Избор на АТВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320Д
Мечтае да кара: 320 е46 М3

Избор на АТВ

Мнение от RoyJones » 17 Фев 2013, 18:15

Здравейте колеги :) Знам,че това не е офф роуд форум, но все пак мисля,че някои от вас може да са запознати с тези машинки. Идеята ми е да попитам дали може някой да ми препоръча АТВ за около 2000лв 2-ра ръка (нямам никаква реална представа колко струват) трябва ми основно за разходки из гората, нито ще го вкарвам в калища нито ще катеря стръмни баири с него. просто каране за кеф :help: :bchug:
If you are first-you are first... if you are second-you are nothing!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Избор на АТВ

Мнение от BMW_RIDER » 17 Фев 2013, 19:38

Одавна не следя пазара, но въпреки това, с този бюджет, неможе да очакваш много. Моят съвет е да приготвиш поне двойно, иначе ще вземеш китайска или много строшена машина. Освен това при АТВ-тата има известно разнообрзие. Какво търсиш - автоматик, с ръчни, само на задно или 4х4, каква кубатура? Насочил ли си се към модел? Ако харесаш нещо го постни - както казах не следя пазара, но имам впечатления от доста модели особено спортните.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 17 Фев 2013, 20:33

До 2 000лв. само китайско.
Зонгшен, Башан, Шинераи и т.н. те са все еднавки с различни имена.
Както каза колегата над мен поне двойно в лева приготви ;)
За тези пари ще вземеш китайско, дето не че са лоши (особенно от към двигател), но бързо ще ти умалее и ще искаш по-голямо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 17 Фев 2013, 20:42

Колега за 2000лв освен Yamaha Grizzly 350 друго не виждам дали ще вземеш, даже и нея малко трудно ще я намериш за тези пари. Тя е 4х4, 350 куб.см с въздушно охлаждане с полуавтоматични скорости, т.е. ти си ги включваш, но нямаш съединител и предния мост не се изключва. Какво да ти кажа, освен че за първо АТВ е добре и горе - долу върви. А и на теб щом ще ти е за возене няма да имаш проблем. Занимавам се много отдавна с мотори и мога да ти кажа някои работи, ако те интересуват. и последно да ти кажа, че един път влезеш ли в калта няма излизане, не че ще затънеш, а че няма да искаш да спираш да го караш АТВ-то. Още на първата година ще му свикнеш и ще ти омалее. Ще искаш още и още по мощно със лебедки и бавни скорости и много други глезотии по него. Айде стига съм писал, че ме чакат в кафето. Успех с избора и да се похвалиш, че сезона на калта го откриваме след 1-2 седмици. Пиши ми, ако ти трябва помощ.

Потребител
Аватар
Кара: 320Д
Мечтае да кара: 320 е46 М3

Мнение от RoyJones » 23 Фев 2013, 17:52

Горе долу почвам да добивам представа за нещата, просто изобщо нямам представа какво точно търся. защото наскоро се зарибих и реших,че може да си взема една машинка да си се разкарвам 1-2 пъти месечно из плянките, даже не ми трябва да катери някакви баири хаха да не говорим,че още не съм събрал пари... ако ще правя инвестиция ще е около май месец :bchug:
If you are first-you are first... if you are second-you are nothing!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 24 Фев 2013, 16:58

Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много? :lol:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 24 Фев 2013, 17:09

Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много? :lol:

Едно от най-добрите АТВ-та 4х4.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2013, 19:33

Krasimir19 написа:Най на пред да се извиня на колегата че му използвам темата! Та виждам че тук има разбиращи и занимаващи се колеги с АТВ, та да ви попитам за информация относно този модел АТВ в http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=275p2p поврежда ли се често, дефекти нещо. И как се справя в калта? Например да потъне доволно, да може да си се измъкне, аз че ще търся с лебедка то е ясно. Просто ме интересува как се държи това нещо като за АТВ, бива ли го? И последен въпрос, бяга ли много? :lol:

Първата снимка на обявата не е на поларис а на арктик кет дизел. За кое от двете става въпрос? Щото полариса не е дизел.
Ако питаш за арктик кета - ако мислиш да теглиш някакво мини ремарке, лопати за сняг или паднали дървета - ок. Иначе според мен няма да си очарован от вървежа въпреки голямата кубатура.И като гледам снимките е за нови предни гуми. Полариса върви доволно, малко е проблемен откъм части.

Със хубави гуми и двете атв-та ще се справят с кал и трудни терени. Но имай предвид ,че техниката на каране е от голямо значение при преминаване на препятстия. Не е само до машина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 24 Фев 2013, 21:08

BMW_RIDER написа:

Първата снимка на обявата не е на поларис а на арктик кет дизел. За кое от двете става въпрос? Щото полариса не е дизел.
Ако питаш за арктик кета - ако мислиш да теглиш някакво мини ремарке, лопати за сняг или паднали дървета - ок. Иначе според мен няма да си очарован от вървежа въпреки голямата кубатура.И като гледам снимките е за нови предни гуми. Полариса върви доволно, малко е проблемен откъм части.

Със хубави гуми и двете атв-та ще се справят с кал и трудни терени. Но имай предвид ,че техниката на каране е от голямо значение при преминаване на препятстия. Не е само до машина.

Да зеления имах в предвид, а би ли ми казал няколко модела, които приличат на Поларис Спортсман? Не искам да е бавна, машината, не ми трябва да дърпане на дървета. За чистене на сняг с лопата и за някакво мини ремарке мисля че може да се ползва от време на време. Не ме вълнува дали е бензин или е дизел, няма да се кара всеки ден просто за фън е. Но не искам да е някакво малко АТВ, малко по голямо е по добре за мен, с минимум 700 куб.см. :)

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 24 Фев 2013, 21:14

Krasimir19 написа:
Да зеления имах в предвид, а би ли ми казал няколко модела, които приличат на Поларис Спортсман? Не искам да е бавна, машината, не ми трябва да дърпане на дървета. За чистене на сняг с лопата и за някакво мини ремарке мисля че може да се ползва от време на време. Не ме вълнува дали е бензин или е дизел, няма да се кара всеки ден просто за фън е. Но не искам да е някакво малко АТВ, малко по голямо е по добре за мен, с минимум 700 куб.см. :)

Аз ако исках да е бързо + 4х4 + добре изглеждащо бих взел Can Am Renegade 800Х, всъщнос и без тея критерии ако цената нямаше значение пак го избирах него :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 24 Фев 2013, 21:20

Bavarcho написа:
Krasimir19 написа:

Аз ако исках да е бързо + 4х4 + добре изглеждащо бих взел Can Am Renegade 800Х, всъщнос и без тея критерии ако цената нямаше значение пак го избирах него :twisted:

Няма обява за този модел в мобилето. А ако си внеса АТВ от чужбина нещо трябва ли да плащам за него в Бг? Доколкото знам на АТВ/тата не са им позволени регистрации на територията на Бг.

п.п Това ли е колега http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27afx3 ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2013, 21:30

Krasimir19 написа:
BMW_RIDER написа:

то други дизели освен арктика май-няма.

Иначе от моделите 4х4
BRP Renegade 800 това се води най-бързото, но е и доста скъпо и дизайна му ако питаш мене е малко паркетен.
Kawasaki brute force 750 - такова съм го изправял и карал на задни гуми от газ само. така ,че за работно върви.
Yamaha grizzly 700 - също вариант, малко по леко и пъргаво е от останалите, но е само с един цилиндър.

Но като ти е само за фън, не виждам за какво ти е 4х4 атв.
Това което ти трябва е kawasaki v-force 700- много разпространен модел в БГ - На практика е средно между спортно и работно. По-голямо и по високо е от класическите "кросови" спортни които са със скорости. Това е автоматик и е доста по масивно. Само на задно е, но съм го виждал с достатъчно "луд" зад кормилото да минава от места през които тия с 4х4 се опулват. Понеже си е масов модел лесно ще намериш някой с генерации филтри и т.н. - вади много як звук и върви повече от което и да е работно атв(само за ренегада не съм сигурен.) По същата причина и частите по-лесно се намират. Има си и косури - любимия ми е ,че като му завариш газта като хората харчи над 20/100. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 25 Фев 2013, 0:42

Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 26 Фев 2013, 22:32

vankata8384 написа:Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.

Благодаря ви колеги! Когато взема АТВ непременно ще се похваля с първите кални снимки. А някакви здрави екипи нещо? И каска за главата, то е ясно че ще падам много се обръщали тези АТВ-та :mhihi: . Та да попитам за магазини някакви за качествени екипи за АТВ и каски, поне малко да се защитя. Никога не съм карал преди мотор или АТВ, сега като си взема ще ми е за първи път. Та си мисля в началото докато свикна ще карам като бабичка :lol: а после....гаазззз :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 26 Фев 2013, 23:24

Krasimir19 написа:
vankata8384 написа:Kawasaki - то дето казва колегата е с V-образен двигател 700куб.см. Много върви това животно, уникално е. АТВ - та могат да се регистрират колега, нямат проблем, стига да има документ за регистрация. Да не те лъжат някои, да ти каже, че имат фарове и може да се регистрира. Братовчед ми има две АТВ - та Сузуки 700 куб.см. със фарове, стопове, багажник отпред и отзад, километраж, едното даже има стойка за пушка и не могат да се регистрират. Трябва да има съответния документ за регистрация. Успех с покупката и да се похвалиш със снимки. Може да питаш и на л.с. ако имаш въпроси.

Благодаря ви колеги! Когато взема АТВ непременно ще се похваля с първите кални снимки. А някакви здрави екипи нещо? И каска за главата, то е ясно че ще падам много се обръщали тези АТВ-та :mhihi: . Та да попитам за магазини някакви за качествени екипи за АТВ и каски, поне малко да се защитя. Никога не съм карал преди мотор или АТВ, сега като си взема ще ми е за първи път. Та си мисля в началото докато свикна ще карам като бабичка :lol: а после....гаазззз :twisted:

Екипа за АТВ е като екипа за кросов/ендуро мотор, само съм виждал примерно специализирани ботуши за работни АТВ-та, ама са рядкост. Така ,че търсиш по магазините наред. Или искаш лист с конкретни марки? Темата е обширна. Така ,че най-добре като се решиш сериозно пиши, ще помагам с огледите и избора на екип.

Следваща

Назад към Извън Темата