.) По същата причина и частите по-лесно се намират. Има си и косури - любимия ми е ,че като му завариш газта като хората харчи над 20/100.

- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
vankata8384 написа:Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.
Благодаря ви колеги! Когато взема АТВ непременно ще се похваля с първите кални снимки. А някакви здрави екипи нещо? И каска за главата, то е ясно че ще падам много се обръщали тези АТВ-та

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Krasimir19 написа:vankata8384 написа:Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.
Благодаря ви колеги! Когато взема АТВ непременно ще се похваля с първите кални снимки. А някакви здрави екипи нещо? И каска за главата, то е ясно че ще падам много се обръщали тези АТВ-та. Та да попитам за магазини някакви за качествени екипи за АТВ и каски, поне малко да се защитя. Никога не съм карал преди мотор или АТВ, сега като си взема ще ми е за първи път. Та си мисля в началото докато свикна ще карам като бабичка
а после....гаазззз
Екипа за АТВ е като екипа за кросов/ендуро мотор, само съм виждал примерно специализирани ботуши за работни АТВ-та, ама са рядкост. Така ,че търсиш по магазините наред. Или искаш лист с конкретни марки? Темата е обширна. Така ,че най-добре като се решиш сериозно пиши, ще помагам с огледите и избора на екип.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2