Отново измама...четете за да не се опарите
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Отново измама...четете за да не се опарите
Здравейте колеги,вече за 2ри път ми се налага да отварям подобна тема за да може повече хора да са информирани и да не се опарят.Аз естествено не им се вързах на куката но ще ви разясня схемата която се върти предимно с наивни български девойки които не вдяват много много от компютри.В продавалника има цяла тема само с девойчета опарено по тоя начин та дори и като казах на майка ми и тя каза че се е прецакала по същия начин!!!Та схемата е следната:
Продавах един телефон като го бях пуснал във форума,в продавалника и разни други подобни.След няколко дена получавам съобщение от някъв "уж" американец които ме пита дали телефона още се продава,при което му отговарям че още е наличен и му дадох IBAN адреса за да осъществим сделката.Тои каза че ще се свърже с банката и те щели да се свържат с мен за подробностите.Аз го питах закво иска телефон от БГ като с доставката ще му дойде по скъп от Америка,тои отговори че имало много ментета и го искал за брат си та тряаало да го праря до НИГЕРИЯ.Дотук всичко изглеждаше наред.След няма и 20-30 минути след като му пратих e-mail-a получавам съобщение от BankOfAmerica в което пише че тои бил превел в банката сумата обаче аз трябва да пратя стоката и да им изпратя на МАСКИРАН e-mail копие от пощенската разписка.E-maila изглежда така:transfer_servicecare@accountant.com обаче като сложих курсора на мишката върху него изглежда по съвсем различен начин:boa_remittance@mail2usa.com Точно като видях на какъв e-mail трябва да пратя разписката и ми светна лампата за какво иде реч.Обаче аз като почтен българин реших да му сипя малко манджа да си хапне-принтирах си една фактура,попълних я и даже сложих касова бележка от винетката която си бях купил същия ден даже цената и датата съвпадаха
и му казах че съм пратил стоката и също така копието на банката.Отново получих съобщение от BankOfAmerika в което пише че парите били преведени и до 2-4 работни дни ще ги получа.Обаче се минаха ден два и тоя опекан мошенник не ми пише нищо.Помислих си че тоя се е усетил че го ебавам и са се отказали да ме ментят.Да ама НЕ.Прибирам се неска и си отварям пощата при което виждам че ми е писал следното съобщение:Дрън дрън брат ми в НИГЕРИЯ получи телефона и е в добро състояние,какво стана с превода,получи ли си парите.При това съобщение за малко да легна под масата от смях
и в същото време отново получавам съобщение от BankOfAmerica със заглавие: Customer-Care Service***GREAT PROBLEM*** отново ме напуши на смях обаче като прочетох съобщението останових че тия педали не са се отказали и ся понеже било международна транзакция трябвало да пратя на същия човек на които пратих телефона в Нигерия остатъка от сумата до 500$ понеже тва било минимума за международна транзакция.За тела трябваше 170$ да получа та до 500 начи трябвало да преведа 330$ на тоя мошенник за да може да си получа цялата сума от 500$.Та общо взето дотук стигнахме и ще продължа да ги пускам по пързалката тия тъпанари поне малко да се забавлявам.
И внимавайте много за такива дребни мишки-има няколко начина по които се познават тия работи:
1вото е маскирания е-маил
2рото е мега некъдърното писане ужким от BankOfAmerica
При интерес мога да постна всички е-mail-и от въпросния човек и от "БАНКАТА" за да видете за какво иде реч.Нека повече хора прочетат тая тема за да има по малко изгорели с телефони ДВД-та камери и прочие.Със здраве колега и умната!

Продавах един телефон като го бях пуснал във форума,в продавалника и разни други подобни.След няколко дена получавам съобщение от някъв "уж" американец които ме пита дали телефона още се продава,при което му отговарям че още е наличен и му дадох IBAN адреса за да осъществим сделката.Тои каза че ще се свърже с банката и те щели да се свържат с мен за подробностите.Аз го питах закво иска телефон от БГ като с доставката ще му дойде по скъп от Америка,тои отговори че имало много ментета и го искал за брат си та тряаало да го праря до НИГЕРИЯ.Дотук всичко изглеждаше наред.След няма и 20-30 минути след като му пратих e-mail-a получавам съобщение от BankOfAmerica в което пише че тои бил превел в банката сумата обаче аз трябва да пратя стоката и да им изпратя на МАСКИРАН e-mail копие от пощенската разписка.E-maila изглежда така:transfer_servicecare@accountant.com обаче като сложих курсора на мишката върху него изглежда по съвсем различен начин:boa_remittance@mail2usa.com Точно като видях на какъв e-mail трябва да пратя разписката и ми светна лампата за какво иде реч.Обаче аз като почтен българин реших да му сипя малко манджа да си хапне-принтирах си една фактура,попълних я и даже сложих касова бележка от винетката която си бях купил същия ден даже цената и датата съвпадаха

1вото е маскирания е-маил
2рото е мега некъдърното писане ужким от BankOfAmerica
При интерес мога да постна всички е-mail-и от въпросния човек и от "БАНКАТА" за да видете за какво иде реч.Нека повече хора прочетат тая тема за да има по малко изгорели с телефони ДВД-та камери и прочие.Със здраве колега и умната!

