За или против плоския данък

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

плосък данък

за
34
60%
за, но трявбва да се увеличи
1
2%
за, но трябва да се намали
5
9%
против и смяна с прогресивен
9
16%
друго?
1
2%
не ме интересува
7
12%

Общо гласове : 57
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

За или против плоския данък

Мнение от steeN » 31 Мар 2013, 6:00

Въпрос, актуален в целия свят малко или много в момента.
Давайте...

Провокирано от тази статия - http://www.investor.bg/na-fokus/441/a/z ... yk,148980/

п.с. И само някой да е посмял да ми манипулира анкетата :paranoid:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: За или против плоския данък

Мнение от boksioraE39 » 31 Мар 2013, 10:44

Против разбира се!!!
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 31 Мар 2013, 11:00

boksioraE39 написа:Против разбира се!!!

Можеш ли да се обосновеш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 31 Мар 2013, 11:09

Твърдо за. Като се вземат повече пари от "богатите" най-вероятно ще се насочат за помощи за малцинствата и най-бедните прослойки на обществото с цел спечелване на гласоподаватели. Пенсионерите винаги са били преебани и такива ще си останат. А и наистина ще се вземе от тия с големите заплати а не от наистина богатите. Тия пък с големите заплати има защо да ги получават. Те са образовани и специалисти в дадена област. Разбира се има изключения, но като се замисля не се сещам за нито един такъв човек в момента. Тук не трябва да се бъркат подкупни катаджии, митничари и държавни служители, защото промяната този данък няма да обхване допълнителните им доходи. А реалните им заплатиса не повече от 1000 лева. Това ще бъде някакъв популистки ход, с който ще се ограби средната класа. По добра идея е да се обложат с данък влоговете на частни лица над един милион лева или ако не се намерят доказателства за произхода на парите, направо да се конфискуват. Къщите и апартаментите с пазарна цена над един милион също. Ама няма да стане, защото повечето такива са на политици и свързаните с тях престъпни елементи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 31 Мар 2013, 11:13

Като гледам, че има над 80 коментара в Инвестора по тази тема, надали ще се каже нещо интересно тук. По скоро въпросът трябва да се концентрира около: какво се прави с парите от данъците (или конкретно от този данък), каква е тяхната събираемост и къде държавата трябва да се намесва.
Мен ме дразни не това, за което плащам, а това което получавам срещу тази сума.

И от тази логика съм за 10%, че и по-нисък данък.
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Мар 2013, 11:35

Твърдо за - като не може направим бедните и тъпи по богати, дайте да направим богатите по бедни.......
Я вижте как се срина рейтинга на Оланд благодарение на тая му политика...
Бедна държава не може да си позволи да е социална!
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Мар 2013, 12:30

И аз съм за. Като цяло може леко да се променят ставките, но плоския данък трябва да остане.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 31 Мар 2013, 13:23

От лична гледна точка - твърдо ЗА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 31 Мар 2013, 13:50

ЗА.

P.S. Проблема с данъците не е толкова в техния размер, колкото събираемост и разпределение. Именно заради последните никой не вярва в данъчната система.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 31 Мар 2013, 13:51

И аз съм съгласен за събираемостта и официалните данни.За плоския данък не знам,но може да се приложи еднократна амнистия на недоказаните доходи в България.Както направиха и в Русия преди години ,Швейцария и доста други страни.
Държавата да си затвори очите /те и без това са си/,да се извадят до определена дата на бял свят авоари и капитали,да се обложат с един данък,а после като свърши срока на амнистията,който за в бъдеще го хванат да си носи кръста.
При такъв процент на сивата икономика у нас,ефекта ще е невероятен,ако парите отидат по предназначение.Толкова пари има по офшорки и Швейцария че ако се завъртят на бял свят.......

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Мар 2013, 18:04

Против. Не може на 300лв заплата да му вземеш 30лв данък. Не ми казвайте, че не познавате хора с такива заплати. Разбирам да сме достигнали някакво ниво на доходите, когато с минималната заплата може да живееш горе долу нормално и да си платиш данъка, но с 290 лв кое по напред. Разбира се, този данък няма как да отпадне, защото хората от които зависи той нямат интерес да си бъркат в джоба. Бедните да умират
Последна промяна © на 31 Мар 2013, 18:09, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Мар 2013, 18:08

jordanpar написа:И аз съм съгласен за събираемостта и официалните данни.За плоския данък не знам,но може да се приложи еднократна амнистия на недоказаните доходи в България.Както направиха и в Русия преди години ,Швейцария и доста други страни.
Държавата да си затвори очите /те и без това са си/,да се извадят до определена дата на бял свят авоари и капитали,да се обложат с един данък,а после като свърши срока на амнистията,който за в бъдеще го хванат да си носи кръста.
При такъв процент на сивата икономика у нас,ефекта ще е невероятен,ако парите отидат по предназначение.Толкова пари има по офшорки и Швейцария че ако се завъртят на бял свят.......
:yes:
Събираемостта и ДДС измамите със сигурност рак номер 1 за бг хазната
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 31 Мар 2013, 18:12

Викате дайте бедните да не им взимаме данъци, а на богатите 40тина процента?
Но колко от богатите ще останат такива по документи, и всъщност кои са богати. Над 1000, над 5000? Имаше дълъг спор във форума от който извода беше че сития на гладния не вярва и тези които работят за 500 лева мислят че с 2000 ще си оправят живота, а тези с 2000 не им стигат за нищо.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 31 Мар 2013, 18:13

За тези с малки заплати дето са 300-500 то и 1000 не е голяма заплата, иди дойди, че няма да го отменят няма.
Но не съм и съгласен на "богатите" да им е по висок откъде на къде, щото работят повече искарват повече та и повече да плащат ли ? тъпо е.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Мар 2013, 18:14

и аз това казах - да умират. То въобще няма смисъл да има бедни. Да измират по-бързо, че да останат само такива които спокойно може да си плащат данъците. С 300лв кое по-напред? Същата работа и с пенсиите. Ако някой си мисли, че със 150лв може да се живее :kuku:
То за това ще има хора по улиците, лошото е, че понякога правят революции :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата