Съвет за ударена кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Съвет за ударена кола

Мнение от Мордехай » 18 Фев 2013, 0:51

Здравейте Колеги, имаме малко неприятна случка, колата попадна в неподходящи ръце, шофьорът заспа и я удари в бетонни блокове в Румъния, няма да обяснявам, че ми е тежко и на мен и на съдружника ми. Колата беше много хубава и запазена, на малко километри и с много екстри. Купена беше много изгодно и с колегата се чудиме дали да я възстановят или да я дадем за части. Възстановяването е около десетина хиляди лева, но и двамата се съмняваме, че всичко ще е по старому. Освен тези снимки, на които се вижда какво е ударено, трябва да кажа и че диференциала е ударен и счупен отдолу. Калници и капак - алуминиеви, радиатори, фарове, предни джанти - всичко е леш. Та, дайте някой съвет...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за ударена кола

Мнение от Мордехай » 18 Фев 2013, 0:54

Ето още.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 18 Фев 2013, 0:56

И още.

Потребител
Аватар
Кара: e36 e39
Мечтае да кара: само дизел

Мнение от gringo75 » 18 Фев 2013, 1:12

кои аербеци са шайзе :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 18 Фев 2013, 1:21

Само шофьорския.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 18 Фев 2013, 1:34

Mobile.bg продаваш я цяла - за части , за масти коѝ каквото иска да я прави. Прибираш парите от застраховката Каско , и взимаш друга. Дори и да я направиш кефа няма да е същият , все нещо ще те яде отвътре , че нещо не е наред. Тоя филм съм го играл веднъж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 18 Фев 2013, 9:37

+1

махайте я по възможност както е казал колегата цяла. Търсене има ще я вземат.
Ако успеете да се преборите със застрахователите взимате парите от тях и така!

Колкото и да се прави и връща към живот ... няма да е същата най-малкото винаги ще си подозрителен дали нещо не е било претупано при ремонтите.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 18 Фев 2013, 10:55

Колега поне от това което се вижда колата не е със нарушена геометрия и може да се оправи без проблем ще стане като преди :yes: Има вече и доста части втора употреба във форума като брони,калници и т.н за Е60 частите ще ти излезнат към 2-3 000лв. боя 1000лв и труд 1000 общо 5 000лв и джантите не ги хвърляй с едно изправяне и са като нови ;)

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 18 Фев 2013, 11:13

^ 2-3000 лв. за това което се вижда като потрошено дори и с китайски части не може да се постигне като цена за Е60 :mhihi:

А кола, която е ударена, никога не е същата като преди това... Аз лично с такъв удар бих я продала... :confused:
По-добре се огледайте за друга с подобни екстри и състояние.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 18 Фев 2013, 19:37

kOnPuBkA написа:^ 2-3000 лв. за това което се вижда като потрошено дори и с китайски части не може да се постигне като цена за Е60 :mhihi:

А кола, която е ударена, никога не е същата като преди това... Аз лично с такъв удар бих я продала... :confused:
По-добре се огледайте за друга с подобни екстри и състояние.

Твоята съм 100 % сигурен ,че никога не е удряна :mhihi: както и на 99% от форума.
Иначе колата точно за 2000-3000 к няма да я познаеш...
Бих се съгласил само с това ,че удряна ли е няма как да е същата колта на 100% :yes:
Изображение

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 18 Фев 2013, 19:51

.::Братоев::. написа:Твоята съм 100 % сигурен ,че никога не е удряна :mhihi: както и на 99% от форума.
Иначе колата точно за 2000-3000 к няма да я познаеш...
Бих се съгласил само с това ,че удряна ли е няма как да е същата колта на 100% :yes:

Моята дали е удряна или не, не е тема на разговора, нито те вълнува теб, нито някъде се твърди е или не е :winky:

Въпросът е конкретно за тази кола... А ако успееш да оправиш за 2-3 хиляди тази кола, с този удар (с оригинални части), аз лично бих ти ги дала тези пари, ако бях на мястото на колегата ;)

А от такива като теб бих искала да видя някоя конкретна оферта за части, да видим докъде ще я докараме с 2-3 хиляди лева... Ей така като форумен експеримент.
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 18 Фев 2013, 20:46

kOnPuBkA написа:Въпросът е конкретно за тази кола... А ако успееш да оправиш за 2-3 хиляди тази кола, с този удар (с оригинални части), аз лично бих ти ги дала тези пари, ако бях на мястото на колегата ;)

По добре замълчи и не се излагай повече :mhihi: Както ти каза колегата когато с двете си ръчички оправиш една колата тогава ела тук да си пускаш "компетентното" мнение....

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 18 Фев 2013, 20:54

Хайде малко по-леко с изказванията!
Изображение

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 18 Фев 2013, 21:00

ilia1984 написа:По добре замълчи и не се излагай повече :mhihi: Както ти каза колегата когато с двете си ръчички оправиш една колата тогава ела тук да си пускаш "компетентното" мнение....

Пич, с двете си ръчички не можете да произведете части за кола, колкото и да сте компетентни :winky:
Казах дайте ми конкретни оферти за частите на тая кола, за тези пари които споменавате, като тотал за ремонта й.

Дали ще се излагам е мое решение, както и дали ще мълча, а колко съм компетентна няма как да знаеш :winky:
Не знаеш от кой ръкав изскача зайчето, не ме гледай че съм жена...
Та така, чакам конкретно по въпроса оферти, не разкази за моята кола и за компетентността ми.
Дайте да помогнете на колегата, не да квалифицирате жени зад монитора :)
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 18 Фев 2013, 21:06

За 3000 лева няма начин.
Аз съм сменял на едното Е60 въпреки че нямаше нужда чак от смяна,но с добри връзки в доверения сервиз предпочетох смяна с нови,та сменял съм преден десен калник,предна дясна врата,праг,2 джанти,биалетки,шарнири,тампони на предна стабилизираща шанга,боядисване на врата,калник,предна броня и праг--ако автора се интересува на лични да му кажа колко излиза.
А тук има още два фара,еърбег,ляв калник,предна броня тотал,капак,казанче с помпа течност чистачки,хидравликата ще се провери,окачването ,кори под двигателя,ключалки капак,жило,дясно бомбе с амортесьор са съмнителни,диференциал,някой датчик отпред зад бронята ще изскочи сигурно--е как да стане за 2-3 бона??????
Така че дамата е права.
Айде сега някой мене да ми каже да не знам много точно за такъв удар.

Следваща

Назад към Извън Темата