Re: Отново измама...четете за да не се опарите
На мен са ми писали най малко 5 пъти такива образи и всеки път ги игнорирам
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не случайно половината неща в Ибей пише, че не се пращат до Нигерия 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Видя ли некадърен англииски и пише ли нигерия не си правя труда да чета повече...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А преди години имаше някакви имейли с това, че ти пише еди коя си за помощ. Тя е затворник еди къде си, но баща и е президент, цар, крал или каквото си изберете там на някоя държава, но е свален от поста. Та тя има завещани някакви много големи суми пари и ви предлага да вземете процент от тях след като разбира се помогнете там с нещо. Трябваше май да си правите данните и някаква сметка, на която да преведат парите.
Може и да бъркам леко точните детайли, но нещо такова беше. Някой дали е разбирал в крайна сметка с тези мейли каква е измамата? Търговия с лични данни, карат те да превеждаш някакви пари за помощ или какво?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Тая схема е минимум на 5 години, има доста писано из форумите...
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Аз освен в продавалника другаде не намерих инфо,те тия измамници от там си избират "покупките".Както и да е,колкото повече хора са информирани толкова по-добре! 

Какво съвпадение
Току що получавам mail от някакъв съвестен гражданин на Сирия
Ето и текста

Ето и текста
Hello,
I am in receipt of your email and I also thank you for the provided information about your car. Am sorry I can't call you or receive calls at this moment based on the nature of security here in my country Syria but I will make out time and call you on a secured line if the need arises. The car is just a minor objective of contacting you but I will buy it at your own asking price. I will appreciate, if you will reserve the the car for at least two weeks and remove the advert on the site. My major priority of contacting you is to propose a deal that requires immediate and swift execution. I will provide you all the necessary detail about me once trust is established between us. Please read thoroughly and get back to me but you have the obligation to decline if you are no t interested.
I am a Syrian industrialist and a member of Syrian business men council In Damascus. My family is under the threat of President Bashar al-Assad for our resolute support for a true democratic Government in Syria.
Due to the current President Bashar al-Assad protest in the country as you can find out in this websitehttp://www.telegraph.co.uk/news/ ... ast/syria/. Many families are running for their dear lives as soldiers are killing civilians, women and children. I want to bring to your notice that I have in my possession the sum of (Twenty Million five hundred thousand dollars) $20,500,000 in my possession. This is the money I have saved for my entire life as an industrialist and I have it stored in my house because putting money in a bank could be a very big risk in a country like ours .
I have secured this money in a box and have consulted an envoy here in Damascus who will help me in moving my box out of Syria for safe keeping and possible investment. This is why am in keen need of a Reliable and Trust worthy person who will receive the box, secure and protect it till my arrival which should be soon. I have to take this chance because, I have no other alternative but to trust somebody .Am an orphan with no brother or sister so I cannot risk my life here to avoid an end to my family lineage.
All I have is my wife, my daughter and son. They deserve a decent life since I want them to grow up in a peaceful environment. I will relocate to your country with my family and invest the money in accordance with law, your advice and assistance. We can work together and achieve a better future for our families. Please you will have to take note that the envoy is not aware that my box contains money and this is for security reasons.
All I ask is permit me register the consignment in your name as family treasure and you are expected to retrieve it once it's in Europe. There will be no risk in this deal; I have made the necessary arrangement the safe delivery of the consignment box to your preferred location. I will assume you are capable of handling a deal of this magnitude and also trust you to maintain absolute secrecy and confidentiality to protect this great achievement. In less than 4 days the box should be in your possession if you are swift on your part .Beware, I have taken precautionary measures to secure the money. The box is coded with high security gadget and am the only one that has the right combination to unlock it. You will be entitled to 20% of the total sum of $20,500,000 while 80% will be mine. I will give you 20% of the money and 80% for me. I believe this is a fair deal. Write me back at (almzawakk@yahoo.com) for more details
Full name ..............................
Full address .......................................
Direct phone number................
Occupation............................
Scanned copy of your ID.
I anticipate your positive response and on receipt of your information I will provide you with further details. We don't have the luxury to waste time so kindly respond ASAP.
Best regards
Khaled Al Mzawak
Date: Wed, 13 Mar 2013 20:45:18 +0200
Subject: Re: cars.bg - запитване за BMW X5 Sportpacket

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Явно е пълно с такива въшкари но ми е интересно кои им се връзва на тия,човек трябва да е много наивен да повярва на разни надхвърлящи очакванията сделки и цифри с много нули+некадърно написани e-mail-и

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
BMWACSCHNITZER написа:Явно е пълно с такива въшкари но ми е интересно кои им се връзва на тия,човек трябва да е много наивен да повярва на разни надхвърлящи очакванията сделки и цифри с много нули+некадърно написани e-mail-и![]()
колега повярвай ми има всякакви хора и се връзват..ако не се връзваха,дали щяха да продължават да го правят?

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Навремето попаднах на форум специално направен за борба с нигерийските измами, идеята му е колкото се може повече хора да се правят на заинтересовани както е направил колегата и да им губят времето на тия маимуни. По-малко време за тях по-малко измамени.
Та там имаше снимки и всякаква кореспонденция, освновно гаври с тях. Доста можеш да се позабавляваш с тях когато повярват, че могат да земат пари от теб.
Та там имаше снимки и всякаква кореспонденция, освновно гаври с тях. Доста можеш да се позабавляваш с тях когато повярват, че могат да земат пари от теб.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Аз още си го пускам по пързалката и тоя явно ми вярва,ся ми иска да му пратя 330$ по western union и се чуд как да го метна.
Най много ме изкефи тва че брат му получил телефона
ше му пожелая с здраве да си го ползва !!!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Туко що дойде на имейла ми
Greeting to you,
I know that this letter may be a very big surprise to you, I just came across your email contact from my personal search, I’m a business woman from France dealing with gold exportation here in Republic of Faso. I was diagnosed with ovarian cancer disease which doctors have confirmed that i have just few days to leave, Now that I’m ending the race like this, without any family members and no child, I have decided to hand over the sum of ($7.5million) that I have in my account to you for the help of orphanage homes/the needy once in your location to fulfill my wish on earth. You may be wondering why I chose you. But someone lucky has to be chosen according to the revelation I heard after my prayers today.
But before handing over my data’s to you, kindly assure me that you will take only 50% of the money and share the rest to orphanage homes/the needy once, response quickly to enable me forward you the bank contact details and my valid International passport now that I have access to internet before it will be too late as the bank is aware of my decision over the fund and awaiting for whom I will instruct to contact them forward a scanned copy of my valid international passport for their confirmation, Note that it will only cost you for change of ownership according to the bank, and please don’t be discouraged about the change of ownership because at this stage if no one apply for the money it will go to bank treasury when I’m gone and they will not use it to help the needy once to fulfill my wish,
Remain Bless
Mrs.N.Marois

Greeting to you,
I know that this letter may be a very big surprise to you, I just came across your email contact from my personal search, I’m a business woman from France dealing with gold exportation here in Republic of Faso. I was diagnosed with ovarian cancer disease which doctors have confirmed that i have just few days to leave, Now that I’m ending the race like this, without any family members and no child, I have decided to hand over the sum of ($7.5million) that I have in my account to you for the help of orphanage homes/the needy once in your location to fulfill my wish on earth. You may be wondering why I chose you. But someone lucky has to be chosen according to the revelation I heard after my prayers today.
But before handing over my data’s to you, kindly assure me that you will take only 50% of the money and share the rest to orphanage homes/the needy once, response quickly to enable me forward you the bank contact details and my valid International passport now that I have access to internet before it will be too late as the bank is aware of my decision over the fund and awaiting for whom I will instruct to contact them forward a scanned copy of my valid international passport for their confirmation, Note that it will only cost you for change of ownership according to the bank, and please don’t be discouraged about the change of ownership because at this stage if no one apply for the money it will go to bank treasury when I’m gone and they will not use it to help the needy once to fulfill my wish,
Remain Bless
Mrs.N.Marois
BMWACSCHNITZER написа:Аз още си го пускам по пързалката и тоя явно ми вярва,ся ми иска да му пратя 330$ по western union и се чуд как да го метна.Най много ме изкефи тва че брат му получил телефона
![]()
ше му пожелая с здраве да си го ползва !!!
кажи му че можеш да му изпратиш парите, но в бг уестърн юниън искат той първо да ти изпрати $30 за да се докаже като легитимен уестърн юниън клиент. като ги получиш, ще му изпратиш $360 (неговите 330 плюс тези 30 дето ти ги е пратил) за да сте квит и за да е коректно

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2